Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja scip10, 29.09.2015.

 1. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,582
  Tykkäykset:
  12,852
  Pisteet:
  1,286
  Siinä tapauksessa näistä on hyvä aloittaa (listan poimittu twitteristä, sen laati "veitera"):

  Trolls3.jpg

  vlad
   
  Maidan, TungstenHeart ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 2. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,582
  Tykkäykset:
  12,852
  Pisteet:
  1,286
  Minun sopii sanonta "hulluuteni hipoo jo neroutta".

  vlad
   
  Guderian, PSS, Umkhonto ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76
  Muutaman jaksoin heti illasta ilmiantaa. Kaikkiin ei edes tarvitse laittaa, että levittää Venäjän propagandaa vaan riittää kun kirjoitti "Antisemitistinen". Antoi ihan riittävästi syytä siihen.
   
  JHartikka ja vlad tykkäsivät tästä.
 5. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  910
  Tykkäykset:
  1,875
  Pisteet:
  76
  Laitetaan tänne, koska Suomi mainittu, vaikka artikkeli nyt kertookin paikkansa pitämättömän "uutisen" leviämisestä globaalisti (ja onhan tätä lainannut suomalainen US:n blogialustalle kirjoittava hahmokin - en linkitä uudelleen). Kyseessä siis Puebbelsin... sori Putkosen byroon uutinen NL:nanteeksiVenäjän rajoille tuotavasta ilkeän Naton yli 3000 pahasta amerikkalaistankista, jotka jyräävät - taas kerran - Itä-Euroopan ylitse Saksan myötävaikutuksella. Artikkelin mukaan tuo määrä olisi noin 40 % Yhdysvaltain kaikista taistelupanssarivaunuista...

  Kuvio on sinänsä tähän aikaan valitettavan tyypillinen: joku pieni, hyvin vähän seurattu lafka julkaisee "uutisen" tahi "tiedon" jossakin ja siitä tarina lähtee leviämään. Joten: Three thousand fake tanks - Medium.com.
   
  JHartikka ja Falangi tykkäsivät tästä.
 6. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  910
  Tykkäykset:
  1,875
  Pisteet:
  76
  Tässä esimerkki jossain määrin onnistuneesta disinfovaikuttamisesta:  Mainittakoon, että Venäjä ei ole ainoa taho, joka on suoraan keskittynyt Naton isäntämaasopimuksen merkityksen vääristelyyn. Myös ja eritoten "Itsenäisyys"puolue on ollut asiassa varsin äänekäs.
   
  JR49, Erkki, JHartikka ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,111
  Tykkäykset:
  1,309
  Pisteet:
  156
  Tässäkö nyt sitte on, se paljon puhuttu ryssän trolliarmeijan terävin kärki??

  Mä oon luullu että se on jotain nerokasta toimintaa, kuten WaPon:n valeuutiset. Meillä suomessa asiat onkin todella hyvin.

  Pakkoruotsin, maahanmuuton , eu....... vastaisia todella todella huonoja tilejä. Sitten jotain pro suomidemokraatit sivuja joissa paljon MV: juttuja. Näytti siellä olevan jokin "miesliikekin".

  Mutta mitä nuo Kirurgia/tissi sivut on? laatukirugian nettisivuilta löytyy ainakin katri sorsan tissit, siinä sitä trollausta kerrakseen mutta en mä niistä yöunia menetä.

  Eihän näiden vastaiseen toimintaan vain verorahoja haaskata? kun näytti siellä tutkijaa/tohtoria/professoria tämän listauksen tiimoilta aktivoitunu.
   
 8. scip10

  scip10 Eversti

  Liittynyt:
  23.07.2012
  Viestejä:
  1,652
  Tykkäykset:
  2,573
  Pisteet:
  316
  Toki venäjätrolli on keskimäärin enemmän tai vähemmän marginaalissa oleva epätasapanoinen persoona tai muu mielenterveysongelmainen. Näitä kajahtaneita sitten johdattaa jokunen fiksumpi tyyppi. Täysjärkiset ihmiset pysyvät tuosta porukasta erossa.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 9. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,582
  Tykkäykset:
  12,852
  Pisteet:
  1,286
  Siinä tuskin on se trolliarmeijan terävin kärki (tai mikään kärki). Kyseiset tilit taitavat olla ennemminkin sellaisia, joiden kautta massalevitetään tietyllä ideologialla varustettuja viestejä, tai joita käytetään eri henkilöiden seurantaan (jokunen niistä on minuakin aikanaan seurannut ja todennäköisesti seuraa edelleenkin). Eikä kyseinen lista taida edes olla lähelläkään täydellistä, omalla listallani on joitain tilejä joita kyseisellä listalla ei ole. Samalla on muistettava, että joukossa on paljon "uinuvia tilejä", jotka aktivoituvat tarvittaessa (esim. kun joku tili bannataan tai käy hyödyttömäksi).

  Ei näiden trollitilien toiminta välttämättä loogista tai järkevää ole, niiden tehtävänä on pääasiassa häiritä keskustelua, levittää disinfoa ja omaan narratiiviin sopivaa viestintää. Ulkomailla niitä käytetään myös silloin kun halutaan bannata joku aktiivinen (vastapuolen) keskustelija esim. kymmeniä tai satoja trollitilien suorittamia ilmiantoja voi saada aikaan sen, että asiallinen ja aktiivinen keskustelija tulee bannattua. Usein bannaaminen tapahtuu ilmiantojen perusteella eikä siinä välttämättä ole ihmistä mukana lainkaan - algoritmiin perustuvaa toimintaa.

  Huomattavaa mielipidevaikuttamista tapahtuu sitten muidenkin tilien kautta, mutta en nyt viitsi niitä tuoda julki, koska taustalla on "oikeita ihmisiä" tietyllä agendalla. Samalla siellä on sitten kaikenlaisia sekopäitä ja vajakkeja häiriköimässä ja levittämässä valheita.

  Moni myös seuraa näitä tilejä kiinnostuksesta, nähdäkseen mitä "uutinen" on milloinkin esillä, josta voi ennakoida seuraavaa siirtoa.

  vlad
   
  JHartikka ja scip10 tykkäsivät tästä.
 10. Nurkantakanen

  Nurkantakanen Kapteeni

  Liittynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  577
  Tykkäykset:
  829
  Pisteet:
  76
  Tšuhnan nenä haistaa kyllä A2:n, mutta kertaus on poikaa...

  Venäjän hallinto haluaa esittää itsensä ainoana perinteisten kristillisten arvojen puolustajana. Käytössä on myös trolleja, joiden tehtävänä on häiritä lännessä käytyä keskustelua verkossa. Näiden toimien avulla Venäjä pyrkii kyseenalaistamaan demokraattisia arvoja, jakamaan Eurooppaa, kokoamaan sisäistä tukea ja luomaan mielikuvaa toimintakykynsä menettäneistä valtioista unionin itäisessä naapurustossa.

  Psykologisen sodankäynnin päätavoite on kansalaisten ja kohdemaan johdon mielenmuokkaus. Keinot siihen ovat monimuotoisia:

  1. Nettitrollaus
  Verkkokeskusteluihin osallistuu ärsyttäjiä, joilla on usein tekaistu identiteetti. Trollaaminen on systemaattista ja toistaa tehokkaasti haluttua viestiä.

  2. Disinformaatio
  Venäjän valtamedia kertoo tapahtumista väritetysti tai tahallisen virheellisesti. Uutisointi pönkittää sosiaalisen median trollausta, joka voi tukea väitteitään "virallisiin" uutisiin. Kun Suomen media reagoi uutisointiin, syntyy keskustelua toivotuista teemoista. Väritetty sanoma voi myös mennä lävitse median seulasta.

  3. Hämmentäminen
  Eri toimijat voivat antaa samasta asiasta ristiriitaisia lausuntoja. Se aiheuttaa sekaannusta ja viivyttää reagointia.

  4. Mustamaalaus
  Nettitrollit ja muut kirjoittelijat nostavat tikun nokkaan ja hyökkäysten kohteeksi niitä suomalaisia, jotka esittävät "vääriä" mielipiteitä.

  Uhriutuminen on Venäjän infovaikuttamisessa peruskauraa, olivatpa asialla venäläiset itse tai heidän paikalliset juoksupoikansa.


  http://uusimaanpuolustus.blogspot.fi/2016/11/venajan-etujen-ajamisesta.html
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000819132.html
   
  PSB 5500 ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 11. jokuvaan

  jokuvaan Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2014
  Viestejä:
  1,864
  Tykkäykset:
  1,073
  Pisteet:
  316
  Venäjä toimii monikärkisesti, on tietotulvan pommittajia, jotka täälläkin saavat nopeasti bannit, sitten on varovaisempia kirjoittajia, jotka myötäilevät harkitusti Putinia, mutta pääasiassa varovat paljastumista koko ajan. Ennen Ukrainan sotaa luodut käyttäjätilit, alustasta riippumatta, ovat uskottavuuden kannalta arvokkaita, niinpä eri sosiaalisten alustojen/foorumien käyttäjätilejä pyritään kaappaamaan jos mahdollista. Nimimerkki, joka on aiemmin kirjoitellut vaikkapa jalkapallosta ja konsolipeleistä, alkaakin järjestelmällisesti kirjoittaa vaikkapa Syyriasta tai Natosta, aivan yllättäen, vuosien hiljaiselon jälkeen.

  MV:n tarkoitus on muuten haalia aktiivisia seuraajia, samaan voidaan pyrkiä muissakin alustoissa. Kun yleisö on olemassa, sille voidaan aina tarvittessa syöttää haluttua tarinaa.

  Suomen kielen osaajien vähyys rajoittaa tällä hetkellä Venäjän informaatiovaikuttamista Suomessa.
   
  MeriTJ, Kaarne, scip10 ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. jak

  jak Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  949
  Tykkäykset:
  1,397
  Pisteet:
  76
  Hyvin tuntuu toimivan nytkin,parikin työkaveria on siirtynyt "pimeän" puolelle pienessä ajassa.
   
  JHartikka, nöksy ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 13. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,029
  Tykkäykset:
  2,244
  Pisteet:
  156
  Tuossa onkin miettimistä.

  Nähdäkseni kuitenkin jonkinlaista vaikutusta ainakin tällä foorumilla on havaittavissa. Epäilyksen siemen on niin sanotusti kylvetty ja se nakertaa luottamusta. Sen tilalle saadaan kyttäilyä, epäluuloa ja syytöksiä. Trolli syytökset lentelevät täällä turhankin hanakasti. Tarpeeksi monta "trollia" kun suljetaan ulos, niin huomaamme jäljellä olevan vain samaa mieltä olevia. Isommassa kuviossa on syntynyt ryhmiä jotka eivät kommunikoi, eivätkä kykene toimimaan yhdessä. Joten kenen etua palvelevat hätäiset syytökset Venäjän edun ajamisesta ja kuppikuntiin jakautuminen?

  Omasta mielestäni perustelemattomat, kevyesti heitetyt syytökset tällaisesta toiminnasta ovat törkeämpiä, kuin bannin arvoinen "paskakasan tonkija".
   
  Jukkis tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Tässä kirjoituksessa käys selväksi minkä maan, millaiset ja kenen voimat/ihmiset/vaikuttajat ect Suomessa tekevät myyräntyötään Venäjän hyväksi....

  Miettikää "yhteensattumaa" miten yhtäkkiä nämä "itämaan-vasallit heräsivät porukalla eloon" Moskovan ravistelemana, kun alkoi tulla uutista Suomen liittymisestä Britannia johtoiseen sotilas-liittoon...?

   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2017
  JHartikka, PSB 5500, J0h1F ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 16. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  672
  Tykkäykset:
  724
  Pisteet:
  76
  Miksei tuollasen ihmisen päähän sovi että vaikka kuinka rauhaa haluaa niin se ei merkkaa paskaakaan jos toinen haluaa sotaa ja väkivalloin hallita sinun maatasi.

  Voisko valtio kustantaa rintamakarkuriliitolle matkan vaikka Syyriaan tai Ukrainaan? Siellä nämä ilmeisesti maailmalta suojellut ja kiven alla asuneet pääsisi näkemään oikeata maailmaa. Sitä että ihminen on kovin erilainen kuin jonkun rikkaan penska Helsingistä, täysin irti todellisuudesta ja ihmisluonnon synkistä puolista..
   
  Guderian, VilleK, Taistelija ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,582
  Tykkäykset:
  12,852
  Pisteet:
  1,286
  Suomi ja samalla EU pääsevät osalliseksi Johan Bäckmanin Helsinki Center of Exellence for Counteracting Hybrid Threats eli Hybridiosaamiskeskuksen toiminnasta sen ensimmäisen julkaisun ollessa ulkona. Julkaisun - lähinnäkin kyse vihkosesta - painos näyttää varsin vaikuttavalta, todennäköisesti RISI maksaa.

  Bäckman41.jpg

  Tavallaan kiinnostaisi tutustua lähemmin tähän "tuotokseen" ja siinä tehtyihin johtopäätöksiin. Tosin enpä oikein usko, että tätä tulee kirjastoihin luettavaksi - tai mistäpä sen tietää. En kuitenkaan usko, että siitä kannattaa euroakaan maksaa - jollei sitten camp huumorin hengessä.

  vlad
   
  MeriTJ, Nenialas Idook, Kaarne ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 18. Kaarne

  Kaarne Alikersantti

  Liittynyt:
  17.10.2014
  Viestejä:
  83
  Tykkäykset:
  65
  Pisteet:
  6
  Ääh,,, luin ensin tuon valokuvan tekstin "Putin in place a totalitarian regime,,,"
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 19. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  910
  Tykkäykset:
  1,875
  Pisteet:
  76
  Muistelisin lukeneeni, että suurdosentti aikoo lähettää tuon tuotoksen ainakin esimerkiksi MEPeille. En muista, olivatko suomalaiset kansanedustajat tuossa jakelussa.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 20. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Tämä teos menee kyllä ilman muuta lukulistalle. Jos sitä ei ole saatavilla mistään paperisena versiona, niin toivottavasti se julkaistaan myös pdf-tiedostona, mikä onkin hyvin todennäköistä, koska tavoitteena on varmasti mahdollisimman laajan levikin ja yleisön saavuttaminen.

  Tässäkin asiassa kannattaa muistaa, ettei hybridivaikuttaminen ja informaatiosodankäynti ole lainkaan ainoastaan Venäjän yksinoikeus, vaan yhtälailla informaatiovaikuttamista suoritetaan myös lännestä käsin, johon erityisesti Yhdysvalloilla on ollut jopa maailman suurimmaksi tunnustettu suorituskykyjen kapasiteetti. Onkin mielenkiintoista lukea sopivalla suodatuksella, että miltä länsimainen informaatiovaikuttaminen näyttää Venäjältä käsin katsottuna ja minkälaisia elementtejä siihen on kirjassa saatu niputetuksi. Siihen kysymykseen teos otsikkonsa mukaan antaa mahdollisesti jonkinlaisen vastauksen.
   
 21. TungstenHeart

  TungstenHeart Kapteeni BAN ELSO 3.0

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  647
  Tykkäykset:
  799
  Pisteet:
  76
  Ootko kuin tosissaan? 8D syttypaperiksi menisi, ellei tekstistä tulisi niin pahanhajuiset bäkmännin hönkivät savut. Toivottavasti laittavat postin palauttamaan kirjan takaisin ja lähettäjä maksaa kulut.

  EU:n infosota Venäjää vastaan: Opuksen koko yksi sivu. Ensimmäinen kappale = otsikko, tiiviste, keskustelu ja loppulauseet. (Venäläiselle propagandalle nauraminen ja niiden virheiden korjaus).

  Ainiin muttaku ameriikka yhdysvallat blaablaa... oot sinä kyllä ihmemies :D
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 22. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Kyllä, olen täysin tosissani. Kaikki vastapuolen julkaisut, artikkelit ja tutkimukset kannattaa lukea erittäin tarkasti läpi sekä tehdä niistä huolelliset analyysit, koska se on keino oppia tuntemaan vastustajansa ja tämän tavoitteet. Vastustajan tunteminen puolestaan on yksi keino sen päihittämiseksi.

  Tuskin on mikään maailmaa mullistava delfoin oraakkelin lausahdus todeta ääneen, että EU käy tällä hetkellä lähes epätoivoisella vimmalla todella kiivasta informaatiosotaa, koska sen ensisijaisena tavoitteena on estää "populistisen" Trump- ja brexit -ilmiön laajeneminen, minkä vuoksi pahat populistit eivät saa päästä tulevissa vaaleissa voittajiksi. Kysymys on nyt koko EU:n yhtenäisyyden säilyttämisestä, tulevaisuudesta ja olemassaolosta ylipäätään, joten EU-eliitin näkökulmasta siihen kannattaa vähän satsata, koska muutaman vuoden päästä koko EU posliinivarpaan muruineen on voinut jo hävitä historian roskatynnyriin. Ainakin nykyisessä muodossaan.
   
  VilleK, MeriTJ ja Bushmaster tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu