Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja scip10
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
750 * 85 = 63 750
250 * 135 = 33 750

63 750 + 33 750 = 97 500

97 500 : 1000 = 97,5

tai

250 ( 3*85 + 135)
-----------------------
250*4

ja kaksstataaviiskymppiset supistuu pois.

Aivan oikein. Eli suurin osa ihmisistä ON keskimääräistä tyhmempiä... :D

Eli se osa, joka on tuon 97.5 alle.... :D
 
Aivan oikein. Eli suurin osa ihmisistä ON keskimääräistä tyhmempiä... :D

Eli se osa, joka on tuon 97.5 alle.... :D

Suomessa keskiarvo taitaa olla noin 104 kieppeillä eli 103 ja siitä alaspäin ovat keskimääräistä tyhmempiä.

Sitten kun huomioidaan se, että äo kuvaa ns. g-faktoria eli yleistasoa ja suurimmalla osalla ihmisistä on ainakin hiukan epätasainen kykyprofiili, niin saattaakin käydä ilmi, että todella massiivinen osa väestöstä on kykyprofiiinsa kuoppakohdissa alle väestön keskitason. Ja mitä epätyypillisempi (lue: kellokäyrästä poikkeavampi) jonkin lahjakkuusalueen jakauma on, sitä isompi osa väestöstä saattaa sijoittua lähes puoliautomaattisesti tyhmempien puoliskoon.

Hyvä esimerkki voisi olla vaikka avaruudellisspatiaalinen hahmotuskyky. Suurimmalla osalla väestöstä se on käsitteellisen ajattelun kenttänä varsin heikko. Toisaalta on olemassa sellaisia henkilöitä, joiden kohdalla asian testaaminen on lähes mahdotonta koska mittaustekniikat loppuvat kesken. (Esimerkkeinä vaikka Adrian Newey tai Temple Grandin.) Luotettavin lukema saattaisi hyvinkin olla hiha-arvio tyyliin "oiskohan jotain tuhannen tai kahden kieppeillä".
 
Millaisia vaikuttamisyrityksiä poikinee Suomen presidentinvaalit? Jos unohdetaan tyystin omat sisäiset vaikuttamisyrityksemme, joita näköjään löytyy suunnasta jos toisestakin. Ja jos unohdetaan asia tuntia elimen touhottaminen siitä, että ööö, mitä se nyt ilmoittikaan. Ihan sellaisia raakoja ja raskaita ulkoapäinvaikuttamisia?
 
Suomessa keskiarvo taitaa olla noin 104 kieppeillä eli 103 ja siitä alaspäin ovat keskimääräistä tyhmempiä.

Wanha wiisaus on se, että kun yksinkertainen suorittava työ poistuu, niin helvetinmoinen osa väestöstä pitää:

yhteiskunnan elättää. Tapoja on sitten monia. Ne, jotka hankkivat korkean koulutuksen, heille taataan jollain tapaa yhteiskuntalupauksen täyttäminen eli projektia ja hanketta kehiin....ja ne, joilla koulutus on vähäisempää, heille on tarjolla työkkäri. Näinhän se menee.

80 prosenttia ihmisistä on johdettavia ja käskettäviä. Mutta 100 prosenttia kuvittelee kuuluvansa tuohon 20 prosenttiin.

Oletko keskimääräistä fiksumpi? Tähän kysymykseen vastaa liian moni, että on. Oletko kyvykkäämpi kuin mitä nykyiset tehtäväsi edellyttävät? Tähän vastataan samoin ja todennäköisesti liian moni vastaa kyllä.

Älykkyys jaetaan tosin moniin osa-alueisiin ja sekin pitää muistaa. Jos insinööriäly on SE, niin se voi sulkea ulos monta muuta älykkyyden lajia. Jos elämä olisi matematiikkaa, niin emme tarvitsisi muuta kuin perhanan hyvän laskimen.

Mikä tekee elämästä mielekkään=pidän tuota nykyisellään tärkeimpänä kysymyksenä.
 
Pientä provoa,mutta suomalaiset ovat siis keskivertoa tyhmempiä Äo:lla mitattuna vaan jospa ongelma onkin,että suomalaiset korkean äo:n omaavat ovat keskivertoa tyhmempiä muihin saman äo:n omaaviin?
Helpommin minä Naton kannalle saan vähän hitaammat ja yksinkertaisemmat kuin tuntemani korkean äo:n kaverit. Korkea äo tarkoittaa ennenmuuta sitä että se tyhmyys käy vain kovemmalla kellotaajuudella. Sama kuin viruksen tartuttama tehopc :D Otetaan nyt vaikka Väyrynen esimerkiksi.
 
Millaisia vaikuttamisyrityksiä poikinee Suomen presidentinvaalit?

Jaetaan kahtia: ystävällismielinen vaikuttaminen ja vihamielinen vaikuttaminen. Molempia tulee ja on jo tullut.

Ystävällismielisen jätän käsittelemättä. Totean vain että näitä "profiilia nostattava vierailu", yhteistyön ja yhteisten intressien korostaminen jne. juttuja on ja tulee ja niihin liittyy usein sekä vaikuttaminen että jokin muu asia.

Vihamielinen ja ei-operatiivinen:
- Nato-tilannekuvan selvittämisyritykset. (Näihin lasken RKP:n ehdokkaan ketkuilut.)
- Muun länsi-integraation häirintä.
- Implisiittinen kompromettointi suomalaisten marionettien tekemänä.
- Jokin idästä tullut poliittinen tai taloudelliseksi naamioitu aloite, johon liittyy sivuagenda.
- Kansainväliseen mediaan liittyvä "Suomeen liittymätön" kampanja.
- Kansainvälisoikeudelliset prosessit tai jotain YK:n toimivallan piiriin kuuluvaa.
- Liikaa ja vääriä siviilejä rajoilla.
- Yhden tai useamman puolueen osittainen vieraan vallan tekemä haltuunotto.
- Laaja, koordinoitu horjuttava ja/tai harhaan johtava kampanja tilannekuvatuotannosta vastaavissa elimissä. (Media, akateeminen maailma, ulko- ja turvallisuuspolitiikan tutkijat, sisäisen ja/tai ulkoisen tilannekuvan tuottajat...)
- Jokin kyberoperaatio.
- Ääntenlasku- ja vaalijärjestelmään - ehkä ennakkoääniin tai tulosten sähköiseen käsittelyyn - kohdistuva isku. (Ennakkoäänien valvonta on perinteisesti enemmän toiveajattelun kuin turvallisuustyöskentelyn piiriin kuuluvaa löpertelyä.)
- Suomeen heijastuva, mutta muualla syntynyt turvallisuuspoliittinen kriisi.
- Epäluuloja herättävä yllättävä vaalituki Saulille idästä.
- "Vaaleihin liittymätön" poliittinen kriisi, skandaali tai paljastus.
- Vaalijärjestelmän, vaalituloksen tai vaalien luotettavuuden kiistävä hanke. (Voisi perustua vaikka siihen että iso osa marionetteja kuvaisi someen äänestyslappunsa, julkaisisi ja tästä kehitettäisiin joku mustamaalauskampanja. Tai Suomen syyttäminen venäläisten tekniikoista fabrikoiduin todistein. Tai...)
- Perustuslaillinen kriisi tai operetti.

Vihamielinen ja operatiivinen:
- Nämä jätän yksilöidysti käsittelemättä. Todennäköisyyttä on mahdoton arvioida. Jos jotain tulisi, niin se tulisi niin yllättäen kuin mahdollista ja sille olisi jo etukäteen järjestetty syyllinen joka viittaa voimakkaammin johonkin muuhun suuntaan kuin Venäjään.
- Täysin mahdollisia. Isoin riski on itsenäisyyspäivänä, jouluna tai muuna erityisenä päivänä.
- En nimeäisi mitään olemassa olevista vaihtoehdoista mahdottomaksi. En yhtään mitään. Sen sijaan toteaisin, että iso osa on sellaisia että niiden pohtiminen julkisuudessa ei ole Suomen etu.

Tossa nyt muutama ensimmäisenä mieleen tuleva mahdollisuus.
 
Viimeksi muokattu:
Mikä tekee elämästä mielekkään=pidän tuota nykyisellään tärkeimpänä kysymyksenä.

Jos jättää teologian/uskontotieteen sekä filosofian piiriin kuuluvan pohdiskelun pois ja keskittyy käytännönläheisempään suuntaan, niin tässä yksi vastaus:

Onnellisuuden tutkiminen on osoittanut, että voimakkain onnellisuuden kanssa korreloiva asia on koettu oikeudenmukaisuuden tunne. Korrelaatio on niin voimakas, että on helppo perustella se kausaalisuudeksi.

Kyltymättömyyden paras määritelmä on se, että kyltymättömyys on oikeiden ja todellisten tarpeiden täyttämistä sellaisella korvikkeella joka ei kyseisiä tarpeita täytä.

Biologinen ja sosiaalinen tarve jatkaa sekä geneettistä että memeettistä perimäänsä eteenpäin on lähes kaikilla ihmisillä todella voimakas.

Memeettisen perimän jatkamisessa omien yksilöllisten taitojen, kykyjen, ominaispiirteiden, mielenkiinnonkohteiden, aikaansaamisen mahdollisuuksien jne. käyttäminen ja jalostaminen katharsista tuottavalla tavalla koetaan useimmiten huikean palkitsevana.

Noi kun ynnäät yhteen niin siinä on iso osa vastauksesta. Iso osa puuttumaan jäävästä kuuluu ensimmäisessä kappaleessa poissuljettujen asioiden piiriin.

Erityisesti yllytän pohtimaan sitä, että miten se, että on itselleen, läheisilleen ja arvo+ uskomuspohjalleen rehellinen vertautuu toiseen, kolmanteen, neljänteen ja viidenteen kappaleeseen.

Lisäbonuksena toteaisin, että mitä kauempana voi pysytellä sairaan narsismin vaikutuspiiristä, sitä mielekkäämpää elämä yleensä on.
 
Jaetaan kahtia: ystävällismielinen vaikuttaminen ja vihamielinen vaikuttaminen. Molempia tulee ja on jo tullut.

Ottamatta kantaa vaikuttamiskeinoihin, tämä lähtöasetelma on ongelmallinen. Lähtökohtaisesti kaikki vaikuttaminen ( kaikilla tasoilla, henkilö, ryhmä, valtio.. ) on vihamielistä. Se voi olla subjektiivisesti hyödyllistä, jopa toivottavaa, mutta aina rajoittavaa ja vapautta poistavaa.
 
OFF TOPIC

mä sain yli 97 miljoonaa. Samoin tämän gintonicin kanssa on yllättäviä kalibrointiongelmia...

Krapula lienee hellittänyt jo sen verran, että voidaan kertoa, että missä ja millainen virhe sattui.

Kaikkihan tietävät Top Gear -ohjelmasarjan ja sieltä Stig -nimisen kuskin. Ja sen, että kolmen sankarin reissatessa he joutuvat usein käyttämään Stigin kummallisia serkkuja, jotka näyttävät vähän Stigiltä, mutta ovat täysin toisenlaisia.

Noh... On olemassa matemaattisen jakauman epätasaisuutta mittaava Gini-kerroin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Gini-kerroin

Tällä tunnetulla kertoimella on joukko vähemmän tunnettuja jakauman epätasaisuuteen liittyviä serkkuja, joista yksi kävi eilen teillä kylässä. Sen nimi on Kinesteettinen Gini-kerroin. Nimensä mukaisesti se vaikuttaa motoriikkaan ja tehokkaimmin Gin -nimisen juoman välityksellä.

Sait luultavasti tulokseksi 97 500 000. Selitys on se, että kun laskit huolellisesti ja tarkasti, niin kinesteettinen Gini-kerroin kuljetti salaa etusormen tämän * näköisen merkin kohdalle kun sen olisi pitänyt tökätä tämän / näköistä näpätintä. Tuhannella jakamisen sijaan siis luultavasti kerroit tuhannella.

Mikäli tulee kova hinku testata empiirisesti ketjussa esillä olleita keskiarvojen laskemiseen liittyviä menetelmiä, niin kinesteettisen Gini-kertoimen soveltaminen eilen testattujen stimulanttien kera voi olla... antoisaa... esim. seuraavissa palkkaneuvotteluissa.

Vaikka mahdollisuus saada läpi miljoonakertainen palkkatoive ei olisikaan kovin todennäköinen, niin onnistumistodennäköisyys kertaa osuma tuottaa kuitenkin hyvän näköisen luvun.
 
Hyvä jumala noita pihatontun juttuja. Eikös tuo ginikerroin ole ihan yksinkertaisesti ja kansantajuisesti: känni, jossa velat ovat muuttuneet saataviksi ja tulevaisuus näyttäytyy helvetin hienolta, vaikka taksi jäi maksamatta ja veljien takaama laina erääntyy ylihuomenna, vaimo lähti aamulla äitinsä luo ja lapset kävi sosiaalihuolto eilen, kortti joutui känniratin takia kuivumaan alkuviikosta ja naapurin reino veti turpaan torstaina, kun yllätti panemasta nuorinta tytärtään.
 
Hyvä jumala noita pihatontun juttuja. Eikös tuo ginikerroin ole ihan yksinkertaisesti ja kansantajuisesti: känni, jossa velat ovat muuttuneet saataviksi ja tulevaisuus näyttäytyy helvetin hienolta, vaikka taksi jäi maksamatta ja veljien takaama laina erääntyy ylihuomenna, vaimo lähti aamulla äitinsä luo ja lapset kävi sosiaalihuolto eilen, kortti joutui känniratin takia kuivumaan alkuviikosta ja naapurin reino veti turpaan torstaina, kun yllätti panemasta nuorinta tytärtään.

Toi on The Gini-kertoimen alkoholisoitunut urbaanijunttiserkku Puisto-Gini -kerroin.
 
Jos pitää paikkansa, että Yp ei tiedä, mitä pm oikein touhuaa, niin olisiko syytä huolllestua? Jos yp valehtelee, pitäisikö huolllestua? Jos pm valehtelee, niin pitääkö huolllestua?

Mister pm sin. taisi tehdä juuri sitä, mistä minä kirjoitin. Toivottavasti edes tämä on totta. Toivottavasti emme ole niin pitkällä, että kenraaliryhmä paimentaa pm:a kuin kyytä pulloon.

Mikä tässä casessa olisi kiva vaihtoehto?
 
Haapala on Tampereen yliopiston kasvatti. Ei Mattis Suomea sekoittanut. Otetaan perinteinen Maanpuolustus.netin faktabaari käyttöön ja katsotaan yksi tapahtumaketju:

Pahennusta herätti ensin nimi suursotaharjoitus. Termin lanseerasi Ilkka Kanerva jo kaksi kuukautta sitten Helsingin Sanomissa. Jussi niinistö ei kertaakaan ole käyttänyt tätä nimitystä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005360849.html

Kun Jussi Niinistö puhui medialle Mattisin vierailun aikana, että Suomessa voitaisiin järjestää kansainvälinen harjoitus pääsotaharjoituksena, meni pari päivää ja Ilkka Kanerva oli A-Studiossa Sirpa Paateron kanssa ja mäkättivät, miten puolustusvaliokunta oli ohitettu.

Haapala on joka vaiheen kuvannut, mutta hänen tapansa kirjoittaa on hyvin hämmentävä. Yhdessä asiassa hän on tasan oikeassa. Tämän päivän poliitikot sekä suunnittelevat asioita että tiedottavat kaikista keskeneräisistä aihioista mediassa. He ovat alkaneet kerätä tukea sopulien kautta jo ennen kuin asioita on tarkasteltu niissä demokratian elimissä, joita meillä on. Minusta tämä on äärimmäisen vastenmielistä etenkin ulko- ja turvallisuuspoliittisissa asioissa. Kaikenlaiset luonnokset, intentiot ja alustavat aihiot juoksutetaan mediaan. Sitten siellä on näitä roolipelaajia, kuten Haapala. En ihan tarkkaan tiedä, mikä on hänen funktionsa. Ainakin siitä turvallisuuskomitean alustavasta aihiosta hän trollasi aika huolellisesti.
 
Se, ettei ota journalistien horinoita liian tosissaan.

Lupaan seisoa ojennettuna. Mutta entäs ne tsiljoonat muut suomalaiset, jotka eivät käytä vonkan faktabaaria?

Ymmärrättekö sen sisäänrakennetun heikkouden, joka piilee metian toiminnassa eritoten näinä hybridusmaximus-aikoina, tuo ilmiö, joka ei suinkaan ole mihinkään poistumassa vaan kuten oletan, on vähintään pitkäaikainen ilmiö? Mitä hyövää kötistä infosodasta kansalaisille, kun metia meloo ihan miten tykkää?:( Ja miksi itkeä yleisölle, että ei pidä sitä ei tätä, kun joka tuutista tulee valtiomahdin silkkaa koiranpaskaa? Valtiomahti=metia.
 
Back
Top