Suomi NATOn jäseneksi - or not?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
  • Tagit Tagit
    nato

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    885
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Jostain kumman syystä Nato on tulossa Suomeen auttamaan vaikka pyytämättä ja väkisin
Jos NATO auttaa omaehtoisesti Suomea se apu kohdistuu Ahvenanmaahan ja muihin NATO:lle tärkeisiin kohteisiin ei Kainuun puolustamiseen. Saattaa olla että meille tulee käskytystä miten saamme toimia tai muuten NATO uhkaa viedä apunsa pois. Lopulta kun tilanne on tarpeeksi muuttunut saattaa tulla ilmoitus että : -Me vedämme puolustuslinjamme Tornionjoki laaksoon. Oli upeaa taistella rinnallanne, pärjäilkää.

Olen saanut sellaisen käsityksen, että jotkut NATOa kannattavat eivät kuitenkaan äänestä NATOa kannattavia poliitikkoja. Miksi?
No kun suurin osa NATOa kannattavista poliitikoista on sitten työelämän asioissa täysin mahdottomia vaihtoehtoja pienituloiselle palkansaajalle tai työttömälle.
 
No kun suurin osa NATOa kannattavista poliitikoista on sitten työelämän asioissa täysin mahdottomia vaihtoehtoja pienituloiselle palkansaajalle tai työttömälle.
Sanoisin että Kokoomuksesta ja RKP:stä (siis nämä ainoat NATOon myönteisesti suhtautuvat puolueet) löytyy joitain sosiaalista markkinataloutta kannattavia pienituloisen duunarin asiaa ajavia.
 
Erityisesti kohdat:

"Samaan aikaan Nato-maiden kesken on virinnyt keskustelu tuen antamisesta mahdollisessa Itämeren kriisitilanteessa myös Suomelle ja Ruotsille, vaikka ne eivät ole Naton jäsenmaita."

"ULKOPUOLISTEN maiden osallistumisen rajausta juuri Suomeen ja Ruotsiin ymmärretään HS.n tietojen mukaan sekä Natossa että EU:ssa."

Tätä samaa tässä on jauhettu kohta vuoden verran. Jostain kumman syystä Nato on tulossa Suomeen auttamaan vaikka pyytämättä ja väkisin, jos konflikti Itämerellä kärjistyy eikä paljon paperisia sopimuksia kysellä. Suomella ja Ruotsilla on nyt hyvä mahdollisuus kerrankin noukkia rusinoita pullasta ilman maksumieheksi joutumista tai aktiivisen roolin ottamista.

EUrostoliitossa sitä "vastuuta" onkin jo kylliksi nettomaksajan asemassa kannettu.

Jospa Suomen päättäjät ovat valinneet Usan kaveriksi? Jospa he katsovat, että Usan kaveruus on itseasiassa SE juttu ja poliittisesti hankalampi Nato voidaan vielä sivuuttaa.....

Käsi sydämelle: jos Usa on varmistamassa turvallisuuttamme syistä, jotka ovat hyvinkin itsekkäitä, niin eikö se ole jo jotain? Juu, se artikla puuttuu. Ehkä päättäjät katsovat asiaa niin, ettei esim. Portugalin tai Espanjan puolustushaluja tässä ollakaan vailla. Ja tosiasia on, että Usan tuki on SE, joka lopunviimein ratkaisee. Löydän itseni tavastakaa pohtimassa asiaa juuri näin.

Paperilla oleva julkinen sopimus puuttuu, mutta Usa näyttäisi olevan kaverina. Itkua kuuluu niin kauan, kun tuo paperipannahinen uupuu. Ehkä kommentoinnissa näkyy suomalaisten varsin sinisilmäinen usko paperille kirjattujen sovittujen asioiden jumalpitävyyteen.....ja kun ruuti rupeaa palamaan, tahtoo paperiversioiden arvo muuttua.

Löydän toki itseni miettimästä asioita myös hyvin pragmaattiselta kannalta. Usan läsnäololle alueella, sen ystävyydellä ja "tukemisella" on varmasti hintalappunen. Paljonko eurooppalaiset valtiot ml. Suomi ovat hankkimassa sanotaan seuraavalla 15-vuotiskaudella sotamateriaalia? Takaako jenkkiystävyys myös sen, että hankinnat kohdistuvat voittopuolisesti sikäläisiin sotakonsortioihin? Takuulla tarkoittaa. Jenkit voivat sanoa hyvällä omallatunnolla, että "hei, me tienataan tällä"......jos joku ryhtyy pohtimaan asiaa siten, että nomutkumaksaahan joukkojen kierrättäminen Euroopassakin rahaa...joo, mutta mekanismihan on se, että nämä kulut sosialisoi myös Usa eli veronmaksajat hoitaa. Sotakonsortioiden voitot ovat yksityistä plaatua. Näin se maailma pelaa.
 
Äänestyssysteemissä äänestetään puoluetta. Tämä korostuu erityisesti pienissä vaalipiireissä, joissa on jaossa kourallinen paikkoja. Lisäksi on sellainen kuin puoluekuri. Vaikka kansanedustaja olisi jostain puolueen linjasta eri mieltä, omiin muroihin ei kusta.
 
Turha sitä on valittaa miten poliitikot ei vie meitä NATOon, jos itse kuitenkin äänestää näitä Kremlin lakeijoita

Olen yrittänyt löytää elämää myös Naton ulkopuoleltakin. Kumpi on lopulta suomalaisille isompi juttu: jäsenyytemme Unionissa vai Nato? Tai minun seuraava Lapin reissu tai heinäkuun tili, siis mulle? Nämä jälkimmäiset kysymykset ohittavat Nato-keskustelun jo kirkkaasti.....:rolleyes:
 
Äänestyssysteemissä äänestetään puoluetta.
Juuri näin, puolueet on se mikä päättää, ei yksittäinen kansanedustaja saa p***n vertaa aikaiseksi yksin. Niin että paljon rehellisempää olisi pitää blokkivaalit kuin nyt meillä oleva näennäinen henkilövaali.
 
Ruotsi pyrkii mukaan sekä NATO:n korkean valmiuden joukkoihin, että Brittien valmiusjoukkoihin. Suomen poliittisen eliitin TP Niinistön johdolla elättämä toive (harha) ja päättämättömyys on johtamassa tilanteeseen, jossa olemme jäämässä todella yksin oman erityissuhteemme kanssa.

Ruotsilla on NATO-hakemus sisällä parin kolmen vuoden sisällä. Jo sitä ennen ovat erittäin aktiivisesti tekemässä valtioiden välisiä sopimuksia johtavien NATO-maiden kanssa.

Suomi jatkaa päänsä työntämistä päättämättömyyden pensaaseen.

Ari Pesosen erinomainen puheenvuoro, käykääpä lukemassa. Lainasin tämän kokonaisuudessaan "Turvallisuuspoliittinen ympäristö elää" ketjuun.
Pesonen joko tulkitsee Ruotsin solmimia sopimuksia väärin tai antaa väärän todistuksen. Kaikki mainitut sopimukset ovat rauhanajan sopimuksia ja eivät sisällä puolustusvelvoitteita. Tuo brittien nopean toiminnan joukon osallistuminen on verrattavissa Suomen ja myöhemmin mukaan tulleen Ruotsin osallistumiseen Naton nopean toiminnan joukkoihin, joka on kriisinhallintaan suntautuva, ei artikla viiden velvoitteisiin suuntautuva.

Olennainen ero yhteistyöhön Suomen kanssa on, että Suomen kanssa rakennetaan nyt myös kykyä operatiiviseen yhgeistyöhön. Tässä on kuitenkin myös huomattava että kyvyn rakentamisesta huolimatta ei mitään velvoitteita ole otettu.

Niille jotka haikailevat puolustusliittoa Ruotsin kanssa, voin todeta että haikailu on turhaa. Ruotsin demarit argumentoivat sotilaallisen liittoutumattomuuden nimiin, vaikka Lissabon 42.7 ja Ruotsin oma solidaarisuuslauseke avun antamisesta ja ottamisesta jo on tehnyt asemasta kaikkea muuta. Jos ryhdyttäisiin puhumaan sotilasliitosta Suomen kanssa, syntyisi ikävä jatkokysymys, että miksi sitten ei Natoon. Demareiden syy olla negatiivisia Naton suhteen on selkeästi sisäpoliittinen. Jos Ruotsin demarit ottaisivat myönteisen Nato-kannan, "Nato-vaaleissa" puolueesta vuotaisi äänestäjiä vihreisiin ja vasemmistopuolueeseen. Tätä seurausta koko ajan pienenevä demaripuolue ei ole (vielä) ottamaan.

Tässä kuitenkin aika ja Putinin klikin politiikka tekee tehtäväänsä. Koko porvarialliansi on jo Naton kannalla. Ruotsidemokraatit ovat vastaan, mutta puolueen kannattajista on enemmistö puolesta. Ruotsidemokraatit ovat hieman mielipidetutkimuksissa menettäneet kannatustaan, ilmeisesti koska sekä hallitus että allianssipuolueet heräsivät viime vuoden turvapaikanhakijavyöryn jälkeen ja muuttivat turvapaikkapolitiikkaansa. Nyt on sallittu puhua määristä ja uutena sallittuna aiheena on noussut esiin alaikäishuijaus. Ruotsidemokraattien johto ei siis pitkään voi potkia tutkainta vastaan olemalla eri kannalla kuin jäsenistön enemmistö, jos muut puolueet tarjoavat liki samaa turvapaikkapolitiikkaa kuin ruotsidemokraatit. Tässä joko puolue vaihtaa kantaa tai merkittävä osa kannattajista äänestää eri puoluetta.

Seuraavien Ruotsin valtiopäivävaalien jälkeen voimme siis joutua ajolähtötilanteeseen jos uusi muodostettava hallitus saa enemmistön, tai vähemmistöhallitus saa enemmistön tuen Nato-hakemukselle. Sellaisessa tapauksessa nähtäisiin löytyykö meiltä valtiomiehiä.

Tähän yhtälöön kuuluu myös, että rahoojen loppuessa Venäjältä, Putinin klikki tarvitsee taas jotain kansaa yhdistävää. Onko se uusi pieni sota vai jotain muuta jää nähtäväksi. Arja Paananenhan jopa pohti että haluaako Kreml Suomen liittyvän Natoon väitteistä huolimatta, jotta Kreml voisi sen jälkeen todistella Venäjän kansalle että katsokaa nyt, olimme oikeassa, Nato tulee rajoillemme.

Toiveet ulkopuolisena pysymisestä ovat haihattelua. Jos Putinin klikki on tarpeeksi hullu ajaakseen itsensä sotaan Naton kanssa, olemee sijaintimme, EU-jäsenyytemme ja läntisen luonnollisen yhteistyön johdosta sotatoimien kohteena ja sivustakatsojan roolia ei ole.

Kysymys onkin, riittääkö EU-jäsenyysvja läntinen yhteistyö pitämään Putinin klikille tarpeellisen "pienen sodan" poissa meidän rajaltamme?
 
Pieni sisäinen piruni melkein toivoo että Putin järjestäisi jonkun sotilaallisen konfliktin Suomea vastaan niin saisivat viimeisetkin NATO-epäilijät silmät auki ettei Putin ole mikään kiltti pieni setä.
 
Erityisesti kohdat:

"Samaan aikaan Nato-maiden kesken on virinnyt keskustelu tuen antamisesta mahdollisessa Itämeren kriisitilanteessa myös Suomelle ja Ruotsille, vaikka ne eivät ole Naton jäsenmaita."

"ULKOPUOLISTEN maiden osallistumisen rajausta juuri Suomeen ja Ruotsiin ymmärretään HS.n tietojen mukaan sekä Natossa että EU:ssa."

Tätä samaa tässä on jauhettu kohta vuoden verran. Jostain kumman syystä Nato on tulossa Suomeen auttamaan vaikka pyytämättä ja väkisin, jos konflikti Itämerellä kärjistyy eikä paljon paperisia sopimuksia kysellä. Suomella ja Ruotsilla on nyt hyvä mahdollisuus kerrankin noukkia rusinoita pullasta ilman maksumieheksi joutumista tai aktiivisen roolin ottamista.

EUrostoliitossa sitä "vastuuta" onkin jo kylliksi nettomaksajan asemassa kannettu.
No niin, vaikka toisaalta näennäisesti esität hyviä suhteita USA:n kanssa, todellinen kello taas soi. Löperö kirjoitus salatuilla lähteillä käängyi heti Naton tulemiseksi "pyytämättä ja väkisin". Ei missään tuollaista väitetty, paitsi postauksessasi. Juuri tuollaista tekniikkaa käyttävät sattumalta Sputnikissakin.
 
Pieni sisäinen piruni melkein toivoo että Putin järjestäisi jonkun sotilaallisen konfliktin Suomea vastaan niin saisivat viimeisetkin NATO-epäilijät silmät auki ettei Putin ole mikään kiltti pieni setä.

Kyllä se sieltä tulee.....mutta pahaa pelkään että se julistetaan suomessa "rauhanturvaamis operaatioksi".... :confused:
 
Olen yrittänyt löytää elämää myös Naton ulkopuoleltakin. Kumpi on lopulta suomalaisille isompi juttu: jäsenyytemme Unionissa vai Nato? Tai minun seuraava Lapin reissu tai heinäkuun tili, siis mulle? Nämä jälkimmäiset kysymykset ohittavat Nato-keskustelun jo kirkkaasti.....:rolleyes:
Itselläni tietysti on helppo tehdä äänestyspäätökset kun ehdokkaat joiden äänestämistä voin harkita ovat NATOn lisäksi muistakin aiheista samoilla linjoilla kuin minä. Pakko kuitenkin arvostaa @hwyl'iä joka äänesti RKP:tä NATOn ja muun ulkopolitiikan vuoksi, vaikka itse onkin vasemmistolainen.
 
Jospa Suomen päättäjät ovat valinneet Usan kaveriksi? Jospa he katsovat, että Usan kaveruus on itseasiassa SE juttu ja poliittisesti hankalampi Nato voidaan vielä sivuuttaa.....

Käsi sydämelle: jos Usa on varmistamassa turvallisuuttamme syistä, jotka ovat hyvinkin itsekkäitä, niin eikö se ole jo jotain? Juu, se artikla puuttuu. Ehkä päättäjät katsovat asiaa niin, ettei esim. Portugalin tai Espanjan puolustushaluja tässä ollakaan vailla. Ja tosiasia on, että Usan tuki on SE, joka lopunviimein ratkaisee. Löydän itseni tavastakaa pohtimassa asiaa juuri näin.

Paperilla oleva julkinen sopimus puuttuu, mutta Usa näyttäisi olevan kaverina. Itkua kuuluu niin kauan, kun tuo paperipannahinen uupuu. Ehkä kommentoinnissa näkyy suomalaisten varsin sinisilmäinen usko paperille kirjattujen sovittujen asioiden jumalpitävyyteen.....ja kun ruuti rupeaa palamaan, tahtoo paperiversioiden arvo muuttua.

Löydän toki itseni miettimästä asioita myös hyvin pragmaattiselta kannalta. Usan läsnäololle alueella, sen ystävyydellä ja "tukemisella" on varmasti hintalappunen. Paljonko eurooppalaiset valtiot ml. Suomi ovat hankkimassa sanotaan seuraavalla 15-vuotiskaudella sotamateriaalia? Takaako jenkkiystävyys myös sen, että hankinnat kohdistuvat voittopuolisesti sikäläisiin sotakonsortioihin? Takuulla tarkoittaa. Jenkit voivat sanoa hyvällä omallatunnolla, että "hei, me tienataan tällä"......jos joku ryhtyy pohtimaan asiaa siten, että nomutkumaksaahan joukkojen kierrättäminen Euroopassakin rahaa...joo, mutta mekanismihan on se, että nämä kulut sosialisoi myös Usa eli veronmaksajat hoitaa. Sotakonsortioiden voitot ovat yksityistä plaatua. Näin se maailma pelaa.
Tää on samaa itkua kuin EU:n maksujen suhteen. Valitaan lillukka ja kagsotaan sitten lillukan kannalta.

Tottaikai lännelle on edullisempaa jos asema on sellainen ettei sota uhkaa ja bisnekset pyörivät. Sodan kohteeksi johtuminen on vähän helvetin kallista ja sen johdosta kannattaa nostaa kynnystä niin korkealle että siihen ei jouduta. Pelkkä asemateriaalin osto ei sitä kynnystä nosta, tästä ei ne kuitenkaan tule-ajattelusta on syytä luopua jollei sitten haluta satsata kunnolla omaan puolustukseen, ts. joku 4-5 % BKT:sta. Siinä sitten köyhät ja kipeät vinkuvat kun tuet puoligettiin ja lääkeisiin ei ole rahaa, mutta ollan sitten itsenäisiä ja sotilasleiri samalla.

Selkeintä kynnyksen nostoa on Natoon liittyminen. Aseiden osto voidaan sitten hoitaa miten halutaan, kunhan idästä ei osta mitään mikä sisältää mikroprosessorin.
 
Olen yrittänyt löytää elämää myös Naton ulkopuoleltakin. Kumpi on lopulta suomalaisille isompi juttu: jäsenyytemme Unionissa vai Nato? Tai minun seuraava Lapin reissu tai heinäkuun tili, siis mulle? Nämä jälkimmäiset kysymykset ohittavat Nato-keskustelun jo kirkkaasti.....:rolleyes:

Nämä äänestyskysymykset ovat peräti hankalia ja niihin liittyy kanssa se kysymys mikä on tärkeätä.

Pirullisinta hommassa on se, että jos poliitikolta kysyy suoraan niin se lupaa joko kannattaa tai vastustaa kysyjästä riippuen tai on jos lahjaton poliitikko, niin sit puolueen kanta tai ympäripyöreätä liirum laarumia.

Onneksi nykyään netissä on tietoa ehdokkaista. Niistä vähän pystyy lukemaan minkälainen ihminen on ja mitkä arvot on. Lisäksi selviää, että mitä kysymyksiä painottaa.

Kun jaksaa vähän kaivella niin saattaa löytyä vaikka oikeistopuolueen edustaja, joka on kovinkin Natoon menossa ja sotaveteraanien asialla. Kun hommaa kaivelee pidemmälle, niin ehdokkaalla on 16 ja 17 vuotiaat pojat ja mielipide jonka mukaan asevelvollisuus on muinaisjäänne. Maanpuolustushenkikin paljastuu enemmän sellaiseksi juhlalounas, shekki veteraaneille + yhteisselfie ylikorpraali Väinön kanssa touhuksi. Ammuntaakin kuulemma saa harrastaa paljon, kunhan sen tekee ampumaseuran aseilla ja mutkat jää lukkojen taakse radalle harjoituksen jälkeen. Natokin olisi siis tosi hyvä ja energinen juttu, jos joku tulee rajan yli niin se on ydinsota ja eiks se ois aika kauheeta putininkin oligargeille?

Puoluekin tietenkin vaikuttaa ja aika harvoin sieltä paljastuu mitään aivan toisella tavalla ajattelevia henkilöitä kuin mitä luuli.

Tietty elämänkokemuskin auttaa, esimerkiksi ateististen oikeistolaisten kanssa ei kannata suunnitella muuta kuin polttolaitosta ja tilintarkastusta. Vihreiden kanssa mikään normaali logiikka ei pelaa. Ei oikeita töitä tehnyt vasemmistolainen on sanotaanko kauniisti kauhistus. "Äentiset" stalinistit, väkivaltarikolliset tai vammaisten kiusaajat kannattaa kiertää kaukaa.

Kannattaisiko maanpuolustus.netin vaalikoneen hahmottelu aloittaa jo nyt?
 
No niin, vaikka toisaalta näennäisesti esität hyviä suhteita USA:n kanssa, todellinen kello taas soi. Löperö kirjoitus salatuilla lähteillä käängyi heti Naton tulemiseksi "pyytämättä ja väkisin". Ei missään tuollaista väitetty, paitsi postauksessasi. Juuri tuollaista tekniikkaa käyttävät sattumalta Sputnikissakin.

Höpönlöpön. Jos malttaisit edes lukea koko kommentin läpi, niin huomaisit sen alussa olevan HS:n tämän päiväisen kirjoituksen linkkeineen ja siitä lainasin vielä erikseen framille kaksi erillistä kohtaa.

Siinä sulle salaliitto ja putinin ovela juoni vaikka koko viikonlopun tarpeiksi.
 
Noista adamin sputnik-heitoista ei paljon kannata verenpainettaan nostaa. Kaikki kunnia ja klooria adamille, mutta SUOMEN alkuasukkaiden kielen nyanssit eivät hänelle näytä avautuvan täydellä volyymillaan. Mikä mahtaa sitten olla adamin kotikieli, tiedä häntä, lie vaikka koulussa kantanut Gagarin-pinssia rintapielessään.....
 
Noista adamin sputnik-heitoista ei paljon kannata verenpainettaan nostaa. Kaikki kunnia ja klooria adamille, mutta SUOMEN alkuasukkaiden kielen nyanssit eivät hänelle näytä avautuvan täydellä volyymillaan. Mikä mahtaa sitten olla adamin kotikieli, tiedä häntä, lie vaikka koulussa kantanut Gagarin-pinssia rintapielessään.....
No, tulihan sieltä henkilöön, ei mielipiteisiin käyvää, kuten mun laamanaattor kritiikki. Jos joku toistaa aika lailla samaa agendaa kuin eräät välineet, siitä pitää voida puhua. Asiaan ei kuulu mistä osasta Suomea tulee, millä kielellä on käynyt koulunsa tms.

Valitse nyt itsellesi pari pojoa.:(

Edit: Viittaus että olisin vierasperäinen on erityisen törkeätä kun esi-isän kuolema isovihan aikana on merkitty itä-suomalaiseen kirkonkirjaan juuri isovihan jälkeen. Kauemmaksi ei voida mennä koska venäläiset polttivat kirkonkirjat.

Lisäksi, mitä sillä on väliä vaikka suku olisikin vierasperäinen? Näyttäähän Janitskikin kelpaavan xenofobeille?
 
Erityisesti kohdat:

"Samaan aikaan Nato-maiden kesken on virinnyt keskustelu tuen antamisesta mahdollisessa Itämeren kriisitilanteessa myös Suomelle ja Ruotsille, vaikka ne eivät ole Naton jäsenmaita."

"ULKOPUOLISTEN maiden osallistumisen rajausta juuri Suomeen ja Ruotsiin ymmärretään HS.n tietojen mukaan sekä Natossa että EU:ssa."

Tätä samaa tässä on jauhettu kohta vuoden verran. Jostain kumman syystä Nato on tulossa Suomeen auttamaan vaikka pyytämättä ja väkisin, jos konflikti Itämerellä kärjistyy eikä paljon paperisia sopimuksia kysellä. Suomella ja Ruotsilla on nyt hyvä mahdollisuus kerrankin noukkia rusinoita pullasta ilman maksumieheksi joutumista tai aktiivisen roolin ottamista.

EUrostoliitossa sitä "vastuuta" onkin jo kylliksi nettomaksajan asemassa kannettu.
http://yle.fi/uutiset/puolustusmini...vulle_spekulaatiota_ja_toiveajattelua/8947047
"Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kiistää tiedon Nato-maiden mahdollisesta sotilaallisesta tuesta Suomelle ja Ruotsille.

Niinistö kuittaa Helsingin Sanomien uutisen spekulaatioksi ja toiveajatteluksi. Hänen mukaansa asia ei ole ollut esillä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

– Suomi ei ole Naton jäsen eikä Suomi pääse seuraamaan sitä keskustelua, mitä Nato-maat käyvät kokouksissaan. Toki minä puolustusministerinä osallistun Naton puolustusministerikokoukseen ensi viikolla. Joissakin aikaisemmissakin kokouksissa olen ollut, mutta mihinkään puolustussuunnitteluun tai Nato viidennen artiklan mukaiseen toimintaan sotilasliittoon kuulumattomia maita ei tietenkään päästetä, Niinistö sanoo."
Ei siis ole mitään rusinoita poimittavaksi, ilman NATO:n täysjäsenyyttä. Kyse on vain sisäpoliittisesta kusetuksesta.
 
Olen saanut sellaisen käsityksen, että jotkut NATOa kannattavat eivät kuitenkaan äänestä NATOa kannattavia poliitikkoja. Miksi?

Ei ole mitään järkeä vollottaa kuinka pitäisi olla NATOssa, kuinka pitäisi olla länttä, ja miten ei saa olla suomettunut, ja sitten antaa ääni jollekkin kepulille tai vassarille. Se on ääni itään päin kumartelulle. Turha sitä on valittaa miten poliitikot ei vie meitä NATOon, jos itse kuitenkin äänestää näitä Kremlin lakeijoita.

Naton takia mahdollisesti väärälle puolueelle annettu ääni on turha, koska Suomi ei kuitenkaan tällä vaalikaudella missään nimessä natoon liity. Miksi sellainen asia mikä varmuudella ei tapahdu, vaikuttaisi äänestyspäätökseen?
Jospa Suomen päättäjät ovat valinneet Usan kaveriksi? Jospa he katsovat, että Usan kaveruus on itseasiassa SE juttu ja poliittisesti hankalampi Nato voidaan vielä sivuuttaa.....

Käsi sydämelle: jos Usa on varmistamassa turvallisuuttamme syistä, jotka ovat hyvinkin itsekkäitä, niin eikö se ole jo jotain? Juu, se artikla puuttuu. Ehkä päättäjät katsovat asiaa niin, ettei esim. Portugalin tai Espanjan puolustushaluja tässä ollakaan vailla. Ja tosiasia on, että Usan tuki on SE, joka lopunviimein ratkaisee. Löydän itseni tavastakaa pohtimassa asiaa juuri näin.

Paperilla oleva julkinen sopimus puuttuu, mutta Usa näyttäisi olevan kaverina. Itkua kuuluu niin kauan, kun tuo paperipannahinen uupuu. Ehkä kommentoinnissa näkyy suomalaisten varsin sinisilmäinen usko paperille kirjattujen sovittujen asioiden jumalpitävyyteen.....ja kun ruuti rupeaa palamaan, tahtoo paperiversioiden arvo muuttua.

Jos usko muodolliseen sopimukseen on heikko, niin miksi usko ei-muodolliseen sopimukseen tai sopimuksettomaan tilaan pitäisi olla yhtään sen parempi? Jos paperi on pelkkä paperi, hyväksyn tämän osin koska en ole hyväuskoinen, muta pakko kysyä miksi joku kabinetin takahuoneessa puhuttu epämääräinen puhe olisi arvokkaampi? USA:lla voi olla nyt intressi edistää Suomen (tai minkä tahansa länsimaan) vapaana pysymistä. Jos keskustelun mielekkyyden kannalta lähdetään siitä, että USA edistää Suomen vapautta (tuskin se nytkään antaa turvatakuita) niin kuinka kauan tämä jatkuu? Seuraavan presidentin valintaan, kongressin käsittelyyn vai mihin? Mitä tarkalleen tämä USA:n positiivinen suhtautuminen sisältää tai kattaa? Sen, että Yhdysvallat myy hävittäjiä ja moderneja ohjuksia meille markkinahintaan nyt ja mahdollisen kriisin sattuessa? Wau...

Tää on samaa itkua kuin EU:n maksujen suhteen. Valitaan lillukka ja kagsotaan sitten lillukan kannalta.

Tottaikai lännelle on edullisempaa jos asema on sellainen ettei sota uhkaa ja bisnekset pyörivät. Sodan kohteeksi johtuminen on vähän helvetin kallista ja sen johdosta kannattaa nostaa kynnystä niin korkealle että siihen ei jouduta. Pelkkä asemateriaalin osto ei sitä kynnystä nosta, tästä ei ne kuitenkaan tule-ajattelusta on syytä luopua jollei sitten haluta satsata kunnolla omaan puolustukseen, ts. joku 4-5 % BKT:sta. Siinä sitten köyhät ja kipeät vinkuvat kun tuet puoligettiin ja lääkeisiin ei ole rahaa, mutta ollan sitten itsenäisiä ja sotilasleiri samalla.

Selkeintä kynnyksen nostoa on Natoon liittyminen. Aseiden osto voidaan sitten hoitaa miten halutaan, kunhan idästä ei osta mitään mikä sisältää mikroprosessorin.

Muuten samaa mieltä, mutta 4-5% ei sentään tekisi Suomesta sotilasleiriä. 4-5% BKT:stä toteutuisi jo nyt jos hyväksyttäisiin Poutvaaran ja muiden laskemat asevelvollisuuden piilokustannukset. Mä en niitä kyllä ihan suoraan osta.
 
Matti Vanhanen: Selvä ei Suomen Nato-jäsenyydelle

Tänään klo 17:33
Keskustan presidenttiehdokkaaksi Seinäjoen puoluekokouksessa asetettava Matti Vanhanen korostaa, että Suomen on annettava selkeä viesti aikomuksistaan.


Selkeä kannanotto Nato-jäsenyydestä pidättäytymiseen on Vanhasen mukaan nyt paras keino edistää vakautta Suomen lähiympäristössä.

Vanhasen mukaan on tärkeätä viestiä Suomen asema niin, että se ymmärretään lähiympäristössämme oikein.

- Pitää sanoa hyvin selvästi: Emme ole hakemassa Natoon, Vanhanen linjasi Seinäjoella ennen puoluekokouksen alkua pidetyssä paneelissa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061021701519_uu.shtml
 
Matti Vanhanen: Selvä ei Suomen Nato-jäsenyydelle

Tänään klo 17:33
Keskustan presidenttiehdokkaaksi Seinäjoen puoluekokouksessa asetettava Matti Vanhanen korostaa, että Suomen on annettava selkeä viesti aikomuksistaan.


Selkeä kannanotto Nato-jäsenyydestä pidättäytymiseen on Vanhasen mukaan nyt paras keino edistää vakautta Suomen lähiympäristössä.

Vanhasen mukaan on tärkeätä viestiä Suomen asema niin, että se ymmärretään lähiympäristössämme oikein.

- Pitää sanoa hyvin selvästi: Emme ole hakemassa Natoon, Vanhanen linjasi Seinäjoella ennen puoluekokouksen alkua pidetyssä paneelissa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061021701519_uu.shtml


Keskusta ei tule saamaan minun ääniä koskaan, ei koskaan. Jos tuollaisia lausuntoja antaa, pitäisi maalla olla vähintään yhtä vahva armeija aseineen, kuin Israelillä, atomiaseineen ja USA:n vankka selkänoja takana.
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top