Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kuva paljastaa: Venäläiskenraalin mukaan Suomi ja Ruotsi kuuluvat käytännössä jo Natoon
Perjantai 5.5.2017 klo 06.02
Venäläiskenraalin dioissa sanotaan Suomen ja Ruotsin antavan infrastruktuuriaan eli esimerkiksi satamia ja lentokenttiä Pohjois-Euroopassa tapahtuville Naton joukkojen siirroille.
Venäjän armeijan yleisesikunnan päällikkö, kenraali Valeri Gerasimov puhui ennen vappua Moskovassa järjestetyssä kansainvälisessä MCIS-turvallisuuskonferenssissa Euroopan muuttuneesta turvallisuustilanteesta sekä Naton ja Venäjän välisistä suhteista.
Venäläiskenraali Gerasimovin mukaan vakaa ja rauhallinen Eurooppa on muuttunut jännitteiseksi vastakkainasettelun alueeksi Naton toiminnan vuoksi.
Gerasimov kuvasi puheessaan Naton ja Venäjän välejä historiallisen huonoiksi. ”Suhteet ovat huonoimmat sitten kylmän sodan”.
Kenraalin mukaan Euroopan nykyinen huono kehitys johtuu ennen muuta siitä, että Nato on lisännyt joukkojaan ja iskukykyään Venäjän lähirajoilla, mikä ”pakottaa Venäjän vastatoimiin”.
(Esityskuvat: KUVAKAAPPAUS/YOUTUBE)
Suomen virallinen linja poikkeaa selkeästi venäläiskenraalin näkemyksestä.
Suomi mukana
Puheensa yhteydessä Venäjän armeijan yleisesikunnan päällikkö esitti dian, jonka mukaan myös Suomi kuuluu käytännössä Natoon, ja samalla myös Venäjän kokemaa Nato-uhkaa lisäävien maiden joukkoon.
Gerasimovin esittämässä englanniksi tekstitetyssä diakuvassa todetaan Naton aktiivisesti epävakauttavan toimillaan Eurooppaa.
Kuvatekstissä sanotaan Suomen ja Ruotsin antavan infrastruktuuriaan Pohjois-Euroopassa tapahtuville Nato-joukkojen siirroille.
Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että Suomi antaisi esimerkiksi satamiaan ja lentokenttiään Naton käyttöön.
Suomi eri linjoilla
Suomen virallinen linja poikkeaa selkeästi venäläiskenraalin näkemyksestä. Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon mukaan Nato on keskeinen eurooppalaista turvallisuutta ja vakautta edistävä toimija.
Myös venäläiskenraalin näkemys Suomen Nato-yhteistyöstä on mielenkiintoinen, koska Suomen virallisen linjan mukaan Suomi on ainoastaan Naton läheinen kumppani, ”joka toteuttaa laajaa ja kehittyvää kumppanuutta Naton kanssa”.
Ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon mukaan Suomen ja Naton yhteistyötä syvennettäessä otetaan huomioon, että kumppanuusyhteistyö ei sisällä 5 artiklan mukaisia turvatakuita eikä velvoitteita.
Nato-ovi auki
Suomen linjana on pitää yllä mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä ”seuraten tarkasti turvallisuusympäristönsä muutosta”.
Vielä vuonna 2012 Suomi linjasi olevansa sotilasliittoihin kuulumaton maa.
Kenraali Gerasimovin kuvaama tuore Suomen Nato-asemointi kertoo siitä, miten Venäjällä on pantu merkille Suomen Nato-linjan muutos.
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg toivotti Sauli Niinistön tervetulleeksi Nato-kokoukseen Brysseliin viime marraskuussa. (EPA/AOP)
KREETA KARVALA
[email protected]
Tiedossahan tämä tietenkin on eikä mitään uutta mutta näille Naton vastustajille tarpeellista yleisen median kertomaa.Just luin saman. Ja turvatakuitahan ei ole.
Tiedossahan tämä tietenkin on eikä mitään uutta mutta näille Naton vastustajille tarpeellista yleisen median kertomaa.
Noo tätä on vaikea mitata. Tiedossa kuitenkin on, että sotilaissa ja virkamiehissä - jopa nuoremmissa poliitikoissa on paljon asiaan tervepäisesti suhtautuvia. Jotka siis ymmärtävät, että Suomi on ilmoittanut ja valinnut puolensa mutta ei ole ottanut sen mukana tulevaa turvatakuuta osakseen. Nämä ovat toistaiseksi varsin hiljaa mutta monet toimivat avainasemissa ja pitävät kiinteitä yhteyksiä Natoon ja länteen.Kylmäävää tietoa. Tuskin menevät madonluvut jakeluun ymmärtämättömille kun eivät ole menneet vielä muutenkaan.
Uussuomettumisesta puheenollen, Vanhasen Masa on julkistanut neuvonantajalistansa. Jos tämä mies kaadereineen tulee pääsemään ulko- ja puolustuspolitiikan kärkipaikoille jatkossa, niin suhteissa itään puhaltavat raikkaat tuulet, suoraan 60-80 -luvuilta.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705052200121544_pi.shtml
Noo tätä on vaikea mitata. Tiedossa kuitenkin on, että sotilaissa ja virkamiehissä - jopa nuoremmissa poliitikoissa on paljon asiaan tervepäisesti suhtautuvia. Jotka siis ymmärtävät, että Suomi on ilmoittanut ja valinnut puolensa mutta ei ole ottanut sen mukana tulevaa turvatakuuta osakseen. Nämä ovat toistaiseksi varsin hiljaa mutta monet toimivat avainasemissa ja pitävät kiinteitä yhteyksiä Natoon ja länteen.
Sekä Matti Vanhanen että Eero Heinäluoma häärivät nuorisopoliitikkoina Neuvostoliiton siipien alla toimineessa Rauhanpuolustajissa. Neuvostoliiton ohjus rauhan ohjus, USA:n ohjus sodan ohjus! Tätä ei pidä unohtaa, eikä antaa muidenkaan unohtaa. Suomettuminen on tässä maassa ohitettu, kuin sitä ei ikinä olisikaan ollut.
Äänestyslapussa pitäisi siis lukea, Kyllä - haluan Suomen liittyvän Natoon, Ei - jolloin hyväksyn, että pysymme Venäjän etupiirissä.
Kun Vanhasta ja Heinäluomaa kuuntelee tänään, niin mikä on muuttunut?
Tai Kepulaisia noin yleensä?
Jep. Siitä listasta sitten Seppo Kääriäinen puolustusministeriksi, luoja paratkoon.Kylmäävää tietoa. Tuskin menevät madonluvut jakeluun ymmärtämättömille kun eivät ole menneet vielä muutenkaan. Niille jotka vastustajille jotka asian ymmärtävät, siinä ei ole mitään uutta, uussuomettuneet kyllä tietävät ja hyväksyvät tilanteen. Tämähän on ollut heidän tavoitteensakin, tavallaan.
Uussuomettumisesta puheenollen, Vanhasen Masa on julkistanut neuvonantajalistansa. Jos tämä mies kaadereineen tulee pääsemään ulko- ja puolustuspolitiikan kärkipaikoille jatkossa, niin suhteissa itään puhaltavat raikkaat tuulet, suoraan 60-80 -luvuilta.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705052200121544_pi.shtml
Kepun sisäpolitiikka haisee kokoomusnuorelta ja ulkopolitiikka entiseltä kommunistiselta puolueelta.
Nimetkääpä joku NATO:a kannattava kepulainen poliitikko? Täytyyhän niitä löytyä. Vai löytyykö?