Suomen sisäinen turvallisuus

Juu, mä vain sitä että kun ei se mies nyt ihan mikään rivisolttu ollut, ja kyllähän ISIS rahaa sai, niin tuokaan mahdollisuus ei ihan suoraan poissuljettavissa ole.
Rahaa tuolla poppoolla todellakin oli ja ihan varmasti sitä on jokunen rekka-autollinen vieläkin sinne sun tänne piilotettuna. Nuohan ryöstivät ihan kaiken mitä eteen tuli aina öljylähteistä tekohampaisiin saakka. Tämän lisäksi niitä rahoitti useampikin valtio ja ehkä rahoittaa vieläkin.

Uskon ihan helposti että tuo kolmikko oli hakemassa jokusen säkillisen rahaa jostain ja Sveitsistähän sitä tuppaa helposti löytymään jos tietää mistä etsiä :ROFLMAO:
 
Rautaa saa lahkeeseen rahalla.
Ne rahat meni Italiaan :D hahah, bunga bonga!! Kirjoitinkohan jossain jo että miten paljon saisimmekaan rautaa - edes italialaista - vaikka parilla miljardilla. Onko tämä pääministerimme täys idiootti kun ei osaa vaatia mitään? Pitäisikö sinne laittaa Halla-aho?

Nyt saadaan tyhjää ja pidetään ikävät tahot tyytyväisinä - etteivät vaan nyt missään tapauksessa suutu Suomelle. Todennäköisesti kaupan päälle tulossa kaikenlaista Brysselin-kiusaa ja kunnianhimoinen haittapolitiikan tiekartta menee entistäkin pimeämmäksi :D
 
Viimeksi muokattu:
En ole asiantuntija minäkään, ja kirjoitan hyvin pitkälti muistinvaraisesti. Olen lukenut Grossmanilta kai kolme kirjaa; viimeisimmän eli On Combat tuoreeltaan ilmestymisen jälkeen, eli noin vuonna 2004. Minäkin oletan, että Grossmanin luvut ja tilastot ovat paikkansapitäviä, eli en ole lähtenyt tarkastamaan niitä.

Tämä on tärkeä havainto; puhutaan asioista keskimäärin tai tyypillisestä tapauksesta.

Joo, mutta metsästäminen on ihan eri asia. Grossman puhuu, että monilla (suurimmalla osalla/lähes kaikilla) eläinlajeista joilla esiintyy reviiri- tai soidinkamppailua, evoluutio on kehittänyt kamppailun sellaiseksi että eläimet eivät käytä kaikkia aseitaan, eli niitä tappavimpia joita käytetään muita lajeja vastaan esim saalistaessa. Mielestäni ei ole mitenkään kaukaa haettua, että ihmiselläkin olisi tällainen esto. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö lajitoverin tappaminen olisi mahdollista; esim simpanssit välillä tappavat omiaan.

Grossman puhuu siitä, että sotilaat ovat olleet kautta historian varsin tehottomia. Suurimmat tappiot on aiheutettu silloin, kun vastustaja on kääntynyt pakenemaan, jolloin on ollut henkisesti helpompaa iskeä selkään. Itse ajattelen, että myös taistelutilanteeseen tottuminen ja/tai taistelun tuoma adranaliini ym. kemikaalit myös näyttelevät merkittävää osaa asiassa.

Modernissa sodankäynnissä ryhmäaseet joissa aseen miehistönä on useampi kuin yksi henkilö, ovat tehokkaampia suurelta osin sen takia, että vastuu tappamisesta jakautuu useamman henkilön kesken. Pitkän kantaman aseet ovat hyviä, koska pitkä etäisyys ja se, että kohdetta ei välttämättä edes näe, tekevät tappamisesta helpompaa. Koulutuksen muuttuminen realistisemmaksi on tehnyt toiminnasta tehokkaampaa.

Grossman käyttää tunnettua "sudet, lampaat ja lammaskoirat" -analogiaa. Ihmisistä 98% on lampaita, jotka ovat paitsi kyvyttömiä käyttämään väkivaltaa, myös pelkkä ajatus väkivallan käyttämisestä on vieras. Tähän liittyy nk denial-käyttäytyminen, englanninkielistä termiä käyttääkseni; eli käyttäydytään ikään kuin koko asiaa ei olisi olemassa. Ihmisistä 1% on psykopaatteja, joilla ei ole sisäänrakennettuja estoja väkivallan käyttämiselle, eikä toisaalta kunnollista kontrollia joka pitäisi tämän ominaisuuden hallinnassa. Loput 1% on lammaskoiria, joilla on paitsi kyky käyttää väkivaltaa, myös kyky pitää se aisoissa. En tiedä, kuinka hyvin nämä prosentit pitävät paikkansa, eivätkä tarkat esiintymisluvut ole mielestäni oleelllisia itse asian kannalta.

Tämän tästä saa kuulla "miesjoukkioiden" välisistä ammuskeluista eri puolilla Suomea. Näissä ei kuitenkaan yleensä synny pahoja vammoja, tai ainakaan lähellekään niin vakavia kuin mihin olisi mahdollisuus. Yhtenä syynä on esitetty näiden nk Malmin kreikkalaisten huonoa ampumataitoa, mikä varmasti osaltaan selittääkin asiaa. Itse uskon, että merkittävänä tekijänä on myös haluttomuus tappaa vastustaja. Tässä ei ole kyse siitä, että ampuja peläisi henkensä edestä, koska usein paikalla on vain yksi ase. Toki yhtenä tekijänä saattaa olla myös pyrkimys välttää väkivallan kierteen eskaloitumista.

Kun veturinkuljettaja ajaa itsemurhan tehneen henkiön hengiltä, niin VR:llä (vai mikä se nykyään on) on automaattisena toimintamallina korvata veturinkuljettaja toisella, ja järjestää alkuperäiselle debriefing-tilaisuus ja muuta kriisiapua. Tämä ei johdu siitä, että VR:n kannalta olisi erityisen helppoa järjestää lennosta uusi kuljettaja paikalle, vaan siksi että ajatellaan että ihmisen kuolemaan osallinen kuljettaja voi olla järkyttynyt tapahtuneesta, vaikka tätä ei voida mitenkään pitää syyllisenä tapahtuneeseen.

Pari päivää sitten taktiikkakoulutuksessa olin maalimiehenä. Poliisit olivat ryhmittyneet rappuun, olivat suojassa luonnollisen suojan ja luotisuojakilpien takana, jne. Poliiseilla oli käytössään maaliammuksia ampuvat FX-aseet. Tiedossa oli, että minulla ei ole projektiilia ampuvia aseita, vaan pelkkä aidon näköinen leikkiase, joten ei ollut pelkoa edes saada kevyttä luunappia saippua-ammuksesta.

No, kun poliisi alkoi käskyttämään, minä tulin asunnosta rappukäytävään ase kädessä ja aloin rauhallisesti lähestymään kilpiryhmitystä. Nostin aseen ja ammuin leukalaukauksen. Ensisijainen aseenkäyttäjä käänsi päänsä poispäin ja ampui yhden laukauksen, hirvittävällä nykäyksellä. Matkaa oli ehkä 3 metriä ja laukaus meni reilusti ohi. Jatkoin rauhallista lähestymistä ja ammuin pari leukalaukausta lisää. Kilpimies käski aseenkäyttäjää ampumaan lisää, tämä laittoi sormen aseen rungolle ja ampui kaksi leukalaukausta, vaikka hallussa oli siis harjoitusprojektiileja ampuva ase, ja jolla oli jo ampunut kerran. Minä olin jo poliisien vieressä ja aloin kurottaa aseella kilven ympäri jolloin eivät olisi saaneet siitä suojaa. Kouluttaja huusi vierestä: "ammu oikeasti", jolloin aseenkäyttäjä sai yhden laukauksen lähtemään, se osui minua reiteen jolloin palkitsin toiminnasta ja kaaduin.

Tämä ei ole mitenkään ainutlaatuista, mutta toimii hyvänä esimerkkinä tuoreesta, omakohtaisesta kokemuksesta siitä, että realistisessa tilanteessa voi ihmisen ampuminen olla vaikeaa vaikka tilanteessa ei ollut mitään pelkoa oman turvallisuuden suhteen, eikä tilanne ollut edes mitenkään yllättävä.

Grossman puhuu vastustajan epäinhimmillistämisestä ja siitä, että luodaan kuva alempiarvoisista ihmisistä; suorastaan ali-ihmisistä. Tämähän on tuttua propagandasta; lienee jokin syy siihen, miksi tällaista propagandaa käytetään esim sota-aikana.

Lisäksi myös vastuun siirtäminen komentoportaassa ylöspäin ("noudatin vain käskyjä") helpottaa, samoin se että tappaja ei näe uhriaan. Teloituskomppanian edessä olevalle ei laiteta huppua päähän sen takia, että tilanne olisi teloitettavalle helpompi.

Jep; sudet, lampaat ja lammaskoirat.

Tosiaan, kuten jo aiemmassa postauksessani totesin, puhuin tästä biooginen vs opittu käyttäytyminen lähinnä käytännön elämän kannalta. Oleellista (tai kiinnostvaa) ei mielestäni ole, mistä tappamisen välttäminen johtuu vaan siitä että ilmiötä esiintyy ja toisaalta sen vaikutuksia pystyy kouluttamalla ja ehdollistamalla vähentämään.

Todella mielenkiintoisia näkökulmia aiheeseen. Viikko on kuitenkin ollut pitkä, ja kommenttisi ansaitsevat kunnollisen vastauksen, joten palaan asiaan viikonloppuna.

Tuo treeni mistä puhuit ja mitä @Merkava jo kommentoikin liittyy toki asiaan, mutta on itsessäänkin mielenkiintoinen tapaus joka ansaitsee oman pohdintansa. Mielestäni siinä on kyse hiukan eri asiasta jolla on ehkä enemmän käytännön merkitystä kuin tällä yleisemmällä, enemmän periaatteellisella pohdinnalla mistä keskustelu alkoi. Ja koska asia kiinnostaa minua vanhasta taustasta ja myös osittain nykyisestä ammatista johtuen, mielelläni kommentoin sitä erikseenkin.
 
  • Tykkää
Reactions: zlm
Tämäkii palomuuri on varmasti ilmainen ! Ei maksa mitään. Paitsi ehkä Suomalaisten asiat hidastuu ja euroja kuluu mut onneksi lainaa saa sen ku hakee.
Ohisalo, kaikkien aiheiden asiantuntija, joka vastaa myös sisäisestä turvallisuudesta on kuin mato joka tekee reikiä rajoihin ja muureihin. "Esitys tyrmätty järjettömänä"? Koko hallitus on järjetön :D

Viruksesta kun päästään niin alkaa taas rajojen yli puskeminen ja ilmasto-agitointi. Meneekö edes syksyyn asti. Miljardeja Italiaan, rajojaan eivät tule valvomaan vaikka rahaa sataa pohjoisesta ja Ohisalo valmistelee Helsinki-Vantaalle lennätyksiä varten palomuuria joka on täynnä reikiä kuka tietää miten moneen paikkaan. Sisäministeri..!!
 
Viimeksi muokattu:
Tietysti jokainen tilanne on omansa mutta yleisesti voisi todeta,että jos ei asunnossa kukaan ole välittömässä hengen tai terveyden vaarassa, sinne ei ole kiire mennä. Voidaan ryhmittyä ja jakaa tehtävät,ennenkuin aloitetaan sisäänmeno. Yksin ei tarvi hyökkäystä ottaa vastaan.
Kyllä siinä sen verran on hoppu, että asunto saatava suht nopeasti tarkistettua. Että onko tekijä siellä vai mahdollisesti ulkona yms jatkamassa toimintaansa kirveen kanssa.
Strapon:ista paljon kannata välittää, sillä tuntuu olevan joku angsti poliiseja kohtaan.
 
Tämä kirves somali oli aika kiltti poika siihen suomalaiseen murhaajaan verrattuna joka muutama vuosi sitten ampui kiväärillä Helsingin keskustassa oven läpi kohti Karhuryhmää.
 
Suomen kansalaisuus ei tässä kontekstissa tarkoita Villeä tai Kallea. Abdi ja Muhammed voivat yhtälailla olla kansalaisia.

Näiltä vaa pitäisi pystyä viemään kansalaisuus jos perseileevät. Suurinosa näistä poikaporukoista on varmasti syntynyt ihan muualla kuin suomessa mut yllättävän monelta voi meidän kansalaisuus löytyä, joka pitäisi ehdottomasti poistaa esim jos syylistyy jotain tiettyä rikosta törkeämpään tekoon. Silloin kansalaisuus helvettiin ja heti ku tulee 18v ikää ni ei muuta ku maasta vittuun. Mikäs sen parempi synttärilahja kuin lento lämpöisään kotimaahan ! Sielä riittää sitä korjaamista ni ei tarvii energioita kuluttaa tappelemalla jossain itiksessä yms.

Ja sama tietysti sit täysi ikäisille et jos raiskaat,pahoinpitelet törkeästi tai muuta vakavaa ni kansalaisuus pois ja samantien koneeseen, ei edes tuomiota tarvii suomessa kärsiä vaan voi kotimaassaan kärsiä sen sit. Irakilaisille tuskin paljon tarvii maksaa et rupeavat ottamaan näitä mielellään vankiloihinsa vastaan. Tulee varmasti halvemmaksi kuin elättää niitä täällä. Ja se porukka joka joutuisi pois olisi yllättävän suuri varmasti. Taitaa aika moni noista uus-suomalaisista olla syylistynyt semmoseen rikokseen et ihan hyvin joutaisi pois pilaamasta maatamme ja opettamasta noita tapoja myös ihan meidän täällä syntyneiden ihmisten lapsille.

Emme kaipaa tollaista kulttuuria maahamme yhtään.
 
Jaa että Rysselinkaalin tuoksu leijailee sieraimiin? Herää vain kysymys, miksi Suomi olisi poikkeuksellisen tiukassa talutuslieassa. On näitä toisenlaisiakin EU-maita eikä vain Itä-Euroopassa. Ehkä tämä maahanmuutto Suomeen menee kuitenkin sinne maailman ja (henkilökohtaisen ja sidosryhmien) talouden parantamisen piikkiin.

Natoon kuulumaton valtio, jolla on tonni kolmesataa yhteistä rajaa Iivanan kanssa.
 

”Ei näitä asioita voi lakaista maton alle” – IS poliisin matkassa: Tällaista oli perjantai-iltana Helsingin päärautatieasemalla​


Nissinen myöntää, että esimerkiksi yksi syrjäytymiseen ja ulkopuolisuuden tunteeseen vaikuttava seikka on kielitaito. Häntä kuitenkin ärsyttää, että jatkuvasti tikunnokkaan nostetaan ulkomaalaistaustaisten nuorten tekemät rikokset.


– Ihan samanlaisia ongelmia on kuopiolaisen isän pojalla kuin ghanalaisen äidin tyttärellä. Samoja juurisyitä löytyy molemmista.
Helsingin poliisissa tuntuu olevan nyt hieman näkemyseroja asiassa riippuen tehtävästäsi.
 


Helsingin poliisissa tuntuu olevan nyt hieman näkemyseroja asiassa riippuen tehtävästäsi.
Jep, lukaisin ton jutun ja korkean profiilin naiskomisario "Ohisalo" oli aika poliittisesti oikeinkoulutettu... kuulemma kuopiolaisella isällä ja ghanalaisella äidillä on hyvin samanlaisia nuoriso-ongelmia, Suomessa. Vai niin.
 
Jep, lukaisin ton jutun ja korkean profiilin naiskomisario "Ohisalo" oli aika poliittisesti oikeinkoulutettu... kuulemma kuopiolaisella isällä ja ghanalaisella äidillä on hyvin samanlaisia nuoriso-ongelmia, Suomessa. Vai niin.
Poliittisesti muotoiltu mielipide. Ei tule pelkoa uraputken päättymiselle ja siirtoa Lappiin..
 
Ei mahdotonta. Joku 70% ghanalaisista on kristittyjä.....

Paskan vitut! Nuo afrikan hedelmät pelaa ihan eri korteilla vs. eurooppalaiset.

Eilen kuulin radiosta, kuinka mannet taas itkeneet, kuinka poliisi niitä ratsaa ja vainoaa.
Vanha kaverini oli aikoinaan Helsingissä Malmin piirissä hommissa. Pysäytti partioidessaan
aina mannet, kun vastaan tuli. Mannet ulisi, mutta joka kerta ratsatessa löytyi jotain.
Aseita, huumeita, etsintäkuulutettuja, varastettua tavaraa, ajoluvatta ajamisia, ratteja /
huumepäissään ajamista, katsastamattomia autoja, autoja mistä verot maksammatta jne.

Olisi saanut iso rähinä kestää muutaman vuoden pidempään...
 
Natoon kuulumaton valtio, jolla on tonni kolmesataa yhteistä rajaa Iivanan kanssa.

Ja että maahanmuuton määrä ratkaisee, kun isoissa pöydissä päätetään, mitä tehdään?

Lisäys: Etkös Baikal juuri päässyt kirjoittamasta, missä NS:n toinen pää on? Ja kuinka se toinen pää ei halua keikuttaa turvallisuustilannetta Itämeren ympäristössä? Tässä yhtälössä Suomen tekemiset ja tekemättä jättämiset multikultin puolella eivät näytä niin isoilta...
 
Viimeksi muokattu:


Helsingin poliisissa tuntuu olevan nyt hieman näkemyseroja asiassa riippuen tehtävästäsi.
Taitaa olla kysymys siitä kuinka kova palo on edetä urallaan. Todenpuhujilla taitaa nousukiito tyssätä enemmän tai vähemmän...
 
Back
Top