Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja scip10, 29.09.2015.

 1. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,331
  Tykkäykset:
  6,745
  Pisteet:
  1,286
  Varmaankin on niin että kaksoiskansalaisuuden osalla ei heti ole saatavissa täydellistä ratkaisua ja toimintamallia. Mutta vähintään Suomi voisi edes yrittää parantaa omaa tilannettaan tässä asiassa.
  Se alkaa strategisesta periaatepäätöksestä ja siitä alempana toteutetaan muita päätöksiä, joista sitten kokonaisuus muodostuu. Hyvä lähtökohta olisi se, että toisen maan kansalainen voi saada Suomessa vain B-statuksen johon kuuluu joitain etuisuuksia jotka erikseen määritellään. B-kansalainen ei tietenkään voi saada samoja etuisuuksia kuin vain Suomen kansalaisuuden omaava A-kansalainen.
  En myöskään näe nyt estettä sille, että jo maassa olevien status muutetaan B-luokkaan siksi aikaa kun heillä on se toisen maan kansalaisuus.
  En näe estettä sillekään, että Suomeen tulija käynnistää itselleen hankkeen jossa luopuu toisen maan kansalaisudesta kun niin kovasti haluaakin Suomen kansalaisuuden. Oikeesti, tälle ei ole mitään todellista estettä.

  Turvallisuusuhkaa voidaan poistaa kuitenkin aika paljon järjestelmä muuttamalla, vaikka 100% poistoon ei päästäkään.
  Tehdään nyt edes jotain ja aloitetaan järjestelmän muuttaminen. Matkan varrella kyllä yksityiskohdat voivat täsmentyä.


  .
   
 2. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,476
  Tykkäykset:
  3,970
  Pisteet:
  1,286
  Ennenkaikkea siihen kansalaisuusiaan reagoiminen olisi mielestäni hyvä periaatepäätös ja signaali.
  Todellisuudessa se ei juurikaan turvallisuusuhan mahdolliauutta poistaisi, koska useimmiten ihmisen sukulaisuussuhteet jne jättävät yhteydet Venäjälle. Näinollen henkilö on edelleen helpohkosti taivuteltavissa melkein mihin tahansa. Sama koskee myös niitä henkilöitä joilla on jokin henk.koht kytkös Venäjälle. Esimerkki: Veljen vaimon 85v isoäiti Venäjällä. "Miten on? Haluatko että mummeli saa edelleen lääkkeensä ja lääkärinhoitonsa mitä hän tarvitsee? Jos haluat niin..."
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,331
  Tykkäykset:
  6,745
  Pisteet:
  1,286
  On myös mahdollista että tällainen henkilö ei edes aloita itsellään hanketta poistaa alkuperäinen Venäjän kansalaisuus. No meille Suomessa sekin on selkeä tieto, koska eipähän sitten ole edes tarvetta kasvattaa henkilöä
  avainpaikoille suomalaisessa yhteikunnassa. Tavalliset duunit saavat riittää.
   
  Kapiainen tykkäsi tästä.
 5. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,586
  Tykkäykset:
  8,568
  Pisteet:
  1,286
  Kaksoikansalaisuudesta: v 2003 Suomessa astui voimaan laki, jonka mukaan valtio tunnusta kaksoiskansalaisuuden. Mutta on olemassa toinenkin puoli: jos toisen maan laki ei tunnustaa kaksoiskansalaisuutta, niin myös Suomi, luonnollisesti, antaa kieltävän päätökseen.

  Venäjä suhtautuu asiaan ehdottomasti. Venäläisille ei ole pakko kieltäytyä Venäjän kansalaisuudesta, jos he haluavat saada lisäksi Suomen kansalaisuuden.
  Tässä on pointi.

  Suomessa voi elää vuosikymmeniä vakituisesti vain Venäjän passilla ja käyttää kaikki maan edut, mitä Suomen valtio tarjoaa. Myös hyvin kallit hoidot. Ymmärsin että kallimmästä päästä elämän loppuun kestävä syöpälääkityskin (esim.leukemiaan lääkkeet ovat hyvin kallita, ennen generic drugs eli rinnakaislääkkeiden tuloa 3 kk kuuri maksoi yli 8 000 euroa) maksetaan yhtä lailla Suomen kansalaiselle että Suomessa vakituisesti asuvalle Venäjän kansalaisille. Ja tämä on mielestäni väärin.

  Mutta...yhtä lailla sitä maksetaan myös kaksoikansalaisuudenkin omaaville. Siinä on ihmettelemista.
  Tällä siis junailtu asian niin että Venäjän passi antaa vain edut sen haltialle. Sekä Venäjällä että Suomessa. Viisumiton matkustaminen ei ole suinkaan ainoa etu. Kuten monesti kirjoitin venäläisillä on omaisuutta siellä ja täällä ne nostavat kaikki tuet, koska Suomi ei edes halua selvittää asioita, no, tietenkin ei ole mahdollista - kallista, ei ole resursseja jne. Ihan kun ei ole kallista maksaa asumistuet ja muut edut Venäjän passin omaaville joilla on vaarallisuutta Venäjällä. Tässä on pointi.
  Tälläinen ennen kaikkia demoralisoiva ja tietenkin siinä on strategian selvät merkit. Mieleeni tulee aina Putinin "tam nashi ljudi" eli "siellä on meidän ihmiset".
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2017
  Rauhantekijä ja Juna112Porojetsiin tykkäsivät tästä.
 6. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,331
  Tykkäykset:
  6,745
  Pisteet:
  1,286
  Olet kyllä aivan oikeassa tämän ongelman kanssa :salut:
  Olen kanssasi samaa mieltä, että kehitettävää on sekä etujen, että turvallisuuden saralla.
   
 7. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,586
  Tykkäykset:
  8,568
  Pisteet:
  1,286
  Turvallisuuden saralla kyllä, mutta mihin nämä venäläisten edut vielä tästä pitäisi kehittää? Muutenkin kikkailevat jo liika ja ovat siksi etuoikeutetussa asemassa ennen kaikkea Suomessa.

  Onhan se vähintäin outoa että Suomessa vakituisesti jo yli 25 v asumistuetussa kaupungin vuokraasunnossa asuvalla minimitoimeentulotuella elävä Venäjän kansalaisella kolme tai neljä omistusasuntoa Pietarissa. Pari voi olla hänen siellä asuvan sisaren nimissä, joka ei hänkään venäläisten veroviranomaisten edessä pystyisi ikinä osoittamaan millä rahalla on niitä ostanut. Mutta kaikki siellä on "järjestettävissä" siellä, kaikki voi ostaa, maksat vain jollekin niin silmät suljetaan.
  Sitten suljetaan silmät Suomessakin, koska se on liian hankala ja jopa mahdotonta.
   
  baikal tykkäsi tästä.
 8. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,331
  Tykkäykset:
  6,745
  Pisteet:
  1,286
  Ehkä sanoin hieman huonosti. Tarkoitan samaa kuin sinäkin että systeemissämme on kehitettävää. Kehitettävää siten, että extrat ja ansaitsemattomat edut karsitaan pois ja siivellä eläminen loppuu.
  Systeemiä on kehitettävä, tarpeettomien etujen jatkumista tai lisäetuja ei tarvitse kehittää.
   
 9. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,774
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  Bogatshevin pakkokeino-situnnosta on kuukausia. Jostain syystä Venäjän ulkoministeriö on halunnut, että nootti suurlähettilään toiminnasta tulee a) julkisuuteen ylipäätään ja että b) se tulee julkisuuteen juuri ennen Putinin Suomen-vierailua.

  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005295702.html

  Venäjän lähettämän nootin aikataulu ihmetyttää asiantuntijoita: ”Kyllähän tämä kysymyksiä herättää”
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 10. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,774
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  Kangaspuro kuljettaa viestiä siitä, mistä kiikastaa. Kaksoiskansalaisuudesta. Suomen pitäisi ymmärtää, että on vain Venäjän kansalaisia. Jos ei ymmärrä, tulee lisää tällaista.
   
  Quixote tykkäsi tästä.
 11. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,135
  Tykkäykset:
  4,403
  Pisteet:
  1,286
  Näyttäisi olevan jonkinlainen operaatio päällä.

  Joku venäläinen sai FSB:ltä alustavan syytteen kun oli jakanut suur-suomen kuvan ääriliikkeen perustamisesta.

  Ja toinen juttu: koskee sitä porukkaa mikä meni Venäjän rajasta yli ja yksi nukahti hyttiin rajatarkastuksen ajaksi. Vaativat 100 000e korvauksia
   
 12. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  5,288
  Tykkäykset:
  8,027
  Pisteet:
  1,286
  Oli kyllä outo tapaus tuo hyttiin nukahtaminen , kyllä nyt matkalla olleiden pitäisi tietää onko ryhmä- vai henkilökohtainen viisumi. Olisiko ollut niin viinahuuriuinen matka että kyseinen henkilö ei ollut kaikki muumit laaksossa? Kaikilla muilla oli henkilökohtainen viisumi paitsi tällä hytissä nukkuneella.
   
 13. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,843
  Tykkäykset:
  6,052
  Pisteet:
  1,286
  Jos oli viinanhuuruinen matka, niin olikohan siellä selvänä kukaan? Pois lukien kuski tietenkin.
   
 14. Mainos 15. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,135
  Tykkäykset:
  4,403
  Pisteet:
  1,286
  Aikoinaan itse kun kävin Venäjällä tankkaamassa. Vuoden jaksoin käydä ja totesin että parempi lopettaa homma ennenkuin jotain sattuu. Kerran joku päätti hypätä ryteköistö pimeällä tiellä keskelle autokaistaa. Kaveri huomasi että auto ei pysähdy niin nelivedolla kompuroi takaisin. Ilmeisesti joku sotilas. Useamman kerran kaikki olivat rajalla passintarkastuksessa aivan päissään. Kerran olivat jättäneet vain puomin auki suomeen ja poistuneet. Aikani katselin ja lähdin ilman leimaa suomeen. Taisi olla viimeinen kerta. Aika monta kertaa passien leimoissa oli täysin väärät saapumispäivät. Murto-osa tarinoista tuolta mitä sattui. Enään en venäjälle mene. Oman turvallisuuden takia, vaikka jakaisivat bensaa ilmaiseksi.
   
  Rajajääkäri, Pihatonttu ja Stagideus tykkäsivät tästä.
 16. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,774
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  Ilmansuunnasta riippumatta... Vaikuttamista vai vain surkea juttu toimittajalta? WSJ:n uutinen Helsingin tunneleista on lähtenyt laukalle Venäjän mediassa, kuten odottaa saattoi. Jutussahan Helsingin metrotunnelit, huoltokäytävät ja parkkiluolat ovatkin kuin joku helkkarin viimeinen puolustusasema. "Sotilaat varmistavat, että meillä on maan alla etulyöntiasema, jos he koskaan tulevat luoksemme haluten taistella", entinen Puolustusvoimien upseeri kertoo Wall Street Journalille.

  Jutussa on haastateltu tällaisia "nimettömiä" ja ainakin yksi nimeltä mainittu sanoo lehden vääristäneen hänenkin paria sanaansa.
  Helsingin kaupungin maa- ja kallioperäyksikön päällikkö Ilkka Vähäaho ei hänkään lämpene koko tunnelijutulle.

  - Tämä nyt on täysin totuudenvastainen. Se mikä on minun nimiini laitettu, se yksi lause, niin siinä on kaksi virhettä yhdessä lauseessa, Vähäaho naurahtaa Iltalehdelle.

  http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201707182200272772_u0.shtml?ref=juurinyt_mobile

  Venäläisviestimet sanovat Suomen saaneen sotapsykoosin pisaratartuntana.
   
  Fremen ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 17. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,774
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  Kun katsoo lehtiotsikoita, kuten Hesarin "Mahtavat Venäjän sotalaivat kulkivat Tanskan blaa blaa", voi nähdä silmissään, miten Tehtaankatu riemuitsee. Näin heidän vanhentuneet paattinsa saavat helpon ja halvan päivityksen. Tähän he pyrkivät ja suomalainen media tanssii mukana.
   
  Jukkis, PSB 5500, jak ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 18. Woodsman

  Woodsman Kersantti

  Liittynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  111
  Tykkäykset:
  142
  Pisteet:
  16
  Samaa mieltä, en ymmärrä miksi kotimainen media koohkaa joistain Nliiton aikaisista paateista. On tietysti totta, että niitä on päivitetty, mutta näkihän tuon lentotukialuksenkin vierailun Syyrian rannikolla...ei kovin suurta ja mahtavaa ;)
   
  PSB 5500 ja jak tykkäsivät tästä.
 19. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,774
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  Ja siitä "maailman suurimmasta ydinsukellusveneestä", joka sivumennen sanoen laskettiin vesille silioin, kun Loviisa II kytkettiin verkkoon, on myös hehkutettu.

  Kaikki Itämeren harjoituksen tavoitteet Suomessa on jo saavutettu. Vielä pitää harjoitella tietysti muuten vain. Alkaa maanantaina.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2017 klo 22:52
  Maidan tykkäsi tästä.
 20. Nurkantakanen

  Nurkantakanen Kapteeni

  Liittynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  577
  Tykkäykset:
  829
  Pisteet:
  76
  Suur-Suomeako Vladimir Vladimirovich on suunnitellut? :rolleyes:

  Putin vastaili venäläisnuorten kysymyksiin Sotshissa: Näihin arvoituksiin hän haluaisi vastauksia – nosti yllättäen esille suomalais-ugrilaiset

  Putinin mukaan hän haluaisi selvittää myös sen, miten Venäjän alueella asuvat kansat tulivat toimeen keskenään ja oppivat elämään yhdessä. Yhtenä esimerkkinä tästä hän mainitsi slaavien ja suomalais-ugrilaisten heimojen ”harmonisen” yhteiselon.

  – Nyt tiedämme, että esimerkiksi suomalais-ugrilaisia heimoja asui myös Keski-Venäjällä, ei pelkästään Laatokan lähistöllä. Kaivaukset ja löydökset osoittavat, kuinka slaavilaiset heimot ja suomalais-ugrilaiset heimot asuivat harmoniassa keskenään. Olisi mielenkiintoista mennä ja selvittää sitä, Putin sanoi Kremlin virallisten nettisivujen mukaan.

  http://totuus.media/?totuus=http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005300242.html

  Edit. ^ :D
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2017 klo 10:34
  PSB 5500, Rajajääkäri ja Maidan tykkäsivät tästä.
 21. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,774
  Tykkäykset:
  27,937
  Pisteet:
  1,286
  Inkeriläisten päälle Pietari Suuri rakensi kaupungin ja marilaiset valitettavasti asuivat energialähteiden päällä. Karjalaisia tapettiin kuin kärpäsiä 1930-luvulla. Tosi harmoniaa.
   
  Jukkis, Erkki, baikal ja 9 muuta jäsentä tykkää tästä.
 22. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,028
  Tykkäykset:
  11,105
  Pisteet:
  1,286
  Lähetin juttuvinkin Hesariin, ja kehotin välillä unohtamaan sen SUPER ja AI IHME MITEN PITKÄ -laatujournalismin :facepalm:, ja paneutumaan sen analysointiin, että miksi Venäjän laivasto pitää niin vanhaa kalustoa riveissään, mikä on tehokkaan taistelualuksen keskimääräinen ikä, ja miksi uudisprojektit ovat myöhästyneet. Venäjän laivaston tehokkuudesta taistelussakin voi kysyä joltain asiantuntijalta.

  Vaikka turhaahan se on rimpuilla. Joku tomppeli varmaan vilkaisi sekunnin viestiä, ja jatkoi kuola suupielestä valuen seuraavan aamun "skuupin" laatimista:
  - Silja Serenaden stuertti Jarkko järkyttyi
  "Venäjän laivaston SUPERalus peitti koko TAIVAANRANNAN"

  Perkele :mad:
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2017 klo 00:30
  setämies, baikal, jak ja 8 muuta jäsentä tykkää tästä.

Jaa tämä sivu