vilval
Eversti
Kuka on tehnyt E J Penttilästä Nato asiantuntijan?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kuka on tehnyt E J Penttilästä Nato asiantuntijan?
Onko se harhainen NATO-optio ollut niin uskottava, että ajateltu liittyä sitten yhdellä puhelulla, kun tankkia alkaa vyörymään Vaalimaan suunnasta? On perin merkillistä ajattelua unohtaa asia rauhan aikana, juuri silloin kun näihin pitäisi varautua. Eihän sitä meille kerrota, mutta kun päätös kulisseissa on tehty, niin varmaan aika moni viranomainen valjastetaan kaikessa hiljaisuudessa torjumaan hybridi- jne. uhkia. Siitä "liikekannallepanosta" voi asioita läheltä seuraavat jo päätellä prosessin vaiheen.On se kumma juttu että ne jotka haluaisivat Natoon eivät pääse ja ne jotka pääsevät eivät mene
– Jos olisimme Naton jäsen, sota ei olisi alkanut. Haluaisin saada turvatakuut maalleni ja kansalleni, Zelenskyi sanoi sunnuntaina CNN:n haastattelussa.
Asia tulee kyllä Suomen osalta nyt muuttumaan mutta tähän olisi pitänyt varautua jo kauan sitten. Viimeistään silloin kun Venäjä alkoi kasaamaan rautaa Ukrainan rajoille.
Tässä menee nyt aikansa ja se ei ole ollenkaan hyvä asia. Selusta täytyy varmistaa kansainvälisellä tasolla ja puolueetkin pitää laittaa ensin ojennukseen mutta mitä enemmän aikaa kuluu sitä voimakkaammat ovat Venäjän vastareaktiot ja nyt ei puhuta vuosista vaan viikoista.
Kuka on tehnyt E J Penttilästä Nato asiantuntijan?
Risto E.J. Penttilä on vähän haukkamainen, mutta myös arvostettavan suorapuheinen. Vie keskusteluamme eteen päin ja on melko usein oikeassaViime vuoden lopulla ennusteli aivan oikein Venäjän todella hyökkäävän. Samalla esitti näkemyksen myös siitä, että tämän myötä NATO-päätös on Suomella väistämättä edessä talvella / keväällä 2022.
Koko ikänsä perehtynyt turvallisuuspolitiikkaan.Kuka on tehnyt E J Penttilästä Nato asiantuntijan?
Finland’s president has warned that applying for Nato membership would carry a “major risk” of escalation in Europe as the Nordic country explores ways to improve its security set-up after Russia’s invasion of Ukraine.
Kyllä Ranskalta NATOstakin on tarpeen kysyä. Haavisto puhui turkkilaisten kanssa. Kyllä tässä valtiojohto työtään näyttää tekevän.No nyt se hyppää kovalla kiireellä ympäriinsä lobbaamassa ideaansa Nato-jäsenyyden korvikkeeksi, jotta ehtisi ensin blokkaamaan koko homman (mahorkka suupielestä roikkuen?):
Ukrainan sota | Presidentti Niinistö keskusteli Ranskan presidentti Macronin kanssa – Niinistön mukaan keskustelu oli ”avoin ja suora”
”Otin esille kysymykset, jotka liittyvät tämänhetkiseen turvallisuuspoliittiseen keskusteluun Suomessa”, Niinistö kertoo.www.hs.fi
Minkäs teet, kun se ei näytä kokevan hommaansa kansan palvelijana, vaan että Sauli päättää ihan itse mitä tehdään...
The Finnish president said he saw the “escalation risk in Europe” as different to its debate on security solutions. “If there is an escalation it would have a huge impact [on] everybody. That is why I underline the risk of escalation, not linking that to Finnish behaviour or our decision-making.”
Niinisto underscored that deepening defence co-operation with Sweden and the US was a real possibility, alongside Finland’s status as an enhanced partner of Nato. “It is a large network of different co-operation that we have created. One alternative is to create it more and more,” he said.
He added that in his recent meeting with US president Joe Biden “Swedish-Finnish-American co-operation was discussed, and we got a lot of understanding from Washington”.
The Finnish president also stressed that the “tradition has been to keep our own defence forces as strong as possible”. Finland, a country of 5.5mn people, can call on up to 280,000 troops. “We will strengthen them further,” Niinisto added.
Jotain paskaahan sitä täytyy julkisuuteen selittää.Mutta kiertääkö se kyselemässä sitä, tukeeko Ranska, jenkit jne. Suomen Nato-jäsenyyttä jos sitä haetaan, vai esittelemässä näitä omia tuputtamiaan ideoita ettei haetakaan, vaan "syvennetään yhteistyötä entisestään USA:n ja Ruotsin kanssa"?
Presidentti säilyttää edelleen asemansa merkittävänä valtioelimenä ja valtionpäänä. Ulkopolitiikan johtamista koskeva perustuslain säännös ei muutu: Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.
Jos päätöksenteossa on erimielisyys presidentin ja valtioneuvoston välillä, asia päätetään eduskunnan hyväksymän kannan mukaisesti.
Heinäluoma tyypillinen kepu/demari eli oman edun tavoittelija ja opportunisti. Kyllä hän tuulen kääntymisen aistii heti eikä epäröi kääntyä oikeaan suuntaan. Ei siellä aiemmin mikään ideologia hänellä Natoa vastustanut, vaan henk koht edut. Nyt tajuaa, että suurimmat edut seuraavat NATOn kannattajia. Esim. turha pyrkiä presidentiksi, jos ei nyt tajua hypätä NATO-junaan. Hyvä kuitenkin, että kannattaa.Ei riitä heinäluomalla, pitää myös aktiivisesti katua
Heinäluoma tyypillinen kepu/demari eli oman edun tavoittelija ja opportunisti. Kyllä hän tuulen kääntymisen aistii heti eikä epäröi kääntyä oikeaan suuntaan. Ei siellä aiemmin mikään ideologia hänellä Natoa vastustanut, vaan henk koht edut. Nyt tajuaa, että suurimmat edut seuraavat NATOn kannattajia. Esim. turha pyrkiä presidentiksi, jos ei nyt tajua hypätä NATO-junaan. Hyvä kuitenkin, että kannattaa.
Soot suomalainenKun nyt näyttää sille, että poliitikoidenkin on kohta pakko hyväksyä Natoon hakeminen niin alkanee jäsenyyden vesittäminen. Eli Miten oltaisiin mahdollisimman vähän Natossa jos sinne on kerran pakko mennä.
- Ei ydinaseita Suomen alueelle
- Ei tukikohtia
- Ei sotilaita
- Ei harjoituksia
- Ei otetan artiklaa 5 käyttöön vaan jätetään optio tarvittaessa käyttää sitä
- jne.
Merkkejä tästä on jo ilmassa.
Kuka se sanoikaan, että suomalaiset on työteliäitä, mutta hiukan tyhmää kansaa? Naiveja ainakin.
Muoks. Miten musta on tullut näin pessimisti...