Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
Yritä nyt päästä sen yli, että moni suomalainen Nato jäsenyyden kannattaja toivoo asevelvollisuuden lakkauttamista. Hesari ei suinkaan ole tässä asiassa yksin.

Jahans...

Juttele sinä vaan...

Eli NATOn kannattajat toivovat yleisen asevelvollisuuden lakkauttamista...

Yleisen asevelvollisuuden kannatus Suomessa ennätyskorkealla
AARO AALTO 29.11.2017 16.31
81 prosenttia suomalaisista kannattaa nykyisenlaista asevelvollisuusjärjestelmää. Neljä viidestä ajattelee, että Suomen puolustuspolitiikkaa on hoidettu hyvin. Nato-jäsenyyden kannatus on laskenut hieman.
– Uusimmassa tutkimuksessa kahdeksan kymmenestä kannattaa yleistä asevelvollisuutta, sanoo Sofia Vikman, Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) puheenjohtaja ja kokoomuksen kansanedustaja.
Vielä vuonna 2011 nykyisenkaltaisen asevelvollisuuden kannattajia oli kolme viidestä, 67 prosenttia. Myönteisimmin järjestelmään suhtautuvat keskustapuolueen kannattajat, joista 97 prosenttia on nykyisen järjestelmän kannalla. Vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat taas ovat halukkaimpia muuttamaan järjestelmää: heistä 67 prosenttia kannatti nykyjärjestelmää.
Kannatus on nyt korkeimmillaan neljääntoista vuoteen.

Tiedot selviävät MTS:n tänään julkaisemasta vuosittaisesta mielipidetutkimuksesta.
Luottamus puolustuspolitiikan hoitoon on pysynyt samana viime vuodesta: 79 prosenttia piti sitä hyvin hoidettuna. Perussuomalaistaustaisesta puolustusministeristä huolimatta perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kannattajat olivat puolustuspolitiikkaan tyytymättömimpiä: heistä 76 prosenttia piti puolustuspolitiikkaa onnistuneena. Kokoomuksen kannattajilla vastaava luku oli korkein, 90.
22 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Suomen pitäisi pyrkiä Naton jäseneksi. Viime vuonna vastaava luku oli 25. Kriittisimmin jäsenyyshakemukseen suhtautuvat 25–34-vuotiaat, joista 13 prosenttia kannatti jäsenyyttä.
Kysely mittaa myös suomalaisten pelkoja ja uhkakuvia. Kolme eniten mainittua olivat tänä vuonna maailman pakolaistilanne, kansainvälinen terrorismi ja ilmastonmuutos.
Vikman mainitsi julkistamistilaisuudessa keskiviikkona 29. marraskuuta, että esimerkiksi Nato-jäsenyyden kannatus on hieman noussut niinä vuosina, kun aseelliset konfliktit on koettu vakavimpina uhkina. Niinä vuosina, kun esimerkiksi ilmastonmuutosta ja terrorismia on pelätty enemmän, Nato-jäsenyyttä on kannatettu hieman vähemmän.
Yleisen asevelvollisuuden kovasta kannatuksesta huolimatta maanpuolustustahto ei ollut aivan yhtä vahvaa.
Kysymykseen "Jos Suomeen hyökätään, niin olisiko suomalaisten mielestänne puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta?" vastasi myöntävästi 72 prosenttia vastaajista.
Kyselyyn haastateltiin 1001 henkilöä, joista 54 prosenttia oli naisia ja 46 prosenttia miehiä. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.
https://ruotuvaki.fi/uutinen/-/asse...ollisuuden-kannatus-suomessa-ennatyskorkealla

Eli vihreiden ja vasemmistoliiton NATOhaukat ajavat asevelvollisuuden lakkauttamista???

Kannattaisi tehdä jotain faktatsekkiä kuitenkin hei siellä...
 
Viimeksi muokattu:
Jahans...

Juttele sinä vaan...

Eli NATOn kannattajat toivovat yleisen asevelvollisuuden lakkauttamista...



Eli vihreiden ja vasemmistoliiton NATOhaukat ajavat asevelvollisuuden lakkauttamista???

Kannattaisi tehdä jotain faktatsekkiä kuitenkin hei siellä...

Varmaan asevelvollisuuden kannattajat onkin selkeä enemmistö jos muut on hesarin toimitus.
 
Markku vastaa kysymykseen.

Puolustusministeri Shoigu uhkasi Suomea ja Ruotsia avoimesti vastatoimilla.

Markku Salomaa, mitä Venäjän vastatoimet voisivat nyt olla?

- Lähinnä sitä, että he tuovat ohjusjärjestelmiä lähelle Suomen rajaa. Suomen sotilastiedustelu on tiennyt jo pitkään, että Venäjä on valmistellut Iskander-ohjusten asemia lähelle Viipuria ja vastaavia asejärjestelmiä voi tulla muuallekin.

- Eli Venäjä todennäköisesti siirtää näitä 500 kilometrin kantaman Iskander-ohjuksiaan Suomen rajojen lähelle, joilla voidaan kattaa koko Suomi sekä lisää ilmavoimien ja laivaston vastaavia järjestelmiä niin, että niillä yltää Suomen lisäksi myös Ruotsiin.

Salomaa heittää kovan haasteen Suomen valtiojohdolle.

- Minä oletan nyt, että Suomen valtiojohto, tasavallan presidentti, pääministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri ovat tarkkaan harkinneet. Heillä täytyy nyt olla jokin vastaus tähän. Ryhdytäänkö käräjöimään kuten talvisodan alla, jolloin luultiin, että päästään käräjöimään Kansainliittoon siitä, että pitääkö noudattaa Kansainliiton peruskirjaa vai Suomen ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyspolitiikkaa, vai onko venäläisillä optio, että he saavat toimia oman mielensä mukaan.

- Heillä (valtiojohdolla) täytyy olla jokin vastaus tähän. Joku kortti pitää nyt lyödä pöytään.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807252201094697_u0.shtml?utm_campaign=uutisboksi_201511

Musta Pekka?
 
Minä oletan nyt, että Suomen valtiojohto, tasavallan presidentti, pääministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri ovat tarkkaan harkinneet. Heillä täytyy nyt olla jokin vastaus tähän. Ryhdytäänkö käräjöimään kuten talvisodan alla, jolloin luultiin, että päästään käräjöimään Kansainliittoon siitä, että pitääkö noudattaa Kansainliiton peruskirjaa vai Suomen ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyspolitiikkaa, vai onko venäläisillä optio, että he saavat toimia oman mielensä mukaan.

- Heillä (valtiojohdolla) täytyy olla jokin vastaus tähän. Joku kortti pitää nyt lyödä pöytään.

Salomaa kannattaa Suomen liittymistä Natoon, mutta on myös ehdottanut vaihtoehtona kahdenvälisen puolustussopimuksen tekemistä Yhdysvaltojen kanssa, missä tapauksessa Suomi voisi hänen mukaansa luopua omista meri- ja ilmavoimistaan.[3]
Wiki
Erikoisia käänteitä on sattunut herralle..
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001551165.html
 
Noista Shoigun hölinöistä voisi sanoa sen, että nyt kun Venäjän isännöimät potkupallokisat ja Helsingin huipputapaaminen Trumpin kanssa on ohi, voi Venäjä taas keskittyä olemaa sitä mitä se on aina ollut. Pienempiään alati uhkaileva ja pelotteleva koulukiusaaja. Eivät tapojaan opi parantamaan ikinä.
 
Sotilasprofessori IS:lle: Venäjän puheiden jälkeen piirun verran lähempänä Natoa

Antti Kirkkala | 27.07.2018 | 11:02- päivitetty 27.07.2018 | 11:26

Venäjän puolustusministerin tiukat kommentit ovat herättäneet keskustelua.

Tasavallan presidentti totesi tammikuussa, että Suomen ei tule hakea Nato-jäsenyyttä, mutta asiaa tulisi harkita hyvin vakavasti tilanteessa, jossa Venäjä suhtautuisi Suomeen yhtä vihamielisesti kuin Natoon.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu totesi tiistaina asevoimien johdolle Moskovassa, että länsivaltojen toiminta ”on johtanut vallitsevan turvallisuusjärjestelmän tuhoutumiseen”.
– Epäluottamus on lisääntynyt, joten tilanne vaatii meiltä vastatoimia, Sergei Shoigu sanoi.
Hän mainitsi erikseen huolensa Suomen ja Ruotsin lähentymisestä Natoon.
– Toukokuussa he allekirjoittivat sopimuksen, jonka kautta maat osallistuvat jatkossa täysimittaisesti Naton harjoituksiin sekä sen komento- ja asejärjestelmiin. Tästä hyvästä Nato sai täyden pääsyn maiden ilmatilaan ja aluevesiin, puolustusministeri väitti.

Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori Petteri Lalu toteaa Ilta-Sanomille, että Venäjän ulkopoliittinen linja on muuttumassa selvästi tiukemmaksi.
Venäjä on aiemmin ilmoittanut ryhtyvänsä vastatoimiin valtioita kohtaan, jotka hakeutuvat Natoon. Venäjä on kuitenkin sanonut varsinaisen päätöksne olevan jokaisen maan oma asia.

Nyt Shoigu paheksui Suomen ja Ruotsin toimintaa jo siksi, että maat olivat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksia Naton ja Yhdysvaltojen kanssa.
Lalun mukaan asetelma on Shoigun kommenttien myötä piirun verran lähempänä alkuvuodesta kuvailtua tilannetta. Ruotsin ja Suomen lähestyvät vaalit saattoivat myös vaikuttaa ulostuloon.
– Olisi Venäjälle voitto informaatiovaikuttamisessa, jos maiden hallitusohjelmiin tehtäisiin kirjaus, jossa todettaisiin, ettei Nato-jäsenyyttä valmistella hallituskauden aikana, Lalu sanoo IS:lle.

Suomessa puolustusministeriö korjasi useita Venäjän puolustusministerin väittämiä tiedotteellaan. Ministeriön mukaan Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain toukokuussa allekirjoittama aiejulistus edellyttää puolustusvoimien lupaa valtion alusten ja ilma-alusten pääsylle Suomen aluevesille ja ilmatilaan. Suomessa ei ole kyberoperaatiokeskusta, vaan monikansallinen hybridiosaamiskeskus. Ministeriön mukaan ”Suomen asema sotilaallisesti liittoutumattomana maana on selkeä ja Suomi tekee itse turvallisuuspoliittiset valintansa”.

https://www.verkkouutiset.fi/sotila...heiden-jalkeen-piirun-verran-lahempana-natoa/
 
Salomaa kannattaa Suomen liittymistä Natoon, mutta on myös ehdottanut vaihtoehtona kahdenvälisen puolustussopimuksen tekemistä Yhdysvaltojen kanssa, missä tapauksessa Suomi voisi hänen mukaansa luopua omista meri- ja ilmavoimistaan.[3]

Onko tämä @Teme irroitettu jostain asiayhteydestä ja näyttää siis näin ollen hmm. erikoiselta? Vai kuvaako se laajemminkin tietyn piirin käsityksiä Suomen puolustusjärjestelyistä?

Suurin osa -liittokeskusteluista- ja twiittiujelluksesta on konditionaalien sävyttämää hömppää, joka kuvaa enemmän kirjoittajien omaa haavemaailmaa kuin todellisuutta, jossa elää kihnutamme.
 
Tämä oli hyvin kuvattu kommenteissa. Jos Venäjä ei ole hyökkäämässä Suomeen niin meidän liittoutumisen ja tänne hyökkäämisen vaikeutumisen ei pitäisi Venäjää ärsyttää.
Lähinnä kommentti kohdistui lehden "kyselyyn", jossa saa vastata määrättömästi.. olisihan se mielenkiintoista mikäli vastaava tulos saataisiin hieman luotettavampien metodien mukaisissa kyselyissä..

#turpo vitjassa kyselyyn vastaamaan kehotti oikein kuningas..:ROFLMAO:
Aki Kivirinta
Pohjoisen kuningas. Liberaalipuolueen hallituksen jäsen ja Liberaalipuolueen Oulun piirijärjestön puheenjohtaja
 
Viimeksi muokattu:
Salomaa kannattaa Suomen liittymistä Natoon, mutta on myös ehdottanut vaihtoehtona kahdenvälisen puolustussopimuksen tekemistä Yhdysvaltojen kanssa, missä tapauksessa Suomi voisi hänen mukaansa luopua omista meri- ja ilmavoimistaan.[3]

Onko tämä @Teme irroitettu jostain asiayhteydestä ja näyttää siis näin ollen hmm. erikoiselta? Vai kuvaako se laajemminkin tietyn piirin käsityksiä Suomen puolustusjärjestelyistä?

Suurin osa -liittokeskusteluista- ja twiittiujelluksesta on konditionaalien sävyttämää hömppää, joka kuvaa enemmän kirjoittajien omaa haavemaailmaa kuin todellisuutta, jossa elää kihnutamme.

Markku Salomaan mielipide tuskin on se ratkaiseva tekijä. Markulla on jo ikänsäkkin puolesta menossa jonkinlainen myöhäinen sadonkorjuu. Varsinkin CV:hen on tullut ikäviä ryppyjä. Lisäksi olen pannut merkille, että Markun viimeisissä kirjoissa on horjuvaa tekstiä ja niissä käytetään omalaatuisia termejä joista punakynä olisi viuhunut aineopinnoissa. Kun vertaa vaikka Teräkseen kovaan poliittiikaan, niin täytyy vain ihmetellä onko siellä ollut sama mies näppiksen ääressä? Varsinkin kun ajattelee kuinka horjuvaa on ollut Markun analyysi viimeisissä kirjoissa ja siihen päälle vielä omituinen tuulentupien rakentelu hypoteettisten liittolaisuus järjestelyjen ja liitoydinpommien kanssa.

Nato keskustelua olen seurannut 25+ vuotta ja aika harvassa ovat ne poliitikot jotka sanovat, että puolustusmäärärahoja kasvatetaan jos mennään Natoon. Enemmänkin on korostettu jutun halpuutta ja sitä kuinka voidaan luottaa muiden ilma-aseeseen ja tiettyihin yhteisiin kapasiteetteihin kuten AWACS koneisiin.
 
Salomaa kannattaa Suomen liittymistä Natoon, mutta on myös ehdottanut vaihtoehtona kahdenvälisen puolustussopimuksen tekemistä Yhdysvaltojen kanssa, missä tapauksessa Suomi voisi hänen mukaansa luopua omista meri- ja ilmavoimistaan.[3]

Onko tämä @Teme irroitettu jostain asiayhteydestä ja näyttää siis näin ollen hmm. erikoiselta? Vai kuvaako se laajemminkin tietyn piirin käsityksiä Suomen puolustusjärjestelyistä?

Suurin osa -liittokeskusteluista- ja twiittiujelluksesta on konditionaalien sävyttämää hömppää, joka kuvaa enemmän kirjoittajien omaa haavemaailmaa kuin todellisuutta, jossa elää kihnutamme.

Kak gospodi baikal?

Liittyykö tämä kommentti johon olet minut tägännyt jotenkin siihen että Ingsoc sanoi NATOn kannattajien ajavat asevelvollisuuden poistamista johon vastasin Ruotuväen linkillä joka kertoi että ~33% Vihreiden ja Vasemmistoliiton kannattajista toivoo asevelvollisuuden loppumista???
 
Liittyykö tämä kommentti johon olet minut tägännyt jotenkin siihen että Ingsoc sanoi NATOn kannattajien ajavat asevelvollisuuden poistamista johon vastasin Ruotuväen linkillä joka kertoi että ~33% Vihreiden ja Vasemmistoliiton kannattajista toivoo asevelvollisuuden loppumista???

Liittyy se sillä tavoin, että aina kannattaa perehtyä siihen, mitä on niissä vankkureissa, joita alkaa kiskomaan. Puheet ovat puheita, teot tekoja. Konditionaalien runsaus näissä kysymyksissä on pelkkää puhetta, tekojen tulee olla tekoja.
 
Liittyy se sillä tavoin, että aina kannattaa perehtyä siihen, mitä on niissä vankkureissa, joita alkaa kiskomaan. Puheet ovat puheita, teot tekoja. Konditionaalien runsaus näissä kysymyksissä on pelkkää puhetta, tekojen tulee olla tekoja.

Kaikista eniten pelkään sitä, että suomalaiset ei edes tiedä mitä mieltä ne on asioista. Ensiksi asiaa viedään hiljalleen sammutetuin valoin eteenpäin, sitten kyseenalaistetaan kaikki vanha ja siinä samalla ilmoitetaan, että muutokset on jo oikeastaan tehty ja, että tutkainta vastaan on turha potkia. Keskiverto äänestäjä pystytään tarvittaessa vaivuttamaan 11 vuotiaan tasolle, juuri sen porukan päsmäreimmän pikkuskidin tasolle, jonka suosikkijoukkue vaihtuu aina liigakauden kuluessa. Kai sitä mielipidettä saa vaihtaa???

Muutama vuosi ennen asevelvollisuuden lakkauttamista esimerkiksi saksalaiset kenraalit antoivat systemaattisesti lausuntoja joiden mukaan asevelvollisuus on puolustuksen selkäranka ja sitä kautta saadaan koulutettuja ja fiksuja miehiä riveihin. Ranskassa asevelvollisuus oli tasavallan tae, vallankumouksen arvojen huipentuma ja oli jokaisen oikean ranskalaisen pyhä synnyinvelvollisuus puolustaaa ranskan kansaa, valtiota ja kulttuuria.

Suomalainen eliitti on jo aikapäivää sitten aloittanut irtautumisen asevelvollisuudesta. Ilmiö on jo levinnyt keskiluokankin riveihin ja jopa tämän foorumin kirjoittelijoiden pojat menee sivariin kun intti sotkee opintoja.

Jokainen voi tykönänsä miettiä, kenen agendaa hesari edustaa kun se ajaa voimakkaasti ja avoimesti Nato jäsenyyttä, mutta samalla se jatkuvasti tekee myyräntyötä asevelvollisuutta vastaan vaikenemisen, vähättelyn ja mitätöinnin keinoin.
 
Viimeksi muokattu:
Jokainen voi tykönänsä miettiä, kenen agendaa hesari edustaa kun se ajaa voimakkaasti ja avoimesti Nato jäsenyyttä, mutta samalla se jatkuvasti tekee myyräntyötä asevelvollisuutta vastaan vaikenemisen, vähättelyn ja mitätöinnin keinoin

Jep. Ja hesari on hesari eikä mikään "panoviesti pälkäneeltä" - paikallislehti. Me voidaan omassa kuplassamme leikkiä tietävämme ja uskovamme asevelvollisuudesta ym. ihan vaikka mitä. Kahtokkee mihin suuntaan Suomenkin asevoimaa on viety....inhoittava putilohvi nyt aiheutti häikkää TAVOITETILOJEN SAAVUTTAMISESSA. Ei ni mikään muu.

Mutta jatketaan vain turvallista jauhantaa tässä omassa pikku violetissa kuplassamme, uskostamme on tehty de facto ja kenraalin vedet silmissä pitämä kesäkuun neljännen puhe on kuin piikki narkkarin suoneen.
 
Liittyy se sillä tavoin, että aina kannattaa perehtyä siihen, mitä on niissä vankkureissa, joita alkaa kiskomaan. Puheet ovat puheita, teot tekoja. Konditionaalien runsaus näissä kysymyksissä on pelkkää puhetta, tekojen tulee olla tekoja.
Nyt tulee kyllä sellaista jargonia että edes Väyrynen ei saisi tätä selitettyä...

Saisiko saman suomeksi?
 
Olen näköjään joskus menneisyydessä ollut liittymistä vastaan kun kysely on laitettu.
No, viime vuodet (2014?-->) ovat saaneet takkini kääntymään. Joten perun edellisen, väitän päinvastaista ja olen koko ajan ollut absoluuttisen oikeassa. :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top