Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Itselle on jäänyt aika hämäräksi minkälaista yhteiskuntaa nykyvasemmisto oikein kannattaa, ja porukan vaalimenestyksen perusteella en ole ainoa epätietoinen.Kyllä sinun näkemyksesi vassareista on vähän vanhentunut. Taitaa olla monelle se Putinin Venäjä melkeinpä suurempi saatana kuin USA. Suurin osa nykyvassareista on myös niin nuoria ettei heillä ole ehtinyt olla paljoa, jos ollenkaan kontakteja entiseen NL:ään. Vai meinaatko että Arhinmäki on 13-vuotiaana ollut Stasin tai KGB:n agentti?
Sen olen kiinnostuneena pannut merkille että kannatettuaan yli 100 vuotta kansainvälistymistä, vasemmisto on yhtäkkiä ruvennut tämän kehityksen jarruttajaksi ja kansallisen ideologian kannattajaksi! Aikaisemmin kansallisuuteen takertuminen nähtiin taantumuksellisena.
Itselle on jäänyt aika hämäräksi minkälaista yhteiskuntaa nykyvasemmisto oikein kannattaa, ja porukan vaalimenestyksen perusteella en ole ainoa epätietoinen.
Keskustavasemmisto eli demarit kannattaa perinteistä Suurta Valtiota eli hyvinvointiyhteiskuntaa, on se sitten saksalainen sosiaalinen markkinatalous tai ruotsalainen kansankoti.
Tästä vasemmalle mentäessä keskitytään lähinnä vastustamiseen. Vasemmisto vastustaa USAa, EU:ta, Israelia, NATOa, suuryrityksiä, (ääri-)oikeistoa, markkinataloutta, armeijaa, Putinin Venäjää, autoritaarista Kiinaa, islamisteja ja ydinvoimaa. Mutta ei nykypolven vassarit mitään wanhan koulukunnan komukoitakaan ole. Joko ne on puhtaita populisteja tai sitten ne ei vaan oikeasti pidä mistään.
Leikittelen hieman aiheella, josta en mitään ymmärrä:
kansallistunteet ja nationalismi on ajettava marginaaliin, jotta EU:n liittovaltiokehitykseltä poistetaan väestöön liittyviä jarruja.
väestön pääosa on saatettava lapatossun tilaan, eri tavoilla, jotta tämä sama tavoite voi saada täyttymyksensä. (huom. tuo lapatossu - henkinen tila - voi syntyä hyvin monella tavalla)
yksittäisten kansojen puolustuskyky on hajoitettava, edelleen ym. syistä. Suuret sotilaalliset tekijät on suorastaan hävitettävä. (Jugoslavia) etenkin, jos ne osuvat geopoliittisesti pahaan saumaan.
Voiko näissä olla perää?
Torrakon ajatuksen esteenä on tosiasia, että Eu-maat ovat vain muutamaa kummajaista lukuunottamatta Naton jäseniä. On vaikea, ellei mahdotonta saada heitä luopumaan toimivasta järjestelmästä(Nato). Miksi he luopuisivatkaan?
Ongelmahan on meillä, ei heillä.
Nojatuolistrategin mielipiteeseen tutkimuksen ja teollisuuden suhteen on helppo yhtyä.
Kriisinhallinnan osalta taas kysyn miksi ihmeessä sen EU,n pitäisi tehdä jotain joka tehdään jo muualla? Tässä tapauksessa Natossa.
Natolla on jo olemassa oleva komento-organisaatio viestiyhteyksineen. Sillä on sovittu toimintatapa operaatioiden käynnistämiseen joka on koeteltu operaatioissa, esim Kosovo.
EU,n sotilaallisen puuhastelun kanssa tuhlaamme vain rahaa ja resursseja tupla organisaatioon, kaikki vain sen takia että muutama Suomalainen ei halua kuulua Natoon.
Anteeksi, etten usko muiden ymmärtävän meidän ajatuksenjuoksuamme.
Suhtauden myös kriittisesti EU,n omiin sotilastiedusteluelimiin.
Tiedustelun saralla "toinen mielipide" voi kuitenkin joskus olla hyödyllinen.
NATOn sääntöjä voisi viilata siten, että EU-jäsenvaltiot tulkitaan suoraan jäseniksi myös NATOon niin mitään hakulomakkeita/prosesseja ei tarttis Turvallisuuttahan Suomi lähti hakemaan kun EUhun liityttiin?
At first glance, it appeared that the US had military treaty obligations to both parties in the war, bound to the UK as a member of the North Atlantic Treaty Organization (NATO) and to Argentina by the Inter-American Treaty of Reciprocal Assistance (the "Rio Pact"). However, the North Atlantic Treaty only obliges the signatories to give support if the attack occurs in Europe or North America north of the Tropic of Cancer, and the Rio Pact only obliges the US to intervene if one of the adherents to the treaty is attacked—the UK never attacked Argentina.