Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja scip10, 29.09.2015.

 1. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,533
  Tykkäykset:
  21,143
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä..juuri näin... nyt hyökkäävät juurikin äänestäjiä vastaan.
  Halla-ahon puheenjohtajuus vs vihersosialistit ja rkp asenne kertoo juuri tästä.
  TOSIN Ruotsissa on mieli ja asenne ruotsindemokraatteihin muuttumassa...no suomi on kulkee aina Ruotsin "liukkailla" :rolleyes:...
   
 2. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,644
  Tykkäykset:
  13,191
  Pisteet:
  1,286
  Jaa'an ajatuksesi siitä, että vastapuolen artikkelit ja tutkimukset kannattaa lukea erityisen tarkasti läpi - niistä voi oppia (ja usein oppiikin) todella paljon ja se auttaa ymmärtämään niitä tapoja ja keinoja jotka ohjaavat vastustajaa/vihollista.

  Bäckmanin tuntien, voisin kuvitella, että jossain vaiheessa saataville tulee myös sähköinen versio, jota pyritään levittämään "otolliseen" maaperään kohtuudella, tällaisessa tapauksessa aion olla saaliilla. Vai pitäisiköhän laittaa "kohudosentille" viestiä ja pyytää postittamaan minulle... *grin*

  Mutta yleisesti ottaen, on viisasta pitää mieli avoinna ja tutustua myös eritavalla ajattelevien maailmaan sen sijaan, että sulkeutuu sinne omaan kuplaansa.

  vlad
   
  Guderian, MeriTJ, TungstenHeart ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. TungstenHeart

  TungstenHeart Kapteeni BAN ELSO 3.0

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  647
  Tykkäykset:
  799
  Pisteet:
  76
  Bäkmännin ajatusmaailmaa en edes halua sen paremmin tietää enempää... mitä on jo esittänyt valheellista paskaa suoltaen maanpetturin kansallisrunoutta.
  Sen takia jätän monesti kirjat ja artikkelit yms. käymään läpi vertaisarvion ja luen, ehkä sen jälkeen vasta. Se materiaali mitä siltä tyypiltä on päässyt aikaisemmin on sen verta jankkia paskaa, että informaatioähkymyrkytys tulee vähintään. En usko, että mitään ihmeparaantumista "viestiinssä" herra ois tehnyt julkaisullaan. Kunhan pitää nyt naapurin herroille näyttävän tekevän edes jotain, niin rahaa tulee taskuun. Hyvä että toimit mahdollisesti tässä sitten asiantuntijana/tutkijana, niin saa nauraa kuinka foliot hatussa peikko on yön pimeinä tunteina ruustanut rupisiä riimejänsä :D
   
 5. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  985
  Tykkäykset:
  944
  Pisteet:
  76
  Laitoin tuon vihkosen nimikkeen googleen, ja tuloksena oli samanniminen Jon Hellevigin pitkänpuoleinen blogikirjoitus. Samaa porukkaahan Bäckman ja Hellevig taitavat olla, joten sama teksti varmaankin kyseessä.

  EU's Infowar On Russia - Putting In Place A Totalitarian Media Regime And Speech Control
   
  vlad ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 6. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,193
  Tykkäykset:
  1,346
  Pisteet:
  156
  Noilla kaikenmaailman hybridivaikuttamisen valetileillä ja muilla on ainoastaan tarkoitus aiheuttaa sekaannusta, joka siis itsessään on osa hybridisodankäyntiä, ja johon suhtauduttava tämän takia erittäin vakavasti.

  Niin ja esim tämä J.backmanin toiminta on Venäjän ulkomaantiedustelun (RISIn) rahoitamaa, ja joka palvelee Kremlin rosvokoplan strategisia tavoitteita.


  EDIT: Tiedän että tätäkin viestiketjua lukee itse rosvokopla kumppaneineen :)
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
  MeriTJ, JR49, PSB 5500 ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,644
  Tykkäykset:
  13,191
  Pisteet:
  1,286
  Pitäisiköhän minunkin laittaa ketjun kautta terveisiä Bäckmanille *hei-hei!*

  Hesarissa oli oivallinen artikkeli tästä Bäckmanin perustamasta rekisteröidystä yhdistyksestä, jonka nimi edelleen muistuttaa kaukaisesti EU:n hybridiosaamiskeskuksen nimeä. Samaa sarjaa on twitter-tili ja muu toiminta tässäkin yhteydessä. Samaan hybridivaikuttamiseen liittyy tämä - todennäköisesti pika-pikaa kirjoitettu - vihkonen EU:n vastaavasta Venäjään kohdistamasta toiminnasta. Eräänä tarkoituksena on nopealla reagoinnilla ja toiminnalla saada - ainakin hetkeksi - aloite itselle ja omalle toiminnalle ts. Venäjälle. Vaarana on sitten se, että aggressiivisella ja nopealla toiminnalla Bäckmanin onnistuu sekoittaa pakkaa sen verran, että jotkut tahot kuvittelevat toiminnan olevan rehellistä ja liittyvän tavalla tai toisella EU:n vastaavaan toimintaan. Tai häikäilemättömällä toiminnalla se on sellaiseksi mahdollista naamioida sopivissa medioissa. Pirullinen tilanne kaikkiaan!

  vlad
   
  MeriTJ, letkuspede, PSB 5500 ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,770
  Tykkäykset:
  8,914
  Pisteet:
  1,286
  Niin kauan kun heidän Kremlin propaganda tulvii ja myrkyttää Suomessa asuvia venäläisiä, on turhaan odottaa mitään hyvä. Ihan vain muutama esimerkkia kahdesta viimeisesta päivästä:
  Olen kaupassa (sen enemmän en kerro) myyjä palvelee ulkomaalaistaustaista, kuulu venäjän kieli, mutta kuitenkin eri kieli, en välitä sen kummemin mutta sitten kuuluu riemukas "Serby nashi bratja!", eli "serbit ovat veljemme". Tämän huudahtaa harjoittelija myyjä, hän on Pietarista kotoisin. Tämän lausen olen kuullut kaikilta trollilta ja venäläisiltä fasistilta. Tekisi mieli kysyä, miksi nimenomaan serbit.
  Miksi ei esim.kreikkalaiset tai bulgarilaiset, jos oletetaan teitän yhtäkkiä leimähtänyt rakkaus ortodoksisuuteen, jota veneläiset tunkee joka asiaan nykyisin.
  Miksi eivät kaikki muutkaan ole "teidän veljiä", kuten leninit, stalinit yms kommarit opettaneet mahtipontisisesti, vaikka tappaneetkin niitä "veljellisesti" niin että veri roiskui - kymmenia miljoonia.
  En vitsi kysyä, koska vähän ennen tätä sama ihminen sanoi "sinua en näkynyt, luulin että menit Nezalezhnajalle (näin kutsutaan Ukrainaa) ja sieltähän ei enää päästetään ketään enää pois". :confused:
  Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kertaa kuin tätä kuulen tätä emävaletta. Siellä kuulemma "ulkomaalaisten passit takavarikoidaan, rahat myös ja sitten päästetään seikkailemaan kadulle". Jokuhan levittää tätä valhetta kun ihan suht normaalilta vaikuttavat ihmiset toistavat sitä kuorossa.

  Tänään sain myös vielä yhdeltä kuulua miten "Putinille kohtaa annetaan Nobelin palkinto rauhan rakentamisesta, hän koko uran aikana ei tehnyt muuta kun rakentanut rauhaa". Kun tällä kertaa vastasin että Haagin oikeus odottaa sitä eikä N.palkinto ja ettei tappajille ja bandiitteille koskaan annettu N.palkintoa, suosittelin lopettamaan uneksimista ja lopettamaan sairaan kremlin propagandan katselemista. Mies alkanut inttaa "No johan sinä olet länsimmäinen, näin ajattelevat vain meidän viholliset" :confused:.

  Siis mitä ihmettä?! Mies tuli Karjalasta pois inkerivaimon kanssa paremman ja ennen kaikkea varakkaamman elämän perässä, päiväkään ei tehnyt työtä, ei osaa kieltä, käyttää kaikki tuet ja almut, mitä tämä demokraartinen länsimmäinen yhteiskunta jakelee hänelle, ja haukku länsimmäisyyttä?!

  "Lue Forbesia, näin kirjoittaa Forbes!" - inttasi mies.
  Jostain syystä trollit rupesi taas taas tätä Forbesia käyttää kun mitäkin joka paikan tamponia. Kenties se trolla hienostoneimmin? Ei tästä aikaa kun yksi Venäjää rivien välissä ylistävä myös tökkinyt tällä forbesillla.

  En vitsi kirjoittaa kaikki paska mitä heiltä tulvi, ja yritän muutenkin kaartaa heitä kun ruttoa, koska pidän heitä jo ihan vaarallisinakin. Kremlin propaganda ei pelkästään myrkyttänyt heidät vaan tehnyt myös agressiviseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
  BlackFox, Ikarus, JHartikka ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. notareal

  notareal Korpraali

  Liittynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  45
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1
  Tuolle Forbes suosiolle selityksenä lienee että heillä on suht avoin blogialusta eli oikeudet saa jos osaa kirjoittaa sujuvasti ja siitä on esittää jotain näyttöä, sisällöllä ei ilmeisesti suurempaa väliä. Sitten on hyvä viitata että Forbes kirjoitti, kun todellisuudessa on "contributor" eli blogialustalla kirjoittava, toimitukseen kuulumaton henkilö. Toki tuolla blogialustalla on asiallisiakin kirjoittajia, mutta joukosta löytyy mielestäni myös Venäjän propaganda resonaattoreita.
   
  vlad tykkäsi tästä.
 10. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,533
  Tykkäykset:
  21,143
  Pisteet:
  1,286
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005091526.html

   
  JHartikka ja JR49 tykkäsivät tästä.
 11. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,186
  Tykkäykset:
  4,511
  Pisteet:
  1,286
  Kuulemma Marco De Wit pidätetty propaganda kapteenin mukaan.
  Tuossa viellä muka video tapahtuneesta (en jaksanut katsoa) :
   
  Maidan, JHartikka ja TungstenHeart tykkäsivät tästä.
 12. TungstenHeart

  TungstenHeart Kapteeni BAN ELSO 3.0

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  647
  Tykkäykset:
  799
  Pisteet:
  76
  Voihan sen elämän tuhlata noinkin...
   
  VilleK ja elso tykkäsivät tästä.
 13. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,193
  Tykkäykset:
  6,389
  Pisteet:
  1,286
  Jaa, jotta putler huorat on ollut puuhaamassa jotakin? No, tuleepahan myyrät poliisille tutuksi.
   
  Stagideus, Maidan ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,077
  Tykkäykset:
  7,099
  Pisteet:
  1,286
  Ettäs tiedätte..

   
  PSS, vlad ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 16. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,644
  Tykkäykset:
  13,191
  Pisteet:
  1,286
  Suomeen ja samalla EU:hun kohdistuvaa vaikuttamista Venäjän taholta - välikappaleina/aseina yksittäiset poliitikot, joilla on ollut painoarvoa päivän politiikassa tai joilla odotetaan sitä olevan. Tämäkin kirjoitus on jälleen yksi esimerkki siitä, että olisiko aihetta a) lustraatiolle b) tarkastella todella kriittisesti sitä millaisten yritysten palveluksiin poliitikot siirtyvät (toisinaan suoraan) poliittisen uran päätyttyä. Olisiko tätä toimintaa syytä rajoittaa joiltain osin ja etenkin niiltä osin, joilloin siirtyminen koskettaa kansallisesti tärkeitä aloja tai turvallisuuspoliittisesti tärkeää toimialaa. (Tämä käsittää yritykset niin idässä kuin lännessä).

  Ari Pesosen laaja puheenvuoro: SDP ja Venäjä - ostaako Venäjä SDP:n kielteistä Nato-kantaa maakaasurahalla?

  Kirjoitus on sen verran pitkä etten ryhdy kopioimaan sitä millään tapaa foorumille (en edes quote:n sisään).

  vlad
   
  Maidan ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 17. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,770
  Tykkäykset:
  8,914
  Pisteet:
  1,286
  Miksi muut putler huorat ei ole pidätetty ja vain de Wit vietty?
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 18. RKSTAK

  RKSTAK Kapteeni

  Liittynyt:
  22.08.2014
  Viestejä:
  924
  Tykkäykset:
  1,352
  Pisteet:
  76
  klo.12.42 Värtsilä-Tohmajärvi linjalta koilliseen jotain lentotoimintaa, ei kuulostanut reittikoneelta. Flightradar ei näyttänyt reittikonetta alueella tuolla hetkellä.
   
  Kaarne ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 19. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,590
  Tykkäykset:
  3,182
  Pisteet:
  316
  @JHartikka Näkyykö monipaikkatutkassa mitään tunnistettavaa jälkeä tuolla ajankohdalla?
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 20. JHartikka

  JHartikka Luutnantti

  Liittynyt:
  29.11.2013
  Viestejä:
  363
  Tykkäykset:
  1,080
  Pisteet:
  36
  Jo vain näkyy idän-kaakon suunnan tutkanauhoilla kiemuroita!

  Hienoa saada aisti-ilmavalvonnan vahvistus tutkahavainnolle, kiitos!

  Ehdin sillä aikaa laittamaan raportin tänne monipaikkatutkaketjuun:

  http://maanpuolustus.net/threads/monipaikkatutkajärjestelmä.2065/page-8#post-459171


  Näidenkin hiuskiemuroiden tulkintaan pätevät tämän edellisen viestin ohjeet: http://maanpuolustus.net/threads/monipaikkatutkajärjestelmä.2065/page-8#post-457431

   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
  MeriTJ, J0h1F, Kaarne ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 21. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,312
  Tykkäykset:
  11,913
  Pisteet:
  1,286
  Siis tämä on oikeasti kova juttu minusta että homma toimii näin! Respektit!
   
  MeriTJ ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 22. JHartikka

  JHartikka Luutnantti

  Liittynyt:
  29.11.2013
  Viestejä:
  363
  Tykkäykset:
  1,080
  Pisteet:
  36
  Se m minuakin askarruttaa, missä tarkalleen lensivät. Näen jäljistä ylimalkaisen suunnan antenneja vaertaamalla, ja itse dopplereista voi kertoa koneiden lentotavasta, liikkeistä ja nopeudesta.

  Paikannussoftat ovat matemaatikkojen ja koodareiden heiniä, niiden ohjelmointiin ei minulla ole osaamista. Tallenteista voi toki myöhemmin laskea sijainteja, jos softaa siihen on.

  Jäljet olivat kuitenkin harvinaisen voimakkaita rajantakaisten pienten koneiden heijastuksiksi. Koska lennoista on onnekkaasti tämä aistihavainto, niin ilmatoiminnan voi päätellä tapahtuneen varsin lähellä:
  Harjoittelu on ollut tänään myös erikoisen toistuvaa ja pitkäaikaista. Ja jatkuu taas. Parhaillaan on menossa sen kolmas ilmatoimintajakso n. klo 17.45 SA alkaen:

  (Kuva latautuu klo 19 jälkeen) http://maanpuolustus.net/muut/tutka/kuvat/16_03_2017/19_00.jpg

  [​IMG]

  http://maanpuolustus.net/muut/tutka/kuvat/16_03_2017/18_30.jpg

  [​IMG]


  Uusin: http://maanpuolustus.net/pages/tutka/


  T: - Juha​
   
  JR49 ja Kaarne tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu