Hyväuskoisia hölmöjä ovat ne jotka luottavat "ystävyyteen" valtioiden välillä. Itse asiassa koko ystävyys hömpötys kansojen välillä oli neukkulaista psyopsia. Jokainen joka vetoaa samistunteisiin ja ystävyyteen, voi mennä nurkkaan häpeämään. Venäjä pahuuteen vetoaminen on lapsellista, sillä jokainen suurvalta pyrkii takaamaan elintärkeät etunsa, jos se saadaan näyttämään kansainvälisen oikeuden mukaiselta, eettiseltä tai muita kiva-kiva tuntemuksia herättävinä, niin sen parempi. Ikävä juttu jos ei näin ole, mutta ei sitä valtiolaivaa kannata karille ajaa matkustajien mielipiteiden ja tykkäysten perusteella. Historian kirjoja lukemalla kyllä selviää, kuka loppujen lopuksi se pahis ja paskiainen. No hävinnyt tietenkin.
Kyllä valtioilla voi olla ihan aitojakin ystäviä. Yleensä se menee niin, että mitä pienempi maa, niin sitä enemmän on ystävyyden tarvetta. Tästä hyvänä esimerkkinä on meidän Pohjoismaat jotka olemme ystäviä/veljiä/serkkuja. Tietenkin joka maa pistää oman kansan ja valtion turvallisuuden ensisijalle, mutta ajatus että maailmassa olisi vain feikkikavereita, selkäänpuukottajia ja vihollisia on turhan nihilistinen. Lisäksi tässä globalisoituneessa maalimassa keskenäisriippuvuus on niin suurta, että intressitkin kohtaavat. Eli auttamalla kaveria autat itseäsi. Näin Ranska on esim toiminut EU:ssa taloudellisissa asioissa koska Italia.
Jos nyt palataan itse topikin aiheeseen, niin Natovastaisuus omassa lähipiirissäni pohjautuu muutamiin perusasioihin.
1) "No ei ne meitä kuitenkaan auttaisi / jouduttaisiin vedetyksi vasten tahtoamme konflikteihin."
Tämä on varmasti sitä perinteistä lintukotomeininkiä mikä on edelleen yleisesti vallalla. Kaikki paha tapahtuu aina jossain muualla, ja jos me hoidamme asiamme itse, olemme kaiken pahan ulkopuolella. Lisäksi on oletuksena juuri tämä nihilismi ettei kukaan auttaisi pientä Suomea, koska Suomenlinnan portissa lukee typerä slogan joka ei pidä paikkaansa.
2) "Venäjä suuttuu ennennäkemättömästi ja syntyy uusia jännitteitä"
Varmaan pitääkin paikkansa. Mutta eihän se olisi sotilaallinen kosto, vaan taloudellinen mitä nyt monet pitävät aika typeränä vaihtokauppana.
3) "Turkki"
Tämä on varsinkin viime aikoina noussut esille. Moni on sanonut osasyyksi sen ettei halua olla samassa sotilasliitossa tuon roistovaltion kanssa. Pienemmässä määrin myös Yhdysvallat, koska Irakin sota on vielä lähimuistissa.
4) "Ei meitä ketään uhkaa"
Tämäkin on vähän tätä kylmän sodan kajua. Joo, silloin Itämeri oli sivuosassa ja Fulda Gapissa olisi käyty ne isot myllyt. Ihmiset eivät ole yksinkertaisesti ymmärtäneet painopisteen muutosta ja että turvallisuustilanne lähialueellamme on heikentynyt.
5) "Ei meillä ole mikään mikä kiinnostaa"
Niinno, mikä nyt maailman rikkaimmassa neljänneksessä olevan korkean teknologian ja geopoliittisesti tärkeässä maassa nyt yleensä kiinnostaisi? Esim kiinalaisia vakoojia jotka tälläkin hetkellä toimivat täällä. Huvikseen varmaan hilluvat?
Näissä kaikissa korostuu Suomen aseman ja profiilin karkeaa aliarvioimista, ja se että kun piiloudutaan kiven taakse niin voimme leikkiä ettemme oikeasti olemassa. Uskon että nämä pointit ovat yleisiä monen tolkun ihmisen perusteissa kun ovat Natoa vastaan. Äärivasemmistolaiset ja heidän aivopestyt jälkeläiset, YYA-kepulordit, MV-lehti kotiryssät ja olmit jotka hokevat "asevelvollisiamme laitettaisiin jenkkien öljysotiin" sitten huomattavassa vähemmistössä.