Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Takavuosina oli dokumentti yrityksestä, joka osti tontteja ja rakensi tyhjilleen jääviä peltihalleja. Sattumalta linkkitornien vierestä. Hm... muistaakseni yritys oli jostakin naapurivaltiosta...
Nämä on ylipäätään aika ihmeellisiä keissejä kaikki maa-alueiden ostot. Mitä niillä tehdään? Syvässä rauhantilassa niissä voi toki varastoida vaikka mitä, mutta kyllähän ne kiinnittävät huomiota, ja tilanteen harmaantuessa ne lienevät melko lailla käyttökelvottomia kaluston varastointiin tai majoitukseen. Mikä on pointti?
Nämä on ylipäätään aika ihmeellisiä keissejä kaikki maa-alueiden ostot. Mitä niillä tehdään? Syvässä rauhantilassa niissä voi toki varastoida vaikka mitä, mutta kyllähän ne kiinnittävät huomiota, ja tilanteen harmaantuessa ne lienevät melko lailla käyttökelvottomia kaluston varastointiin tai majoitukseen. Mikä on pointti?
Jos noita eilen uutisoituja Saaristomeren kokonaisia saaria ja rantatontteja ajattelee, niin nehän ovat arvokiinteistöjä ja raha on tallessa kuin pankissa olisi. Kysyntää tullee riittämään niin pitkään kuin ylipäätään mökkeilyä ja veneilyä harrastetaan.
Paljon enemmän voi ihmetellä joutomailta ostettuja palstoja jostakin pihtiputaan sivukyliltä. Ovat kaukana arvokiinteistöistä.. Mitä nyt telemasto sattuu sijaitsemaan aivan naapurissa.
Edit: Saaristokiinteistöjen ostaminen haiskahtaa ennemmin rahanpesulta tai aivan lailliselta liikemiesten toimilta, joilla ruplia halutaan sijoittaa turvaan länsimaihin.
Sotilaallisesta näkökulmasta tällaisten alueiden haaliminen isolla rahalla on vähän paskaa bisnestä, koska tarvittaessa Puolustusvoimat voi oman operatiivisen tarpeensa perusteella ja puolustusvoimista annetun lain (1617/2009) 14 § nojalla ottaa tällaiset alueet kiinteistöineen omaan käyttöönsä.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikenlaiset dosenttileikit ja muut konnankoukut loppuvat tällaisella alueella alkuunsa. Tämän pienen nyanssin varmasti myös itänaapurin ihmiset tiedostavat - ainakin paremmin kuin suomalaiset venäläisten salaperäisistä kiinteistöhankinnoista internetin palstoilla vouhkaavat suomalaiset keskimäärin.
Ihan hyvä asia on silti katsella vähän ympärilleen ja seurata minkälaista porukkaa naapuritaloon muuttaa.
Rahanpesua varmaankin.
Jos rakennetaan tyhjäksi jäävä varastorakennus telelinkkimaston viereen, niin sopii vaan arvella minkä tyyppistä apparatusta sieltä kriisin kynnyksellä mahtaisikaan löytyä.Nämä on ylipäätään aika ihmeellisiä keissejä kaikki maa-alueiden ostot. Mitä niillä tehdään? Syvässä rauhantilassa niissä voi toki varastoida vaikka mitä, mutta kyllähän ne kiinnittävät huomiota, ja tilanteen harmaantuessa ne lienevät melko lailla käyttökelvottomia kaluston varastointiin tai majoitukseen. Mikä on pointti?
Rahanpesu on hyvinkin mahdollinen skenaario. Venäläisillä oligarkeilla ja raharikkailla on jo vuosien ajan ollut valtava hinku saada siirrettyä mahdollisimman paljon Suomeen ja muihin länsimaihin, joissa rahat sijoitetaan länsimaisiin pankkeihin, erilaiseen liiketoimintaan tai kiinteään omaisuuteen. Varallisuuden alkuperäiset hankintakeinot ovat tyypillisesti hieman hämärät eivätkä ne useinkaan kestä rehellistä päivänvaloa.
Venäläisen raharikkaan näkökulmasta Suomi ja muut länsimaat näyttäytyvät erinomaisena turvapaikkana varallisuudelle. Suomessa ja muissa länsimaissa on tyypillisesti vahva omaisuudensuoja ja länsimainen oikeusvaltio, mikä Venäjältä puuttuu. Tämän vuoksi on omistavan venäläisen kannalta erittäin edullista tallettaa länsimaihin mahdollisimman paljon varallisuutta turvaan pois Venäjän ulottuvista ja käyttää jotain ruplaa luotettavampaa valuuttaa, kuten euroa, Sveitsin frangia tai Yhdysvaltojen dollaria. Länsimaissa on rikkaan turvallista olla ja elää. Lisäksi on myös puhdasta, hyvä infrastruktuuri, korkea elintaso ja jälkikasvulle laadukas kansainvälinen koulutustarjonta.
Länsimaihin rahoineen siirtyneet venäläiset eivät tyypillisesti ole edistämässä oman rodinansa etuja, vaan he ovat paenneet omaa hallintoaan.
No jos se keskeytettiin eli sähköjä ei saatu palautettua suunnitellulla tavalla niin kyllähän se epäonnistui positiivista oli se että ongelmia havaittiin ja nyt niitä sitten analysoidaan...Niinkuin KIM tuolla toisessa aiheessa mainitsi niin harjoitushan onnistui eli havaittiin järjestelmässä/toimintatavoissa oleva ongelma. Nyt vaan pitää hyödyntää saatuja kokemuksia.
Minä en ainakaan pysty näiden uutisointien perusteella sanomaan minkälaatuinen tilanne siellä oli päällä tai kuinka pitkään olisi tositilanteessa mennyt verkon palautumiseen. Hommahan jouduttiin keskeyttämään koska oli luvattu että sähköt palaa tietyssä ajassa.
Keskustelin harjoituksesta ennalta erään sen johtohenkilön kanssa. Lopputulemakin osoittaa kuinka haavoittuva sähköverkkomme on ja kuinka tärkeää on harjoitella ja suunnitella näitä asioita. Yhtä tärkeää olisi, että yhteiskunta varautuisi pitkiin sähkökatkoihin.
Nyt kannattaa huomata kuinka vaikeaa oli palauttaa sähkö ehjään sähköverkkoon. Jos sen solmukohdista olisi tuhottu useampi muuntaja tai aidosti katkaistu voimajohdot, saattaisimme talvisaikaan olla viikkoja ilman sähköjä ja etenkin jos häirintä jatkuisi.
Arvon nimimerkit, älkää vähätelko ongelmaa, olemme sähkön isäntiä, mutta myös sen orjia ja vankeja!
http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194929140818/artikkeli/sahkoverkkoharjoitus epaonnistui harjoitus keskeytettiin kello 2208.html
Päivitetty 23.9.2014 23:22, julkaistu 23.9.2014 23:07
Sähköverkkoharjoitus epäonnistui – harjoitus keskeytettiin kello 22.08
Kuva: Anssi Jokiranta
Lähetä palautetta toimittajalle
Autojen valot valaisivat keskustaa pimennyksen aikana.
Rovaniemellä tiistai-iltana järjestetty sähköharjoitus ei onnistunut suunnitelmien mukaisesti. Kello 21.15 pimennettyä aluetta ei onnistuttu liittämään Petäjäskosken voimalaitoksen saarekkeeseen.Johtokeskuksen puheenjohtaja, Fingridin erikoisasiantuntija Jani Pelvo antoi kello 22.08 käskyn keskeyttää harjoitus. Rovaniemen kantakaupunkia ei yritetty enää liittää Petäjäskosken saarekkeeseen vaan se päätettiin liittää takaisin kantaverkkoon.Harjoituksen operatiivinen johtaja Arto Pahkin kertoo, ettei tiimi onnistunut saamaan haltuunsa saarekkeen jännitettä, sillä säätäjä ei ehkä toiminut kunnolla. Pahkinin mukaan nyt on tutkittava tarkasti, mikä meni pieleen.– Olisimme ehkä voineet liittää Rovaniemen kantakaupungin saarekkeeseen, mutta siinä olisi mennyt jopa useita tunteja. Meidän oli pakko keskeyttää harjoitus ja liittää Rovaniemi takaisin kantaverkkoon, koska olimme luvanneet sähkökatkojen kestävän vain rajatun aikaa. Sähkökatkoharjoituksen tarkoituksena oli luoda Petäjäskoskelle omavarainen saareke, joka on vain vesivoiman varassa. Siihen oli tarkoitus liittää Rovaniemen kantakaupunki 45 minuutissa. Harjoitukseen osallistuneet ovat silti tyytyväisiä harjoituksen antiin.– Joitakin henkilöitä varmasti harmittaa, mutta tämä antoi meille paljon tärkeää tietoa. Nyt meidän pitää analysoida se huolella. Kyllä tässä vielä varmaan pitkään tänään turistaan, Pahkin totesi myöhään tiistai-iltana.Yksi katkon opetus oli se, että saarekkeiden luominen ei välttämättä ole paras tapa palauttaa sähköt Suomeen laajassa häiriötilanteessa. Pahkinin mukaan Suomen voi olla syytä harkita sellaisen tekniikan hankkimista, jolla siemensähkö saadaan tarvittaessa myös Virosta.Koko Rovaniemen alueelle saatiin sähköt takaisin kello 22.35 mennessä.