Suomi NATOn jäseneksi - or not?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
  • Tagit Tagit
    nato

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    885
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Hyötyjen saamisesta olen hieman eri mieltä, mutta haittapuolesta tasan samaa mieltä kanssasi.:camo:

Se 5. artikla vaan puuttuu....siis täydellinen turvatakuu.

Jos Nato aikoo puolustaa Baltian maita, niin silloin sen on käytännössä pakko auttaa Suomea ja Ruotsia, vaikka nämä eivät olisikaan jäseniä. Nähdäkseni se on pelkkää 5. artiklaa aika paljon parempi ja painavampi lähtökohta. Suomi ja Ruotsi ovat nyt nettohyötyjän asemassa eikä näköpiirissä ole mitään järkevää syytä ryhtyä tästä asemasta tinkimään. Nyt ei kannata rynnätä kantamaan vastuuta, kuten Kreikan velkatakauksissa.

Vasta sitten kun tai jos Nato ja Yhdysvallat menettävät kiinnostuksensa Baltian maita ja Itämeren suuntaa kohtaan, voi jokin erillinen sitouttamiskeino Naton suuntaan muodostua ajankohtaiseksi. Lopulta on kuitenkin muistettava, ettei 5. artiklakaan ole mitään muuta kuin tekstiä paperilla. Se ei yksistään riitä motiiviksi sotilaallisen toiminnan käynnistämiseen.
 
Tämäpä hassu, mutta ah niin propagandistinen ja tunteisiin vetoamaan pyrkivä vertaus! Varsinkin kun huomioidaan, mitä mieltä Yhdysvalloissa on perinteisesti oltu sosiaalidemokratiasta ja erityisestä pohjoismaisesta sosiaalidemokratiasta. Muistaakseni kanta oli jotain "fakin kommunists" tai jotain sen suuntaista.

Ei pohjoismainen sosiaalidemokratia mahdu suurpääoman käsikassaraan tai edes samaan asiayhteyteen sen kanssa. Eipä kyllä Suomen ja Ruotsinkaan kannata väkisin mahduttaa itseään samaan porukkaan.
Herää jo. Punalyhtyä ei olla hilaamassa Paasitorniin.

Eurooppa on jo vslinnut NATO:n. Puolueettomia on esim. Moldova, Georgia ja Ukraina ja kas, kaikissa näissä on kutsumattomia venäläissotilaita.

Korkea aika meidänkin liittyä demokratioiden puolustusliittoon!
 
Jos istuvaa presidenttiä Obama Husseinia tarkoitat amerikkalaisella sosiaalidemokraatilla, niin ei hänellä ole mitään tekemistä suomalaisittain kotoisen pohjoismaisen sosiaalidemokratian kanssa, sillä se on Yhdysvalloissa yksiselitteisesti "fakin kommunists and reds".

Aika harhaanjohtava rimanalitus kutsua Natoa "sosiaalidemokraattiseksi yhteisöksi". Onkohan Nato-propagandan parhaat kortit jo pelattu pöytään ja he ovat nyt vaipumassa epätoivoon? Seuraavaksi yritetään sitten ajaa Nato-jäsenyyttä väkisin ja kiertää velvoite kansanäänestyksen järjestämisestä, suurpääoman lyödessä taustalla rumpua.
Et nyt taaskaan perustele vaan heitätä vain fraasia. Heikkoa!

Lisäksi väität että olisi joku velvoite kansanäänestyksen järjestämiseksi. Sellaista ei tietenkään ole. Jotkut politiikot ovat populistisesti esittäneet että tällainen pitäisi järjestää, mutta se on ollut ääntenkalastelua. Valtionjohdolla on velvoite johtaa, ei toimia galluptuuliviirinä.

Valtiojohdon ilmiittaessa selkeästi ainoan järkevän kannan, ts. jäsenyyden hakemisesta, yleinen mielipide kääntyy nopeasti. Vain jokunen änkyrä jää sössöttämään YYA-ajan liturgiaa. :D
 
Natoa voi vastustaa monesta eri syystä eikä sen vastustajia voi niputtaa yhdeksi homogeeniseksi joukoksi. Syiden laajasta valikoimasta löytyy kyllä jokaiselle vastustajalle pätevä ja omaan poliittiseen makuun sopiva peruste, aina äärivasemmalta keskustan kautta äärioikealle asti.

Itse henkilökohtaisesti vastustan Natoa ensisijaisesti geopoliittisista syistä, koska katson Suomen hyötyvän Naton ja Yhdysvaltojen geopoliittisista intresseistä (Baltia ja Itämeri) Venäjää vastaan jo nyt täysimääräisesti, ja tilanne jatkuu Suomelle edullisena niin kauan kuin nykyinen status quo säilyy tai odotettavasti jollain aikataululla päättyy rauhanomaisesti. Täten Nato-jäsenyys ei toisi Suomelle ja Ruotsille enää merkittävää lisäarvoa, mutta sen sijaan se toisi sitoumusten muodossa ylimääräisiä rasitteita, joille on nyt taas maksumiehen paikkoja avoinna. Lienee ymmärrettävää, ettei edes Nato halua jakaa ilmaisia lounaita loputtomiin, vaikka tässä geopoliittisessa tilanteessa sen on pakko, mikäli mielii puolustaa Baltianmaita. Me ei tienata tälläkään eikä tämä ole yhtään sen fantastisempaa kuin EUrostoliitto tai eurokaan kaikkine direktiiveineen, vastuun jakamisineen ja Kreikan velkatakauksineen.

Suomalaisena minua kiinnostaa vain ja ainoastaan Suomen kansallinen etu. Muiden intressit ovat vain joko hyödynnettävissä oleva resurssi tai vaihtoehtoisesti uhka. Näillä Suomen on pelattava röyhkeästi ja tarvittaessa täysin häikäilemättömästi. Tavoite on pidettävä kirkkaana mielessä ja turvallisuuspoliittinen tilannekuva kristallinselvänä.
Eli jaat Kremlin näkemyksen nollasummapelistä. Jonkun voitto on aina jonkun toisen häviö?

Ei se noin mene. Turvallisuuspolitiikssa tuollainen ajattelu vastaa taloustieteen merkantilismia.

Liittymällä NATO:on varmistaisimme muutaman seuraavan sukupolven turvallisuuden. Venäjästä ei tule sivistynyttä normaalivaltiota moneen sukupolveen, ottaen huomioon miten siellä kasvatetaan porukkaa militarismiin, johtajanpalvontaan ja valtion etujen ensisijaisuuten yksilön etujen kustannuksella.

Tilanne tulee pahenemaan kun Venäjän valtiolta loppuu rahat ja kansan huomio on käännettävä ulkoisiin vihollisiin. "Pieni sota" "Pariisin rauhansopimusta rikkovien" suomalaisten "fasistien" kanssa ei ole poissuljettua kansan saamiseksi johtajien taakse.:(
 
Tätä olen täällä toistuvasti korostanut. Nyt kun on lähestulkoon Naton platinakortti kädessä ja piikki auki ilman jäsenyyttäkin, niin ei ole mitään järkeä ehdoin tahdoin vaihtaa sitä mustapekkakorttiin ja ryhtyä jälleen kerran "kantamaan vastuuta" eli maksumieheksi.

Nyt kannattaa hyödyntää Naton geopoliittiset tarpeet täysimääräisesti nettohyötyjän asemassa. Tietenkin Nato haluaa Suomen jäsenekseen, koska se on kiinnostunut Suomen alueen hallinnasta ja lisäksi tsuhnalle suunnitellun maksumiehen paikka on edelleen auki.
Nyt ei todellakaan ole mitään takeita avusta ilman jäsenyyttä.

Nato ei todellakaan ole mikään kabaali jossa on juonittu että suomi 5 miljoonan asukkaansa kanssa saadaan maksumieheksi 900 miljoonan asukkaan puolustusliittoon. Tuossa retoriikassasi menet jo säälittävän puolelle ;)
 
Siihen nyt vaan ei mahdu Baltian puolustus maajoukoilla tai minkäänlaiset operaatiot Ukrainassa.

Utopiaa.

Johannes
Ukraina ei ole NATO:n jäsen, joten Ukrainan, kuten Suomenkin puolustus NATO:n toimesta on utopiaa.

Mitä tulee Baltiaan, sitä ollaan parantamassa miten nopeasti ja millä voimalla päätetänen Varsovan kokouksessa, demokraattisesti. Ei kuten Kremlissä päätetään hyökkäysoperaatiot, jonkun epämääräisen porukan kesken.
 
Edelleen esitän saman vanhan kysymyksen:

Miksi Suomen pitäisi ottaa vastuuta sotilaallisesti kyvyttömien Baltian maiden puolustamisesta? Se olisi Suomelle pelkkä rasite.

Nyt Suomi saa jo Naton ja varsinkin Yhdysvaltojen kumppanuuden hyödyt, mutta suurimmat haitat jäävät ottamatta.
Kukaan ei väitä että Baltia jäisi Suomen vastuulle, paitsi ehkä sinä ;)

Suomen resursseja saatettaisiin jossain määrin jaottaa Viron puolustukseen, mutta todennäköisesti pohjoisessa vastaavasti saisimme vahvistusta liittolaismailta.

NATO:n kumppanuus on nähty Georgiassa ja Ukrainassa. Kumppanuus on kivaa, muttei tarkoita mitään jos mämmi osuu tuulettimeen.

Olemme jo EU-jäsenyyden ja läntisen yhteistyön kautta Venäjän operaatiosuunnitelmissa vihollispuolella, ilman muita lupauksia kuin Lissabonin sopimuksen auttamisvelvoitteet, jotka ovat kahdenvälisiä, joista ei ole suunnitelmaa ja jotka voivat olla sitä kuuluista oliiviöljyä.

Turvallisuusvajettamme paikkaisi NATO.
 
Jos Nato aikoo puolustaa Baltian maita, niin silloin sen on käytännössä pakko auttaa Suomea ja Ruotsia, vaikka nämä eivät olisikaan jäseniä. Nähdäkseni se on pelkkää 5. artiklaa aika paljon parempi ja painavampi lähtökohta. Suomi ja Ruotsi ovat nyt nettohyötyjän asemassa eikä näköpiirissä ole mitään järkevää syytä ryhtyä tästä asemasta tinkimään. Nyt ei kannata rynnätä kantamaan vastuuta, kuten Kreikan velkatakauksissa.

Vasta sitten kun tai jos Nato ja Yhdysvallat menettävät kiinnostuksensa Baltian maita ja Itämeren suuntaa kohtaan, voi jokin erillinen sitouttamiskeino Naton suuntaan muodostua ajankohtaiseksi. Lopulta on kuitenkin muistettava, ettei 5. artiklakaan ole mitään muuta kuin tekstiä paperilla. Se ei yksistään riitä motiiviksi sotilaallisen toiminnan käynnistämiseen.
Jos agressio kohdistuu meihin, ennen kuin Baltiaan, NATO:n ei ole pakko tehdä mitään, kuten hyvin tiedät.

Brysselistä tulee sitten ainakin "syvää huolestumista".

Avun lupaaminen ilman minkäänlaista omaa sitoutumista Inkinen n pahinta petosta :uzi:
 
1) Miksi Suomen pitäisi ottaa vastuuta sotilaallisesti kyvyttömien Baltian maiden puolustamisesta?
2) Se olisi Suomelle pelkkä rasite.
3) Nyt Suomi saa jo Naton ja varsinkin Yhdysvaltojen kumppanuuden hyödyt, mutta suurimmat haitat jäävät ottamatta.

1) Jotta sotilaallisesti kyvykkäämmät NATO valtiot ottaisivat tarvittaessa vastuuta myös Suomen puolustamisesta, mitä ne nyt eivät todellakaan tee joidenkin suomalaisten harhakuvitelmista huolimatta.

2) Jäsenyys ei olisi suinkaan rasite, vaan suuri puolustuksellinen etu. Jäsenenä emme joutuisi kantamaan vastuuta Baltian maiden sotilaallisesta puolustamisesta, jos hyökkääjänä on meidän rajanaapurimme, sama periaate pätee tietysti muihinkin NATO maihin. Kalustoa ja joukkoja ei konfliktissa pääasiassa siirretä hyökkääjän vastaisella suunnalla paikasta toiseen, vaan muualta lähemmäs hyökkääjää. Me olisimme siis vastuunkantaja tilanteissa, joissa hyökkääjänä on jokin muu valtio kuin rajanaapurimme, ja kohteena jokin Natomaa. Esimerkiksi jos Iran hyökkäisi Turkkiin olisimme Naton jäsenenä omalta osaltamme vastuussa Turkin puolustamisesta, mutta pienenä maana meidän osuutemme olisi tietysti varsin vähäinen ja hoidettavissa esim yksinomaan sopimuksin asiaan sitoutuneen kantahenkilökunnan toimesta. Asia ei siis liity reserviläisiimme tai varusmiehiimme yhtään mitenkään, ellemme sitä itse haluaisi, jota en usko.

3) Suomi saa nyt ainoastaan kumppanuuden hyödyt, eli mahdollisuuden yhteisten harjoitusten avulla pitää sotilaallisen koulutuksen ajan tasalla.
Suomi ei saa mitään hyötyä NATO-jäsenyyden hyödyistä, eli huomattavasti lisää sotilaskalustoa ja pientä lisää joukkojen määrään, jos Suomi joutuisi NATO jäsenenä sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi. Ne haitat otetaan täysimääräisesti jo nyt ilman jäsenyyttäkin, eli itäinen naapurimme pitäisi meitä vihollisenaan jo nyt mikäli olisi konfliktissa NATOn kanssa.
Mitään lisähaittaa ei siis NATOn jäsenyydestä seuraisi, mutta hyödyt olisivat suunnattoman suuret mikäli joutuisimme hyökkäyksen kohteeksi.
 
Edelleen esitän saman vanhan kysymyksen:

Miksi Suomen pitäisi ottaa vastuuta sotilaallisesti kyvyttömien Baltian maiden puolustamisesta? Se olisi Suomelle pelkkä rasite.

Nyt Suomi saa jo Naton ja varsinkin Yhdysvaltojen kumppanuuden hyödyt, mutta suurimmat haitat jäävät ottamatta.

Noinhan se juuri olisi jos voisi olla varma siitä, että Suomi tosiaan saa samat hyödyt ilman jäsenyyttä kuin jäsenyyden kanssa.

Pointti on vaan siinä, että tämä ei kuitenkaan ole mitenkään varmaa.
 
Viimeksi muokattu:
NATO:n suulla on useampaan kertaan sanottu, että ilman jäsenyyttä avunanto ei todellakaan ole varmaa.

Suomi on ajanut itsensä asemaan, jossa Venäjä suhtautuu kuin vihollismaahan, mutta turvatakuita ei ole. Tyypillistä suomalaista vatulointia.
 
NATO:n suulla on useampaan kertaan sanottu, että ilman jäsenyyttä avunanto ei todellakaan ole varmaa.

Suomi on ajanut itsensä asemaan, jossa Venäjä suhtautuu kuin vihollismaahan, mutta turvatakuita ei ole. Tyypillistä suomalaista vatulointia.
Ei, vaan NATO:n puolelta on sanottu että apua annetaan vain jäsenmaille. Ei ole sanottu ehkä saatte apua. Vain jäsenmaille!
 
@adam7 @fyysikko @yrjö

Nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa Naton on pakko huolehtia Suomen ja Ruotsin turvallisuudesta sekä lisäksi näiden poliittisen myötämielisyyden säilymisestä, mikäli se haluaa puolustaa Baltian maita tai ylipäätään ylläpitää omia toimintaedellytyksiään Itämeren alueella. Ei Suomeen huvin vuoksi tulla harjoittelemaan tai lastata amerikkalaisia aseita, joita ei myydä edes kaikille Nato-maillekaan. Suomen asemaa ei myöskään kannata vertailla mihinkään Georgiaan, koska geopoliittiset eroavaisuudet.

Jos Nato jostain erikoisesta syystä ryhtyisi suhtautumaan Suomeen ja Ruotsiin välinpitämättömästi, voivat nämä aina tehdä tästä omat päätelmänsä ja vaikka siirtyä nykyistä tiiviimpään yhteistyöhön Venäjän kanssa. Yhteisiä ja molempia osapuolia hyödyttäviä intressejä on nimittäin aika helposti löydettävissä. Yksi vaihtoehto voisi olla esimerkiksi Baltian maiden vaihtaminen Petsamoon ja jäämeren yhteyteen. Tällöin myös Suomi voisi päästä osingoille arktisten alueiden kiinnostavista resursseista, jotka hyvinkin saattavat lisätä merkitystään jo heti tulevaisuudessa.

Naton kanssa ei kannata sortua tsuhnailemaan, tekemään hätiköityjä päätöksiä ja kaivamaan lompakkoaan turhan takia. Ei Suomen tarvitse aina kantaa vastuuta, jos se ei todella ole kansallisten etujen mukaista eikä myöskään kannata sortua suomalaiskansallisesti kuvittelemaan paperisten sopimusten kaikkivoipaisuuteen, olivatpa nämä sopimukset kuinka kansainvälisiä tai hyvän sään aikana tehtyjä tahansa.

Yhdysvaltojen suurvaltapolitiikan edistäminen ja velvoitteet sotilaallisesti heikkojen Baltian maiden puolustamiseksi ovat Suomelle ja Ruotsille täysin turhia ylimääräisiä rasitteita.
 
NATO-vatuloinnin kannalta sota Venäjän kanssa on ns tapahtumahorisontti koska me emme kykene millään tarkkuudella arvioimaan NATO-valtioiden toimia mikäli sellaieene syttyy jonkun jäsenvaltion kanssa.

Esim Baltia-skenaarion suhteen NATO ei kykene puolustamaan Baltiaa ilman itämeren herruutta eikä Venäjä kykene hyökkäämään sinne ellei se kykene kiistämään itämeren herruutta. Tässä tapauksessa Ruotsin ja Suomen jäsenyys on yhtä tyhjän kanssa koska sodan satttuessa ne joutuvat valitsemaan jomman kumman liittolaiseksi ja toisen viholliseksi.

NATO ei auta kuin jäseniään, NATO:n jäsenvaltiot taas toimivat omien etujensa mukaisesti. NATO-jäsenyyden etuja ja haittoja kannattaa punnita sen rauhanaikaisten vaikutusten perusteella.
 
Jos agressio kohdistuu meihin, ennen kuin Baltiaan, NATO:n ei ole pakko tehdä mitään, kuten hyvin tiedät.

Höh. Ja Te samat miehet jatkuvasti paljastatte kuinka baltian puolustamiseen tarvitaan Ruotsi ja Suomi.....toisinpäin se ei sitten toimi vai? Älkää viitsikö.

Rankkoihin ja laajoihin taisteluihin Itämeren alueella on sitoutunut tällä haavaa myös Usa. Ja Venäjä lähtee tasaiselle Usan kanssa? Mitä sieniä pureksitte, mistä saa tilata moisia tajunnanlaajentajia?

Valitan, mutta minä en ole alunalkaen syönyt tuota ajatusta siitä, että "sota baltiassa" tarkoittaa automaattisesti sotaa Suomessa. Se voi tarkoittaa, mutta mikään automaatti se ei ole. Kokonaan toinen asia on se, että tulilinjalla olisimme ensin me......ja logiikkanne mukaan ensin pitäisi hyökätä baltiaan ja varmistaa se, jotta voidaan sotatoimia Suomea vastaan....ja toisinpäin. Herra hyvästi hallikkoon, käyttäkää nyt edes ripe järkiaineesta, kun lähdette kritiikittä lallattamaan eläköityneiden transatllanttiseuran jäärien loilotuksia, joihin muutama evp-sotilaskin on yhtynyt.

Itämeri sota-altaana on nyt vaan verrattomasti monimutkaisempi case kuin mitä metia on halunnut yleisölle kertoa. Mukana on nyt de facto amerikkalaiset ja se tarkoittaa Teidän katsannossanne sitä, että Venäjä ilman muuta lähtee ottamaan niiltä turpiinsa ja huolella......voe voe.
 
@adam7 @fyysikko @yrjö

Nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa Naton on pakko huolehtia Suomen ja Ruotsin turvallisuudesta sekä lisäksi näiden poliittisen myötämielisyyden säilymisestä, mikäli se haluaa puolustaa Baltian maita tai ylipäätään ylläpitää omia toimintaedellytyksiään Itämeren alueella. Ei Suomeen huvin vuoksi tulla harjoittelemaan tai lastata amerikkalaisia aseita, joita ei myydä edes kaikille Nato-maillekaan. Suomen asemaa ei myöskään kannata vertailla mihinkään Georgiaan, koska geopoliittiset eroavaisuudet.

Jos Nato jostain erikoisesta syystä ryhtyisi suhtautumaan Suomeen ja Ruotsiin välinpitämättömästi, voivat nämä aina tehdä tästä omat päätelmänsä ja vaikka siirtyä nykyistä tiiviimpään yhteistyöhön Venäjän kanssa. Yhteisiä ja molempia osapuolia hyödyttäviä intressejä on nimittäin aika helposti löydettävissä. Yksi vaihtoehto voisi olla esimerkiksi Baltian maiden vaihtaminen Petsamoon ja jäämeren yhteyteen. Tällöin myös Suomi voisi päästä osingoille arktisten alueiden kiinnostavista resursseista, jotka hyvinkin saattavat lisätä merkitystään jo heti tulevaisuudessa.

Naton kanssa ei kannata sortua tsuhnailemaan, tekemään hätiköityjä päätöksiä ja kaivamaan lompakkoaan turhan takia. Ei Suomen tarvitse aina kantaa vastuuta, jos se ei todella ole kansallisten etujen mukaista eikä myöskään kannata sortua suomalaiskansallisesti kuvittelemaan paperisten sopimusten kaikkivoipaisuuteen, olivatpa nämä sopimukset kuinka kansainvälisiä tai hyvän sään aikana tehtyjä tahansa.

Yhdysvaltojen suurvaltapolitiikan edistäminen ja velvoitteet sotilaallisesti heikkojen Baltian maiden puolustamiseksi ovat Suomelle ja Ruotsille täysin turhia ylimääräisiä rasitteita.
Suhtaudut yhteistyöhön Venäjän kanssa kuten se olisi joku vaihtoehto. Kleptokraattisen fasistiklikin kanssa ei kukaan täysijärkinen lähde yhteistyöhön. Katso Armeniaa, joka olosuhteiden pakosta on "yhteistyössä" Venäjän kanssa. Homma toimii mafian ehdoilla Armenia on Venäjän siirtomaa jossa päätöksiä ei tehdä ioman Venäjän hyväksyntää. Vähän kuin ihannoimallasi YYA-ajalla Suomessa.

Eikä Venäjä mihinkään muutu sukupolvin, jollei isoa romahdusta ensin tapahdu. Aivopestyjä imperialistejä siellä riittää.

Suomen edun mukaista on kuulua länteen, ml. lännen demokratioiden puolustusliittoon.
 
Höh. Ja Te samat miehet jatkuvasti paljastatte kuinka baltian puolustamiseen tarvitaan Ruotsi ja Suomi.....toisinpäin se ei sitten toimi vai? Älkää viitsikö.

Rankkoihin ja laajoihin taisteluihin Itämeren alueella on sitoutunut tällä haavaa myös Usa. Ja Venäjä lähtee tasaiselle Usan kanssa? Mitä sieniä pureksitte, mistä saa tilata moisia tajunnanlaajentajia?

Valitan, mutta minä en ole alunalkaen syönyt tuota ajatusta siitä, että "sota baltiassa" tarkoittaa automaattisesti sotaa Suomessa. Se voi tarkoittaa, mutta mikään automaatti se ei ole. Kokonaan toinen asia on se, että tulilinjalla olisimme ensin me......ja logiikkanne mukaan ensin pitäisi hyökätä baltiaan ja varmistaa se, jotta voidaan sotatoimia Suomea vastaan....ja toisinpäin. Herra hyvästi hallikkoon, käyttäkää nyt edes ripe järkiaineesta, kun lähdette kritiikittä lallattamaan eläköityneiden transatllanttiseuran jäärien loilotuksia, joihin muutama evp-sotilaskin on yhtynyt.

Itämeri sota-altaana on nyt vaan verrattomasti monimutkaisempi case kuin mitä metia on halunnut yleisölle kertoa. Mukana on nyt de facto amerikkalaiset ja se tarkoittaa Teidän katsannossanne sitä, että Venäjä ilman muuta lähtee ottamaan niiltä turpiinsa ja huolella......voe voe.
Voe voe itsellesi. Nimenomaan esitin tilanteen jossa agressio kohdistuu meihin rauhantahtoisiin. Ei NATO ole sitoutunut mihinkään meidän apuun meille. Ei se agressio välttämättä jatku NATO-maihin. Et taida tietää käsitteen "pieni sota" taustaa. Tutki.

Baltiaan matkaisi tosin silloin rautaa ja ukkoa lännestä ihan kunnolla, mutta meille?
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top