Suomi aikoo rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä valtion virkoihin

Kyllähän Ylen rooli tässä jutussa on vähintään yhtä tärkeä selvittää kuin mahdollisen vuotajan.

Valtiollinen media, meidän kaikkien suomalaisten kustantama tiedotusväline, saa tietoonsa PV:n salaiseksi määritellyn dokumentin - ja julkaisee sen muitta mutkitta! Jutusta vastuussa oleville tulee näyttää se kohta seinästä, josta on viisi hirttä poikki.
Mitä sitä suotta, nyt on kuitenkin kyseessä vakoilijoiden tasa-arvo, se jos mikä on koskematon, näin meitä kuulemma on valistettu jos minkäkin tahon toimesta. Äkkinäinen vois jo miettiä, että kuka se ryssän kätyri olikaan?
 
Tässä "sotilasfarssissa" yksi oudoimpia piirteitä oli maininta siitä että kaksoiskansalaisia ei päästetä varusmiehinä sellaisiin tehtäviin joissa pääsee käsiksi valtakunnan puolustuksen tärkeimpiin sotasalaisuuksiin.

Todella oudolta kuullostaa. PV on aina osannut esimerkillisen hyvin salata meiltä tavallisilta tallukoilta ja tykinruoalta SA-tehtäviä ja suunnitelmia juuri niinkun pitääkin. "Need-to-know basis" on ollut erinomaisesti käytössä ja hyvä niin. Hyvä jos sijoitus on kerrottu, siinä kaikki. Olisi ideana täysin älyvapaa ja naurettava, että varusmiehille, siis noille väenotoilla pakko-otetuille nuorukaisille, kerrottaisiin mitään merkittävää ja keskeistä tai heillä olisi pääsy näiden tietojen äärelle. Eiköhän nämä vähänkin merkittävät tiedot ole sen verran ammattimaisesti salattu ja vain tarkan piirin tiedossa että niistä ei huudella millekkään räkääsyövien finninaamojen seulomattomille massoille, sotilasarvosta ja tehtävästä sekä koulutuksesta riippumatta. Kouluttajat arvovaltansa tukemana saattavat palveluksen lopussa "livauttavat" jonkun joukolle suunnitellun SA-tehtävän, mutta eiköhän siinäkin ole kyse aivan jostain muusta kun salaisuuksien verhon raottamisesta. Motivaation ylläpidosta, motivoimisesta yleensä tai maanpuolustushengen kohottamisesta.

Epäilen siksi YLEn faktapuolta tässä asiassa ja heillä olisi nyt vakava paikka tuoda esille näyttöä puheiden sijasta, ihan oman journalistisen arvovaltansa ja uskottavuutensa säilyttämiseksi.
 
Epäilen siksi YLEn faktapuolta tässä asiassa ja heillä olisi nyt vakava paikka tuoda esille näyttöä puheiden sijasta, ihan oman journalistisen arvovaltansa ja uskottavuutensa säilyttämiseksi.
Olen samaa mieltä. YLE:n paljastaessa lähteensä, me korkeintaan saisimme "oman snowdenin" ja voidaan siirtyä rankaisutoimiin puolustussalaisuuksien paljastamisesta. Linjat selkeytyvät, yksi käryää ja hyvä niin.
Jos kuitenkin käy niin, että YLE levittää kansalle huuhaata, niin sekin selviää samalla ja YLE:n toimttajapuolta voidaan kiikuttaa kurkkuharjaukseen.

Minusta olisi kaikkien osapuolten kannalta hyvä asia selvittää YLE:n uutisoinnin todenmukaisuus. Luottamuskysymys.


.
 
Viimeksi muokattu:
Jahas. Tämä topiikki on kadonnut valtamediasta kuin pieru Saharaan.

Palataan normaaliin päiväjärjestykseen:

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000005069186.html

Mikael Gabrielin Playboy-rakas julkaisi hypnoottisen videon takapuolestaan – kuin Kim Kardashian!

69ced2c898024ab992b3186343a9cea6.jpg
 
Toimittajakoulutus ei ole tainnu pitkään aikaan olla osaavissa käsissä.
Tässäkin casessa yksinkertainen, asiaan perehtymätön toimittaja on kirjoitellut asiasta josta ei tunnu ymmärtävän hölkäsen pöläytystä.
Jos tässä olisi vähänkään siementä niin "dosentti" olisi julkaissut vaikka mitä kauhisteluja...

Juohtuipa vain mieleen
 
Ihmetyttää kokeneen toimittajan into tietoisesti julkaista salaista maanpuolustukseen liittyvää asiaa. Tämän tason ulostulolla on täytynyt olla vastaavan päätoimittajan (A.Jääskeläinen) hyväksyntä.
 
In the meanwhile keskustelu kaksoiskansalaisten kohtelusta Rasmuksen fb-sivuilla käy kiivana. Järjen äänet sekoittuvat perus-rasmuslaiseen yksisilmäiseen ulinaan epäoikeudenmukaisuudesta.

Capture4.PNG

Capture3.PNG


HC-rasmuslaisten taipumattoman yksiulotteisesta maailmankuvasta kertoo hyvin se, että järjen ääni kuuluu mm. täältä:

Capture.PNG
Capture2.PNG


https://www.facebook.com/groups/114311111913455/?fref=ts


:facepalm:
 
Puolustusvoimat: Kaksoiskansalaisuusohjeita ei voi jakaa, varsinkaan sähköpostilla

Kaksoiskansalaisia koskevat rajoitukset Puolustusvoimissa eivät ole mahdollisia, koska ne olisivat laittomia, kertoo komentopäällikkö, prikaatikenraali Kim Mattsson.

Yle kertoi eilen, että Puolustusvoimat ei ota enää töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia ja että asia selviää sähköpostiasiakirjasta. Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) on kiistänyt tiedon.

Mattssonin mukaan virallisia ohjeita ei anneta sähköpostilla, vaan virallisena asiakirjana, joka jaetaan intranetin kautta tai ulkopuolisille sähköpostiliitteenä.

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/art...ei-voi-jakaa-varsinkaan-sahkopostilla/6293082
 
Kommentteja asiaan.

Hyvää:
  • Hyvä juttu, jos PV tarkastelee käytäntöjä asiassa
  • Hyvä asia, että Yle tekee selvitystä asiasta. Kyllä tuo on sellainen asia, että kansalaisten tulisi tietää. Mielestäni se lisää luottamusta puolustusvoimiin, että käytännöt ovat voimassa ja ovat tiedossa.
  • Ja se on myös hyvä viesti Venäjän suuntaan. Jos veli venäläinen pahoittaa tuosta mielensä, niin parempi lopettaa koko puolustusvoimat. Oikeasti, veli venäläinen arvostaa tuota selkeyttä asiassa.
Huonoa:
  • Jos tämä asia on nyt nimenomaisesti vuodettu Ylelle, niin siinä on tietysti myös harmilliset puolensa. Mutta mielestäni on parempi, että asia on julkinen, kuten yllä perusteltu.

Kummallista:
  • Koko kuvio on kummallinen. Miksi Niinistö haluaa näin voimallisesti kiistää asian? Ylen analyysi siitä alla.
  • Ulinan määrä foorumilla on yhtä kummallista. Eikö näitä asioita voisi käsitellä ihan rauhallisesti ja järkevästi?
  • Mielestäni kummallinen on myös tulkinta siitä, että Yle kävi tässä taistoon puolustusvoimia vastaan ja pyrki estämään asian. Ja vielä kummallisempi on sitten jostain repäisty "varma tieto", että vuotajan motiivina on ollut maahanmuutto ja multikultti. Veikkaisin, että mitään erityisempää vuotoa ei edes ollut, ja jos erityinen vuoto oli, niin varmaankin sitten kyseessä oli nimenomaan pettynyt Suomen-Venäjän kaksoiskansalainen.
  • Kummallista olisi, että jos mikään ei pitäisi paikkaansa, vaan Yle olisi keksinyt kaiken omasta päästään huonoihin lähteisiin perustuen. Siinä olisi tarkastelun paikka. Mutta ainakaan vielä siltä ei vaikuta.


Analyysi: Puolustusvoimien ja puolustusministerin on pakko kiistää Ylen uutinen
Odottiko joku, että puolustusministeri tulee myöntämään Puolustusvoimien rikkoneen kansallisuuslakia, kysyy Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.

http://yle.fi/uutiset/3-9435734

Yle kertoi eilen, että Puolustusvoimat

erityistarkkailuun. Kaksoiskansalaisuus on ollut este töihin pääsyyn puolustusvoimissa.

Puolustusvoimissa on myös annettu ohjeistus, joka koskee Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia, jotka tulevat armeijaan.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kiisti jyrkästi Ylen uutisen. Hän sanoi sitä uutisankaksi ja arveli, että Yle olisi joutunut informaatio-operaation kohteeksi, jolla Ylelle on annettu tahallisesti väärää tietoa.

Ministeri on väärässä.

Yle sai jokin aika sitten vihjeen, jonka mukaan Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia kohdeltaisiin Puolustusvoimissa eri tavalla kuin muita. Se kuulosti uutiselta. Siksi aloimme selvittää ja penkoa asiaa. Meillä on useita luotettavia lähteitä. Yksi heistä on Puolustusvoimissa merkittävässä asemassa työskentelevä henkilö.

Kävi ilmi, että Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus on ollut esteenä päästä töihin Puolustusvoimiin. Meidän tiedossamme oleva tuorein tapaus on muutaman kuukauden takaa.

Tuolloin Puolustusvoimat teki turvallisuustarkastuksen henkilölle, jonka piti käyttää työtehtävässään Puolustusvoimien tietojärjestelmää. Turvallisuusselvityksessä kävi ilmi, että hänellä on Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus. Sen jälkeen välittömästi hänen pääsynsä estettiin työtehtävään, josta hänen kanssaan oli jo aiemmin puhuttu.

Ylellä on on muitakin esimerkkejä, joissa Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus on estänyt töihin pääsyn Puolustusvoimiin.

Muutama tunti Ylen uutisen jälkeen hän päätti laittaa vireille lakihankkeen, joka estää kaksoiskansalaisten pääsyn sotilasvirkoihin.

Sitten se ohjeistus, jota ei löydy Pääesikunnasta.

Ylen tietojen mukaan Puolustusvoimissa annettiin hiljattain ohjeistus, jonka mukaan varusmiespalvelukseen tulevia Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia ei enää jatkossa kouluteta tehtäviin, joissa he voivat päästä käsiksi turvallisuuden kannalta merkittävään tietoon.

Puolustusvoimat ja puolustusministeri Jussi Niinistö kiistivät jyrkästi myös tämän ohjeistuksen. Puolustusministeri totesi eilen Ylelle, että ohjeistusta on etsitty kissojen ja koirien kanssa Pääesikunnasta, mutta ei ole löytynyt.

Kannattaisi kysyä heiltä, joilla on valta antaa kyseinen ohje. Se ohjeistus on olemassa. Olen nähnyt sen.

Mutta oliko se yllätys, että Puolustusvoimat ja puolustusministeri kiistivät Ylen uutisen. Odottiko joku, että ministeri lausuu tiedotusvälineille, että kyllä juu Puolustusvoimissa on jo jonkin aikaa rikottu kansallisuuslakia.

Jos Ylen uutinen olisi myönnetty, se vasta olisikin ollut uutinen.

Puolustusministeri kuitenkin kertoi yhden ison uutisen eilen. Muutama tunti Ylen uutisen jälkeen hän päätti laittaa vireille lakihankkeen, joka estää kaksoiskansalaisten pääsyn sotilasvirkoihin.

Olikohan Puolustusvoimissa sittenkin löytynyt se ohjeistus, josta Yle eilen kertoi?
 
Olikohan Puolustusvoimissa sittenkin löytynyt se ohjeistus, josta Yle eilen kertoi?

Hyvin mahdollisesti on, enkä voi moittia. Onko se sitten kansalaisuuslakia rikkova/syrjivä käytäntö jos kategorisesti todetaan, että turvallisuusselvityksessä ilmituleva kaksoiskansalaisuus on este nimityksiin tiettyihin kansallisen turvallisuuden kannalta tärkeisiin tehtäviin? Samalla tapaa jossain tehtävässä kategorisesti este voi olla (en tiedä, kunhan spekuloin) yhteydet tiettyihin poliittisesti virittyneisiin järjestöihin kuten vaikka uusnatsit? Tässä on musta kyse siitä, että kaikkiin arkaluontoisiin hommiin ei voi soveltua kaikki. Mikä jonkun turvallisuusselvityksen idea edes on, jos mikään siellä ilmituleva ei saa kuitenkaan olla este millekään, koska se on heti syrjintää.

Syrjintä on käsitteenä viety tässä julkisessa keskustelussa niin överiksi, että kaikki pitää hyväksyä joka kontekstissa tai se on syrjintää.

40 vuoden ajan (1970-2010) Ylen toimitusjohtajana toimi henkilö, jolla oli SDP:n puoluekirja. Jos tämä on ollut edellytys tehtävään pääsylle, niin syrjintäähän sekin on ollut?
 
Viimeksi muokattu:
Hyvin mahdollisesti on, enkä voi moittia. Onko se sitten kansalaisuuslakia rikkova/syrjivä käytäntö jos kategorisesti todetaan, että turvallisuusselvityksessä ilmituleva kaksoiskansalaisuus on este nimityksiin tiettyihin kansallisen turvallisuuden kannalta tärkeisiin tehtäviin? Samalla tapaa jossain tehtävässä kategorisesti este voi olla (en tiedä, kunhan spekuloin) yhteydet tiettyihin poliittisesti virittyneisiin järjestöihin kuten vaikka uusnatsit? Tässä on musta kyse siitä, että kaikkiin arkaluontoisiin hommiin ei voi soveltua kaikki. Mikä jonkun turvallisuusselvityksen idea edes on, jos mikään siellä ilmituleva ei saa kuitenkaan olla este millekään, koska se on heti syrjintää.

Syrjintä on käsitteenä viety tässä julkisessa keskustelussa niin överiksi, että kaikki pitää hyväksyä joka kontekstissa tai se on syrjintää.

40 vuoden ajan (1970-2010) Ylen toimitusjohtajana toimi henkilö, jolla oli SDP:n puoluekirja. Jos tämä on ollut edellytys tehtävään pääsylle, niin syrjintäähän sekin on ollut?

Siis häh. Onko se jonkun mielestä syrjintää, että Venäjän kansalainen ei voi päästä tiettyihin tehtäviin Puolustusvoimissa?

Turvallisuusselvityksiä tehdään kaiken kaikkiaan yhä enemmän. Varmaan aika moni foorumilainen on joutunut turvallisuusselvitykseen? Välillä tulee sitten esiin asioita, jotka estävät kyseiseen tehtävään pääsyn. Ei se ole syrjintää.
 
Kommentteja asiaan.

Hyvää:
  • Hyvä juttu, jos PV tarkastelee käytäntöjä asiassa
  • Hyvä asia, että Yle tekee selvitystä asiasta. Kyllä tuo on sellainen asia, että kansalaisten tulisi tietää. Mielestäni se lisää luottamusta puolustusvoimiin, että käytännöt ovat voimassa ja ovat tiedossa.
  • Ja se on myös hyvä viesti Venäjän suuntaan. Jos veli venäläinen pahoittaa tuosta mielensä, niin parempi lopettaa koko puolustusvoimat. Oikeasti, veli venäläinen arvostaa tuota selkeyttä asiassa.
Huonoa:
  • Jos tämä asia on nyt nimenomaisesti vuodettu Ylelle, niin siinä on tietysti myös harmilliset puolensa. Mutta mielestäni on parempi, että asia on julkinen, kuten yllä perusteltu.

Kummallista:
  • Koko kuvio on kummallinen. Miksi Niinistö haluaa näin voimallisesti kiistää asian? Ylen analyysi siitä alla.
  • Ulinan määrä foorumilla on yhtä kummallista. Eikö näitä asioita voisi käsitellä ihan rauhallisesti ja järkevästi?
  • Mielestäni kummallinen on myös tulkinta siitä, että Yle kävi tässä taistoon puolustusvoimia vastaan ja pyrki estämään asian. Ja vielä kummallisempi on sitten jostain repäisty "varma tieto", että vuotajan motiivina on ollut maahanmuutto ja multikultti. Veikkaisin, että mitään erityisempää vuotoa ei edes ollut, ja jos erityinen vuoto oli, niin varmaankin sitten kyseessä oli nimenomaan pettynyt Suomen-Venäjän kaksoiskansalainen.
  • Kummallista olisi, että jos mikään ei pitäisi paikkaansa, vaan Yle olisi keksinyt kaiken omasta päästään huonoihin lähteisiin perustuen. Siinä olisi tarkastelun paikka. Mutta ainakaan vielä siltä ei vaikuta.
Yllättävää on se, että täältä löytyi näinkin asiallinen pohdinta aiheesta jonka osapuolena on hirmuinen Yle. Jos toimittajalle lyödään skuuppi käteen niin totta munassa se uutisoidaan. Sitä varten tiedotusvälineet ovat.

Ikuisena optimistina näen että vuoto on hyvä asia.

  1. PV:ssa on käytetty tervettä järkeä ja estetty kaksoiskansalaisten pääsy avaintehtäviin
  2. Jupakka hyvin mahdollisesti johtaa lakimuutokseen jolla kaksoiskansalaisten pääsy avainpaikoille estetään lailla
Jos poliitikkoihin ei saatu liikettä ilman vuotoa, niin hatunnosto vuotajalle. Mielestäni koko kaksoiskansalaisuuden mahdollisuus pitäisi poistaa. Joko Suomen passi tai muun maan passi, ja kriittisimpiin tehtäviin vaadittaisin syntyperäinen suomalainen.
 
Siis häh. Onko se jonkun mielestä syrjintää, että Venäjän kansalainen ei voi päästä tiettyihin tehtäviin Puolustusvoimissa?

Turvallisuusselvityksiä tehdään kaiken kaikkiaan yhä enemmän. Varmaan aika moni foorumilainen on joutunut turvallisuusselvitykseen? Välillä tulee sitten esiin asioita, jotka estävät kyseiseen tehtävään pääsyn. Ei se ole syrjintää.

Olen samaa mieltä kanssasi veli hyvä :) Mutta siihenhän tämä julkinen kohu/keskustelu on PV:n väitetyn linjauksen pyrkinytkin liittämään - syrjimiseen perusteena kaksoiskansalaisuus. Tuon yllä linkkaamasi "analyysin" tarkoitus ei ole ymmärtää PV:n linjausta vaan nostaa Puolustusvoimat ja tämä väitetty linjaus esiin negatiivisessa valossa ja kyseenalaistaa sen laillisuus.

Puolustusvoimissa on myös annettu ohjeistus, joka koskee Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia, jotka tulevat armeijaan.

Yle sai jokin aika sitten vihjeen, jonka mukaan Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia kohdeltaisiin Puolustusvoimissa eri tavalla kuin muita. Se kuulosti uutiselta. Siksi aloimme selvittää ja penkoa asiaa.

Kävi ilmi, että Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus on ollut esteenä päästä töihin Puolustusvoimiin. Meidän tiedossamme oleva tuorein tapaus on muutaman kuukauden takaa.

Mutta oliko se yllätys, että Puolustusvoimat ja puolustusministeri kiistivät Ylen uutisen. Odottiko joku, että ministeri lausuu tiedotusvälineille, että kyllä juu Puolustusvoimissa on jo jonkin aikaa rikottu kansallisuuslakia.

Jos Ylen uutinen olisi myönnetty, se vasta olisikin ollut uutinen.
 
Olen samaa mieltä kanssasi veli hyvä :) Mutta siihenhän tämä julkinen kohu/keskustelu on PV:n väitetyn linjauksen pyrkinytkin liittämään - syrjimiseen perusteena kaksoiskansalaisuus. Tuon yllä linkkaamasi "analyysin" tarkoitus ei ole ymmärtää PV:n linjausta vaan nostaa Puolustusvoimat ja tämä väitetty linjaus esiin negatiivisessa valossa ja kyseenalaistaa sen laillisuus.

Olen lukenut asiaa hiukan eri sävyssä. Kyllä tuo on uutisoinnin arvoinen asia ylipäänsä. Ja jos tuo oikeasti rikkoo kansalaisuuslakia, niin sitten lakia tulee selkeästi hiukan täydentää.
 
Itse olen tässä kohdassa miettinyt asiaa jotenkin suomalaisten laki- ja rehellisyyspinttymien kautta.

Tässä ajatellaan että kun ihmisellä on Suomen passi, niin hän on automaattisesti luotettavampi kuin henkilö jolla on kaksi passia. Tämä siksi koska suomalainen on aina rehellinen.

Ajatellaan vaikka Dosenttia. En antaisi hänelle edes Varusmiehen käsikirjaa luettavaksi. Vaikka kuinka hänellä on Suomen passi.

Lojaliteetti riskit ovat olemassa, mutta..
 
  • Kummallista olisi, että jos mikään ei pitäisi paikkaansa, vaan Yle olisi keksinyt kaiken omasta päästään huonoihin lähteisiin perustuen. Siinä olisi tarkastelun paikka. Mutta ainakaan vielä siltä ei vaikuta.

YLE:n osuus tässä on omasta mielestäni kaikkein mielenkiintoisin ja huolestuttavin.

Mitä isompi juttu, sitä vankemmat pitää olla todisteet. Pitää olla ihan konkreettiset todisteet, eikä tämmöistä "toimittajamme on nähnyt" tyyppistä heppoista tuuleenhuutelua. Seitsemän päivää -lehdelläkin on uskottavampaa todistusaineistoa köykäisempien juttujensa tueksi. Ei tämmöistä pitäisi mielestäni julkaista, ellei ole vankkaa jaa aidoksi todistettua dataa väitteidensä tueksi. Nythän sellaista ei ilmeisesti ole.

Ja kyllä, tämä on iso juttu minun mielestäni. Tämä YLE:n uutinen uppoaa venäläisiin kun kuuma veitsi voihin ja tukee täysin Kremlin valemedian propagandistista linjaa, jossa toitotetaan juonivan lännen olevan venäjää vastaan ja syrjivän ulkovenäläisiä. Oli uutinen totta tai ei, YLE:n olisi pitänyt ymmärtää että tämmöisellä uutisella he joka tapauksessa pelaavat Kremlin propagandististen tavoitteiden mukaisesti. Tokihan jos uutinen on tosi, asialla ei ole niin väliä. Mutta jos uutinen ei ole tosi tai kyse on info-operaatiosta ja YLE:lle syötetystä väärästä tiedosta, on tilanne todella sääli. Etenkin kun YLE vielä teki tästä venäjänkielisen uutisen jota voi vapaasti levittää venäjällä eikä ihmisten tarvitse siellä tukeutua käännösuutisten varaan.

Nythän ulkomailla tästä voidaan tehdä ainakin seuraavan johtopäätös. YLE:n toimitukselle riittää jutun pohjaksi pelkkä sähköpostin näkeminen. Onko sama linja jatkossakin? Mahdollistaako tämä info-vaikuttamisen tulevaisuudessa?

Ja toinen suora vaikutus on se, että taas kerran suomi-kuvaa venäjällä on muutettu kielteisemmäksi, oli uutinen tosi tai ei. Todella sääli, jos uutinen on ankka.
 
Kommentteja asiaan.

Hyvää:
  • Hyvä juttu, jos PV tarkastelee käytäntöjä asiassa
  • Hyvä asia, että Yle tekee selvitystä asiasta. Kyllä tuo on sellainen asia, että kansalaisten tulisi tietää. Mielestäni se lisää luottamusta puolustusvoimiin, että käytännöt ovat voimassa ja ovat tiedossa.
  • Ja se on myös hyvä viesti Venäjän suuntaan. Jos veli venäläinen pahoittaa tuosta mielensä, niin parempi lopettaa koko puolustusvoimat. Oikeasti, veli venäläinen arvostaa tuota selkeyttä asiassa.
Huonoa:
  • Jos tämä asia on nyt nimenomaisesti vuodettu Ylelle, niin siinä on tietysti myös harmilliset puolensa. Mutta mielestäni on parempi, että asia on julkinen, kuten yllä perusteltu.

Kummallista:
  • Koko kuvio on kummallinen. Miksi Niinistö haluaa näin voimallisesti kiistää asian? Ylen analyysi siitä alla.
  • Ulinan määrä foorumilla on yhtä kummallista. Eikö näitä asioita voisi käsitellä ihan rauhallisesti ja järkevästi?
  • Mielestäni kummallinen on myös tulkinta siitä, että Yle kävi tässä taistoon puolustusvoimia vastaan ja pyrki estämään asian. Ja vielä kummallisempi on sitten jostain repäisty "varma tieto", että vuotajan motiivina on ollut maahanmuutto ja multikultti. Veikkaisin, että mitään erityisempää vuotoa ei edes ollut, ja jos erityinen vuoto oli, niin varmaankin sitten kyseessä oli nimenomaan pettynyt Suomen-Venäjän kaksoiskansalainen.
  • Kummallista olisi, että jos mikään ei pitäisi paikkaansa, vaan Yle olisi keksinyt kaiken omasta päästään huonoihin lähteisiin perustuen. Siinä olisi tarkastelun paikka. Mutta ainakaan vielä siltä ei vaikuta.


Analyysi: Puolustusvoimien ja puolustusministerin on pakko kiistää Ylen uutinen
Odottiko joku, että puolustusministeri tulee myöntämään Puolustusvoimien rikkoneen kansallisuuslakia, kysyy Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.

http://yle.fi/uutiset/3-9435734

Yle kertoi eilen, että Puolustusvoimat

erityistarkkailuun. Kaksoiskansalaisuus on ollut este töihin pääsyyn puolustusvoimissa.

Puolustusvoimissa on myös annettu ohjeistus, joka koskee Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia, jotka tulevat armeijaan.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kiisti jyrkästi Ylen uutisen. Hän sanoi sitä uutisankaksi ja arveli, että Yle olisi joutunut informaatio-operaation kohteeksi, jolla Ylelle on annettu tahallisesti väärää tietoa.

Ministeri on väärässä.

Yle sai jokin aika sitten vihjeen, jonka mukaan Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia kohdeltaisiin Puolustusvoimissa eri tavalla kuin muita. Se kuulosti uutiselta. Siksi aloimme selvittää ja penkoa asiaa. Meillä on useita luotettavia lähteitä. Yksi heistä on Puolustusvoimissa merkittävässä asemassa työskentelevä henkilö.

Kävi ilmi, että Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus on ollut esteenä päästä töihin Puolustusvoimiin. Meidän tiedossamme oleva tuorein tapaus on muutaman kuukauden takaa.

Tuolloin Puolustusvoimat teki turvallisuustarkastuksen henkilölle, jonka piti käyttää työtehtävässään Puolustusvoimien tietojärjestelmää. Turvallisuusselvityksessä kävi ilmi, että hänellä on Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus. Sen jälkeen välittömästi hänen pääsynsä estettiin työtehtävään, josta hänen kanssaan oli jo aiemmin puhuttu.

Ylellä on on muitakin esimerkkejä, joissa Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus on estänyt töihin pääsyn Puolustusvoimiin.

Muutama tunti Ylen uutisen jälkeen hän päätti laittaa vireille lakihankkeen, joka estää kaksoiskansalaisten pääsyn sotilasvirkoihin.

Sitten se ohjeistus, jota ei löydy Pääesikunnasta.

Ylen tietojen mukaan Puolustusvoimissa annettiin hiljattain ohjeistus, jonka mukaan varusmiespalvelukseen tulevia Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia ei enää jatkossa kouluteta tehtäviin, joissa he voivat päästä käsiksi turvallisuuden kannalta merkittävään tietoon.

Puolustusvoimat ja puolustusministeri Jussi Niinistö kiistivät jyrkästi myös tämän ohjeistuksen. Puolustusministeri totesi eilen Ylelle, että ohjeistusta on etsitty kissojen ja koirien kanssa Pääesikunnasta, mutta ei ole löytynyt.

Kannattaisi kysyä heiltä, joilla on valta antaa kyseinen ohje. Se ohjeistus on olemassa. Olen nähnyt sen.

Mutta oliko se yllätys, että Puolustusvoimat ja puolustusministeri kiistivät Ylen uutisen. Odottiko joku, että ministeri lausuu tiedotusvälineille, että kyllä juu Puolustusvoimissa on jo jonkin aikaa rikottu kansallisuuslakia.

Jos Ylen uutinen olisi myönnetty, se vasta olisikin ollut uutinen.

Puolustusministeri kuitenkin kertoi yhden ison uutisen eilen. Muutama tunti Ylen uutisen jälkeen hän päätti laittaa vireille lakihankkeen, joka estää kaksoiskansalaisten pääsyn sotilasvirkoihin.

Olikohan Puolustusvoimissa sittenkin löytynyt se ohjeistus, josta Yle eilen kertoi?

Kyllähän tämä on nimenomaan vinkattu YLE:lle, aivan kuten tuossa Päivi Happosen kirjoittamassa analyysissä kerrotaan. Ja tämän vinkin oikeellisuuden on Happosen mukaan vahvistanut joku henkilö, joka on "puolustusvoimissa merkittävässä asemassa".

Herää kysymys, mitkä ovat ne tahot, jotka ovat tästä niin huolissaan, että pitää aktiivisesti juuri nyt lähteä viemään asiaa YLE:lle? Miksi joku PV:ssa "merkittävässä asemassa" oleva henkilö näkee toiminnassa mahdollisesti niin suuria ristiriitoja suhteessa lainsäädäntöön ja suomalaiseen yhteiskuntajärjestykseen, että haluaa edesauttaa jutun tulemisessa valtakunnalliseksi ykkösuutiseksi?

Yhteiskunnallisesti riittävän merkityksellisistä asioista ollessa kyseessä ei ole ennenkään takerruttu turhan tiukkaan lain kirjaimen tai hyvien prosessuaalisten tapojen noudattamiseen. Koetappa esim. löytää YLE:n arkistoista sitä uutisjuttua, jossa todetaan, ettei euroon siirtyminen tainnutkaan mennä ihan kaikkien lakipykälien mukaan? Vaan jäsenyys runnottiin läpi isojen poikien päätöksellä kun siinä nähtiin myös turvallisuuspoliittisia elementtejä.

Samoin omien tekijöidensäkin mukaan todella rumasti ja epädemokraattisesti läpi runnottu Hornet-hankintaprosessi paljastettiin julkisuuden kritiikille vasta parikymmentä vuotta tapahtuneen jälkeen: http://www.kaleva.fi/uutiset/kotima...-jattipimityksen-erittain-ruma-temppu/678489/

Minkäs helvetin takia joillain tahoilla on nyt hinku paljastella reaaliaikaisesti asiaa, joka ei penniäkään rasita Suomen kansantaloutta (toisin kuin esim. euro tai Hornetit), ei aiheuta minkäänlaista moraalista krapulaa ainakaan asiaa reaalipoliittisesti tarkastelevissa kansalaisissa, mutta on selkeästi kriittinen turvallisuuden kannalta?

Oikea paikka olisi ollut paljastella asia median otsikoihin aikaisintaan kymmenen vuoden päästä ja todeta naureskellen, että kyllähän sitä täytyi näin toimia mutta aika oli tiukka ja nythän asia on ollut tarkasti säädeltynä kunnossa jo pitemmän aikaa.

Jos siis itse väite toiminnasta pitää edes paikkaansa. Jos ei niin sitten puhdas infovaikuttamisoperaatio, jossa ilmeisesti mukana joku PV:ssa valitettavasti työskentelevä henkilö.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top