Ei se uhoamista ole jos kutsuu asioita niiden oikeilla nimillä.kirjoittajina uhoamme Venäjälle. Nimittelemme Venäjää rikolliseksi diktatuuriksi, roistovaltioksi jne
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei se uhoamista ole jos kutsuu asioita niiden oikeilla nimillä.kirjoittajina uhoamme Venäjälle. Nimittelemme Venäjää rikolliseksi diktatuuriksi, roistovaltioksi jne
Tosiasia: odotellaan rauhassa, mitä Ranskan ja Saksan päälliköt keksivät Putinin kanssa. Ja peesataan taas. Liittoutuminen näköjään on asia, joka on kyettävä tekemään omin nokkineen ja sivuille vilkuilematta. Lupaa siihen ei tule Moskovasta ja pelkään pahoin, ettei sitä tule Pariisista eikä Berliinistäkään!
Juuri näin......muistelen kirjoittaneeni jotain niistä housuista, oikeista tekohousuista nimittäin...
Tuoltahan se näyttää.Joko Saulilla on tässä vähän pupua pöksyissä - tai sitten hän haluaa pitää tämän instrumentin mukana. Siis siten, että jäsenyyden mahdollisuus on Venäjälle kynnys jolla kuitenkin vältytään hakemusajan hankaluuksista. Muuta järkevää syytä en keksi.
Se, että Putin uhkailisi, en pidä syynä. Venäjältä tulevan puheen suhteen voi olla huoleti. Sieltä tulee sen tuhannen sanaa - Putiniltakin - eikä siihen peliin voi lähteä mukaan juoksemaan. Sen sijaan Venäläisten kanssa teot ratkaisevat, eikä ne kerro painostuksesta.
Tämä optiohössötys voi myös sisältää jenkkien lupauksia. Loppuviimein ne ovat tuntuvampia kuin jäsenyys konsanaan jos ajatellaan avun nopeutta ja voimaa. Tätä voisi toki tehostaa se, että Venäjä tietää asiasta.
Nämä salaisuuksien teoriat eivät kuitenkaan oikein istu Niinistön elekieleen joten pitäisin ensimmäisen kappaleeni syitä todennäköisimpänä.
Vuonna 2011 tämä oli kommenttini ja aika samoilla linjoilla mennään edelleenkin.Jos NATOon liittyminen tarkoittaisi sitä, että tarkoituksena on puolustaa Suomea ulkopuolista hyökkäystä vastaan nykyisen tyyppisellä asevelvollisuuteen pohjautuvalla armeijalla, lisättynä NATOlta saatavalla informaatiolla, kalustolla ja suoralla sotilaallisella voimalla, äänestän "kyllä".
Jos NATOon liittyminen tarkoittaisi sitä, että nykyisenkaltainen asevelvollisuusarmeija ajetaan alas, siirrytään palkka-armeijaan, puolustusmenoja kasvatetaan ja tuloksena on puolentusinaa pataljoonaa kohtalaisen iskukykyisiä joukkoja, n. 60 hävittäjän ilmavoimat, olemattomat merivoimat ja mahdollisuus ennaltamäärittelemättömään tukeen mahdollisen konfliktin syttyessä, äänestän "ei".
Mitä tuosta äänestämään.Mitä, jos äänestetäänkin siitä, että pitääkö valtionjohdon ihan ite tehdä NATO-päätös?
Vuonna 2011 tämä oli kommenttini ja aika samoilla linjoilla mennään edelleenkin.
NATO-ratkaisua haikailevien kannattaa muistaa, että 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella Suomessakin puhuttiin siitä, että asevelvollisuudesta voidaan luopua, etenkin jos liitytään Pohjois-Atlantin liiton jäseneksi. Niinpä toisaalta onkin siunaus, että näin ei käynyt. Vuosi 2014 muutti paljon.
Niin, valtiojohto on tehnyt päätöksen, että kansanäänestyksellä mennään. Ja kansa äänestää ...että päättäkää ite.Mitä tuosta äänestämään.
Valtionjohto on jo päätöksen tehnyt useasti. Kaikki ei vain millään meinaa sitä hyväksyä.
Onko päätös tehty, jos on niin milloin ja mistä tuon voi todentaa?Niin, valtiojohto on tehnyt päätöksen, että kansanäänestyksellä mennään. Ja kansa äänestää ...että päättäkää ite.
No ei ole. Ainut mikä on sanottu, on että tällä kaudella ei Natoon haeta.Onko päätös tehty, jos on niin milloin ja mistä tuon voi todentaa?
Mielipiteitä on esitetty ja mielipiteitä voi muuttaa, ja fiksut muuttuvatkin, jos olosuhteet muuttuvat.
Sama kuin yllä.Niin, valtiojohto on tehnyt päätöksen, että kansanäänestyksellä mennään. Ja kansa äänestää ...että päättäkää ite.
Mistähän se kansa äänestää sitten? Kuka on lukenut ja ymmärtänyt Naton peruskirjan ja lisäykset? Kuka tuntee Natoon kuuluvien maiden asevoimat ja muut sitoumukset ja sopimukset? Ym. En minä ainakaan, tällä foorumilla voi joitakin jäseniä olla, jotka riittävän perehtyneitä asiaan jotta voivat siltä pohjalta valita joo/ei. Valtaosa suomalaisista ei voisi äänestystään perustella millään. Pelkkää mutua ja eri suunnista tulevaa sumutusta ja propagandaa olisi äänestyspäätöksen tukena.Niin, valtiojohto on tehnyt päätöksen, että kansanäänestyksellä mennään. Ja kansa äänestää ...että päättäkää ite.
Tiedä trolleista mutta jos vertaa niin samanlailla muutama trumppeilija piti kovasti asiaansa agendalla.Tällä palstalla 82,6% on sitä mieltä että Natoon kiitos. Silti kommenteissa suhteessa paljon Nato kielteisyyttä. Alkaako pietarin trollitehtaalla olla hätä?
No jos otetaan asiallisesti niin valtiojohtohan ei ole sanonut Natolle ei - vaan on sanonut, ettei ole ajankohtaista. Vastaus on siis ei - mutta. Ja tälle on keksitty termikin: optio. Vastauksen ei, mutta - sen ”mutta” osaa on vahvistettu mittavin keinoin, isäntämaasopimuksin, yhteensopivuuksin ja harjoituksin ymv toimin.Mitä tuosta äänestämään.
Valtionjohto on jo päätöksen tehnyt useasti. Kaikki ei vain millään meinaa sitä hyväksyä.
On sille selitys.Ja tälle dilemalle on vain yksi selitys: selitystä ei ole. .
Aa, sinä ryhdyt nyt tulkitsemaan poliitikkoja jotka siis eivät tahdo Natoon mutta tekevät kyllä kaiken mahdollisen, että voisimme (sormet ristissä) liittyä Natoon.On sille selitys.
Selitys on että poliitikot ei halua Natoon.
Poliitikoiden on vaikeaa sanoa asia suoraan.
Optio on hyvä piiloutumiskeino poliitikolle, niin ei karkoita "kyllä" äänestäjiä.
Kuten olen jo aiemmin sanonut, niin optio on keksitty Naton kannattajille kun ei viittitä sanoa suoraan, että ei olla liittymässä. Optio kompromissi.