Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Alpo Rusi: Näin Venäjän tiedustelupalvelu vaikuttaa Suomessa
Alpo Rusi on oikeassa. Suomen poliittinen johto ei missään tapauksessa halunnut selvittää suomalaisten poliitikkojen yhteyksiä Stasiin tai KGB:hen. Eikä liene tarpeellista selittää miksi eivät halunneet.. Stasin paljastukset ovat vieläkin tekemättä Suomen osalta. Suomen politiikassa toimii edelleenkin sellaisia henkilöitä joilla on rasitteita KGB ja Stasi-yhteyksistä. Esimerkiksi omat salaisuutensa on Väyrysellä, Kanervalla jne.. Menee vielä jokunen vuosi ennen kuin esim. Tiitisen lista saadaan julkisuuteen..
Jo syrjään siirtyneistä sosialisteista Halonen, Tuomioja, Lipponen..jne. olivat keskeisiä tekijöitä Suomen johdossa. Lisäksi presidentti Koivisto oli omalla tavallaan sekaantunut Venäjän yhteyksiinsä.. Yhden kauden presidenttinä ollut Ahtisaari nousi valtaan näiden poliittisten kähmijöiden ulkopuolelta, mutta hänen uudelleen valintansa torpattiin..ja siihenkin oli omat syynsä.
NATO-kutsut harvenevat:
"Ensi viikolla Suomen ulkoministeri Timo Soini istuu ensimmäistä kertaa yhteiseen pöytään Nato-maiden ulkoministereiden kanssa, kun puolustusliitto kokoontuu keskustelemaan Afganistanin operaatiosta kaksipäiväisessä kokouksessaan Lissabonissa.
Kokoussalin seinällä on puolustusliiton tunnus, jonka sininen väri symboloi Atlantin valtamerta ja tähden ympärillä oleva ympyrä yhteisyyttä. Rauhankumppanit Suomi ja Ruotsi näyttävät loittonevan entistä kauemmas Nato-ympyrästä, jonka lähellä ne ehtivät olla lähes parikymmentä vuotta Kosovon ja Afganistanin kriisinhallintaoperaatioiden takia.
Kutsuja ministerikokouksiin tulee entistä harvemmin. 2000-luvun alusta alkaen Suomen ulko- ja puolustusministerit ovat osallistuneet Naton kokouksiin yhteensä noin viisi kertaa vuodessa. Puolustusministeriössä arvioidaan nyt, että ulkoministeri Soini ja puolustusministeri Jussi Niinistö osallistuvat todennäköisesti vain muutamiin Nato-kokouksiin koko vaalikauden aikana. Yhteistyö Naton kanssa jää suurelta osin upseereiden ja virkamiesten kontolle.
Syynä harventuneisiin kutsuihin on se, että Naton toiminnan painopiste on palannut kriisinhallinnasta Nato-maiden alueen puolustamiseen. Tästä keskusteleminen ei luonnollisesti kuulu rauhankumppaneille.
Nato-maiden ministerien kalenterit täyttyvät vallan hyvin ilman, että varsinaisen kokouksen jälkeen pitäisi vielä jaksaa keskustella kahden pienen kumppanimaan kanssa.
Ministeritason tapaamisten harvenemisen taustalla on myös käytännön syitä. Osa Nato-kokouksista kestää vain päivän. Terrorismin ja Ukrainan kiristämässä tilanteessa Nato-maiden ministerien kalenterit täyttyvät vallan hyvin ilman, että varsinaisen kokouksen jälkeen pitäisi vielä jaksaa keskustella kahden pienen kumppanimaan kanssa.
Ainakin osassa puolustus- ja ulkoministeriön virkamieskuntaa keskustelumahdollisuuksien harventuminen herättää huolta. Ulkoasiainneuvos Timo Kantola ulkoministeriön poliittiselta osastolta sanoo, että Suomelle olisi hyödyllistä kuulla suoraan Nato-maiden päättäjien suusta, mitä puolustusliitto ajattelee esimerkiksi Venäjästä, Itämerestä tai toiminnasta Isis-järjestöä vastaan.
Neuvotteleva virkamies Heidi Fransila puolustusministeriöstä pitää dialogin vähenemistä valitettavana.
– Kokouksista on saatu ensikäden tietoa Natosta, jota ministeri on voinut jakaa eduskunnassa. Toisaalta Suomi on voinut kertoa kokouksissa omia näkemyksiään, hän sanoo. Fransilan mukaan huoli ministeritason keskustelujen vähentymisestä jaetaan myös Tukholmassa.
Asia oli pinnalla jo viime syksynä, kun Suomikin osallistui Naton huippukokoukseen Walesissa.
– Pelko oli se, että tämä yhteistoiminta, joka oli pitkälti pyörinyt Afganistanin-operaation ympärillä, vähenee, sanoi puolustusministeri Carl Haglund Ylen haastattelussa vuosi sitten.
Kokouksessa Nato valitsi Suomen, Ruotsin, Jordanian, Georgian ja Australian kehittyneen kumppanuuden maiksi. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että virkamiestasolla onkin keskusteltu esimerkiksi koulutusasioista, mutta toiveet yhteistyön tiivistämisestä eivät ole realisoituneet ministeritason tapaamisina.
Toistaiseksi näyttää siltä, että rauhankumppanimaat Suomi ja Ruotsi eivät ole keksineet kriisinhallinnan tilalle Natoa kiinnostavaa kokousteemaa."
http://yle.fi/uutiset/analyysi_miksi_suomen_ministereita_ei_enaa_kutsuta_nato-kokouksiin/8487421
Montenegrosta tulee Nato-maa
Keskiviikko 2.12.2015 klo 09.35
Nato-maiden ulkoministerit ovat sopineet Montenegron kutsumisesta Naton jäseneksi. Siitä tulee Naton 29. jäsenmaa.
STT-REUTERS
Tuolla on aika huolellinen vitja aiheesta. Vaikka Nato-rintamalla nyt hiljaista onkin, niin...
http://maanpuolustus.net/threads/to...-esiin-yya-haamujen-kaivaminen-kaapista.4663/
Siinä taas yksi maa joka varmisti omien rajojensa koskemattomuuden..
Siinä taas yksi maa joka varmisti omien rajojensa koskemattomuuden..
Putte jyrähtelee...Mitäs luulette että alkaa Itämerellä ja suomen suunnalla tapahtua..?
Kreml: Naton laajeneminen itään johtaa Venäjän vastatoimiin
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015120220767693_ul.shtml
Kremlin varoitus annettiin pian sen jälkeen, kun Nato-maiden ulkoministerit olivat sopineet balkanilaisen Montenegron kutsumisesta Naton jäseneksi.
Pienestä, 650 000 asukkaan Montenegrosta tullee virallisesti Naton jäsen ensi vuonna.
Putte jyrähtelee...Mitäs luulette että alkaa Itämerellä ja suomen suunnalla tapahtua..?
Suomi on aktiivisesti toiminut kaventaakseen omaa ulko- ja turvallisuuspoliittista pelivaraa, siinä onnistuen.
Öö, ei mitään? Oltermannia ei edelleenkään osteta?
Siinä taas yksi maa joka varmisti omien rajojensa koskemattomuuden..
^Entäs sitten?
Suvereeni ja itsenäinen maa saa rajojensa sisällä siirrellä motorisoituja joukkojaan kuten sitä huvittaa. Periskooppeja saa kv-vesialueilla näkyä ja sotaharjoitusten pitäminen on täysin sallittua. Pitäähän sitä harjoitella. Mediassa Putin jo nyt painostaa ja uhittelee mediassa sekä sikailee netissä joten se tuskin on muuttumassa mihinkään.
Ihan jokaisesta puheesta tai jalkaterän liikkeestä ei ole syytä mennä paniikkikohtaukseen.
On muuten älytön kysymys mikä on motiivina moiseen, sori tämä onkin taikasana jos loukkaa sori vielä kerran, luotan huumorintajuusi.Kuka tässä paniikissa on? Heti kun tuodaan esiin itä -naapurin tavote ja meininki estää rajanaapureinsa NATO liittymiset niin nousee esiin Venäjän toimien vähättely tai niitä esille tuovien motiivit "panikoinniksi"?
Mikä on motiivina moiseen?
^Entäs sitten?
Suvereeni ja itsenäinen maa saa rajojensa sisällä siirrellä motorisoituja joukkojaan kuten sitä huvittaa. Periskooppeja saa kv-vesialueilla näkyä ja sotaharjoitusten pitäminen on täysin sallittua. Pitäähän sitä harjoitella. Mediassa Putin jo nyt painostaa ja uhittelee mediassa sekä sikailee netissä joten se tuskin on muuttumassa mihinkään.
Ihan jokaisesta puheesta tai jalkaterän liikkeestä ei ole syytä mennä paniikkikohtaukseen.