Suomen sisäinen turvallisuus

Monitoimityökalun kantamiselle löytyy helposti riittävät perusteet useimmissa tilanteissa, jos kyseessä on nk normaali kansalainen. Täysin toinen asia on, että teräase ei ole kovin hyvä itsepuolustusväline.

No näinpä. Oma joukkotuhoase on sellaisen 5-8 cm terältään eli vain itsepintaiset narut, pahvilaatikot ja kirjekuoret joutuvat pelkäämään. Sitä pöljempää jos poliisi alkaa tehdä stop and search -tarkistuksia päiväsaikaan liikkuville tavallisille (valkoisille) kansalaisille, koska pelkkien nuorisoiden ratsaaminen olisi etnistä profilointia ja sehän on ihmisoikeusrikkomuksista suurin... Lontoon muslimipormestari kielsi tarkastukset ja puukotukset raketoivat. New York lopetti niinikään aktiivisen lainvalvonnan ja murhat ovat taas vuosikymmenten takaisella tasolla kuten ennen Giuliania.

Mikä muuten estää ja on estänyt jo ainakin minun tietoni mukaan aina poliisia ratsaamasta kyöstien taskut aina tavatessa? Sieltähän ne "työvälineet" useiten löytyvät.
 
Huojentavaa lukea, että kyse onkin vain normaalista vuosittaisesta vaihtelusta. Voimme huokaistahelpotuksesta, kun ainakaan maahanmuuton ongelmasta ei ole kyse. Jotkut tiivistyneet kaveriporukat vain sähläävät, eivätkä napit tahdo pysyä järjestyksessä. Korona mainittu.




Nuorten pahoinvointi | Alaikäisten tekemien ryöstöjen määrä kasvaa Helsingissä: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009654756.html?share=cfb8a42c059c84beee8abf195f310d5c

Lisätään vielä lohdutuksen sana niille/meille, jotka ovat huolissaan kehityksestä
Taposella on vastauksen avaimet omissa näpeissään. Hän kun voisi etsiä ryöstäjien taustoista korrelaatioita ja kertoa meille ihan itse mitä huippujen ja laskujen takaa löytyy. Näin tilastotieteen diletanttina näkisin 80-luvun hurjan piikin jonkinlaisena epidemiana joka saatiin kuriin, mutta en tiedä miten. Pidän itse silloin nuorena aikuisena katuja nähneenä varmana että koko piikki menee muutaman innokkaan yksilön ansioksi. Niin varmaan nytkin. Mutta onko Taposella tällä kertaa keinot nitistää trendi, ja mikä on tällä kertaa maahanmuuton osuus? Sekä jengit että katuryöstely on TÄLLÄ KERTAA jo monesti todennetusti tuontitavaraa. Aivan kuten 100% puskaraiskauksista.

Taposet jaksavat kertoa miten rikollisuus on vähentynyt ja turvallisuus lisääntynyt jatkuvasti. Kuinka rauhallista meillä olisikaan jos ei tarvitsisi ottaa vastaan päänleikkaajia ja muita haittapakolaisia. Tai sopeuttaa 90-luvulla tänne teleportatun kansanryhmän jälkeläisiä, niitä täällä syntyneitä.

Taponen näkisi kompuutterillaan minuuteissa mikä on maahanmuuton osuus nykyisessä piikissä. Mutta ei katso. Varmaan tietää jo, muttei kerro.

Taponen, sinä olet järjestysvallan irvikuva ja ammattikuntasi syöpä.
 
Viime vuosituhannen loppupuolella suoritin vartija -kurssin. Siellä kouluttaja kertoi, että ensimmäiseksi ulkomaille matkustaessaan hän hankkii kääntöveitsen itsepuolustukseen. Tämä hämmästytti lintukotolaista silloin, ei hämmästytä enää. Itsekkin kannoin työtehtävissä (ei vartija) pitkään kääntöveistä, ilman päivittäistä tarvetta.
 
Itse hankkisin kaasusumuttimen, missä se on laillista, mikäli tuntisin tarvetta kättä pidempään. Veitsi ei ole optimaalinen väline itsepuolustukseen.
 
Esimerkiksi meillä kaupunki ohjeisti syksyllä, että mikäli huoltaja ei ole saman päivän kuluessa kuitannut oppilaan selvittämätöntä poissaoloa ja häneen (siis huoltajaan) ei saada yhteyttä, on tehtävä lastensuojeluilmoitus. Sosiaalitoimi, rehtorit ja opettajat kuten myös huoltajat olivat sitä mieltä, että ei nyt hulluiksi ruveta. Kaupunki ajoi kuitenkin linjaa jääräpäisesti syksyn, kunnes joutui lieventämään linjaansa. Mitään järkeä tuossa ohjeistuksessa ei kyllä ollut.

Ilmeisesti ollaan yhä enemmän menemässä siihen, että lähes kaikki lapsiin liittyvät ongelmat ovat lastensuojeluasioita. Siinä missä perinteisesti ajateltiin, että lastensuojelu on esimerkiksi päihdeongelmaisista perheistä tulevia vakavasti kaltoinkohdeltuja lapsia varten.
 
Ilmeisesti ollaan yhä enemmän menemässä siihen, että lähes kaikki lapsiin liittyvät ongelmat ovat lastensuojeluasioita. Siinä missä perinteisesti ajateltiin, että lastensuojelu on esimerkiksi päihdeongelmaisista perheistä tulevia vakavasti kaltoinkohdeltuja lapsia varten.
Ei, vaan puhtaasti järjen köyhyyttä. Se, että huoltaja ei saman vuorokauden aikana kuittaa lapsen poissaoloa, ei etenkään yläkoulussa ole mikään lastensuojeluasia. Kaupungin oma päätös, jonka perusteista kertoo kaiken se, että se purettiin sitten lopulta ilman mitään selityksiä. Samanaikaisesti otettiin käyttöön poissaolorajat, joista Wilma hälyttää luokanvalvojaa. 25, 40, 60, 80, 100 jne. tuntia. Aluksi tuossa oli luvallisetkin poissaolot, sitten vain sairaspoissaolot, luvattomat poissaolot ja selvittämättömät poissaolot. Meillä koulupäivässä on 5 tuntia, toisilla kouluilla 6 (jopa 7). Tuostapa laskee, montako päivää oppilas voi olla pois, että ilmoitus pärähtää ja luokanvalvojan pitää soittaa huoltajalle. "Hei. Sinun lapsesi, jonka keskiarvo on 9,43 on ollut tämän kouluvuoden aikana elokuusta toukokuuhun 25 tuntia pois. Järjestäisimmekö oppilashuoltopalaverin koululla vai olemmeko sitä mieltä, että tuo ei ole hirveän paljon yhdelle lukuvuodelle?"

Kaiken kruunasi tietenkin paimenkirje kaupungilta, jossa opettajat haukuttiin sen vuoksi, että kaupungin pääkäyttäjä saa aivan järjettömän määrän noita Wilmoottaja-viestejä, koska ne menevät myös hänelle... Ei kai se meidän vika ole, jos lapsia sairastuu? Ja kuulemma pitää nimenomaisesti tarkastella koko kouluvuotta, puolivuosittainen tarkastelujakso ei riitä.

Niitä koulupudokkaita tuolla kytätään, eli siis tätä uutta ilmiötä, jossa oppilaat jäävät pois koulusta ilman mitään erityistä syytä. Siis ei pinnareina, vaan huoltajat eivät yksinkertaisesti saa niitä kouluun. Masennuksen uudempi ilmenemismuoto, josta on tulossa epidemia.
 
Niitä koulupudokkaita tuolla kytätään, eli siis tätä uutta ilmiötä, jossa oppilaat jäävät pois koulusta ilman mitään erityistä syytä. Siis ei pinnareina, vaan huoltajat eivät yksinkertaisesti saa niitä kouluun. Masennuksen uudempi ilmenemismuoto, josta on tulossa epidemia.

Olisiko masennuksen sijasta enemmän kyse kasvatuskulttuurin muutoksesta? Eli siinä missä ennen olisi todettu, että "menet kouluun tai itket ja menet", niin nyt jäädään neuvottelemaan sen syrjäytymässä olevan lapsen kanssa, eikä siitä neuvottelusta sitten tule juuta eikä jaata.
 
Koskahan siviileille tulee bodycamit?
Turvavalvonta ja hätäpainike tiettyyn kk hintaan.
Sieltä hakee kaupasta. Mulla oli noin 10 vuotta sitten kokeilussa mm kamera, joka talletti menneitä tapahtumia.
 
Back
Top