Suomi NATOn jäseneksi - or not?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
  • Tagit Tagit
    nato

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    885
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Kaalisoppa vyöryi näytön kautta päälle, kun tuolta avasin "bio" välilehden.

Minun silmiin erittäin epäilyttävää porukkaa. Edit: Joku ihan rehellisesti listaa itsensä "Suomen antifasistisen komitean" jäseneksi. Sehän on Johan Bäckmanin järjestö.

Edit2: Verkkosivuston pääpiru kuuluu tuohon Bäckmanin järjestöön.
Tempauksen takana on rekisteröity yhdistys nimeltä Suomen antifasistinen komitea. Sen johtohahmoihin kuuluvat Antti-Pekka Mustonen, Kerkko Paananen ja Mikael Storsjö.


Kyseessä ei siis ole samaa SAFKA-nimeä käyttävä rekisteröimätön yhdistys, joka on saanut erityisesti Venäjällä paljon julkisuutta ajamalla venäläisäitien näkökulmaa suomalais-venäläisten lapsikiistojen yhteydessä
.

- Meidän vakaa käsityksemme on, että se komitea ei edusta antifasismia, siksi perustimme oman rekisteröidyn yhdistyksemme, sanoi varapuheenjohtaja Kerkko Paananen.

 
Jos ajatellaan, että mitä optio-sana tarkoittaa, niin esim. hankintasopimuksessa se tarkoittaisi, että hinnat ja muut sopimusehdot on etukäteen neuvoteltu ja kirjattu ylös ja sitten kun optio halutaan lunastaa, ei enää tarvitse käydä sopimusneuvotteluja, koska ne on valmiiksi jo sovittu etukäteen.

Tällä logiikalla NATO-optio tarkoittaisi, että Suomen liittymissopimus ja liittymisehdot on etukäteen neuvoteltu ja hyväksytetty kaikkien NATO-maiden toimesta ja varsinainen Natoon liittyminen eli NATO-option lunastaminen olisi siten pelkästään ilmoitusasia Suomen puolelta. En usko hetkeäkään, että Suomella olisi tällaista NATO-optiota olemassa.
No termihän on täysin perusteeton. Ja ehkä juuri siksi käytetty. Voidaan ajatella, että kun Nato ei sulje hakuikkunaa niin jäsenyyden hakemiseen on optio valmiina. Itse jäsenyyteen ei ole (joskin sitäkin on kuvailtu jopa Naton puolesta suotuisasti).

Näin ollen Suomi viestittää Venäjälle, että voimme hakea Natojäsenyyttä jos Venäjä kohdistaa vaatimuksia Suomeen. Ja tässä on se Suomen oma optio turvallisuuspoliittiseen tiekarttaamme. Nato-yhteensopivuus, isäntämaasopimus ja muu tarvittava jäsenyyden eteen on jo tehty.

Minä itse en todellakaan kannata Optio-sanaa koska se sallii poliitikonvässyköiden piiloutua sen taakse. Tarkoitti sillä kuka mitä tahansa.
 
Näin Kazakstanissa. Tiedämme, mitä nuo tekivät, tietää tuo nainenkin.
NATO:n jäsenmaassa ei tule vastaavaa tilannetta.

im-466315

Liitytään mieluummin NATO:on!


(wsj.com)
 

Tolstoi hahmotteli, että sen jälkeen kun Venäjään on liittynyt joitakin aiemmin imperiumiin kuuluneita maita, niin Baltian maat ja Suomi ”konttaavat itse” mukaan, kun ne ovat tajunneet ”oman asemansa mitättömyyden”.
 
Ihmisiä sumutetaan asialla, jota ei ole olemassa.
Olemme jäsen tai emme ole tässä on oikeasti ne vaihtoehdot.
Jep. Ja kun kerran ulkoministeri Haavisto on todennut, että liitymme Natoon vain jos omat voimamme eivät riitä, niin se tarkoittaa, että seuraava sota käydään yksin ja jos siitä selviämme, niin ehkä sitä seuraava sota sitten vasta NATOn jäsenenä. Uskon, että se vaatisi selkkauksen, jos suomalaiset ja venäläiset ampuvat toisiaan, että tämä maa Natoon liittyisi
 
Jos olisin tämän tasavallan presidentti ja hallitus, niin alkaisin ASAP katsella lentoa Brysseliin Stoltenbergin pakeille, hyvälaatuinen mustekynä mukana.

Voimaa venäläinen kunnioittaa, ei mitään muuta.
 
Voimaa venäläinen kunnioittaa, ei mitään muuta.
Voitas alkaa tosissaan kattelemaan niitä Pariisin rauhansopimuksen pykäliä. Kunnolliset ohjusjoukot ja nykyaikaiset Itämeren oloihin sovitetut pienet mutta myrkylliset sukellusveneet olis paikallaan.
 
Nyt on jäänyt jo "option" vahvistaminen pois..toivo EU:lle..

EU:n puolustusministereillä vakavatunnelmainen kokous – Kaikkonen toivoo EU:lle vahvempaa roolia​

”Jännitteet näyttävät valitettavasti jatkuvan, ja pidän tilannetta vakavana”, puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) sanoo.

EU:n korkea edustaja Josep Borrell ja Ranskan puolustusministeri Florence Parly EU:n puolustusministerikokouksessa Brestissä keskiviikkona.

EU:n korkea edustaja Josep Borrell ja Ranskan puolustusministeri Florence Parly EU:n puolustusministerikokouksessa Brestissä keskiviikkona. KUVA: FRED TANNEAU / AFP
Teija Sutinen HS

20:36
Bryssel

PUOLUSTUSMINISTERI Antti Kaikkonen (kesk) toivoo EU:lle vahvempaa roolia Venäjän kanssa käytävissä neuvotteluissa.

”Ei Euroopan tulevaisuudesta voi mitään päättää tai sopia ilman Euroopan unionia. EU:n täytyy olla hereillä. Toki jäsenmaita on konsultoitu muilla tavoin, mutta itse toivoisin, että EU pystyisi ottamaan vahvempaa roolia näissä keskusteluissa.”
 
Juuri noin se on oleva menemään tulevaisuudessakin.

Suomalaiset voivat kuvitella valitsevan puolensa aina tilanteen mukaan. Näin tuskin on suurvaltojen karttahuoneissa asiaa ajateltu.

2. maailmansotaa edeltävä tilanne ei ollut tässä suhteessa vertailukelpoinen, koska silloin Suomi tuskin olisi voinut liittoutua kenenkään kanssa vaikka olisi halunnutkin.
No ehkä NL:n. Siinäkin olisi voinut olla epämieluisia reunaehtoja...
 
PUOLUSTUSMINISTERI Antti Kaikkonen (kesk) toivoo EU:lle vahvempaa roolia Venäjän kanssa käytävissä neuvotteluissa.

”Ei Euroopan tulevaisuudesta voi mitään päättää tai sopia ilman Euroopan unionia. EU:n täytyy olla hereillä. Toki jäsenmaita on konsultoitu muilla tavoin, mutta itse toivoisin, että EU pystyisi ottamaan vahvempaa roolia näissä keskusteluissa.”

Erikoinen kommentti Kaikkoselta,,,,Eikö hän tiedä että EU:n jäsenmaiden sotilaallisesta koskemattomuuden takaajana on Puolustusliitto NATO... Siinä on samat jäsenmaat kuin EU:ssa.
Venäjän rajanaapureista vain Suomi ei ole ymmärtänyt hakeutua NATO:n jäseneksi.
- siis miten Suomen turvallisuusvaje tulee korjata....jos Kaikkonen ei ymmärrä asiaa, hän voisi kysyä muilta EU:n jäsenmaiden puolustusministereiltä mitä Suomen tulisi tehdä oman turvallisuutensa edistämiseksi.

Toisekseen myös eduskunnassa joku voisi kysyä Suomen hallitukselta..."missä tilanteessa ja koska Suomi mahdollisesti jättäå NATO-Optinsa mukaisen jäsenhakemuksen"
- paljon tyhmemmistä ja turhemmistakin asioista on eduskunnassa kyselty..
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top