Suomen sisäinen turvallisuus

Seuraavat vanhat poliitikot ovat itäkompromettoituja:

- Lipponen
- Kanerva
- Kääriäinen
- Heinäluoma
- Väyrynen
- Vanhanen
- Halonen

Nuoremmista ainakin seuraavat:

- Sirpa Paatero
- Mika Kari
- Markus Mustajärvi
- Paula Lehtomäki
- Merja Kyllönen

Vaikuttava lista. Tuosta käy hyvin ilmi ketkä SDP:n ja Keskustan ulko -ja turvallisuuspoliittisia linjauksia vetävät. Demareilla aktiivisia linjamiehiä ovat vanhemman ikäluokan Tuomioja ja Heinäluoma, jotka takaavat sen että Suomi ei tule liittoutumaan sotilaallisesti. Taustapiruina toimivat sitten Lipponen ja Halonen. Mika Kari vaikuttaa puolustusvaliokunnassa.

Kepullakin on vielä vanhoja K-linjalaisia asemissa (Mauri ja Seppo). Lisäpainolastina sitten Vanhasen ja Lehtomäen kaltaiset Venäjän ymmärtäjät. Sama homma heilläkin, varmistaa ettei Suomen nykylinja tule muuttumaan.

Markus Mustajärvi puolestaan jatkaa "ansiokkaasti" Jaakko Laakson viitoittamalla tiellä.
 
Onko tämä keskustan nuori ääniharava lintu vai kala ymmärtämisen suhteen?

Katri Kulmuni (s. 1987) on Paavo Väyrysen ratkaisu kuolemattomuuteen. Kultamuna on politiikan supertähtiä, tulevaisuuden lupauksia, jota äänestämällä lappilaiset astuivat tämän voodoo-seremoniassa valmentaneen Väyrysen jaloille. Väyrynen on tapahtuneesta edelleen katkera (kuten myös vuoden 1988 presidentinvaalista), eikä suostunut edes toimimaan Konekivääri-Katrin kanssa samassa eduskunnassa. Kulmunin vanhemmat turvasivat hyvien idänsuhteiden aikana lapsensa poliittisen tulevaisuuden antamalla hänelle kunnon ahtikarjalaislaisen K-linjan nimen. Viimeisen koon Kulmuni otti Väyrysen jalanjäljissä liittymällä Kaalaisliittoon. Koolla on väliä, Kulmuni uskoo, tuo Keskustan toisen polven Kauneus on lisäarvo -sirkkaliisa.
Hikipedia
 
Kovasti on ollut ruuhkaa oikeuksissa kun SUPO on vakoilijoita Tiitisen listan perusteella vakoilujuttuja paljastanut eikä sitä kuuluisaa Bulgaariaista vävypoikaa edes kuulusteltu, toki SUPO on toiminut aktiivisesti.

Helsingissä vakoillaan samaantahtiin kuin kylmänsodan aikana tiedoittaa SUPO mutta jostainsyystä vakoilijoita ei silloin kylmänsodanaikana eikä nytkään tunnu löytyvän.

TEROJA seurataan kuulemma ennätystahtiin ja uhkakuvat eivät ole sanottavammin lisääntyneet, mitä nyt Turussa vähän Suomalasten lehtienmukaan joukkopuukotetaan ja onhan siellä ennenkin kantikset puukottaneet toteavat lehdet, mutta muualla ne puhuvat terrori iskusta, ja vaikka vihjeitä tulee niin ei SUPO nähnyt lisäätynyttä uhkaa Turussa, vaan esitettiin pikku näytelmä kansalaisille Temppeliaukion kirkolla joka on jälkeenpäin todettu ihan joksikin muuksi kuin todelliseksi uhaksi.
No, tämä on ehkä "vähän" vaikea paikka lähteä tästä asiasta sen syvemmin jutustelemaan.
Oikeassa olet, toimintaa on kuten kylmänsodan vuosina. Kyllä ne hommiaan painavat. Se ei vain kovin kummoisesti julkisuudessa näy. Pitäisikö kenties näkyä? Ehkä pitäisi, mutta ei kuitenkaan näy.
 
Miten niin "vaikea paikka ?"... kaikkea muuta täällä kyllä "käsitellään" ja varsin kovin argumentein mutta että tämä olisi jotenkin "herkkä" alue niin ihmettelen....? :rolleyes:

Mistä tämä menttalitetti taas kerran johtuu ja kertoo ? :confused:
 
Oikeassa olet, toimintaa on kuten kylmänsodan vuosina. Kyllä ne hommiaan painavat. Se ei vain kovin kummoisesti julkisuudessa näy. Pitäisikö kenties näkyä? Ehkä pitäisi, mutta ei kuitenkaan näy.

Minulle ei selviä tuosta että viittaatko ulkomaisten toimijoiden, ulkomaiden pillin mukaan tanssivien kotimaisten toimijoiden vai näitä kahta ryhmää vastaan toimivien kotimaisten turvallisuusviranomaisten toimintaan.

Puolustusvoimien suhteen uskon hetkeäkään epäröimättä sen, että homma on hoidossa. Siellä suunnassa ei myöskään ole mitään syytä avata mitään osaa toiminnasta julkisuudelle.

Supon suhteen taas on aika mahdotonta uskoa sitä, että homma voisi olla kunnossa. Heillä olisi sekä aihetta että mahdollisuus avata joitain toimintaansa, resurssien käyttämiseen ja hankkimiseen, rekrytointimahdollisuuksiin jne. liittyviä asioita jos haluaisivat. Hyötyisivät siitä itsekin luultavasti oikein urakalla. Mutta kun eivät halua.
 
Niih... Suomessa on ihan oma tyyli jolla kansalaisten luottamusta viranomaisiin ja valtion toimintaan lisätään.... Ylen uutiset ja muut gallupit... :D
 
No, tämä on ehkä "vähän" vaikea paikka lähteä tästä asiasta sen syvemmin jutustelemaan.
Oikeassa olet, toimintaa on kuten kylmänsodan vuosina. Kyllä ne hommiaan painavat. Se ei vain kovin kummoisesti julkisuudessa näy. Pitäisikö kenties näkyä? Ehkä pitäisi, mutta ei kuitenkaan näy.
Ensi viikolla on taas kova kuhina, ylitöitä ne raukat joutuvat taas painamaan.
Mielestäni tekisi kansalaisille hyvää jos ilmiöitä avattaisiin julkisesti edes julkeimpien aktioiden osalta.

Edit. Tarkoitan nyt ulkomaisia toimijoita.
 
Ei niitä joka paikassa ylistetty.

Minusta esimerkiksi Stasi-listan piilottamisesta on jo enemmän haittaa kuin hyötyä. DDR-vakoilu on pienempi juttu kuin KGB-vakoilu ja operaatiot. DDR-vaikuttajia oli joitakin kymmeniä ja KGB-kontakteja useita satoja.

Juuri näin...

Sosiaalidemokraateilla oli 1960-1970 luvulla erittäin suuri urakka vakuuttaa Neuvostoliitto siitä etteivät he kuulu poliittisesti ns. "neuvostovastaiseen" porukkaan. Puolueen vanha kaarti (erityisesti Tanner ja hänen lähipiirinsä) kun oli täydellisesti paitsiossa NL:n suuntaan.. Nuoremmat demaripoliitikot eivät käytännössä juurikaan eronneet SKDL:n nuorista ja/tai taistolaisista suhtautumisessa itänaapuriin. Ehkä nuoret demarit halusivat tällä tavalla jotenkin tehdä eroa ja korostaa sitä että ovat ottaneet poliittisesti erilaisen linjan ns. asevelisosialisteihin nähden. Luonnollisesti Neuvostoliiton ja DDR:n konsulaatit ylläpitivät säännöllistä yhteyttä nuoriin suomalaisiin ystäviinsä..

Toisekseen myös Kekkonen kosiskeli mm. nuoria (demari)poliitikkoja, teiniliittolaisia jne. ikään oman poliittisen linjansa (Paasikivi-Kekkonen linja) takuumiehiksi ja jatkajaksi..Toki yhteisissä tapaamisissa ja saunailloissa oli mukana nuorta kaartia kaikista puolueista. Näistä Kekkosen tapaamisista löytyy mielenkiintoista tietoa lukuisista poliittisista muistelmista..

Ehkä nämä, enemmän ja vähemmän, kaikkien puolueiden edustajien yhteydet Neuvostoliiton asiamiehiin on helpottanut poliittista yksimielisyyttä Stasi- ja KGB- yhteyksien salailuun. Monet sen ajan poliitikoista alkavat olla jo siinä iässä että salaisuuksia paljastellaan muistelmissa. Toki omaa osuutta sopivasti kaunistellen.
 
No, tämä on ehkä "vähän" vaikea paikka lähteä tästä asiasta sen syvemmin jutustelemaan.
Oikeassa olet, toimintaa on kuten kylmänsodan vuosina. Kyllä ne hommiaan painavat. Se ei vain kovin kummoisesti julkisuudessa näy. Pitäisikö kenties näkyä? Ehkä pitäisi, mutta ei kuitenkaan näy.
Tuloksia voi mitata SUPO`n kohdalla helposti jos vakoilijoita on paljon pitäisi myös kiinni jääneitä vakoilijoita olla paljon ja oikeuteen päätyviä juttuja myös, jos seuraattavia teroja on paljon myös niiden pitäisi näkyä muualla kuin tiedoitteissa.
Eiköhän totuus Suomen tiedustelun kehnoon tasoon löydy tuosta linkistä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704182200104640_uu.shtml
 
Jokaisen aihepiiristä vähänkään kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti ostaa Kylävaaran "Taistolaisuuden musta kirja" ja lukea se alleviivaten tai merkkauskynällä korostaen.

Ja kannattaa vaikka pistää Tammelle pyyntöä uusintapainoksesta nyt kun aihe on taas kestopinnalla.

Kirjastoissakin saattaa olla.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Taistolaisuuden_musta_kirja

Toimittajien kohta jutussa...




Käsite taistolaisuus syntyi 1970-luvun alussa, ja se tarkoittaa Suomen kommunistisen puolueen sisäistä oppositiota, jonka keskeisin nimi 1960-luvun lopussa oli puolueen varapuheenjohtaja Taisto Sinisalo. Käsitteen keksivät alun perin Helsingin Sanomien toimittajat. Taistolaisesta nuorisoliikkeestä on puhuttu nimillä opiskelija- ja nuortaistolaisuus erityisesti silloin, kun on haluttu korostaa, etteivät ilmiöt ole yhteydessä SKP:n oppositioon. Kulttuuritaistolaisilla tarkoitetaan taistolaisia taiteilijoita, joilla oli liikkeessä varsin näkyvä rooli. Laululiike oli taistolainen ilmiö, ja Love Recordsin suojissa levyttäneistä artisteista tuli valtakunnallisesti tunnettuja julkisuuden henkilöitä. Taistolaisuuden viehätys alkoi hiipua jo 1970-luvun loppupuolella.

Poliittiset veisut raikasivat

1970-luvun alussa suomalainen yhteiskunta ajautui voimakkaaseen poliittiseen murrokseen. Koko vuosikymmenen ajan kukoisti vasemmistolainen, poliittinen laululiike, joka tunnetaan myös nimellä edistyksellinen laululiike. Liikkeen kantavia voimia ja tunnetuimpia säveltäjiä olivat muun muassa Kaj Chydenius, Eero Ojanen ja Otto Donner. Love Records julkaisi suurimman osan poliittisen laululiikkeen levyistä. Laululiikkeen alkuna voidaan pitää Suomen kommunistisen puolueen Leninin satavuotisjuhlia vuonna 1970. Työväenlauluistaan tulivat tunnetuiksi muun muassa Agit Prop -kvartetti, jonka jäseniä olivat Sinikka Sokka, Monna Kamu, Martti Launis ja Pekka Aarnio, poliittishenkistä teatteria tehneen KOM-teatterin lauluryhmä, laulaja-näyttelijä Kristiina Halkola, runoilija Aulikki Oksanen sekä erityisesti vanhoja työväenlauluja esittänyt Reijo Frank. Agit prop on 1970-luvulla perustettu vasemmistolainen lauluyhtye. Nimi tulee sanoista agitaatio ja propaganda, mutta nimellä on yhteytensä myös Neuvostoliittoon: Agitprop oli eräs Neuvostoliiton virasto. Yhtyeen syntyyn vaikutti perustajien folktausta, ja jäsenet tunsivat toisensa jo rippikouluajoilta. Agit Propista tuli yksi taistolaisliikkeen julkisista keulakuvista. Yhtyeen huippukausi ajoittui vuosiin 1972-1975, joiden aikana ryhmä esiintyi noin 50 kertaa vuodessa.

Skp ja Nkp nostattivat uuden kommunistisen ponnistuksen

Nkp tavoitteli Suomessa kommunistien merkittävää poliittisen vaikutusvallan lisäämistä vuoden 1970 eduskuntavaalien jälkeen. Vallankumouksen ystävät, kuten Skp:n sihteeristön sihteeri Erkki Kauppila näkivät Skp:n 16. puoluekokouksen aikana (31.3.-2.4.1974) tulevaisuuden Suomen neuvostotyyppisenä sosialistisena maana. Sinisalo huolehti siitä, että Nkp:n ääni kuului Skp:n keskuskomiteassa. Nkp lähetti vuoden 1974 lopulla Suomeen suurlähettilääksi KGB-henkilön Vladimir Stepanovin. Hei kun Etykin huippukokous olisi ohi, alkaisi uusi toiminnan kausi. Suurlähettiläs Stepanovin tavoitteena oli saattaa Suomi sekasortoon. Stepanov vaati Suomen luopumaan vuoden 1977 alussa puolueettomuuspolitiikan harjoittamisesta. Nkp pakotti Skp:n johtoelimet haluamaansa muottiin. Neuvostoliiton suurlähetystö imarteli taistolaisia. Odotukset kommunististen maiden tuesta Suomen valtiovallan kaappaamiseksi olivat suuret.

Henkilöitä alettiin leimata ulkopoliittisesti epäluotettaviksi. Kommunistien oli panostettava toimittajakoulutukseen ja otettava se haltuunsa. Teatterikoulut, elokuva-alan koulutuslaitokset ja kaikki esittävän taiteen koulutuspaikat olivat sopivia kommunistiselle solutukselle. Suomessa radio ja TV oli vallattava. Skp ja KGB toimivat systemaattisesti korkeakouluissa 1970-luvulla. Skp kasvatti erityisiä täsmäryhmiä korkeakouluihin Helsingissä, Turussa, Vaasassa ja Jyväskylässä. Taistolaisuus sai riveihinsä yllättävän paljon yliopisto- ja kulttuuriväkeä.

Taistolaiset toimivat ja vaikuttivat monissa joukkojärjestöissä, joissa eivät olleet enemmistönä kuten Suomi-Neuvostoliitto -seurassa (SNS) ja edesauttoivat näin kehitystä, joka tunnetaan nimellä suomettuminen. Suomen Rauhanpuolustajissa taistolainen rauhanpolitiikka oli hallitsevana. Taistolaisilla oli omat järjestönsä kuten Asukasliitto, Kulttuurityöntekijäin liitto (KTL), Toimittajaliitto ja Tutkijaliitto. Kansan Raittiusliitto (KRL) siirtyi opposition haltuun 1970-luvun puolivälissä. SOL:lla oli tärkeä asema taistolaisten tiedonvälityksessä ja yhteyksissä muiden maiden kommunisteihin johtuen järjestön julkisesta ja virallisemmasta (SKDL:n yhteisöjäsenyys) asemasta verrattuna muihin taistolaisjärjestöihin. Taistolaiset saivat äänensä kuuluviin omassa laajassa lehdistössään. SKP:n opposition epävirallinen pää-äänenkannattaja oli 1968 ilmestymisensä aloittanut Tiedonantaja, joka Urho Jokisen ohjaamana hyökkäsi kiivaasti revisionisteja vastaan. Muita taistolaisten julkaisuja olivat mm. Hämeen yhteistyö (SKDL/Tampere) (1970-luvulla), Enhet ("ruotsinkielinen tiedonantaja"), Soihtu (SOL), Soihdunkantaja (SOL), Toveri (USNL ym.), Koulutoveri (Sosialistinen koulutuspol. ryhmä) ja Pioneeritoveri (SDPL:n opp.-piirit)
Keskeiset taistolaiset

Näitä henkilöitä on pidetty taistolaisuuden keskeisinä henkilöinä: säveltäjä ja muusikko Kaj Chydenius, Turun puoluesihteeri Toivo Fors, SOL:n puheenjohtaja ja SKPy:n varapuheenjohtaja Yrjö Hakanen, Teiniliiton varapuheenjohtaja 1971 ja SOL:n hallituksen jäsen 1973-1975 Satu Hassi, Tiedonantajan päätoimittaja 1969-1984 Urho Jokinen, SKP:n Uudenmaan piirisihteeri 1963-1986 Markus Kainulainen, rivijäsen Ilkka Kylävaara, Tiedonantajan toimittaja 1976-1991 Jaakko Laakso, Teknillisen Korkeakoulun tuotantotalouden professori Paul Lillrank, Rauhan puolustajien entinen pääsihteeri Johannes Pakaslahti, Suomi-Neuvostoliittoseuran entinen pääsihteeri Christina Porkkala, SKP:n varapuheenjohtaja 1970 – 1981 Taisto Sinisalo, Tiedonantajan toimittaja 1971-1984 ja päätoimittaja 1984- Erkki Susi, kansanedustaja 1975 - Esko-Juhani Tennilä, Tutkijaliiton puheenjohtaja, SKDL:n kansanedustaja 1979-1986 Seppo Toiviainen.

Ilkka Kylävaara esittää kirjassaan Taistolaisuuden musta kirja seuraavan luettelon taistolaisista: Bengt Alhfors, Eija Ahvo, Kanerva Cederström, Kai Chydenius, Henrik Otto Donner, Carolus Enckell, Kristiina Halkola, Päivi Hartzell, Satu Hassi, Jussi Helminen, Pirjo Honkasalo, Laura Jäntti, Lasse Naukkarinen, Kai Kalima, Kaisa Korhonen, Ilkka Kylävaara, Jaakko Laakso, Katariina Lahti, Jyrki Lappi-Seppälä, Raila Leppäkoski, Pertti Melasniemi, Marja-Leena Mikkola, Pekka Milonoff, Christian Moustgard, Tytti Oittinen, Hannu Raittila, Jeja Pekka Roos, Juha Rosma, Pentti Saaritsa, Arja Saijonmaa, Pirkko Saisio, Leif Salmen, Asko Sarkola, Jukka Sipilä, Esko-Juhani Tennilä, Leena Uotila, Juha Virkkunen, Kari Väänänen ja Matti Wuori.

Näytelmän konnat

Ilkka Kylävaara esittelee kirjassaan sivuilla 204-214 Ilkka Kanervan Suomen Kommunistiselle Puolueelle 23.3.1979 saneleman muistion, missä määritellään kokoomuksen eduskuntaryhmän itäluotettavuus. Selvityksen mukaan 10 on kanervalaisia, 4 Kanervan ja Holkerin välissä, holkerilaisia 12, Savoy-ryhmä 15, Savoy-ryhmästä oikealle 4 sekä Torikka ja Kauppi 2, yhteensä 47. Nämä kaikki kansanedustajat on käyty tarkasti läpi yksitellen.

Ilkka-Christian Björklund johti Suomen valtuuskuntaa maailman nuorisofestivaaleilla 1973 Itä-Berliinissä. Björklund kertoo kuinka Kokoomuksen Ilkka Kanerva käytti kaikkia keinoja ulkopoliittisen kelpoisuuden saavuttamiseksi. Kun oikeistopuolueiden ryhmät, joita kokoomuksen ohella tuli muun muassa Länsi-Saksan kristillisdemokraateista, pitivät festivaaleilla omia kokouksiaan, Kanerva näki päätehtäväkseen tietojen raportoinnin venäläisille. Huvittuneena neuvostoliittolaiset tulivat Björklundin luokse nauramaan Kanervan palvelualttiudelle. Hänen touhuamisensa oli säälittävää. Ihmetyttää kuinka pitkälle hän olisi ollut valmis menemään. Siinä määrin selkärangattomalta hänen toimintansa näytti, kirjoittaa Kylävaara.

Kylävaara kirjoittaa puhelinkeskustelustaan Jaakko Laakson kanssa näin:
> Laakso.
< No. Kylävaara moi. Oletko pahassa paikassa?
> Odotan tässä autoa, mutta kerro.
< Tuli sellainen tieto että 8.2.2003 olit Iltalehdessä sanonut, että olit eräänlainen KGB:n konsultti, joka valitsi kotiryssille kontaktin ja päinvastoin.
> Niinhän siellä taisi olla.
< Oletko luovuttanut rekistereitä suomalaisista henkilöistä?
> Siis tuo ikivanha juttu, jonka Supo on tutkinut!
< Epäiltiinkö Sinua maanpetoksellisesta toiminnasta?
> No siinähän saakeli pengotte!
< Kekkonen kuulemma pelasti sinut.
> No jotain hyvää se Kekkonenkin.
< Me historiantutkijat …
> Historiantutkijat!
< Me historiantutkijat haluamme tietää totuuden.
> Kuule mulla on nyt kiire. Että terve!

Kylävaara ihmettelee, että Dumell tuomittiin maanpetoksesta, mutta Jaakko Laakso pelastettiin.
Kylävaara kirjoittaa monista henkilöistä aika ilkeästi. Siksi kirjasta jää kuva sensaationhakuisuudesta ja uskottavuus kärsii.

Toimittajaliitto ja toimittajalista

70-luvun vasemmistoradikalismin vuodet ovat Suomen lähihistorian tutkimattomia valkeita läikkiä. Yhä on selvittämättä, millainen oli Neuvostoliiton vaikutus Suomen sisäisiin asioihin. Kuinka pitkälle suomalaiset olivat valmiita menemään myötäilyssään ja minkälaisia muotoja idänsuhteiden hoito synnytti. Yksi selvittämätön luku suomalaisen journalismin historiassa on pienen, mutta sitäkin äänekkäämmän Toimittajaliitto Ry:n toiminta 70-80 –luvuilla. Tämä Skp:n vähemmistön eli ns. taistolaisten yhteenliittymä onnistui levittämään poliittista sanomaansa kaikkiin keskeisiin tiedotusvälineisiin. Sen vaikutus ehtyi 80-luvun loppupuolella samaan aikaan kun Neuvostoliiton vaikutusvalta hiipui. Toimittajaliiton ohjelma edellytti toimimista neuvostosuhteiden hyväksi. Tämä ohjelmajulistus sisältää lukuisia vaatimuksia, jotka toteutuessaan olisivat rajoittaneet merkittävästi tiedonvälityksen toimintavapautta.

Toimittajaliitto oli yksi Neuvostoliiton monista kanavista Suomeen. Moskova rahoitti parin vuosikymmen ajan Suomen kommunistista puoluetta ja erityisesti sen vähemmistöä. Rahaa propagandatyöhön annettiin 70-80-luvuilla ainakin 150 miljoonaa markkaa. Tukea lisäsivät muun muassa painotilaukset, opintostipendit, lentoliput ja matka-apurahat. Toimittajaliitto pyrki verkottumaan keskeisiin tiedostusvälineisiin. Pääpaino asetettiin suuriin viestintätaloihin Yleisradioon, Helsingin Sanomiin, Suomen Tietotoimistoon ja Hufvudstadsbladetiin. Toimittajaliitto pääsi Yleisradioon pääjohtaja Eino S. Revon kaudella. Ylessä erityisesti radion- ja television yhteiskunnalliset sekä kulttuuritoimitukset keräsivät Skp:n vähemmistön kannattajia. Toimittajaliitto eteni myös Helsingin Sanomiin. Kiihkeimpään poliittiseen aikaan sen toimitusosasto oli edistyksellisten voimien eli ns. yleisdemokraattisen rintaman käsissä. Tosiasiassa valtaa käytti äärivasemmisto ja toimittajaliitto.

Toimittajaliitto tähtäsi tulevaisuuteen värväämällä riveihinsä nuoria tiedotusalan opiskelijoita. Hyväksi rekrytointipaikaksi osoittautui Tampereen yliopisto. Se oli 70-luvulla taistolaisuuden kasvukeskuksia.

Toimittajaliiton listaa käsitteli Jouni Tervo MOT-ohjelmassa 14.2.2000.
Kylävaaran kirjassa on Kuka Kukin On 2003 -kirjasta lueteltu kulttuuri-ihmisiä ja heidän vanhempiensa ammatteja. He eivät kuitenkaan ole Kylävaaran mukaan kaikki taistolaisia.

Toimittajaliiton jäsenlista 1978-1985.

Aalto Matti
Ahola Keijo
Ailasmaa Eija
Airaksinen Jukka
Alanen Pellervo
Alanen Kaarina
Alatalo Liisa
Alitalo Tuike
Almonkari Ilkka
Andersson Arja
Andersson Drag
Ansio Jari
Ansio Annamaija
Arvassalo Jukka
Autiosaari Toivo
Backström Carita
Baer Petteri
Bengs Hellevi
Berger Martti
Berntson Klas
Björkenheim Susanne
Blåfeldt Paula
Blåfeldt Antti
Carlsson Marianne
Cederström Kanerva
Eerikäinen Hannu
Einola Karetta
Erjos Mikko
Eskola Atte
Forsström Raija
Fransberg Klas
Fredriksson Peter
Furuholm Tapio
Ginnman Susanna
Grönholm Jouko
Grönick Ritva
Gustavsson Sixten
Haapala Heikki
Haila Yrjö
Hakala Asko
Hakanen Yrjö
Hakkola Matti
Halla Tarja
Halme Risto
Halmetoja Raila
Halonen Ilpo
Hanen Gunell
Happonen TM
Heikkilä Inga
Heikkinen Jukka
Heininen Lassi
Heinonen Eino
Heiskanen Juha
Hellman Heikki
Helminen Marjut
Hietanen Risto
Hietaniemi Helena
Hokkanen Lauri
Hirvonen Jussi
Hoikkala Tommi
Holmila Paula
Holopainen Irma
Hongisto Kari
Honkanen Pertti
Honkanen Kai
Hortans Hans
Houni Pirjo
Hovi Jaakko
Huovila Markku
Hyvärinen Matti
Häggman Lars-Erik
Häggman Pirkko
Häkli Heikki
Hämäläinen Terttu
Hänninen Antti
Hänninen Paul
Idman Irja
Iisalo Seppo
Ilola Iris
Isaksson Carola
Jaakkola Juha
Jaakkola Reino
Jalonen Pertti
Jalonen Riitta
Jauho Sinikka
Jokinen Urho
Joutsalmi Sinikka
Jyrkiäinen Jyrki
Jänis Jukka
Jänis Maija
Kaarela Mikko
Kaatikko Heikki
Kajaniemi Juha
Kalmakurki Reijo
Kamu Monna
Kanerva Unto
Kangas Pertti
Kankaanpää Cay
Kankaanpää Eero
Karikoski Kaisa
Karkkolainen Heikki
Kaspio Allan
Kaurismäki Aki
Kelloniemi Erkki
Keteli Veikko
Kihlström Lasse
Kiljunen Jukka
Kimmel Veli-Matti
Kivelä Unto
Kivinen Sulo
Kiviniemi Pentti
Koivusalo Veikko
Korhonen Mirjam
Korkea-aho Markku
Korpela Helena
Koskenniemi Tuula
Kosola Martti
Koste Annikki
Koste Timo
Kovanen Hilkka
Kujamäki Pentti
Kulmanen Marjukka
Kulmanen Juha
Kultalahti Pertti
Kymäläinen Mauri
Kyntömaa Ari
Köhler Christine
Könönen Juha
Laakkonen Teuvo
Laakso Jaakko
Laakso Terttu
Laine Seppo
Laine Matti
Lampi Eija
Lampi Ilkka
Lappalainen Vesa
Laurikainen Sampo
Lehtinen Tuula
Lehtinen Eeva
Lehto Juhani
Lehtonen Kimmo
Lehtonen Kauno
Lehtonen Raini
Lehtonen Mikko
Lampinen Kari
Leppänen Airi
Leppänen Kari
Liljelund Tessa
Lindberg Laila
Lindfors Jorma
Lindfors Jukka
Lindholm Jussi
Lindholm Bengt
Lindholm Carl-Erik
Linnalaakso Jukka
Linsiö Tuula
Lintonen Kati
Lipponen Päivi
Lohikoski Mikko
Loikkanen Torsti
Luoto Santtu
Malin Liisa
Manninen Erkki
Martin Christer
Marttinen Hannu
Mattila Jorma
Mattson Mauri
Matsson Börje
Matsson Monika
Mauno Auli
Matalakoski Cai
Melakoski Kaarina
Metsälampi Erkki
Micklin Thomas
Mikkolainen Anitta
Mikkonen Teuvo
Moring Tom
Moring Kirsikka
Moustgaard Christian
Mäntylä Jorma
Määttä Sirkku
Mönkkönen Urpo
Nieminen Hannu
Nikkilä Reijo
Nordberg Auli
Nummijärvi Raija
Nurminen Marjatta
Nurmio Hannu
Nuutinen Arvo
Nylund Glen
Nylund Heikki
Oittinen Vesa
Oksala Raimo
Oksanen Tauno
Oksanen Hannu
Ollilainen Pekka
Ovaskainen Kai
Paalanen Naani
Paavolainen Paula
Packalen Bengt
Pajunen Tuulikki
Pajunen Rauno
Pakaslahti Johannes
Pallasmaa Sirkku
Pasanen Reijo
Pekkarinen Eino
Perä Terttu
Piitulainen Leo
Pilvi Väinö
Pirinen Hannu
Pitkänen Ritva
Pitkänen Juhani
Porri Hannele
Pärnänen Outi
Pääkkönen Matti
Pöyhönen Tiina
Pöysä Jorma
Raition Pellervo
Raittila Pentti
Raivio Kari
Raivio Sinikka
Ranni Arja
Rauss Sinikka
Ravela Timo
Rekola Juha
Rentola Kimmo
Repo Petri
Repo Pirkko
Repo Risto
Repo Taina
Rintala Anna-Maija
Rislakki Jukka
Ronkainen Leena
Rossi Matti
Rotkirch Kristina
Rovamo Pertti
Ruikka Mirjam
Ruotsalo Anssi
Rutanen Reijo
Räike Tuula
Räike Ilmari
Saarinen Merja
Sajama Sinikka
Salin Olli
Sallamaa Kari
Salmen Leif
Salmi Pauli
Salminen Kai
Salminen Olli
Salo Markku
Salonen Juhani
Salonen Kristiina
Saloriutta Jorma
Sarja Kimmo
Sauli Iris
Savolainen Sanna
Scahlin Laila
Sellonen Kalevi
Seppälä Annamaija
Seppänen Kari
Sevon Ritva
Sillanpää Raimo
Silvonen Jussi
Sinnemäki Anssi
Sundberg Ralf
Suni Markku
Suomalainen Jouni
Suominen Anne
Susi Erkki
Söderström Solbritt
Taari Juhani
Tamminen Timo
Tapaninen Mikko
Tapaninen Mirja
Tapio Kari
Tapola Lasse
Tapola Pekka
Tavi Liisa
Tegelman Pekka
Teikola Arja
Teittinen Tuija
Tennilä Jukka
Tikkanen Matti
Tolvanen Margareta
Torvalds Nils
Torvinen Pauli
Tulkki Pasi
Tulusto Esko
Tuomi Raimo
Tuominen Eero
Udd Risto
Ukkonen Esko
Uljas Risto
Urpelainen Kalevi
Uusiniemi Markku
Vala Erkki
Valkonen Markku
Wallendarf Tauno
Valpola Auli
Vanajas Lea
Vekkeli Jukka
West Taina
Vesteri Jarmo
Vesterinen Riitta
Westman Juhani
Viialainen Riitta
Virkkunen Juha
Virta Timo
Virtanen Pekka J.
Virtanen Telle
Vuorela Marja
Vuorio Hannu
Åberg Kristian
Älli Heikki

Lähdeaineisto
-Ilkka Kylävaara Taistolaisuuden musta kirja
-Jukka Seppinen Neuvostotiedustelu Suomessa 1917-1991 strategia ja toiminta
-MOT-ohjelma Jouni Tervo 14.2.2000

Kuva
Kansikuva Ilkka Kylävaaran kirjasta Taistolaisuuden musta kirja
http://suomenhistoriaa.blogspot.fi/2008/11/taistolaisuus.html
 
Taistolaisuuden paluu


TIMO HÄNNIKÄINEN



Suomessa on kaksi ideologista kuplaa. Ensimmäisen nimesi ja toi yleiseen tietoisuuteen tiedetoimittaja Marko Hamilo kirjassaan Punavihreä kupla(2015). Toista voisi vakiintuneen termin puutteessa nimittää vaikka sinivalkoiseksi kuplaksi. Jos omaksumme niiden toisistaan käyttämät nimitykset, voimme puhua ”suvakeista” ja ”rasisteista”. Kaikilla lienee edes hämärästi oikeansuuntainen käsitys kyseisten kuplien arvomaailmoista, joten niitä on tässä turha selvittää tarkemmin.

Kuplat elävät henkisen sisällissodan tilassa, ja kuten kaikissa sodissa, tässäkin ensimmäiseksi uhriksi joutuu totuus. Kummassakin esiintyy samanmielisten pariin eristäytymistä, tosiasioiden tarkoitushakuista valikointia, vastapuolen karkeaa demonisointia ja oman väen virheiden selittämistä parhain päin. Kumpikin katsoo ilman vakuuttavia perusteita edustavansa kansan hiljaista enemmistöä. Ja mikä kierointa, kukaan ei tunnusta kuuluvansa näihin kupliin, vaikka ne jotka äänekkäimmin julistavat omaa puolueettomuuttaan ja objektiivisuuttaan yleensä paljastuvat vähän pintaa raaputtamalla jomman kumman edustajiksi.

Kuplien välillä on kuitenkin yksi merkittävä ero. Niin sanotun punavihreän kuplan äänitorvena toimivat kaikki suuret tiedotusvälineet ja valtaosa poliittisista päättäjistä. Sen ideologiaa pönkittävät koulujen opetussuunnitelmat, kokonaiset yliopistolliset oppiaineet, kirkon johto, kulttuuri-instituutiot sekä taiteen ja viihteen näkyvimmät nimet. Tässä mielessä kamppailu on hyvin epätasainen, ja valtavirtayhteiskunnan vuosikymmeniä jatkunut tuki on ruokkinut punavihreässä kuplassa sellaista älyllistä epärehellisyyttä ja katteetonta ylimielisyyttä, että pahinkin sinivalkoisessa kuplassa rehottava typeryys kalpenee sen rinnalla.

En samaistu sinivalkoiseen kuplaan siksi että siellä oltaisiin kaikessa oikeassa, vaan siksi että punavihreässä kuplassa ollaan niin pöyristyttävän ja tolkuttoman väärässä, ja kaiken lisäksi täysin turvallisesti. Kukaan ei riskeeraa työpaikkaansa, toimeentuloaan, suhteitaan silmäätekeviin tai mainettaan kunnon kansalaisena olemalla ”suvakki”. Pahimmillaan sellaisesta valinnasta seuraa vain törky- tai uhkausviestejä humalaisilta punaniskoilta. Antirasismi tämän hetken Suomessa on kuin tunnustautuisi katolilaiseksi Vatikaanissa tai polttaisi kannabista Hollannissa. Sen nimissä voi sanoa miten typeriä asioita tahansa joutumatta minkään vaikutusvaltaisen tahon kyseenalaistamaksi.

Ja mikä olennaisempaa, punavihreä kupla pyrkii tällä hetkellä aktiivisesti kaventamaan kansalaisvapauksia ja sillä on suuret mahdollisuudet onnistua tässä. Se vahvistaa ehdoin tahdoin yhteiskunnassa jo valmiiksi olemassaolevia tukahduttavia juonteita ja ajaa omia tavoitteitaan painostukselle alttiin valtakoneiston avulla. Irvokkainta on, että kyseessä on juuri sellainen strategia jonka käyttämisestä se syyttää vastapuolta.

Monella suomalaisen yhteiskunnan osa-alueella on kuin vaivihkaa palattu aikaan, jota Timo Vihavainen on suomettumisen historiaa käsittelevässä kirjassaan Kansakunta rähmällään (1991) nimittänyt ”suomettumisen hulluiksi vuosiksi”. Tuolloin, 1970-luvulla, tapahtuivat useimmat niistä sensuurin ja itsesensuurin äärimmäisyyksistä, jotka tavallisesti yhdistetään YYA-kauden pimeään puoleen. Tuolloin käytännön politiikassa vallinnut Neuvostoliiton myötäily vakiintui viralliseksi sisäistetyksi asenteeksi ja äärivasemmisto yritti pultata sitä lainsäädäntöön lakiehdotuksilla, jotka olisivat voimaan tullessaan kriminalisoineet sosialististen maiden arvostelun.

Viime viikolla kuntien päättäjille suunnattu Kuntalehti uutisoi, että vain yksi puolue, perussuomalaiset, ei edellytä kuntavaaliehdokkailtaan virallista sitoutumista rasismin ja vihapuheen vastaiseen julkilausumaan. Artikkelissa, jonka ilmeinen tarkoitus oli vahvistaa kuvaa perussuomalaisista rasismin hiljaisesti hyväksyvänä puolueena, ei tarkemmin selitetty mitä kyseinen sitoumus pitää sisällään. Yhdessä sitoumuksen kohdassa sanotaan:

Kieltäydyn näyttämästä, julkaisemasta tai levittämästä näkemyksiä, jotka herättävät tai lietsovat tai joiden voi perustellusti odottaa herättävän tai lietsovan ennakkoluuloja, vihamielisyyttä tai kahtiajakoa eri etnisten tai kansallisten tai uskonnollisten ryhmien kesken sekä puutun kaikenlaiseen rasistiseen käyttäytymiseen ja rasistisiin mielipiteisiin.

Todellinen uutinen on, että kaikki puolueet yhtä lukuunottamatta ovat allekirjoittaneet tällaisen asiakirjan. Tekstin epämääräisyys mahdollistaa sen tulkitsemisen käytännössä miten mielivaltaisesti hyvänsä. Kohta ”(…) joiden voi perustellusti odottaa herättävän tai lietsovan” sisältää totalitaarisen ajattelun erään kulmakiven. Puheita ja kirjoituksia ei arvioida sen perusteella mitä niissä sanotaan, vaan sen perusteella millainen vaikutus niillä saattaa olla. Tätä logiikkaa ovat kaikkina aikoina noudattaneet sensorit, nuorison turmelemisesta huolestuneet moraalinvartijat ja uskonnolliset fundamentalistit.

Lisäksi sitoumuksen teksti antaa vapaat kädet syyttää ketä tahansa siitä, ettei ole puuttunut rasistiseen kielenkäyttöön. Jos ehdokkaan Facebook-kaveri kirjoittaa kommentissaan neekereistä eikä ehdokas poista viestiä tai ilmianna sitä ylläpidolle, häneen voidaan kohdistaa sanktioita. Analogia yhteiskuntiin, joissa neuvostovastaisista puheista raportoimatta jättäminen oli rangaistavaa, ei ole liioiteltu.

Kun ilmapiiri on jo virallisilla tasoilla tällainen, poliittisten painostusryhmien on helppo hyödyntää sitä entistä jyrkempien vihapuhelakien ajamiseen ja kansalaisvapauksien rajoittamiseen. Olennaista on, ettei vastustettavia asioita koskaan määritellä selkeästi. Viime lauantaina Helsingissä järjestettiin yli 10 000 ihmisen mielenosoitus, jossa pidetyissä puheenvuoroissa sanoja ”fasismi” ja ”rasismi” käytettiin samaan tapaan kuin teini-ikäiset käyttävät sanoja ”homo” tai ”huora” – tavalla, jolla ei ole mitään yhteyttä niiden varsinaiseen merkitykseen. Tilaisuudessa puhunut toimittaja ja politrukki Mikael Brunila kysyi puheessaan: ”Miltä näyttäisi sellainen rasismin ja fasismin vastainen yhteisymmärrys, joka ei hyväksyisi nykyhallituksen yhteistyötä perussuomalaisten kanssa?”

Piikki oli selvästi suunnattu pääministeri Juha Sipilälle, joka osallistui Kuopiossa järjestettyyn mielenosoitukseen, ja valtiovarainministeri Petteri Orpolle, joka osallistui Helsingin tilaisuuteen. Koko joukkomielenosoitustahan ei niinkään ollut suunnattu marginaalisen Suomen Vastarintaliikkeen harjoittamaa katuväkivaltaa vaan suurempia laillisesti toimivia maahanmuuttokriittisiä tahoja vastaan. Ensi sijassa siis perussuomalaisia, ja lisäksi tiettyjä kansalaisjärjestöjä kuten Suomen Sisua, Rajat kiinni -liikettä ja vastaavia. Avoimesti perussuomalaisia vastaan puhui ilmeisesti vain Brunila, mutta yksikään mielenosoituksesta vastaava taho ei ole tähän mennessä sanoutunut irti hänen puheenvuorostaan. Koko tapahtuman viestihän oli se, että ellei ”vihapuheeseen” ja muuhun yliampuvaan kielenkäyttöön puututa (ts. vihelletä ”peliä poikki”), se tarkoittaa tällaisten puheiden ja asenteiden hyväksymistä. Jos siis sovelletaan mielenosoittajien omia sääntöjä, Brunilan saamat aplodit ja soraäänten puute tarkoittavat, että kaikkien maahanmuuttokriittisten toimijoiden vastustaminen oli mielenosoituksen virallinen linja.

Sopii myös miettiä, mitä tarkoittaa väkivaltaa ja muita laittomuuksia harjoittavien ja sellaiseen kannustavien anarkistien avoin osallistuminen ”väkivallattomaan” mielenosoitukseen. Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten osallistuminen isänmaalliselle 612-marssille on tulkittu osoitukseksi koko tapahtuman ”äärioikeistolaisuudesta”. Nyt vastaavanlaisia tulkintoja ei ole mediassa näkynyt, mutta sitä on turha erityisesti alleviivata, koska on jo pitkään ollut selvää etteivät säännöt ole samat kaikille.

Suuret tiedotusvälineet käyttävät nyt painostusryhmien retoriikkaa puhumalla perussuomalaisten kansanedustajien ”yhteyksistä” ääriliikkeisiin. Yhteyden tai kytköksen osoittamiseen näyttää riittävän henkilökohtainen tuttavuus, Facebook-kaveruus tai samaan tilaisuuteen osallistuminen ääriliikkeen edustajan kanssa. Retoriikka on tarttunut nopeasti hallituspuolueiden johtoon: niin Sipilä kuin Orpo ovat tuominneet väitetyt kytkökset ja vaatineet niiden selvittämistä. On otettu harkintaan lakimuutos tarkemmin määrittelemättömien ääriliikkeiden kieltämiseksi – vaikka väkivaltaa käyttävien järjestöjen kieltäminen on mahdollista jo nykylain puitteissa. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on ilmaissut huolensa”maahanmuuttajakriittisten koululaisten” asenteista ja tarjoaa ratkaisuksi koulupoliisijärjestelmän laajentamista.

Tällaisessa ilmapiirissä voi povata hyvää tulevaisuutta vihreiden nuorisosiiven masinoimalle ”Rasismi rikoslakiin” -kampanjalle, joka onnistuessaan mahdollistaisi periaatteessa minkä tahansa monikulttuurisuuden ilosanoman torjuvan puolueen, järjestön tai julkaisun julistamisen lainsuojattomaksi. Kyse olisi tämänhetkisten vallanpitäjien virallisen linjan istuttamisesta lainsäädäntöön niin, että sen organisoitu vastustaminen muuttuisi mahdottomaksi. Moinen laki vaikuttaisi eniten lain puitteissa toimiviin maahanmuuttokriittisiin ja heidän tavallisiin kannattajiinsa, jotka eivät enää tohtisi ilmaista mielipidettään pelätessään menettävänsä toimeentulonsa tai joutuvansa virkavallan hampaisiin. Väkivaltaisten ääriryhmien toimintaan muutos ei juuri vaikuttaisi, sillä perusluonteeltaan rikolliset järjestöt eivät ole laeista ennenkään piitanneet.

1970-luvun poliittinen painostusryhmä oli taistolaisnuoriso, joka yritti myötämielisten tai heikkojen vallanpitäjien avustuksella virallistaa oman ideologiansa. Hekin kykenivät organisoimaan näyttäviä joukkotilaisuuksia ja saivat äänensä helposti kuuluviin julkisuudessa. Näiltä ajoilta muistetaan kansanedustaja Mirjam Vire-Tuomisen esittämä ”rauhanlaki”, jolla haluttiin puuttua neuvostovastaisiin mielipiteisiin. Lakia tukivat monet SDP:n kansanedustajat, heidän joukossaan Erkki Liikanen,joka on toiminut sittemmin muun muassa Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajana, Suomen Pankin puheenjohtajana ja Euroopan keskuspankin neuvoston jäsenenä. Aikanaan paljon keskustelua herätti myös Sosialistisen opiskelijaliiton (SOL) niin sanottu ”Musta kirja”, eli monisteena levitetty julkilausuma nimeltä ”Todistusaineisto imperialismin ja äärioikeiston vaikutuksesta Suomen korkeakouluopetuksessa”. Julkilausuman kirjoittajat esittivät huolensa, että korkeakouluopetukseen ja opiskelijoille tarjottuun kirjallisuuteen oli juurtunut YYA-sopimuksen, Pariisin rauhansopimuksen, edistyksen ja demokraattisen kehityksen vastaisia ajatuksia. He katsoivat, että kyseessä oli jopa kansalliset rajat ylittävä uhka:

Kansainvälinen ja kansallinen antikommunismi suuntautuu kaikkia edistyksellisiä ihmisiä, ei ainoastaan kommunisteja vastaan. Antikommunismi on ytimeltään kaikkea demokraattista kehitystä vastaan suuntautuvan vihan lietsontaa, josta on lyhyt matka fasismiin.

”Mustan kirjan” retoriikka on muutettavat muuttaen perin samankaltaista kuin nykyisen suvaitsevaiston vetoomukset, aina kansainvälisiin sopimuksiin vetoamista myöten. Rasismi rikoslakiin -aloitteen ohella hyvä vertailukohta on ”Isänmaallinen enemmistö” -niminen addressi, jossa vaadittiin hallitukselta tarkemmin määrittelemättömiä ”konkreettisia toimia” muukalaisvihan kitkemiseksi ja yhteiskuntarauhan takaamiseksi. Vuonna 2015 julkistetun vetoomuksen allekirjoitti suuri joukko kulttuurielämän, journalismin ja politiikan edustajia. Addressin alkuperäisessä tekstissä vedottiin Pariisin rauhansopimukseen – YYA-sopimukseen vetoaminen olisi ilmeisesti ollut laatijoidenkin mielestä liian paksua.

Taistolaisilla oli kuitenkin 1970-luvun Suomessa vahvoja vastavoimia. Tärkein niistä oli presidentti Urho Kekkonen, joka yhtäältä loi suomettumisen ajan poliittisen ilmapiirin mutta toisaalta onnistui myös suitsimaan sen äärimmäisimpiä ilmentymiä. Usein demonisoitukin Kekkonen oli hoviaan ja taistolaisia ihailijoitaan huomattavasti isänmaallisempi mies, ja pitkälti hänen ansiostaan taistolaisliike pysyi etäällä poliittisen vallan kovasta ytimestä. Tärkeä kysymys onkin, onko nykyajan taistolaisilla samankaltaista merkittävää vastavoimaa? Kekkosen kaltaisen vahvan, autoritaarisiinkin otteisiin turvautuvan johtajan sijaan meillä on nyt Sipilän ja Orpon kaltaisia opportunistisia mitättömyyksiä, joille suvaitsevaiston mielisteleminen on halpa hinta poliittisen mandaatin säilyttämiseksi. Heidän asenteensa on sekoitus vanhaa suomettumisen ajan tottumusta ja uutta joukkohysteriaa, ja heidät on helppo painostaa hyväksymään neuvostohenkisiä lakeja. Perussuomalaisten johtaja Timo Soinikin on lähinnä murahdellut väsyneesti kykenemättä määrätietoisesti puolustamaan omiaan.

Tämän hetken suomalaisessa yhteiskunnassa todella on pelon tai vähintäänkin huolen aihetta, mutta eri syistä kuin meille uskotellaan. Ja jos SDP ja vihreät, joilla on kiinteät yhteydet erilaisiin punavihreisiin aktivistijoukkoihin, saavat seuraavissa vaaleissa merkittävän voiton, vielä pahempaa on luvassa. Mutta kannattaa myös pitää mielessä Tolstoinlausahdus, jonka mukaan pahan pitää antaa mennä loppuun asti. Suvaitsevaiston unelma monikulttuurisesta lastentarhayhteiskunnasta on hyvää vauhtia osoittautumassa väkivaltaiseksi anarkiaksi ja heidän poliittinen agendansa on jo pitkään ollut vastatuulessa. Tämä ei kuitenkaan johda siihen, että he alkaisivat myöntää olleensa väärässä tai vetäytyisivät julkisesta elämästä – niin kuin osa taistolaisista sentään teki. Sen sijaan punavihreä kupla ryhtyy katkeraan koko rintaman hyökkäykseen ja ottaa käyttöön loputkin valheet, epälooogisuudet ja likaiset painostuskeinot. Tämä tietenkin ajaa heidät entistä suuremmalla varmuudella katastrofiin, mutta se vie aikansa. Nyt kun EU natisee liitoksissaan ja pahimmista typeryyksistä vastuullisia poliitikkoja ollaan kampeamassa pois vallasta jopa sen ydinmaissa Ranskassa ja Saksassa, kansainvälinen tilanne alkaa asteittain heijastua jähmeämmän poliittisen kulttuurin hallitsemaan Pohjolaankin. On vain kestettävä.






Timo Hännikäinen (s. 1979) on Helsingissä asuva kirjailija ja suomentaja. Tuoreimmat teokset kirjoitusvalikoima ”Sanansäilä” (2016) ja proosateos ”Kuolevainen” (2016). Kiinnostuksen kohteita taide, historia ja antimoderni ajattelu.
https://sarastuslehti.com/2016/09/26/taistolaisuuden-paluu/
 
Tuloksia voi mitata SUPO`n kohdalla helposti jos vakoilijoita on paljon pitäisi myös kiinni jääneitä vakoilijoita olla paljon ja oikeuteen päätyviä juttuja myös, jos seuraattavia teroja on paljon myös niiden pitäisi näkyä muualla kuin tiedoitteissa.
Eiköhän totuus Suomen tiedustelun kehnoon tasoon löydy tuosta linkistä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704182200104640_uu.shtml

Jonkinlainen kommentti vuosien takaa...

Matts_Dumell.gif
 
Back
Top