Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja scip10
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Blogikirjoitus:

Keskiviikkona 27. tammikuuta 2016


STRATEGIA ENNEN TRAGEDIAA

Venäjä lisää painostusta Suomea kohtaan. Sen operaatiot ovat siis kuin suoraan Suomen puolustusvoimien kenttäohjesäännöstä. Ensin oli infosotaa, nyt on vuorossa häiriön aiheuttaminen laajalla laittomalla maahantulolla. Ja keinovalikoimat siis lisääntyvät kun aikaa kuluu. Lyhyen ajan tavoitteena näyttäisi olevan vaikuttaminen länsimaiden pakoterintamaan. Mielenkiintoista on, miten Suomi toimii ja mitä sovitaan pakolaistulvan hillitsemiseksi. Venäjähän ei tee mitään, jos sille ei tehdä vastapalvelusta.

Mitkä ovat Suomen vastapalvelukset? EU:n pakoterintamasta repeäminen olisi vaikea paikka Suomelle, lupaus Natoon liittymättä jättämisestä olisi jo helpompi. Jos pakolaistulva poistuu, jotain lupauksia on tehty mutta niitä tuskin kansalaisille kerrotaan. Jos Suomi luopuu pakoterintamasta, se on kaksinkertainen voitto Venäjälle, se sulkee samalla myös Suomen Naton ulkopuolelle. On se sen verran katkera paikka jäsenvaltioille.

Viime aikoina ihmisiä on mietityttänyt syyt, miksi Venäjä on avannut rajat turvapaikanhakijoille. Kyseessä on epäilemättä suunniteltu ja johdettu operaatio. Jos kysytään, kuka hallitsee rajaturvallisuutta Venäjällä, vastaus on FSB ja Neuvostoliiton aikaan KGB. Aikaisemmin Venäjän rajaturvallisuus ei ole aiheuttanut häiriöitä Suomen suuntaan, miksi sen ote nyt olisi herpaantunut. Kannattaa kysyä kuka hallitsee FSB:tä. Aikoinaan KGB oli puoleen miekka ja kilpi, nyt FSB on hallitsijan miekka ja kilpi, kuten se oli Tsaarin Ohranan aikaan. FSB ei tee omia operaatioitaan, vaan operaatiot ovat osa Venäjän strategiaa, jota johtaa Putin.


5691-08-cartoon2146.jpg


Venäjän Läntisen strategisen suunnan keskeisempiä tavoitteita näyttää selvästi olevan lännen eli Yhdysvaltojen vaikutuksen leviäminen Venäjän rajoille. Venäjän kannalta Yhdysvaltain sotilaallisia tavoitteita edistää Nato ja poliittisia ja taloudellisia tavoitteita edistää EU. Isossa kuviossa Venäjällä on kyse Yhdysvaltain vaikutusvallan patoamisesta sekä oman vaikutusvallan lisäämisestä. Tähän kuuluu myös Venäjän operaatiot Lähi-Idässä ja Keski-Idässä. Esimerkiksi Lähi-Idän pakolaiskriisi horjuttaa länttä ja näin palvelee Venäjän kokonaisstrategiaa. Samaa sarjaa on myös huumeiden salakuljetus muun muassa Afganistanista länteen, jossa FSB on kiinteästi mukana. Putin on ottanut myös oppia kommunismin ajan strategisten päämäärien toteuttamisesta.

Tärkein oppi on ehkä, ettei pelkällä sotilaallisella voimalla ja alistamisella saatu voitto ole kauaskantoista. Sitä osoittaa, että Neuvostoliiton kaikki sotilaalliset saavutukset menetettiin laukaustakaan ampumatta vuonna 1991. Ainoa tuon ajan saavutus joka jäi, oli Suomen poliittinen asema. Ja sen saavuttamiseksi Neuvostoliiton ei tarvinnut edes miehittää Suomea. Suomi valloitettiin psykologisella operaatiolla. Suomi oli Neuvostoliitolle sekä taloudellisesti ja poliittisesti hyödyllisempi kuin kaikki Itä-Euroopan satelliittimaat yhteensä, eikä Suomessa tarvinnut tavoitteen saavuttamiseksi ylläpitää kallista miehitysarmeijaa Leningradin turvallisuuden ylläpitämiseksi, vaan suomalaiset hoitivat sen itse omalla kustannuksellaan. Mikä loistava strateginen voitto ja se on jatkunut yli 20 vuotta senkin jälkeen kun muut valloitukset ovat enää vain muisto.

Putinin saama läksy näkyy myös Georgian sodassa. Sotilaallisia operaatioita jatkettiin vain siihen saakka, että poliittiset tavoitteet saavutettiin ja Georgiaa maana ei jyrätty sotilaallisesti ja sen armeijalle annettiin mahdollisuus perääntyä. Georgian sota sinänsä oli ensimmäinen sotilasoperaatio Yhdysvaltain vaikutuksen patoamiseksi, ja siinä onnistuttiin, joten Georgian Nato jäsenyys on menetetty näillä näkymin pitkälle tulevaisuuteen. Se oli myös tavallaan Venäjän testi lännen suuntaan ja rohkaisi omalta osaltaan myös Ukrainassa käyttämään sotilaallista voimaa. Erityisesti Krimin menetys Natolle olisi ollut liian katkera pala Venäjälle. Ukrainan suunnalla Venäjä on myös saavuttanut tavoitteensa, sen Nato jäsenyys on estetty. Koko maata ei ole tarpeen valloittaa. Senhän se olisi jo tehnyt halutessaan.


russia-nato.jpg


Venäjän strategiakartalla Suomen ”sotanäyttämö” on erittäin merkittävä. Mutta merkitys ei ole sotilaallinen, eikä taloudellinen, vaan poliittinen. Suomessa ei ole sellaisia taloudellisia resursseja, jotka sinällään houkuttelisivat niiden valtaamiseen. Isossa kuviossa Suomen sotilaallinen merkityskin on paljon vähäisempi kuin me itse arvioimme. Venäjän poliittinen tilanne ja ajattelu ovat aivan toiset kuin kommunismin aikaan. Tärkeää ei ole ideologian levittäminen ja aluevaltaukset. Suomen alue ei sinällään ole mitenkään kiinnostava. Ainostaan se on kiinnostavaa, suuntautuuko Suomen suunnalta uhkaa Venäjää vastaan.

Venäjä pitää Natoa uhkana, joten Suomi Natossa on uhka. Uhka on kuitenkin vain mahdollinen, ei todennäköinen. Mutta Nato ja erityisesti USA ovat myös sellaisia uhkia, joita vastaan Venäjä ei uskalla hyökätä. Joten uhka jota ei voi eliminoida on äärimmäisen epämiellyttävä. Toisaalta sotavoima jota ei käytetä, ei ole uhka. Joten USA:n sotilaallinen aktiviteettilisää entisestään uhkaa ja sen kautta myös rauhaa. Venäjää ei välttämättä Suomi sinänsä kiinnosta sotilaallisesti, mutta mikäli syntyisi sota Naton ja Venäjän välillä, se voisi käyttää Suomen aluetta hyväksi Natoa vastaan, mikäli Suomen puolustus on heikko riippumatta siitä, onko Suomi Natossa tai ei. Mikäli Suomen puolustus on kutakuinkin vahva, Venäjä voi harkita onko saavutettu hyöty hyökkäyksen arvoinen.

Poliittisessa mielessä Suomi on edelleen yhtä kiinnostava Venäjälle kuin kylmän sodan aikaan. Suomi nimenomaan sellaisena kuin se oli kylmän sodan aikaan. Itsenäinen maa, mutta kuitenkin poliittisesti korrekti idän suuntaan. Itänaapuri saattoi osoittaa muulle maailmalle että he ovat hyviä ja yhteistyökykyisiä eli Suomi oli portti länteen. Venäjä haluaa samanlaisen suhteen kuin kylmän sodan aikana. Sinällään ei myöskään EU jäsenyys ole tätä tavoitetta vastaan niin kauan kuin Venäjällä oli hyvät suhteet EU:n keskeisiin valtioihin. Nyt tähän on tullut särö.

Tässä mielessä sotilaallinen uhka Suomea vastaan ilman suurempaa kansainvälistä sotilaallista konfliktia ei ole realistinen. Joskin Natoon liittymisen pelko ja Venäjän reagoiminen siihen Georgian ja Ukrainan tapaan sotilaallisesti ei ole poissuljettu. Sotilaallisen operaation ei tarvitsisi olla edes kovinkaan mittava, jotta sillä saataisiin poliittinen vaikutus.


sovietbear20081.gif


Tämän hetken Venäjän ongelma ilmiselvästi on takkuileva talous, joka johtuu erityisesti talouspakotteista. Poistaakseen pakotteet Venäjä hyökkää erilaisin menetelmin EU:n yhtenäisyyttä vastaan. Kuten sodankäynnissä yleensä tulee myös erilaisia tilanteita ja mahdollisuuksia. Pakolaisuus ja turvapaikanhakijat ovat yksi tällainen tekijä. Näyttää siltä, että Venäjän analyysissä yksi heikoimmista lenkeistä EU:n yhtenäisyydessä on Suomi. Sen voi jopa kuka tahansa päätellä, koska ulkopolitiikan tukena ei ole sotilaallista voimaa kuten Natoa.

Myös poliitikot ja virkamiehet osaltaan ruokkivat tätä heikkoutta ihan julkisesti, eli pelaavat infosodassa suoraan Venäjän laariin. Esimerkkinä mainittakoon ulkoministerin vierailu raja-asemalla. Sinne mentiin henkselit paukkuen, mutta kun rajamiehet olivat selvittäneet FSB:n todellisen roolin, oli jo toinen ääni kellossa. Myös sisäministeriön kansliapäällikön lausunnot viittaavat tähän arkuuteen, hän hyvin tietää mikä on FSB:n rooli, koska sisäministeriöön kuuluu myös Suomen rajavartiolaitos. Presidenttikin jo nykyään kiusaantuu kun kysellään Natosta.

Avatessaan rajat Suomen suuntaan, Venäjä on ollut äärimmäisen ovela ja pitkäjänteinen. Pakolaisten pääsy on estetty aina siitä lähtien kun Neuvostoliitto hajosi. Aikoinaan spekuloitiin, että milloin Venäjä avaa rajat. Eräs veikkaus oli, että silloin kun se arvioi Suomen olevan liian lähellä Natoa. Onko nyt sen aika? Jää nähtäväksi. Toinen maailmasota alkoi Danzigista. Alkaako kolmas maailmasota Luganskista?


28731_thumb.jpg


Ruotsin puolustusvoimien komentaja pelottelee, että Ruotsi on sodassa kahden vuoden kuluttua. Näin voi ihan hyvin käydä, jos tilanne kärjistyy koko ajan. Ihmiset tavallaan tottuvat tähän jatkuvaan sodan lietsontaan ja parin vuoden päästä ei enää ehkä edes muisteta, mistä on kysymys. Käy niin kuin I maailmasodassa. Kukaan ei oikein käsittänyt mistä syystä sota syttyi ja mitkä olivat oikeastaan sotaa käyvien maiden tavoitteet. Tämä johdosta sota oli äärimmäisen kuluttava ja verinen.

Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että nykyisessä konfliktissa kumpikin osapuoli on oman ideologiansa vanki. Näyttäisi, että ainakin lännen puolelta puuttuu todellinen strategia ja strategi. Todellinen Strategi miettisi myös tilannetta pitkälle tulevaisuuteen eikä vain vastustajan täydellistä tuhoamista ja täydellistä voittoa. Vastustajalle tulisi mahdollisuus perääntyä. Moni odottaa Venäjän romahdusta, mutta romahtanut valtio on todennäköisesti vielä arvaamattomampi uhka.

Todellisella Strategilla voisi olla jopa ratkaisun avaimet konfliktiin. Olisiko aika ratkaista konflikti sotilaallisesti. Poliittista ratkaisua on yritetty jo turhan kauan, pääsemättä tulokseen. Clausewitzin sotateorian mukaan ”Sota on politiikan jatkamista toisin keinoin”. Sota on siis keino poliittisen päämäärän saavuttamiseksi. Sotilaallisessa vaihtoehdossa on kaksi päävaihtoehtoa. Ensimmäinen on, että vallataan Itä-Ukraina ja Krim vastahyökkäyksellä takaisin. Tähän ei taida olla realistisia mahdollisuuksia.


template_clip_image014.jpg


Toinen vaihtoehto on melkeinpä yleisemmin käytetty ja sitä käytettiin myös Suomessa vuonna 1944. Todetaan, että sotaa on kestänyt jo tarpeeksi ja tehdään rauha ja vedetään rajalinja sen mukaan, missä kunkin maan armeijan sotilas sillä hetkellä seisoo. Sotilaallisesti alakynnessä oleva joutuu menettämään maa-alueita, mutta näin yleensä sodissa käy. Ajoissa lopettaminen oli aikoinaan Suomen viisasta strategiaa, sitä voisi suositella Ukrainallekin.Rauhansopimuksessa Venäjä hyväksyisi myös Ukrainan suvereniteetin, joka mahdollistaa myös Nato jäsenyyden. Näin kumpikin osapuoli voisi julistaa voittaneensa sodan.

Joskus pitää tunnustaa tosiasiat ja toimia sen mukaan. Nykyinen tilanne voi johtaa arvaamattomiin seurauksiin. Pitää kysyä ketä tämä konflikti palvelee. Kaikki osapuolet näyttävät vain häviävän tässä konfliktissa, jossa ei ole ulospääsyn mahdollisuuksia. Eurooppa menetti mahdollisuutensa kun ajoi sotilaallisen kapasiteettinsa alas. Venäjä pääsi yllättämään. Pitää muistaa, että Krimin alue menetettiin ilman taistelua. Jos aluetta olisi edes ajateltu puolustaa kunnolla tilanne voisi olla toinen ja koko konfliktia ei olisi olemassa.

Kunkin maan itsenäinen puolustus taitaa olla paras vakuutus.Todennäköisesti Venäjäkin on oppinut jotakin. On löytynyt raja, jota ei voi ylittää, lännen yhtenäisyys ja Nato. Nato on Venäjälle naapuri, jonka kanssa sen on pakko elää. Pitkällä aikavälillä Nato pelkokin voi laantua, tämä voi antaa mahdollisuuksia myös Suomelle. Voidaan olettaa myös, että sotaa Suomen Nato jäsenyyden puolesta käytiin myös Ukrainassa. Ukrainan sodan lopettamisen rauhanneuvotteluissa suurvallat voisivat sopia jälleen kerran myös etupiirinsä ja siinä Suomen asemakin voitaisiin asemoida läntiseen yhteisöön kuuluvaksi. Tilanteiden muutokset avaavat aina uusia mahdollisuuksia, joita tulee käyttää hyväksi.


Lähettänyt: Coronel

Lähde: http://zitadel.blogspot.fi/2016/01/strategia-ennen-tragediaa.html


--------------------------------------------------------------------------------------------



PresidentPutin.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Suomen Uutiset, kolumni:

Tammikuun 27.

Kiristääkö Venäjä Suomea? Pakolaisvirtojen ohjailun kyyninen matematiikka


JUSSI NUKARI​
venaja_jussinukari32905214.jpg

NÄKÖKULMA | Venäjän raja vuotaa. Keskustelu maahanmuutosta on kärjistynyt. ”Suvaitsevaisten” ja ”kriittisten” leireihin ryhmittymisellä saattaa olla yllättävä vaikutus – päättämättömyys, koska poliittinen johto ei halua asettua kummankaan puolelle.

Suomen ja Venäjän välinen raja on pysynyt tiiviinä vuosikymmeniä. Tilanne on muuttunut. Raja-asemille on ilmestynyt sadoittain Venäjältä pyrkiviä ihmisiä hakemaan turvapaikkaa. Heillä ei ole viisumeita. Tämä on erikoista. Venäjän rajavartiolaitos toimii sisäisen turvallisuuspalvelun sotilaallisesti organisoidun FSB:n alaisuudessa. Se ei tee vahingossa mitään.

Lähettääkö Venäjä Suomelle hienovaraisia viestejä? Vai vähemmän hienovaraisia?

Tällaisiako: ”Purkakaa pakotteenne. Krim on meidän. Täällä olisi 200.000 afgaania. Laitetaanko aluksi heidät tulemaan?

Onko kyse painostamisesta? Emme tiedä.

Sen sijaan tiedämme paljonkin siitä, miten väkisin käynnistettyä massamaahanmuuttoa tai sillä uhkaamista on viime vuosikymmeninä käytetty poliittisena aseena. Huippuyliopisto MIT:n professori Kelly Greenhill valottaa ilmiötä kirjassaan.

Greenhill on tunnistanut kymmenittäin tapauksia, joissa pahimmillaan miljoonien ihmisten virtoja on ohjailtu. Tarkoituksena on pakottaa vastaanottajamaan poliittinen johto toimimaan halutulla tavalla. Esimerkiksi Saudi-Arabia karkotti Persianlahden sodan yhteydessä 650.000 jemeniläistä takaisin kotimaahansa yrittäessään pakottaa maan luopumaan Saddam Husseinia tukevasta politiikastaan.

Kiristys perustuu lupauksiin siitä, että jos poliittinen johto suostuu vaatimuksiin, ihmisvirta katkeaa.

Kansainvälisen politiikan manööverit uhmaavat usein arkijärkeä. Niin nytkin. Greenhillin mukaan vastaanottajamaan sitoutuneisuus liberaalien demokratioiden periaatteisiin kasvattaa kiristyksen onnistumisen todennäköisyyttä. Samoin käy, mikäli syntyy voimakas muuttoliikettä kannattava tai vastustava liike.

Hankalin tilanne kohdemaan johdon kannalta syntyy, kun osa kansasta vastustaa ja osa kannattaa tulijavirtaa voimakkaasti. Poliittinen johto ei voi tehdä mieliksi kummallekaan leirille ilman, että toinen loukkaantuu verisesti. Kiristys perustuu juuri tähän kyyniseen matematiikkaan.

Professori Greenhill huomauttaa, että hyvää tarkoittavat ihmisoikeusaktivistit tulevat usein tahtomattaan edistäneeksi kiristäjän asiaa. Samoin korkeaa moraaliaan korostavat poliitikot. He jäävät lupaustensa panttivangeiksi, ja kun maan etu asettuu ristiriitaan tulijoille oletettujen humanitaaristen vaateiden kanssa, ei heillä ole enää luonnollista perääntymistietä.

Greenhill tekee muitakin osuvia huomioita. Kiristäjä toimii oman etunsa mukaisesti, jos hän onnistuu polarisoimaan maan keskusteluilmapiiriä. Hänen kannattaa tukea molempia ääripäitä.

Suomen tilannetta arvioitaessa voi itse kukin miettiä, toimiiko alueellamme ilmapiiriin merkittävästi vaikuttavia Venäjään kytkeytyneitä tahoja.

Usein kiristys onnistuu. Viime marraskuussa Turkki ”neuvotteli” itselleen EU-päättäjiltä huikean potin: vauhtia viisumivapaudelle, lupauksia jäsenyysneuvottelujen käynnistymisestä sekä miljardikaupalla rahaa. Vastineeksi EU sai epämääräisen joukon lupauksia siitä, että maa valvoo rajojaan jatkossa paremmin.

Arkijärkikin riittää kertomaan, että kiristäjien pillin mukaan tanssiminen johtaa entistä kovempiin vaatimuksiin. Niin kävi Turkinkin kohdalla. Ensimmäiset miljardit riittivät vain muutamaksi kuukaudeksi, tammikuussa oli taas käsi ojossa.

EU:n ongelmanratkaisutapa johtaa ongelmiin. Sen johtajat eivät pysty ratkaisemaan humanitaaristen vaateiden ja taloudellisten ristipaineiden välistä kuilua. Niinpä ainoaksi vaihtoehdoksi jäi se kaikkein pahin – alistuminen vaatimuksiin. Turkki kiristi pakolaisasiassa, ja sai palkinnon. Venäjä toimii oman etunsa kannalta johdonmukaisesti ja noudattaa Turkin esimerkkiä.

”Kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni”, presidenttimme totesi hiljattain. Viisaita sanoja. Vaikka EU olisi ulkopolitiikan suhteen hukassa, sopii toivoa että suomalaisilta neuvottelijoilta löytyy vielä sitä realismia, jolla maatamme luovittiin vaikeimpien vuosien yli. EU:sta sitä on turha hakea.


MATIAS TURKKILA​



Lähde: https://www.suomenuutiset.fi/kiristaako-venaja-pakolaisvirtojen-ohjailun-kyyninen-matematiikka/
 
Viimeksi muokattu:
Hivuttakaa tuo raiskauskeskustelu jollekin muulle vitjalle. Minun on vaikea uskoa, että Kremlistä käsin pojat heiluvat mulkut kivenä hameiden perässä. Se, että Kremlin propaganda hyödyntää tuontipoikien heilumisen on seurausta mölöstä päätöksenteosta ja täysin virheelliseksi osoittautunut yhteiseurooppalainen "pakolaispolitiikka", joka ei pysynyt käsissä tai pysyi liiankin hyvin. Onhan kuitenkin tosiasia, että vasemmalta oikealle puolueet ovat vaahdonneet fantastisesta heimetienataantällä - politiikastaan. Ei vain Suomessa vaan ihan yhtäkaikki lännen valtiot ovat lespanneet aiheen kanssa.

Vasta jykevien toisinajattelijoiden osallistuminen keskusteluun on aiheuttanut lievää epäröintiä.....

Voitte uskoa sen, että Eurooppa törmäsi ei Karjalan mäntyyn vaan riuttaan, jossa lukee Turkki-Kreikka. Nämä ovat SE portti. Ja käyttävät aivan estoitta sitä vipuvartenaan. Eurooppa ei kaadu muutamaan miljoonaan tulijaan, se on saletti, mutta pakottaa sen muuttamaan fantastista politiiikkaansa. Ne, jotka ovat ajaneet agendaa, heidän näyttää olevan vaikeaa tehdä päätöksiä. Vihoviimeinen pakko kyllä antaa eväitä siihen. Tai keskeisten johtajien vaihtuminen.

Olen varma, että lopun viimein torjuntavoitto saavutetaan politiikalla, joka riiputtaa mahdollisimman monet mukana arkitalkoissa, roikkuminen suomalaisten parhaissa arvoissa on myrkkyä mille tahansa hybridisirkukselle. Jos Suomen sisäinen informaatiosisällissota hajottaa kansan, se ei ole keskustelun vika. Olen varma, että näihin teemoihin tullaan vielä tulevina vuosina minua paljon jykevämpien kommentoijien puolesta. Jos Suomen sisäisen uuden viestintäosaamisen kärki on kohdistettu suomalaisiin ja siihen, että "sanoma" menee halutunlaisena perille, niin onnea talkoisiin ne sata urheaa virkamiestä ja lehtitalot.
 
Olen varma, että lopun viimein torjuntavoitto saavutetaan politiikalla, joka riiputtaa mahdollisimman monet mukana arkitalkoissa, roikkuminen suomalaisten parhaissa arvoissa on myrkkyä mille tahansa hybridisirkukselle. Jos Suomen sisäinen informaatiosisällissota hajottaa kansan, se ei ole keskustelun vika. Olen varma, että näihin teemoihin tullaan vielä tulevina vuosina minua paljon jykevämpien kommentoijien puolesta. Jos Suomen sisäisen uuden viestintäosaamisen kärki on kohdistettu suomalaisiin ja siihen, että "sanoma" menee halutunlaisena perille, niin onnea talkoisiin ne sata urheaa virkamiestä ja lehtitalot.

No, väittäisin että jonkinlaista viestiä tulisi mennä niille suomalaisille, jotka nielevät MV-median agendan karvoineen päivineen. Tosiaan perustamme on arvoissamme, eivätkä ne arvot ole mitään huligaani-arvoja vaan länsimaisen sivilisaation arvoja. Venäjä pyrkii painostamaan meitä toisaalta rajojen avaamisella, toisaalta sen kaikkein irvokkaimman rasismin, vihan ja epäluottamuoksen kylvämisellä sisäiseen keskusteluumme. Ne jotka sympatisoivat tätä jälkimmäistä viestiä ja menevät siihen mukaan, auttavat Venäjän pyrkimyksiä. Näin se vain on. Meidän tulisi toimia myös kahtalaisesti: toisaalta päättäväisesti palauttaa rajojemme hallinta omiin käsiimme (eli lopettaa kaikki automaatio suurten ihmisjoukkojen vastaanottamisessa - ne prosessit ovat suunniteltu toisenlaiseen aikaan ja toisenlaisiin volyymeihin), toisaalta meidän tulisi tehdä selväksi, ettemme luovu perusarvoistamme ja että olemme valmiita niitä puolustamaan. Juuri tälläisen politiikan ympärille olisi kerättäväissä kansan valtava enemmistö - nyt vain niitä kaukonäköisiä johtajia odotellessa...
 
Mitä jos nämä "MV-agendaa" ajavat haluavat vain järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta heidät sen takia leimataan rasisteiksi?

Kuka hallitsee julkista keskustelua? Kaikkien kyselyiden mukaan valtaosa suomalaisista haluaa kireämpää maahanmuuttopolitiikkaa.

Miksi FSB tekee tämän juuri nyt?
 
[QUOTE="Tetra, post: 311770, member: 730"]Mitä jos nämä "MV-agendaa" ajavat haluavat vain järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta heidät sen takia leimataan rasisteiksi?

Kuka hallitsee julkista keskustelua? Kaikkien kyselyiden mukaan valtaosa suomalaisista haluaa kireämpää maahanmuuttopolitiikkaa.

Miksi FSB tekee tämän juuri nyt?[/QUOTE]

Öööö. Älä pelkää leimaamista rasistiksi. Kansan suuri enemmistö ei leimaa rasistiksi sellaista, joka asiallisesti esittää kritiikkiä harjoitettua politiikkaa kohtaan. RASMUS-yhteisö leimaa, suuri enemmistö ei.

mv-agendalla näyttää olevan kyllä paljon muutakin kuin mamu-politiikka.
 
No, väittäisin että jonkinlaista viestiä tulisi mennä niille suomalaisille, jotka nielevät MV-median agendan karvoineen päivineen. Tosiaan perustamme on arvoissamme, eivätkä ne arvot ole mitään huligaani-arvoja vaan länsimaisen sivilisaation arvoja. Venäjä pyrkii painostamaan meitä toisaalta rajojen avaamisella, toisaalta sen kaikkein irvokkaimman rasismin, vihan ja epäluottamuoksen kylvämisellä sisäiseen keskusteluumme. Ne jotka sympatisoivat tätä jälkimmäistä viestiä ja menevät siihen mukaan, auttavat Venäjän pyrkimyksiä. Näin se vain on. Meidän tulisi toimia myös kahtalaisesti: toisaalta päättäväisesti palauttaa rajojemme hallinta omiin käsiimme (eli lopettaa kaikki automaatio suurten ihmisjoukkojen vastaanottamisessa - ne prosessit ovat suunniteltu toisenlaiseen aikaan ja toisenlaisiin volyymeihin), toisaalta meidän tulisi tehdä selväksi, ettemme luovu perusarvoistamme ja että olemme valmiita niitä puolustamaan. Juuri tälläisen politiikan ympärille olisi kerättäväissä kansan valtava enemmistö - nyt vain niitä kaukonäköisiä johtajia odotellessa...

Uskoisin, että Suomen hallituksella on halu saada epämääräinen pakolaistulva loppumaan. Pitää ottaa kuitenkin huomioon, että valtion rajalla on kaksi puolta. Jos henkilö saapuu Suomen rajalle ei kenenkään maalta, hän on pakolainen. Jos se Venäjän rajan puoli päästää henkilöt läpi, ei ole niinkään yksiselitteistä, että heitä voidaan palauttaa tai olla ottamatta Suomen puolelle käsittelyä varten.

Convention relating to the Status of Refugees:
http://www.ohchr.org/EN/ProfessionalInterest/Pages/StatusOfRefugees.aspx
"(2) As a result of events occurring before 1 January 1951 and owing to well-founded fear of being persecuted for reasons of race, religion, nationality, membership of a particular social group or political opinion, is outside the country of his nationality and is unable or, owing to such fear, is unwilling to avail himself of the protection of that country; or who, not having a nationality and being outside the country of his former habitual residence as a result of such events, is unable or, owing to such fear, is unwilling to return to it."

Yksipuoliset toimet sulkea raja mahdollisesti rikkovat Suomen valtiosopimuksia, koska silloin pakolainen ei saa hänelle kuuluvia oikeuksia. Siitä tulee oma soppansa.

Näin se nyt vaan on ja siksi Italia, Kreikka, Turkki ja Kreikka eivät ole pystyneet suoraan palauttamaan kumiveneillä saapuvia pakolaisia takaisin.

Taisin toisessa ketjussa jo todeta, että kansainvälisten sopimusten muotoseikkoihin takertuminen on yksi suuri keino, mitä Venäjä käyttää hybridivaikuttamisessaan. Ja pakko myöntää, että Venäjä tekee tämän pykäliin tarttumisen todella taitavasti. Siksi Suomen olisi ensiarvoisen tärkeä hoitaa pois omasta lainsäädännöstään ristiriitaisuudet EU -lainsäädännön ja valtiosopimustensa kanssa. Näitä tulee lisää, se on varma.

Jos ulkoministeri minulle soittaisi ja kysyisi neuvoa, omasta vähäpätöisestä näkökulmastani voisin hänelle sanoa, että Suomella on about 6 miljardin Euron diili Rosatomin kanssa ydinvoimalasta. Koska tilanne näyttää Venäjällä olevan niin paha, Suomi voisi harkita, että ydinvoimalan rakentaminen perutaan ja niitä varoja osoitetaan suoraan Punaisen Ristin kautta avustuksena Venäjän syrjäseutujen asukkaille. Ruokaa ja vaatteita.

Johannes
 
Öööö. Älä pelkää leimaamista rasistiksi. Kansan suuri enemmistö ei leimaa rasistiksi sellaista, joka asiallisesti esittää kritiikkiä harjoitettua politiikkaa kohtaan. RASMUS-yhteisö leimaa, suuri enemmistö ei.
Mediassa kuitenkin äärisuvaitsevaiset ovat kokoaan selvästi enemmän huomiota saava ryhmä. Huomasihan sen vaikka tästä Selänne-kohusta, jossa median edustajat kilpaa tuomitsivat Selänteen ulostulon. Helsingin uutisten gallupin mukaan kuitenkin 95% vastanneista ei pidä Selännettä rasistina. En pidä minäkään. Väitän, että median ulostuloissa mielipiteet eivät jakaudu samalla tavalla kuin mitä koko väestössä.

Taloustutkimuksen mukaan 66% suomalaisista on sitä mieltä, että turvapaikanhakijoita pitäisi päästää vähemmän maahan.
 
Mitä jos nämä "MV-agendaa" ajavat haluavat vain järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta heidät sen takia leimataan rasisteiksi?

Kuka hallitsee julkista keskustelua? Kaikkien kyselyiden mukaan valtaosa suomalaisista haluaa kireämpää maahanmuuttopolitiikkaa.

Miksi FSB tekee tämän juuri nyt?

Pitäisi olla media- ja "hybridi"-lukutaitoa. Todellakin voi kritisoida nykyistä turvapaikanhakijatilannetta menemättä mukaan tuohon putinmedian vihan ja epäluottamuksen lietsontaan. En itse juuri ollenkaan syyllistä turvapaikanhakijoita: osa pakenee sotaa, osa köyhiä elinolosuhteita - ihan ymmärrettäviä syitä. Mutta me olemme suvereeni valtio joten pitäisi olla täysin omassa kontrollissamme kuinka paljon ihmisiä tänne päästämme. Eikä ole järkeä päästää kymmeniätuhansia niinkuin syksyllä. Ja nyt kun Venäjä on liittymässä peliin niin tämä on vielä tärkeämpää oman turvallisuutemme kannalta. Mutta ei tarvitse käydä repivää ja aggressiivista sisäistä keskustelua ja lisätä niitä liekkejä joihin mm. MV-media ja nettitrollit jatkuvasti heittävät lisää bensiiniä.

Ei tuo somessa raivoava viha turvapaikanhakijoita kohtaan ole mitenkään järkevissä mitoissa. Nyt tarvittaisiin niitä valtiomiehiä, jotka pystyisivät yhdistämään kansan - ja itse kaipaisin tuota kaksisuuntaista linjaa: rajojemme palauttamista omaan kontrolliimme (jos tarpeen niin ihan itsenäisesti Brysselistä välittämättä) sekä samalla tiukan negatiivista asennetta putin-mediaan, vihapuheeseen ja aitoon rasismiin (mitä rationaalinen maahanmuuttokritiikki ei siis todellakaan edusta). Tämän taakse voisi yhtyä kansan suuri valtaenemmistö.
 
Uskoisin, että Suomen hallituksella on halu saada epämääräinen pakolaistulva loppumaan. Pitää ottaa kuitenkin huomioon, että valtion rajalla on kaksi puolta. Jos henkilö saapuu Suomen rajalle ei kenenkään maalta, hän on pakolainen. Jos se Venäjän rajan puoli päästää henkilöt läpi, ei ole niinkään yksiselitteistä, että heitä voidaan palauttaa tai olla ottamatta Suomen puolelle käsittelyä varten.

Jos syntyy kaoottisia tilanteita itärajallamme niin meillä ei ole vain oikeus vaan velvollisuus itsenäisenä valtiona taata toimintakykymme: voimme hyvin tarvittaessa ottaa käyttöön poikkeusmenettelyitä ilman että sortuisimme epäinhimillisiin toimintatapoihin. Jos tänne alkaisi ryntäys venäläisten viranomaisten tuella niin emme missään tapauksessa voisi käyttää normaaleja turvapaikanhakuprosesseja: koko järjestelmä tukkeutuisi ja viranomaisten (myös turvallisuusviranomaisten) toimintakyky voisi paikoin heikentyä ratkaisevasti. Sitä emme voisi missään tilanteessa sallia.
 
Jos syntyy kaoottisia tilanteita itärajallamme niin meillä ei ole vain oikeus vaan velvollisuus itsenäisenä valtiona taata toimintakykymme: voimme hyvin tarvittaessa ottaa käyttöön poikkeusmenettelyitä ilman että sortuisimme epäinhimillisiin toimintatapoihin. Jos tänne alkaisi ryntäys venäläisten viranomaisten tuella niin emme missään tapauksessa voisi käyttää normaaleja turvapaikanhakuprosesseja: koko järjestelmä tukkeutuisi ja viranomaisten (myös turvallisuusviranomaisten) toimintakyky voisi paikoin heikentyä ratkaisevasti. Sitä emme voisi missään tilanteessa sallia.

Tottakai.

Mutta tämä nykyinen tilanne on kaukana kaoottisesta, varsinkin jos sitä vertaa Saksaan, Espanjaan ja Italiaan.


Johannes
 
Onkohan suomessakin seuraava vaihe pakolaisasiassa on masinoida mahdollisimman moni suomessa asuva venäläinen kritisoimaan voimakkaasti maan johdon pakolaispolitiikkaa.

Itseasiassa Odinilaiset jotka tiedän ja muut kovimpaa meteliä pitävät ovat poikkeuksetta myös Putinin pauloissa. Siihen liittyy tietämättömyyttä ja turhautumista. Jatkuvaa sputnikin linkittämistä ja muuta hölmöä.

Saksassa väitetään tämän kaltaisen suunnitelman olevan jo pitkällä. Ainakin sen tietää kaikki että pakolaispolitiikkaa vastustavissa mielenosoituksissa on liehunut Novorussian liput.
Artikkeli maalailee ikäviä.

http://carnegieeurope.eu/strategiceurope/?fa=62611
 
Tottakai.

Mutta tämä nykyinen tilanne on kaukana kaoottisesta, varsinkin jos sitä vertaa Saksaan, Espanjaan ja Italiaan.


Johannes

Nykyinen kyllä - mutta on kaikenlaisia merkkejä siitä, että kriisi voi taas kärjistyä kevään ja kesän koittaessa. Toivottavasti hallitus ja viranomaiset ovat varustautuneet tähän niin ettei toista kertaa seilata täysin tuurilla.
 
Onkohan suomessakin seuraava vaihe pakolaisasiassa on masinoida mahdollisimman moni suomessa asuva venäläinen kritisoimaan voimakkaasti maan johdon pakolaispolitiikkaa.

Itseasiassa Odinilaiset jotka tiedän ja muut kovimpaa meteliä pitävät ovat poikkeuksetta myös Putinin pauloissa. Siihen liittyy tietämättömyyttä ja turhautumista. Jatkuvaa sputnikin linkittämistä ja muuta hölmöä.

Saksassa väitetään tämän kaltaisen suunnitelman olevan jo pitkällä. Ainakin sen tietää kaikki että pakolaispolitiikkaa vastustavissa mielenosoituksissa on liehunut Novorussian liput.
Artikkeli maalailee ikäviä.

http://carnegieeurope.eu/strategiceurope/?fa=62611

Ennenkuin lähtee laukalle, niin edelleenkin toistan sitä, että suuren joukon ihmisiä masinoinnissa pitää kohteella olla jokin motiivi mennä masinointiin mukaan. Jokin paha olo, joka yllykkeestä saadaan aktivoitua. Jos tuota pahaa oloa ei ole, niin kyseessä on ylimaallisia kykyjä omaavan herätysliikkeen johdon seuraaminen.

Tuossa valossa kysyisin, että mikä motiivi Saksassa asuvilla venäläisillä ja entisillä venäläisillä olisi heikentää omaa asujamistoaan ja toivoa että Ladat tulisivat korvaamaan Mersut? En ihan nappaa kiinni tuosta.

Johannes
 
Nykyinen kyllä - mutta on kaikenlaisia merkkejä siitä, että kriisi voi taas kärjistyä kevään ja kesän koittaessa. Toivottavasti hallitus ja viranomaiset ovat varustautuneet tähän niin ettei toista kertaa seilata täysin tuurilla.

Varmasti ovat. Voit olla ihan rauhallisin mielin. Oikeasti.

Johannes
 
Ennenkuin lähtee laukalle, niin edelleenkin toistan sitä, että suuren joukon ihmisiä masinoinnissa pitää kohteella olla jokin motiivi mennä masinointiin mukaan. Jokin paha olo, joka yllykkeestä saadaan aktivoitua. Jos tuota pahaa oloa ei ole, niin kyseessä on ylimaallisia kykyjä omaavan herätysliikkeen johdon seuraaminen.

Tuossa valossa kysyisin, että mikä motiivi Saksassa asuvilla venäläisillä ja entisillä venäläisillä olisi heikentää omaa asujamistoaan ja toivoa että Ladat tulisivat korvaamaan Mersut? En ihan nappaa kiinni tuosta.

Johannes

Hyvä huomio.- Suomen kohdalta voin oman kapean katsonnan kautta sanoa että taustalla on päihdeongelma,turhautuminen,tietämättömyys,työttömyys. Putinisteja yhdistää lähes poikkeuksetta olematon yleistieto. Sitten maksetut Putinistit ovat eri asia. Heiltä puuttuu vain sielu,moraali ja selkäranka.
 
Näkisin, että tässä asiassa tiiviimpi dialogi Venäjän kanssa on tarpeen. Miksi Venäjä tekee näin? Mitä voimme tarjota Venäjälle, jotta Venäjä ei heikentäisi turvallisuuttamme tunkemalla pakolaisia tänne? Jos olisimme osa Venäjää emme varmaan kärsisi tälläisestä, vaan pakolaiset voitaisiin ajaa Ruotsiin, kuten Venäjä nyt tekee Suomelle. En tosin usko, että Orpo on valmis siihen dialogiin, sillä hän ei saa suutaan auki.

Olemme nykyisten poliitikkojen myötä avuttomia. Turha isotella että laitamme rajan kiinni, koska sitä he eivät uskalla tehdä. Toisaalta he eivät ole valmiita aitoon neuvotteluun Venäjän kanssa. Kyllä Venäjä määrää tahdin ja me joko hyväksymme sen ja pyrimme neuvottelun kautta muuttamaan sitä, tai sitten keskenämme isottelemme kuin jatkosodan alussa konsanaan, ja otamme nokkaan.

Kun pyritään leimaamaan eri mieltä olevat rasisteiksi, siinä on kyse siitä, että pyritään luomaan tilanne jossa keskustelua on sallittua käydä vain jos omaat tietynlaiset mielipiteet. Suomestakin löytyy ihmisiä jotka pitää kaikkea maahanmuuttopolitiikan kritisointia rasismina. Miksi kukaan ei pidä sellaista "rivejä hajoittavana riitelynä", vaan ainoastaan maahanmuttokritiikki on sitä riitelyä? Nähdäkseni asiallinen maahanmuuttokritiikki on paljon parempi asia kuin perusteettomat rasismisyytökset (ynnä muut ad hominemit).
 
Viimeksi muokattu:
Mitenköhän tässä käy? Tässä linjataan sananvapauden rajoja.
Sehän olisikin paukku, jos tällainen sivusto ja vaikuttamistapa kiellettäisiin.
Tosin uusia vastaavia ilmaantuisi.

Yle: MV-lehdestä tehty tutkintapyyntö siirtyy Helsingin poliisille
Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on siirtänyt poliittisten nuorisojärjestöjen MV-lehdestä tekemän tutkintapyynnön Helsingin poliisilaitokselle, kertoivat Demokraatti ja Yle torstaina.

Valtakunnansyyttäjänvirastosta kerrotaan, että poliisi tekee asiassa esitutkinnan. Sen jälkeen katsotaan, johtaako tutkinta syyteharkintaan.
Verkkojulkaisusta tehdyn tutkintapyynnön perusteina ovat nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen mukaan muun muassa sananvapauden väärinkäyttö ja yhteiskuntarauhan rikkominen. Järjestöt syyttävät MV-lehteä muun muassa rasistisen uhkailun sallimisesta.

Vetoomuksen MV-lehden toiminnan tutkimisesta ovat allekirjoittaneet Sosialidemokraattiset Opiskelijat, KD-nuoret, Keskustan Opiskelijaliitto, Kokoomuksen Opiskelijaliitto, RKP-nuoret, Sosialidemokraattiset Nuoret, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/art...tapyynto-siirtyy-helsingin-poliisille/5711692
 
Back
Top