Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja scip10, 29.09.2015.

 1. J0h1F

  J0h1F Majuri

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  1,184
  Tykkäykset:
  1,988
  Pisteet:
  156
  Kas, varmaankin tämän takia Hornetteja oli eilen liikkeellä epätavallisen paljon Pohjois-Savon taivaalla (muoks, ei ollut tämän takia, vaan joku PV:n harjoitus, jonka takia ilmeisesti venäläisilläkin tämä harjoituksensa)

  Tuleeko noihin monipaikkatutkiin myös suomalaishävittäjien lennot? PV:hän ei perinteisesti käytä transpondereita tunnistus- ym. tehtävissä, joten niitäkään ei varmaan Flightradarista näy.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2017
  JHartikka ja JR49 tykkäsivät tästä.
 2. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,644
  Tykkäykset:
  13,191
  Pisteet:
  1,286
  Onko Sampo Ahdon viimeisin kolumni hybridivaikuttamista (vaiko jotain muuta)?

  Luettuani Sampo Ahton uusimman kolumnin, sen jota hän tarjosi Kylkirautaan ja jota ei lehdessä julkaistu, en lainkaan ihmettele sitä, että Kylkiraudan päätoimittaja päätyi kyseiseen ratkaisuun ja sen myötä Sampo Ahdon mittava ura lehden kolumnistina päättyi.

  Jo aiemmin on ollut merkkejä siitä, että Sampo Ahdon (sotatieteiden kunniatohtori, sotahistorioitsija ja yleisesikuntaeversti evp) kolumnit myötäilevät kokolailla Venäjän linjaa, mutta tässä viimeisimmässä, joka julkaistiin Vastavalkeassa sen jälkeen kun sitä ei julkaistu Kylkiraudassa, linja on täysin sovitettavissa Venäjän välittämään tarinaan.

  Sampo Ahdon kolumni "Eurooppa sillanpäänä" on varsin yksipuolinen ja yksinkertaistettu - Venäjän narratiiviin - soveltuva kirjoitus. Kun kirjoittajana on Sampo Ahto - kunnioitettavalla - historialla varustettu henkilö, kirjoituksen uskottavuus noussee huomioitavan korkeaksi ja se voi saada huomattavaakin näkyvyyttä, etenkin tietyissä piireissä. Kiinnostaisi tietää käännetäänköhän sitä englanniksi kv. levitykseen, tai venäjäksi - sopivaa lukijakuntaa luulisi löytyvän.

  Linkki: https://vastavalkea.fi/2017/03/25/eurooppa-sillanpaana/

  vlad
   
  JHartikka, adam7 ja Thunderbolt tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,317
  Pisteet:
  316
  Kannattaa muistaa, ettei se Venäjänkään narratiivi ole täysin sepitteellistä mustaa valhepropagandaa, vaan se on tasa-arvoinen vaihtoehtoinen näkökulma, mikä yhtälailla perustuu tosiasioihin tai vaihtoehtoisiin tosiasioihin siinä, missä länsimainen vastineensakin. Totuus tai ainakin objektiivinen näkökulma sijoittuu johonkin näiden välimaastoon.

  Mikä on se paljon puhuttu "Suomen tarina" eli suomalainen narratiivi? Sen tarkemmasta sisällöstä voidaan aina keskustella, mutta joka tapauksessa suomalaisen näkökulman ja "tarinan" luomisen lähtökohdaksi kannattaa ehdottomasti valita aktiivinen omiin kansallisiin intresseihin perustuva rooli, nyt tarjotun valmiiksi pureskellun länsimaisen propagandan resonaattorin roolin sijaan. Jälleen kerran tässäkin asiassa Suomen oma toimijuus ja aloitteen ottaminen korostuvat. Ei pidä vain tyytyä "resonoimaan" muiden omaksi hyödykseen sepittämää tarinaa, vaan kertoa aktiivisesti omaansa ja jyrätä eetterissä muiden sepustukset alleen. Kyllä siihen suomalainenkin yhtälailla kykenee, jos vain haluaa.

  Mitä Sampo Ahton tapaukseen tulee, niin hän on kirjoituksissaan osoittanut kykenevänsä itsenäiseen analyysiin ja näkemysten muodostamiseen, mikä ei selvästi kaikkia miellytä ja eläkeläisen sana on tunnetusti vapaa ja kynä terävä, mutta eipä hän ilman näitä avuja olisi everstiksi asti yltänytkään. Hyvälle asiapitoiselle kirjoittajalle löytyy varmasti sopiva foorumi jatkossakin, ja jos yksi lehti ei halua kirjoituksia julkaista, niin parempiakin kyllä löytyy. Kylkiraudat ja aselajilehdet ovat lopulta aika pienen lukijakunnan lehtiä ja keskinäisen kehumisen kerhoja, jotka ulkopuolisessa mediavirrassa ovat täysin nevahöödejä. Huomionarvoista on, että maanpuolustuksen alalla jopa reserviläisjärjestöjen lehdillä on reilusti laajempi levikki ja bonuksena heterogeenisempi kaikille yhteiskunnan osa-alueille ulottuva lukijakunta, muista ns. oikeista sanoma- ja aikakausillehdistä puhumattakaan.
   
 5. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,266
  Tykkäykset:
  5,054
  Pisteet:
  1,286
  Jos jollakin oli jotain epäilyksiä, ei tarvi epäillä enään:

  VMP
   
  JHartikka, vlad, Rintamakarkuri ja 9 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Thunderbolt

  Thunderbolt Kersantti

  Liittynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  114
  Tykkäykset:
  386
  Pisteet:
  16
  Tuo särähti pahasti korvaan. Venäjällä on pitkään ollut käytössä informaatiovaikuttamisen taktiikka, jossa ensin väitetään jotain täysin älytöntä ja sen jälkeen muissa medioissa sanotaan totuuden olevan jossain tämän ja läntisen näkökulman välillä. Empiirisen kokemuksen mukaan totuus kuitenkin sijoittuu yleensä n. 95%:sesti läntisen median puolelle.

  Tuollainen Venäjän tarjoaman narratiivin toistaminen antaa kirjoittajasta aina tietynlaisen kuvan, vaikka ei mikään varsinainen trolli olisikaan.

  Sitäpaitsi mitä helvettiä ovat "vaihtoehtoiset tosiasiat"? Tämä Kellyanne Conwayn lanseeraama newspeak-termi ei ole vieläkään oikein auennut meikäläiselle.
   
  Rajajääkäri, JHartikka, JR49 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  6,443
  Tykkäykset:
  10,361
  Pisteet:
  1,286
  Tästä yleistyvästä, hyvin asian kiteyttävästä VMP lyhenteestä on nousemassa foorumin "tavaramerkki" kommentti :D
   
 8. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,317
  Pisteet:
  316
  Tiedostan kyllä hyvin sen, ettei tämä näkemykseni nauti tämänlaisella foorumilla suurta kansansuosiota ja länsimaisen informaation totuudenmukaisuuden kyseenalaistaminen saa monet nousemaan takajaloilleen.

  Totuudenmukaisuudesta ja objektiivisuudesta viis, kunhan sepustus on länsi- ja Nato-mielistä, tai muuten palvelee niiden tarkoitusperiä. Usein ihmiset haluavat uskoa heitä itseään miellyttäviin vaihtoehtoisiin tosiasioihin ja näkökulmiin.

  Objektiivisuus ja siihen pyrkiminen eivät puolestaan ole synonyymi "Kremlin narratiiville".
   
  Ingsoc tykkäsi tästä.
 9. Jukkis

  Jukkis Majuri Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  13.09.2012
  Viestejä:
  1,060
  Tykkäykset:
  987
  Pisteet:
  156
  Valheita, joihin puhuja haluaa ja toivoo kuulijoidensakin haluavan uskoa.
   
  MeriTJ, JHartikka, Quixote ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,317
  Pisteet:
  316
  Toisen totuus on toisen valhe. Tosiasiassa kumpikaan ei ole valhe eikä totuus, vaan osatotuus yhdistettynä oman agendan mukaiseen näkökulmaan.

  Näin se ennenkin on ollut eikä tässä ole mitään uutta tai ihmeellistä, vaikka asiaa on vasta viime aikoina nostettu aikaisempaa enemmän framille puhumalla "vaihtoehtoisista totuuksista" ja "totuudenjälkeisestä ajasta". Puhuisin kuitenkin mieluummin virallisen totuuden jälkeisestä ajasta.

  Internet, sosiaalinen media, sananvapaus ja vapaa tiedonvälitys edesauttavat kansalaisyhteiskunnan ja hallinnon läpinäkyvyyden toteutumista.
   
 11. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,290
  Tykkäykset:
  6,449
  Pisteet:
  1,286
  :eek:
   
  JHartikka ja JR49 tykkäsivät tästä.
 12. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,549
  Tykkäykset:
  2,149
  Pisteet:
  316
  Siirretty ketjuun "Lentokoneita"
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 28.03.2017
 13. Sissi

  Sissi Kersantti BAN

  Liittynyt:
  31.03.2017
  Viestejä:
  230
  Tykkäykset:
  567
  Pisteet:
  16
  Seurailen aktiivisesti turpo-keskustelua varsinkin tuolla twitterin puolella, mutta jonkun verran olen lueskellut tätäkin sivustoa. Oikeastaan @vlad ja @adam7 kautta löysin tämän paikan alun perin. Se mikä niin twitterissa kuin keskustelupalstoillakin harmittaa, on tuo vastakkainasettelu ihan järkevien suomalaisten välillä tässä suvakki/vihervassari vs. rajakki/rasisti asiassa.

  Tuo vastakkainasettelu kun ei oikeastaan edes pidä paikkaansa. Paljon kuvaavampi jaottelu (jos nyt jaotteluita edes ylipäätänsä tarvitaan) olisi jako vasemmistolaisiin, konservatiiveihin, liberaaleihin ja kansallismielisiin. Vasemmistolaisen jokainen varmasti tietää. Siihen kategoriaan kuuluu esim. Tarja Halonen, Erkki Tuomioja ja uudemmasta sukupolvesta Merja Kyllönen. Heidän sodanvastaisuus kumpuaa vasemmistolaisesta ideologiasta.

  Pääosa Keskustan ja Kokoomuksen kannattajista voidaan laskea maltillisiksi (oikeisto-vasemmisto akselilla). Eroja on enemmän siinä, onko henkilö konservatiivi vai liberaali. Perinteisen konservatiivin arvomaailman kolmen kärki on koti-uskonto-isänmaa. Arvoliberaali taas korostaa vapauksia, varsinkin yksilönvapauksia. Tähän porukkaa kuuluu myös suurin osa vihreistä, joten termi vihervassari on siinä mielessä huono.

  Neljäs porukka on kansallismieliset, joihin lukeutuu iso osa perussuomalaisista, mutta varmaan myös keskustan ja kokoomuksen äänestäjiä. Heidän agendaansa kuuluu vahvasti EU-vastaisuus sekä maahanmuuttovastaisuus. Heidän maahanmuuttovastaisuus on parin viime vuoden aikana ampunut aika vahvasti yli. @vlad ja @adam7 tuntevat varmasti Twitterin puolelta esim. Perussuomalaisten turpo-expertin Petri Mäkelän, joka seuraa todella tarkasti Ukrainan tapahtumia ja kirjoittaa niistä todella hyviä huomioita. Mutta aina välillä hän taantuu yläkoululaisen tasolle ja heittää avoimen rasistista juttua muslimeista. Hänellä olisi varmasti mahdollisuuksia nousta Janne Riihelän tavoin ihan varteenotettavaksi turvallisuuspoliittiseksi keskustelijaksi, jos vain jättäisi nuo Islam-jutut pois.

  Surullisinta on vieläpä se, että nuo kansallismieliset ovat Venäjälle niin sanottuja hyödyllisiä idiootteja. Venäjän trollit tietää tasan tarkkaan, että suomalaisiin ei voi historiallisista syistä johtuen iskostaa venäjämielisyyttä. Sen sijaan he tarvitsivat jonkun teeman, jonka avulla iskeä eripuraa suomalaisten välille. Ja se teemahan löytyi sopivasti pakolaisista. Venäjä on edesauttanut pakolaiskriisiä iskemällä tarkoituksella Syyriassa siviilikohteita vastaan ajaakseen ihmiset pakolaisiksi. Ja samaan aikaan he ruokkivat Euroopan maissa valemedioita. Suomessahan tuo valemedia on MV-lehti, jota tuoreen tutkimuksen mukaan perussuomalaisten kannattajat pitävät yhtä luotettavana kuin Helsingin sanomia, ja luotettavampana kuin esim. taloussanomia. Kansallismieliset suomalaiset ovat siis nielaisseet Kremlin tarjoaman pyydyksen koukkuineen päivineen. Ja sopivassa tilanteessa Venäjä päästää vielä alueensa kautta tuhansia turvapaikanhakijoita Suomen rajalle.

  Tällainen helppo kysymys paljastaa em. asetelman jo aika kattavasti: kumpi on mielestäsi suurempi uhka Venäjä vai Islam? Perinteinen maanpuolustushenkinen ihminen vastaa silmäänsä räpäyttämättä, että Venäjä. MV-lehden turruttama kansallismielinen taas, että Islam.
   
  scip10, MeriTJ, ITHPOG ja 11 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Mainos 15. popeye

  popeye Korpraali

  Liittynyt:
  02.08.2016
  Viestejä:
  46
  Tykkäykset:
  83
  Pisteet:
  1
  Tervetuloa Sissi mukaan remmiin. Oma polkuni tänne oli juurikin samanlainen kuin kuvaamasi yllä..

  Muutenkin erittäin asiapitoinen viesti jossa hyvin tiivistettynä tämän hetken ongelmat. Jos oma kirjallinen ulosantini olisi samalla tasolla, voisin kuvitella tuon olevan itseni kirjoittamaa, sen verran hyvin tiivisti omat ajatukset.

  Joten vielä kerran tervetuloa mukaan..
   
  Rajajääkäri, JHartikka ja Sissi tykkäsivät tästä.
 16. popeye

  popeye Korpraali

  Liittynyt:
  02.08.2016
  Viestejä:
  46
  Tykkäykset:
  83
  Pisteet:
  1
  Ja lisäksi defenssimekanismi älyllisesti laiskoille.. "Toi on sun totuutesi. tämä minun totuuteni, yritä hyväksyä!" VMP ;)
   
  Jukkis ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 17. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,356
  Tykkäykset:
  1,783
  Pisteet:
  156
  Hyvää settiä Sissi! Ja tervetuloa mukaan minunkin puolestani. Asiallisia ja hyvin perusteltuja tekstejä on aina ilo lukea. :cool:

  Keskustalaisten suhteen pitää olla tarkkana. Vaikka puolue ulkokultaisesti on "isänmaallinen" ja maanpuolustushenkinen, sen perintö on raskas. Pitää muistaa että Kekkoslovakiassa Kepu oli yksi myötämielisimpiä neuvostohegemonian kannattajia ja yksi suomettuneimmista puolueista vaikka porvaripuolue olikin. Tätä perintöä elää edelleen Kepussa, ainakin jos Sirkka-Liisa Anttilaa ja monia muita kepulaisia kuuntelee. Ja tietysti Väyrystä, josta Kepulaisuus ei lähde pesemälläkään vaikka kuinka uusia puolueita perustelisi ja potkuja saisi samalla. Kepulaisessa uussuomettuneessa liturgiassahan sotilaallinen liittoutumattomuus on vahva argumentti ja "kahdenkeskiset suhteet venäjään".

  Kahdenkeskiset suhteet ja hyvät sellaiset Venäjään voivat olla Nato-jäsenyydestä huolimatta. Yhdysvalloilla on sellaiset, Saksalla on sellaiset, Ranskalla on sellaiset. Kyllä venäjän kanssa saa hyvät kahdenkeskiset välit koska tahansa, jos toisella osapuolella on voimaa ja vaikutusvaltaa koska kyllä Venäjä niitä arvostaa ja kunnioittaa. Meillä ei ole de facto kumpaakaan, niin sen vuoksi suomen "hyvät kahdenkeskiset välit" venäjän kanssa taas ovat perustuneet siihen että me käyttäydymme talutusnuorassa olevan vasallivaltion tavoin, ja palvelemme heidän etuaan. Siihen perustuu se, että meillä oli ja ehkä on edelleenkin "paikka venäjän loistavassa auringossa".

  Mitä suomen sotilaalliseen liittoutumattomuuteen tulee, niin se palvelee kaikkein eniten Venäjän etua, koska silloin sen Nato-raja ei lisäänny 1300 kilometrillä ja vielä Pietarin kupeesta. Kuten olen aikaisemminkin asian ilmaissut, sotilaallinen liittoutumattomuus = vapaaehtoinen yksinjättäytyminen = Venäjän etu. Suomen etua sotilaallinen liittoutuminen ei palvele, koska mitä etua siitä olisi että jäisimme vapaaehtoisesti yksin? Sotilaallisesti liittoutumattomana 5.5 miljoonan maana tarjoamme heille tarivttaessa helpommin painostettavan ja miehitettävän puskurivaltion, kun että jos olisimme Naton jäsen.

  Keskustan perinteisesti vahva osallistuminen vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön, en usko että sen perusteena on ollut isänmaallisuus ja maanpuolustushenki. Ei, epäilen että sen varsinainen tarkoitus on ollut YYA-suomessa monitoroida, valvoa ja tarvittaessa ohjata "oikeille urille" reserviläisiä ja maanpuolustushenkisiä ihmisiä YYA-henkisen sekä sitä kautta Neuvostoliiton etua palvelevan ulko- ja maanpuolustuspolitiikamme tueksi. Kepulaisia lausuntoja ja toimintoja kannattaa aina seurata hyvin tarkkaan, monesti tarkemmin kun poliittisen vasemmiston tekemisiä.
   
  MeriTJ, hansai, adam7 ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 18. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Tätä Venäjän uhkaahan täällä Suomessa on taottu päähän sukupolvesta toiseen, joten siihen uskominen on luonnollista ja onhan siellä taustalla varsin selvät järkisyytkin. Niin minäkin ajattelin. Sitten kun asuin länsi-Euroopassa ja kiersin jonkun verran Afrikkaa/Lähi-itää alkoivat ajatukset muuttua. Ei ole mitään niin vaarallista länsimaiselle sivistykselle ja demokratioille kuin poliittinen islam. Se itää ja jatkaa kasvuaan voimakkaasti kaikissa läntisissä EU-maissa. Mitkään MV-lehdet ja muut muukalaiskammosta ammentavat julkaisut eivät vaikuta tässä asiassa suuntaan tai toiseen.

  Toki paikallisesti Venäjä pysyy Suomen suurimpana sotilaallisena uhkana nähtävissä olevissa lähitulevaisuudessa, mutta varsinainen koko länsimaisen kulttuurin (ja siten myös suomalaisuuden) eloonjäämiskamppailu ei varmasti tule olemaan heidän kanssaan. Tämä ei tietenkään sulje pois varautumista venäläisten agressioon ja sen eteen olisikin syytä tehdä nykyistä enemmän.

  Pidän siis islamista huolissaan olijoiden leimaamista "MV-lehden turruttamiksi kansallismielisiksi" varsin yksisilmäisenä lähestymistapana vakavaan ongelmaan, joka ei ole vielä edes alkanut nostaa todellista rumaa päätään Euroopan alueella.
   
  Mortti, hansai, Guderian ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 19. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,356
  Tykkäykset:
  1,783
  Pisteet:
  156
  Erittäin hyvin kirjoitettu vessaharjamies.

  Itse ymmärsin tämän Sissin kirjoituksessa mainitseman asian siten, että meillä tämä keskustelu poliittisesta islamista on hyvin yksipuoleista. Vielä.

  Nythän siitä puhuvat samat monesti samat henkilöt huonosti argumentoiden, jotka puhuvat "Juutalaissalaliitoista", "Bilderbergiläisistä", Opus deistä, vapaamuurareista, kyseenalaistavat holokaustin ja muutenkin kaihoavat monesti kolmatta valtakuntaa tai rotupuhdasta eurooppaa. Noin räikeästi karrikoiden. Eli ihmiset, joiden uskottavuus aikaisempien lausuntojen perusteella on vähintäänkin kyseenlalainen.

  Asiallisesti ja analyyttisesti poliittisesta islamista puhuvia ei oikein ole. Eikä keskustelua synny, koska sen ei anneta syntyä, poliittisesti korrekteista syistä. Enkä ihmettele, koska suomessa vaikuttavat vielä hyvin vahvoina YYA-ajan hegemonian vaalimiseksi käytetyt menetelmät. Ikävä keskustelu vaietaan helposti kuoliaaksi, sen ei anneta syntyä. Ja jos joku sinnikkäästi yrittää jatkaa, häntä vastaan hyökätään henkilökohtaisesti. Ihmisestä tehdään "epähenkilö" syyllistämällä, pilkkaamalla tai esimerkiksi kyseenalaistamalla hänen kompetenssinsa asiassa tai mielenterveytensä, vaikka substanssi ja sisältö on aivan oikea asiassa. Viimekädessä jos tämä yksittäinen häirikkö ei ymmärrä lopettaa keskustelunavauksiaan, hänet kammetaan käräjille. Näinhän on käynyt mm. Jussi Halla-Aholle.

  Kokemus on osoittanut että suomi on kansakuntana kaukana sivistyneestä länsimaisesta yhteiskunnasta, jossa eriävillekkin mielipiteille annetaan arvo, kaikille taataan puheoikeus ja avointa keskustelua rohkaistaistiin ja siihen kannustettaisiin. Kyllä tendenssi tuntuu olevan vahvasti päinvastainen, jossa poliittisesti korrekti ja vallitsevaa liturgiaa tukevat lausunnot saavat huomattavasti helpommin tilaa, ja aikaa osakseen. Siksi avoin, rehellinen ja ennakkoluuloton laaja-alainen keskustelu suomessa koskien poliittista islamia odottaa vielä vuoroaan maassamme.
   
  hansai, Jukkis, popeye ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 20. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,356
  Tykkäykset:
  1,783
  Pisteet:
  156
  Jos vielä jatkan paatostani, niin tämä Putinin heittämä täky suomelle hänen ja Trumpetin tapaamisesta maamme kamaralla.

  Ikäänkuin kiitoksena sotilaallisesta liittoutumattomuudestanne (eli Venäjän etua palveltuanne), ilmaisemme halukkuutemme pitää huippukokous maassanne. Ei ole ensimmäinen kerta kun näin tehdään. :rolleyes:

  Tekisi mieli sanoa, että "tsaarinne tulee tekemään vierailun, ja osoittamaan suosiotaan uskollisille vasalleille", mutta tämä ehkä on vähän väkevä ja turhan ilkeä sekä epäreilu tapa ilmaista asia.

  Moinen huippukokous ja mahdolliset tulevat sellaiset... Aika halpa hinta ja huono vaihtokauppa sotilaallisesta liittoutumisesta jos tästä on kysymys. Jättäydytään jatkossakin yksin, niin isot herrat palaveeraavat maassamme aina 20-30 vuoden välein?

  Meinaan isot herrat tulevat, isot herrat diskuteeraavat ja sitten isot herrat menevät pois. Vastaava "paltsu" voitaisiin pitää missä tahansa muussakin maassa kuten Ruotsissa tai Sveitsissä, eikä se nyt mitenkään ketään suomalaista ainakaan hetkauttaisi suuntaan tai toiseen. Jos vastaava paltsu pidettäisiin vaikka Sveitsissä niin "mitä sitten?", "ihan kiva" tai "hyvä että keskustelevat" olisi varmaan aika monen suomalaisen kansalaisen, kuten myös poliitikonkin vastaus asiaan. Mutta nyt kun se pidetäänkin suomessa, on kyseessä joku aivan kä-sit-tä-mät-tö-män ihmeellinen asia, jota kukaan muu ei missään muualla voisi tai osaisi järjestää, ja nyt koko maailma on suomelle velkaa asiasta, ihmetellen suu ammoisena asiaa ja rajatonta ihailuaan suomalaisia kohtaan osoittaen.

  Omasta mielestäni, ainoa ketkä tästä hyötyvät, ovat ministeriöiden virkamiehet ja poliitikot. Tuleepahan kerrankin jotain mielenkiintoista kv-poliittista säpinää tylsään peräpohjolaan, johon pääsee itse osallistumaan, verkostoitumaan ja laittaamaan maininnan puuhailustaan omaan CV:hen. Meille muille se varmaan konkretisoituu eeppiset mittasuhteet saavuttavana liikennehärdellinä tapahtumakaupungeissa.
   
  nönnönnöö, Jukkis, Guderian ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 21. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Jälkikäteen se myös konkretisoitunee tavalla tai toisella leikkauksina tai lisävelan ottona, koska ilmaista hupia tällaisen huippukokouksen järjestäminen tuskin on. Turvatoimien pitää olla huippuluokkaa eli puolet maan poliiseista saanee rahdata busseilla pääkaupunkiin jne. Kansalaiset selvitköön sen ajan miten taitavat. Sitten jos jotain meneekin pieleen eli esimerkiksi ISIS:n "kotoutunut" karvaturpa aktivoituu tapaamisen johdosta ja siirtyy toiminnan puolelle imagotappio tuskin unohtunee ihan heti, vaikkei mitään suurempia aineellisia tai henkilövahinkoja pääsisikään syntymään.

  Minun puolestani voisivat tavata vaikka jollain asumattomalla saarella.
   
  Jukkis ja jak tykkäsivät tästä.
 22. jak

  jak Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  1,048
  Tykkäykset:
  1,573
  Pisteet:
  156
  Parhaimmassa tapauksessa Helsingin kokous tullaan muistamaa siitä kun Trump myi Suomen Venäläisille.
   
  nönnönnöö, JHartikka ja vastarannankiiski tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu