Suomen sisäinen turvallisuus

Mielestäni paras toimenpide tuossa tilanteessa olisi ollut keskeyttää mielenosoitus, varsinkin koska pohjia oli jo edellisestä kerrasta. Poikki vaan ja vaikka huuto olisi ollut kova, olisi kerrottu että tuossa kulki raja. Ja tämä mielipide ei rajoitu pelkästään kurdeihin. Toivotaan, että yhteiskunnallinen debatti johtaa siihen että väkivallasta ei tule täällä normaalia tapaa osoittaa mieltä.
Kynnys mielenosoituksen keskeyttämiselle on Suomessa varsin korkea; viimeisin mieleen tuleva on niinkin tuore kuin Smash ASEM mielenosoitus. Vaikka tuolloin käsittääkseni perusteet tapahtuman keskeyttämiselle olivat kovemmat kuin nyt olisi ollut, niin silti asiaa käräjöitiin pitkään ja taisi poliisi joitakin moitteitakin saada.

Poliisi ei määrittele rajoja, vaan yhteiskunta.
 
Maahanmuuttajat ovat tuoneet kulttuuriensa ja kotimaidensa ongelmat ja konfliktit mukanaan, ja ne ovat usein merkittävästi vakavampia kuin ne joita suomalaisilla oli omasta takaa. Poliisi joutuu nyt selviämään elämään alati hankalammassa välissä, aivan kuten tavalliset pulliaisetkin.
Tämä on hyvä tiivistys.
Samaan aikaan vihreän sisäministeri Ohisalon ulostulot ovat sen tyyppisiä, että tulkitsen ne liian kannustavan sävyisiksi suhteessa mielenosoitusten hillitsemisiin. Tuntuu kuin sisäministeri olisi ensisijaisesti mielenosoittajien vapaan toiminnan (lue riehunta ja väkivalta) puolella, ja olisi poliisin toimintaa vastaan ja sitä pikemmin hillitsemässä. Kuten tuoreimmat uutiset tietävät kertoa, niin sisäministeri ei paheksuisi, vaikka vähän höpöheinääkin olisi vedetty. Maahanmuuton puolellakin Ohisalo on.
Sallivat viestit luovat mielikuvaa, että nyt sopii venyttää ja testata miten väkivaltaisia mielenosoitukset voivatkaan olla. Itsenäisyyspäivänä tulee ensimmäinen testi kotimaisten anarkistien taholta, ja jos ne ovat aiempaa väkivaltaisempia, niin pidän sitä Ohisalon vikana. Jos minulla on tällainen mielikuva, mikä mahtaakaan olla vasemmistoanarkomarkolla?

Tämähän on politiikkaa. Olettehan huomanneet, kuka on tällä hetkellä puoluepomoista kaikista eniten julkisuudessa? Ohisalohan se, vihreille sataa julkisuuden mannaa roppakaupalla.
Miten sitä saadaan? Kärjistämällä ja tavallisesta hutusta poikkeavilla ulostuloilla, jotka ovat takuuvarmasti otsikoissa. Kiinnostaisiko ketään, jos puoluejohtaja ja kunta- ja omistajaohjausministeri haluaisi tutkia poliisin toimet ja kannattaisi pössyttelyä. Ei juurikaan. Tai että vanhusten asiat pitäisi saada kuntoon? Niinpä...
Kun sisäministeri sanoo mitä sanoo, niin julkisuus on taattu. Sanotaan, että kaikki julkisuus on hyvästä, ja tätä rautaa tässä nyt taotaan kunnolla, ja tätä piisaa vielä vuosia. Ajattelematta ollenkaan seurauksia.
Kun kokonaisuutta tarkastelee, suurin kotoperäinen uhka sisäiselle turvallisuudelle pitkällä tähtäimellä, on sisäministerimme Maria Ohisalo.
 
Joo - tosin kuten jo aiemmin on todettu - ihmiskilpien käyttäminen ei ole uusi asia, eikä toisaalta myöskään se että väkijoukko pyrkii estämään kiinnioton tai suorastaan vapauttamaan jo kiinni otetun henkilön. Nämä asiat eivät myöskään liity mihinkään etniseen kuvioon, vaan myös kantasuomalaiset ovat vastaavaa tehneet. Nyt asia vain on saanut mediahuomiota, ja tekijöiden etnisyys saattaa vielä pahentaa närkästystä. En tiedä, olisiko keskustelu näin vilkasta* jos mielenosoittajat ja perseilijät olisivat olleet vaikka nk maahanmuuttokriittisiä.

Itsekin mielelläni näkisin, että poliisilla olisi paremmin virtaa lähteä myllyttämään tällaisissa tilanteissa. Liian helposti on annettu siimaa myös kaikenlaisille kadunvaltaajille ja muille. Mutta yhteiskuntaa asettaa ne raamit joissa poliisi toimii. Siihen on myös erilaisilla keskustelufoorumeilla mukauduttava. Enkä toisaalta itsekään haluaisi, että poliisilla olisi toimintamallina käyttää voimakeinoja nykyistä selvästi alhaisemmalla kynnyksellä tai reilummalla kädellä ilman kokonaisharkintaa.

Edit:
*Siis keskustelu täällä; varmasti media olisi riemuinnut jos "natsit ottivat poliisin kanssa rajusti yhteen"

Näin yritysmaailmaan positiivisesti suhtautuvan ja muutenvaan öykkäävistä narkkareista pitämättömänä haluaisin itse nähdä nämä itsenäisyyspäivän mellakat nitistettyä öbaut heti kun alkavat ettei lähialueen kauppojen tarvitsisi käydä läpi vakuutusviidakkoa kun narkkaajat paskoivat näyteikkunat vaatiessaan lisää rahaa kelalta.

Toisaalta tämä itsenäisyyspäivänäkin mellastava porukka tuntuu olevan vahvasti tiettyihin puolueisiin ja toimijoihin sidoksissa, jolloin esim koivulan danin jutut natsien tappamisesta kaduilla ja kyytien järkkäämiset ei sinällään nosta kovin suurta hälyä. Samaan tapaan Anderssoni on vihkaillut yksityisille yrityksille että jos perutte hänen mielestään ei-toivottuja keikkaesiintyjiä niin hän viestii mustapaidoilleen että lopettavat autojen polttamiset ja betonin kaatamisen vessaputkiin.
 
Ja tämä kelvoton "sisäministeri", puhuu nyt jopa laittomien huumeiden käytön laillistamisesta.

Filosofinen kysymys. Laittomuuden laillistaminen taitaa olla eduskunnan vallassa, kuten se laittomaksi tekeminenkin.

Ensi kesänä tulee laittomasta pysäköinnistäkin laillista, kun saa pysäköidä "vastavirtaan". Näin eduskunta on kaikkivoipaisuudessaan säätänyt.

Sisäministeristä kyllä olen samaa mieltä, ei siinä mitään..
 
Tämä on varmaan vanhan ajattelun murentamista,eiköhän sama poppoo ollut sen takana että kaupasta voi vähän pölliä.
 
Eipä samantapainen toimi Portugalissa ole paikallista taivasta tiputtanut ihmisten niskaan... https://en.wikipedia.org/wiki/Drug_policy_of_Portugal

Portugalin kohdalla ei taidettu enää sen syvemmälle pudota? Oletko tutustunut Lissabonin yöelämään ja mitä metroasemilta saa? :D

Nämä ovat arkipäivää kun huumemyönteinen ilmapiiri saa lisää tuulta alleen

Yhteiskunnan mädättäjähän tuollainen sisäministeri on. Ajatelkaa, on kuin sosiaali- ja terveysministeri alkaisi kehua miten hyvää tupakka on ja edistetään sen käyttöä.

Kuljettajalle suoritetussa huumetestauksessa hänen elimistöstään löytyi monia eri huumausaineita.

Vajaa ämmä. Täysin turha ulista mistään "äärioikeistosta" ja harhaista tarinaa natseista kun itse käyttäytyy yhteiskuntaa ja järjestystä rikkovalla tavalla.
 
Sisäministeriö kaventaa väestöryhmien välisiä turvallisuuseroja

ARNO RYDMAN | 31.10.2019 | 17:37

Hälytyspalveluindeksillä pyritään samankaltaisten alueiden samantasoisiin hälytyspalveluihin.

Sisäministeriö on tehnyt kestävän kehityksen sitoumuksen, jonka tavoitteena on kaventaa väestöryhmien välisiä turvallisuuseroja ja pienentää hallinnonalan hiilijalanjälkeä.

Sisäasiainhallinnon tavoitteena on edistää hälytyspalveluiden yhdenvertaisuutta. Eri alueilla asuvan väestön turvallisuus rakentuu siitä, miten paljon ihmiset kokevat rikoksia ja häiriöitä ja toisaalta siitä, miten nopeasti apua on saatavilla.

Tyypillisesti, harvaan asutuilla alueilla tapahtuu vähemmän viranomaisten toimia edellyttäviä rikoksia ja häiriöitä, mutta avun saanti kestää kauemmin. Tiheään asutuilla alueilla tilanne on päinvastainen.

Uudella hälytyspalveluindeksillä pyritään samankaltaisten alueiden samantasoisiin hälytyspalveluihin eli laatuvaihtelun vähentämiseen.
Tarkoitus on määrätä hälytyspalveluindeksissä raja-arvot hyväksyttäville eroille alueiden välillä. Lisäksi pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitusohjelman mukaan määritellään enimmäisvasteajat poliisin kiireellisille hälytystehtäville.

Hiilijalanjäljen pienentäminen
Valtion henkilöstöstä 20 prosenttia työskentelee sisäasiainhallinnossa. Niin poliisi, pelastustoimi, hätäkeskukset, maahanmuuttohallinto kuin Rajavartiolaitos tarvitsevat toimitiloja, kalustoa ja polttoainetta.

Tavoitteena on vähentää hallinnonalan hiilijalanjälkeä 75 prosenttia vuoteen 2035 mennessä. Välitavoitteena on puolittaa hiilijalanjälki vuoteen 2027 mennessä.
– Sisäministeriön hallinnonalalla ei ole aiemmin laskettu tai seurattu hiilijalanjälkeä. Nyt ohjaamme ja tuemme hallinnonalaamme tulosohjauksen kautta hiilijalanjäljen pienentämiseen tavoitteidemme mukaisesti, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.).

Julkisella sektorilla on merkittävä rooli tuotteiden ja palveluiden hankkijana. Sisäasiainhallinnon uusissa hankinnoissa tulee tarkastella niiden ekologisuutta, taloudellisuutta ja sosiaalista kestävyyttä.

Tavoitteena on luoda kestävän kehityksen huomioiva hankintakriteeristö vuoden 2020 aikana ja ottaa se käyttöön koko hallinnonalalla.
Hankintakriteeristöä kehitetään tiiviissä yhteistyössä valtiovarainministeriön ja Hankinta Suomi -ohjelman kanssa.

 
Kohta Poliisit vetää sähköskoottereilla vain kaupunkien keskustoissa, koska eihän maakunnissa kukaan asu tai siellä mitään tapahdu, kun kukaan ei edes ilmoita mitään.
Sisälämpötilat laitoksilla max15c, ettei ihan näpit ole kohmeessa kun etsii vihapuhetta netistä yms... :D
Veikkaan, että tätä vauhtia Raja haluaa kohta PLM alle :D
 
Poliisi ei määrittele rajoja, vaan yhteiskunta.
Siksi tullaankin menemään kohti Ruotsin tietä, koska sisäministeri, pääministeri, opetusministeri... käyttänevät kaiken valtansa maailman halaukseen.

Poliisi tulee heikkenemään tästä päivästä alkaen, ja jos nyt ei voida keskeyttää kurdien mielenosoitusta, ei siihen pystytä jatkossakaan.

Kun joku joskus havahtuu todellisuuteen, on jo myöhäistä.
 
Sisäministeriö kaventaa väestöryhmien välisiä turvallisuuseroja

ARNO RYDMAN | 31.10.2019 | 17:37

Hälytyspalveluindeksillä pyritään samankaltaisten alueiden samantasoisiin hälytyspalveluihin.

Sisäministeriö on tehnyt kestävän kehityksen sitoumuksen, jonka tavoitteena on kaventaa väestöryhmien välisiä turvallisuuseroja ja pienentää hallinnonalan hiilijalanjälkeä.

Sisäasiainhallinnon tavoitteena on edistää hälytyspalveluiden yhdenvertaisuutta. Eri alueilla asuvan väestön turvallisuus rakentuu siitä, miten paljon ihmiset kokevat rikoksia ja häiriöitä ja toisaalta siitä, miten nopeasti apua on saatavilla.

Tyypillisesti, harvaan asutuilla alueilla tapahtuu vähemmän viranomaisten toimia edellyttäviä rikoksia ja häiriöitä, mutta avun saanti kestää kauemmin. Tiheään asutuilla alueilla tilanne on päinvastainen.

Uudella hälytyspalveluindeksillä pyritään samankaltaisten alueiden samantasoisiin hälytyspalveluihin eli laatuvaihtelun vähentämiseen.
Tarkoitus on määrätä hälytyspalveluindeksissä raja-arvot hyväksyttäville eroille alueiden välillä. Lisäksi pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitusohjelman mukaan määritellään enimmäisvasteajat poliisin kiireellisille hälytystehtäville.

Hiilijalanjäljen pienentäminen
Valtion henkilöstöstä 20 prosenttia työskentelee sisäasiainhallinnossa. Niin poliisi, pelastustoimi, hätäkeskukset, maahanmuuttohallinto kuin Rajavartiolaitos tarvitsevat toimitiloja, kalustoa ja polttoainetta.

Tavoitteena on vähentää hallinnonalan hiilijalanjälkeä 75 prosenttia vuoteen 2035 mennessä. Välitavoitteena on puolittaa hiilijalanjälki vuoteen 2027 mennessä.
– Sisäministeriön hallinnonalalla ei ole aiemmin laskettu tai seurattu hiilijalanjälkeä. Nyt ohjaamme ja tuemme hallinnonalaamme tulosohjauksen kautta hiilijalanjäljen pienentämiseen tavoitteidemme mukaisesti, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.).

Julkisella sektorilla on merkittävä rooli tuotteiden ja palveluiden hankkijana. Sisäasiainhallinnon uusissa hankinnoissa tulee tarkastella niiden ekologisuutta, taloudellisuutta ja sosiaalista kestävyyttä.

Tavoitteena on luoda kestävän kehityksen huomioiva hankintakriteeristö vuoden 2020 aikana ja ottaa se käyttöön koko hallinnonalalla.
Hankintakriteeristöä kehitetään tiiviissä yhteistyössä valtiovarainministeriön ja Hankinta Suomi -ohjelman kanssa.

Otsikko kertoo kaiken, turvallisuustilanne pahenee kaikille yhtä huonoksi ja tasa-arvo on saavutettu. :rolleyes:
 
Otsikko kertoo kaiken, turvallisuustilanne pahenee kaikille yhtä huonoksi ja tasa-arvo on saavutettu. :rolleyes:

Mitä enemmän menemme lähemmäksi tasa-arvoa niin sitä eriarvoisemmaksi yhteiskunta muuttuu. Tästä voisi tuottaa hullun anarkistin hypoteesin: valtiosta tulee kykeneväisempi tuottamaan oikeita palveluita oikeissa määrissä, kun sille annetaan mahdollisimman vähän verovaroja käytettäväksi. Jos haluaa vähentää byrolandian kokoa niin luonnollisesti tähän ei vaaliuurnat eivät vaikuta vaan lompakko. Toisaalta tässä on sellainen pikku lisämauste, että valtio keksii jonkin madonreiän lompakkoon jos esim kulutusta vähentää niin tällöin keksitään universaali hiilidioksidivero ja aletaan verottamaan hengitystä. Hiilijalanjälkeä naamariin.
 
Viimeksi muokattu:
Siksi tullaankin menemään kohti Ruotsin tietä, koska sisäministeri, pääministeri, opetusministeri... käyttänevät kaiken valtansa maailman halaukseen.

Poliisi tulee heikkenemään tästä päivästä alkaen, ja jos nyt ei voida keskeyttää kurdien mielenosoitusta, ei siihen pystytä jatkossakaan.

Kun joku joskus havahtuu todellisuuteen, on jo myöhäistä.

Ei se koskaan myöhäistä ole. Toimijat ja toimintatavat vaan saattaa muuttua.
 
Back
Top