Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomen tieverkoston yksityistäminen

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Huhta, 18.04.2016.

 1. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,776
  Tykkäykset:
  4,808
  Pisteet:
  1,286
  Jaha, vai että tällaisia suunnitellaan... tienkäyttömaksujen keräämiseksi ajoneuvoihin tietysti lisätään paikannusvälineet, joilla on myös kätevä valvoa kansalaisia muutoinkin. Onko edes Putinin Venäjällä tehty tällaisia esityksiä?

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016041721429399_uu.shtml

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016041721433453_uu.shtml

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016041721432469_uu.shtml

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016041721433160_uu.shtml
   
 2. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,776
  Tykkäykset:
  4,808
  Pisteet:
  1,286
  Juu, niin varmaan. Jos haluaisitte oikeasti eroon ajoneuvoverosta, mikä olisi mielestäni ihan järkevää, voisitte nostaa polttoaineen verotusta. Silloin jokainen maksaa kilometrien ja automakunsa perusteella, jos tykkää ajaa joka paikkaan omalla kaupunkimaasturillaan.

  Putin Agrees!

  [​IMG]

  On se kätevää, kun ei enää tarvitse miinoittaa meriväyliä, vaan riittää, että "kunnossapidon" nimissä valaa ne täyteen betonia. Ei otettu markkinavoimista niskalenkkiä, markkinavoimat ottivat niskalenkin!
   
  Lepukki, krd, Fremen ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Tässä on sanottu suoraan mistä on kyse..

  https://valihuomautuksia.wordpress.com/2016/04/17/olemme-taysin-sairaan-prosessin-keskella/

  Olemme täysin sairaan prosessin keskellä


  Uusimpien huhujen mukaan liikenneministeriö haluaa ministeri Anne Bernerin johdolla yhtiöittää ja yksityistää Suomen kansalaisten maa-, rautatie- ja vesiväylät.

  Olemme jopa sairaamman prosessin keskellä kuin koskaan kuvittelin, käynnissä on ennen näkemätön yhteisen omaisuuden tuhoamisprojekti mitä tuskin on nähty missään länsimaassa.

  Tämä yksityistäminen tulee läpivietynä tekemään täysin korvaamatonta taloudellista tuhoa kansalaisille, ja viemään suomalaisilta viimeisenkin uskon niihin kansanvallan rippeisiin joita vielä on jäljellä.

  Hallituksella ei ole mitään demokraattista valtuutusta yksityistää kansalaisten yhteistä infrastruktuuria. PISTE.

  Tämän projektin haitoista on turha edes keskustella.

  Sen sijaan tulisi todella tarkkaan tutkia tätä projektia ajavien poliitikkojen ja virkamiesten taustat ja aloittaa mahdollinen rikosprosessi jos siihen on syytä.

  Suomalaisten hätää talouskriisin keskellä hyväksikäytetään todella kuvottavalla tavalla hallituksen omien poliittisten tukijoukkojen etujen ajamiseen
   
  Lepukki, vonrehausen, STI_Tactical9mm ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  No niin nyt päästään sitten kunnolla rosvoamaan ensin väylät myydään pilkkahinnalla sijoittajille ja sen jälkeen aloitetaan rahastus samoin kuin sähköverkoissa kävi.

  Missähän Jorma Ollila tulee kuvioihin mukaan valvontayhtiö taitaa olla jo perustettu vain rahastaminen uupuu.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001012797.html

  Aho, Ollila, Häkämies, Haavisto... IS esittelee hallituksen tärkeimmät neuvonantajat

  Nyt selviää miksi Esko Aho valittiin Venäläis pankkiin väylien hallinta on varsin tärkeä strateginen omistus ja yksi ostaja on varmasti Venäläis yhtiö ja kun mies häärää ostajan ja myyjän neuvonantajana niin kauppa on varma ja Suomen valloitus voi alkaa, siinä näemme Eskon puumerkin.
   
  STI_Tactical9mm, Fremen, Recon x ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 6. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  974
  Tykkäykset:
  2,045
  Pisteet:
  76
  Ei jumankekka... Taas tämä satelliittikyyläys pomppaa esiin. Nyt vain entistä härskimmässä muodossa. Siis kansalaisten verorahoista maksettu tieverkko aiotaan myydä yksityisille yrityksille ja antaa näille veronkanto-oikeus tien käytön perusteella? Ja samalla annetaan yrityksillä käyttöön näiden keräämät reaaliaikaiset tiedot kansalaisten liikkumisesta? Uskomatonta.
   
  Fremen, Recon x ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 7. roopeluhtala

  roopeluhtala Kapteeni

  Liittynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  573
  Tykkäykset:
  116
  Pisteet:
  76
  Ajoneuvot aiheuttavat ruuhka-, pakokaasu- ja meluhaittoja, sekä vaaratilanteita. Koska haitat ovat suurempia asutuskeskusten lähellä ajettaessa, on tienkäyttömaksujen periminen perusteltua, sillä pelkällä polttoaineen verotuksella ei saada kohdistettua haittoja tarkasti, vaan lähinnä haja-asutusalueilla ajavat maksaisivat tällöin kohtuuttoman suurta haittaveroa polttoaineidensa hinnoissa.

  On, ja joskus tämä on kansalaisten kannalta hyvä asia. Yksityinen omistaja hoitaa infrastruktuuria yleensä kustannustehokkaammin kuin julkinen. Haittapuolena ovat luonnollisten monopolien yksityistämisestä seuraavat ylisuuret voitot monopoliaseman avulla. Jos kuitenkin omaisuudenhoidon tehostumisen hyöty on suurempi kuin monopolihinnoittelun haitta, infrastruktuuri kannattaa yksityistää: http://www.libera.fi/blogi/carunasta-julkisista-ja-yksityisista-monopoleista/

  "Luonnollisten monopolien sääntelystä on olemassa kokonainen taloustieteellinen kirjallisuus. Tutkimuskirjallisuuden tuloksena ei suinkaan ole se, että julkinen monopoli on aina parempi kuin säännelty yksityinen. Päinvastoin, julkisten monopolien yksityistäminen sai aikanaan alkusysäyksen siitä miten surkeasti julkiset monopolit toimivat huonojen kannustimien ja muiden ongelmien vuoksi. Hyvin säännelty yksityinen monopoli on monessa tapauksessa paljon parempi ratkaisu kuin monopolin pyörittäminen viranomaistoimintana. Voitontavoittelu antaa yritykselle kannustimet toimia tehokkaasti ja investoida tarpeeksi."
   
 8. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,319
  Pisteet:
  316
  Höpöhöpö! Kuinka te edes kehtaatte epäillä tämän hankkeen järkevyyttä? Mehän tienataan tällä! Tai ainakin mä ja mun kaverit tienataan.

  Muistakaa, että meille kerrotun virallisen totuuden mukaisesti jokainen muun muassa tätäkin yhteisen kansallisomaisuuden yksityistämishanketta vastustava on Putintrolli ja osa Putinin ovelaa juonta hajaannuksen aiheuttamiseksi sekä "veneen keikuttamiseksi".

  Samaa jargonia on myös tällä foorumilla jatkuvasti toitotettu eikä kukaan ole huomaavinaan mitään ristiriitaa missään kun yhtä puhetta riittää ja kädet viuhtoo ihan muuta. Kaikki ylhäältä virallisena totuutena syötetty hömpelipömpelikin on nieltävä sellaisenaan, koska muutenhan sitä palvelisi Kremlin agendaa ja olisi osa Putinin ovelaa maailmanvalloitussuunnitelmaa. Ei muuta kuin EU-liittovaltiota ja Nato-jäsenyyttä tiskiin!

  Siitä sitten vaan raudanlujalla muan puallustus tahtolla ulkomaisten pankkiirien yksityistä omaisuutta puolustamaan. Tietysti ulkomaisen yrityksen omistama satelliittipaikannuslaite niskassa, mikä on asennettu vain "turvallisuussyistä" ja "sinun itsesi parhaaksi".

  Olenko kenties ainoa, jonka mielestä tässä maassa eivät hommat ole enää pitkään aikaan menneet niin kuin siinä askarteluohjelmassa?
   
  vonrehausen, STI_Tactical9mm, Fremen ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. elso

  elso Majuri

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  1,317
  Tykkäykset:
  882
  Pisteet:
  156
  Newsflash. Google on tehnyt tuota jo käsittääkseni vuosikausia.

  Vai onks nyt kyse siitä, että kotimainen kusettaa aina?

  Edit: Ja muistutetaan nyt vielä, että myös teleoperaattorisi on velvoitettu kyyläämään sun kännykkäliittymäs liikkumista 24/7.
   
 10. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,706
  Tykkäykset:
  4,998
  Pisteet:
  1,286
  http://yle.fi/uutiset/keskustan_ala...nen_olisi_iso_paketti_pureskeltavaksi/8818535
  Keskustan Alatalo: Liikenneverkon yhtiöittäminen olisi iso paketti pureskeltavaksi
  Liikennevaliokunnan varapuheenjohtajan, keskustan Mikko Alatalon mukaan kaavailut liikenneverkon yhtiöittämisestä ovat osittain pakon sanelemia. Alatalo kommentoi aamulla myöhemmin tänään julkistettavaa ehdotusta liikennesektorin uudistuksista.

  Muusikko avautuu... Ilmeisesti kitaransoitto pätevöittää liikennevaliokunnan jäseneksi... :D
  Joopa.
   
  Fremen ja jak tykkäsivät tästä.
 11. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,706
  Tykkäykset:
  4,998
  Pisteet:
  1,286
  http://www.iltalehti.fi/iltvlive/201601120112255_v5.shtml
  Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoi tiedotustilaisuudessa, ettö valtion väyläomaisuus siirretään sataprosenttisesti valtion omistaman yhtiön hallinnoitavaksi.
  - Hyöty on se, että vapautetaan yhteiskunnan käyttöön pääomaa. Pystymme hallinnoimaan parmemin väyläomaisuutta. Budjetin alijäämä pienenee, Berner sanoi.  Mitäs pääomaa sinne on nyt sitoutunut? Kansallinen omaisuus, eli infraverkko!!! Nytkö nuo järjen jättiläiset menee sen myymään veks?!?!
   
  turska, Nenialas Idook, Recon x ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 12. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  974
  Tykkäykset:
  2,045
  Pisteet:
  76
  Ja näiden vuoksi on sitten ihan OK antaa (vielä) yhdelle taholle oikeus seurata ajoneuvojen liikkeitä reaaliaikaisesti; itse asiassa siten, että autossa *on oltava* seurantapalikka?
  Minulta on myös jäänyt huomaamatta, että Suomessa olisi pakollista kuljettaa mukanaan päällä olevaa kännykkää. Älypuhelimesta puhumattakaan - ilman toiminnassa olevaa nettiliittymää taitaa Googlen olla paha seurata liikkeitä.
  En kyllä myöskään hetkeäkään usko, että millään kotimaisella taholla olisi fyffeä ostaa tuota verotusoikeutta. Kyllä sen hankkisi jokin pääosin ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien yhteenliittymä.

  Edit: Jaa, nyt Alatalo puhuu perustettavasta valtionyhtiöstä. Aiemmin olin Bernerin puheiden uutisoinneista saanut toisen käsityksen.
   
  Fremen, Bushmaster ja Recon x tykkäsivät tästä.
 13. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,341
  Tykkäykset:
  7,561
  Pisteet:
  1,286
  Miten mahtaa käydä. Vaikea tähän on uskoa.
  Eli miten tuo yhtiöittäminen tapahtuu?` Perustetaan yhtiö ja sen omistaa valtio. Mistä yhtö saa rahoituksen?

  Ainoa varma tieto on , että Bre ei ole puhtaat jauhot pussissa. Se myy tämän idean valtionyhtiönä tietäen hyvin että joku kavereista tulevaisuudessa pilkkoo tämän nyt syntyvän yhtiön ja myy palasina sijoittajille.
   
  Fremen ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,234
  Pisteet:
  1,286
  Ei siinä mitään järkeä siltikään ole. Valtionyhtiöllä tai liikelaitoksellakin pitäisi olla jotain tuloja, ei se riitä että taseessa on omaisuutta.

  Tietullit on täysin kuolleena syntynyt ajatus kaikin puolin.
   
  Fremen ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 16. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  802
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
  Väittäisinpä, että tämä on varautumista sähköautoihin ja roimasti putoaviin polttoaineverotuloihin.
   
 17. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,234
  Pisteet:
  1,286
  "Hän vertasi uudistusta myös Finaviaan, joka on valtion 100-prosenttisesti omistama lentokenttäoperaattori. " No joo LOL, siinäpä onkin varsinainen success stoori josta kannattaa ottaa mallia!
   
  Ikarus, Fremen ja Recon x tykkäsivät tästä.
 18. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,932
  Tykkäykset:
  23,985
  Pisteet:
  1,286
  Maon "suuri loikka" ja "kulttuurivallankumous" jne. alkavat rinnastua vähä vähältä paremmin erään demokraattisen vähäväkisen valtion toimintaan. Tuottavuusloikkaahan se Maokin aikanaan haki....neukut sulatti Aral-järven ja siinä jäämme Talvivaaroinemme vielä kiusallisesti jälkeen. Areva tehdä ruhjoo ydinvoimalaa, jonka piti alunpitäen valmistua 2009 ja jos en väärin muista, nyt nakuttaa jo 7 vuotta miinuksella.....hintaa tulee? Varmemmaksi vakuudeksi annettiin sitten Rosatomille oma mahdollisuutensa......viedä loput jenit lompakosta.

  V. 2000 Sonera aloitti ostamalla ilmaa keski-euroopasta bauttiarallaa 4.5 mrd eurolla.....viimeistään tuolloin paalutettiin jykevästi se, mistä on kyse. Nokia ostaa pämisti 2005-2010 omia osakkeitaan noin 20 miljardilla eurolla ja nollasi ne reippaasti.....rikkaat piilottavat rahojaan salalokeroihin ja tänne jäävät tappelevat jatkuvasti pienenevästä kakusta tukka märkänä.....Kremliä peläten, niin ettei meinaa Tenavaipassa enää liemet pysyä.

  Yksi sukupolvi kun jatketaan tätä suurenmoista menoa, niin tämä landia voidaan kyllä todeta perspektiivittömäksi huoletta.

  Joku kysyy takavasemmalta, onko Suomessa oligarkiaa tai korruptiota? Epäsotilaallista selkäkeikkaa kolmannella. Onhan tämä uskovitumatonta menoa ja vauhti eiku kiihtyy. Mutta kun ryöstö on tarpeeksi röyhkeä ja mittaluokaltaan suuri, ei sitä osata edes nähdä, onhan luonnollista, että vapaa markkinatalous tarkoittaa muutoksia. Mutta pysytään vaan Herra mielessä ja Venäjän peljossa olkaamme yhtä. Haistakoot huilut. Toivottavasti oman imperiumini perilliset osaavat hakea koulutuksensa ja osaamisensa sitä rataa, että Suomi ei heille näyttäydy "ainoana mahdollisuutena."
   
  Sarek1, vonrehausen, turska ja 9 muuta jäsentä tykkää tästä.
 19. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,932
  Tykkäykset:
  23,985
  Pisteet:
  1,286
  Minä epäilen kyllä ihan perinteistä ja raakaa oligarkiaa. Yhteiskunnan infra yksityistetään ja kulut sosialisoidaan. Aika tuttua jo pitää olla.
   
  Jukkis, Sarek1, Lepukki ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 20. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  974
  Tykkäykset:
  2,045
  Pisteet:
  76
  Tätä hiukan ihmettelin itsekin; miten valtion tilannetta parantaa se, että välillisesti tuottava omaisuuserä siivotaan pois valtion taseesta, perustettavaan valtion omistamaan yhtiöön joka voisi sitten ottaa velkaa omaisuuttaan vastaan. Vai onko tämä tarkoitus hoitaa siten, että perustettava infrayhtiö maksaa omaisuuden valtiolle, sekä lainarahalla että yksityisten vähemmistöosakkaiden osakkeista maksamalla rahalla?
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 21. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,706
  Tykkäykset:
  4,998
  Pisteet:
  1,286
  http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000001161180.html
  Liikenne- ja viestintäministeri (kesk) esittää taksiliikenteen lupa- ja määräsäännöstelystä luopumista sekä säännösten karsimisesta.
  Valtion liikenneverkkoyhtiö rahoittaisi toimintansa pääasiassa liikenneverkon käyttöön perustuvilla asiakasmaksuilla, joilla korvattaisiin osa liikenteen nykyisistä veroista ja maksuista.

  Tervetuloa tiemaksut! :D
   
 22. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,089
  Pisteet:
  1,286
  Jos tämä pitää yhtään paikkaansa, niin täysin päätön ajatus. Aivan täysin päätön ajatus. Luulisi näiden sankarien lukevan vaikka "Yksityistäminen for dummies", jossa opetetaan että yksityistäminen kannattaa nimenomaan sellaisille aloille, joissa on mahdollista synnyttää kilpailua. Katsastaminen on kuitenkin loppujen lopuksi onnistunut esimerkki, vaikka toimivuuden esiintulossa olikin yllättävän kova viive niin lopulta hunajapurkki houkutteli mukavasti kilpailua ja palvelukin on parempaa kuin virkamieskatsastajien aikaan (sanovat). Digitat ja Carunat ovat sitten toista, asioita mitä mukamas yksityinen on valmis omistamaan vakaan tasaisen tuoton takia, lainsäädännön ohjaamana, mutta näiden myynnissä olisi mitään järkeä edes lyhytaikaisesti korkeintaan jos valtio on kassakriisissä ja vihollinen painaa rajojen yli ja tykinammuksia pitäis hankkia. Perusinfran yksityistäminen on, ei vain kuolleena syntynyt vaan jo siittovaiheessa räkäpäillä ammuttu ajatus. PAITSI...jos voi sanoa että "me tienataan tällä", eikä kuten muut eli "ne tienaa tällä".
   
  baikal, elso, scip10 ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.

Jaa tämä sivu