chigeen'a
Kapteeni
...Venäjä ei ole sen luokan uhka kellekään.....
Tämän ajatussuunnan ehdoton kulmakivi. Ja nimenomaan faktoihin perustuva totuus. Respect.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
...Venäjä ei ole sen luokan uhka kellekään.....
Ei kansalaisia pidä koijata, mutta pitää nähdä tosiasiat. Isoa osaa kansaa maanpuolustus ei kiinnosta.
Isolla joukolla taas ei ole niitä faktoja, vaan mennään pahasti mutulla jota vanha propaganda on muokannut. On vain helpompaa kertoa faktat 200 kansanedustajalle, kuin koko kansalle. Päätös on mielestäni liian tärkeä tehtäväksi tunteen ja mutun varassa.
Tämän ajatussuunnan ehdoton kulmakivi. Ja nimenomaan faktoihin perustuva totuus. Respect.
Mihin perustuu näkemyksesi siitä, että kulissien takana ollaan esittämääsi mieltä eli Suomi ei oikeasti olisi tervetullut eurooppalaisten demokratioiden joukkoon ja että tämän johdosta pääsihteeri Fogh Rasmusenin puheet ovatkin oikeasti perättömiä? En sano etteikö näin voi olla, mutta kai tästä jotain muitakin villoja löytyy kuin Yhdysvaltojen Norjan suurlähettilään sähke jonka mukaan Suomi ja Ruotsi ovat idealistisia maita. Kun en tiedä niin pliis, jelpi vähän?
Ehkäpä sillä samalla konstilla millä saa Nato-vastustajat uskomaan, että artikla velvoittaa jäseniä myös auttamaan Suomea tarvittaessa?
Kansansuosio ja Suomen eduksi toimiminen ei automaattisesti yhdisty. Nato-jäsenyyteen suhtaudutaan tunteella ja vuosien YYA-ajan liturgia on iskostunut selkäytimeen kuin uskonoppi. Nauttiihan arabimaissakin kovan linjan uskonoppineet kansansuosiota. Ei se silti niille kansoille ja valtioille eduksi ole. Kuten ei mikään kovan linjan, tai ylipäätään mikään, uskonnollisuuteen perustuva puolue. Silti niitä äänestetään ja kyllä, se on väärin äänestetty. Kaikki mielipiteet eivät todellakaan ole yhtä hyviä tai yhtä arvokkaita. Vaikka kaikilla oikeus sellaiseen on, enkä mä demokratiaa mihinkään vaihtaisi. Valistusta ja koulutusta, muuta lääkettä ei taida olla.
Ei siitä ole kuin hetki kun puolustusvoimia oltiin ajamassa alas, maahyökkäys oli vanhentunut skenaario ja uudet uhat kuten kyber, öljyonnettomuus jne. oli kuumaa kamaa ja niillä perusteltiin miksi reserviä ei tarvita ja varusmiespalvelus pitää lopettaa. Ja näitä ei kukaan ole myöntänyt vääriksi. Ne on vaan unohdettu, yrjö ei unohda.
Niin tai sit käy vielä Ukrainat ku ollaan ulkona. Tai -39 Suomet. Muut valtiot oppivat toisesta maailmansodasta jotain tyyliin "ei koskaan enää".
Se, että valtion ylin johto, TP ja pääministeri ovat vallassa ollessaan ja sen jälkeenkin mielipidevaikuttajia ei ole itsepetos tai palstalainen yrjön keksintö.
Vaikea sanoa, en tunne Makedonian asiaa ollenkaan. Jos Kreikka hannaisi niin juuri Ruotsin kanssa liittyminen olisi viisas veto ja muutenkin luonnollinen kehityskulku.
Varmasti voidaan ottaa. Käytännössä on vastassa on valtavat mittasuhteet käsittävät poliittiset realiteetit. Poliittisesti on helpompi liittyä Ruotsin kanssa. Koko homma on todella poliittinen. Mutta ei mahdoton. Ruotsin kanssa liittyminen olisi ehkä helpointa? Liittyminen kun näyttää olevan helvetin vaikeaa ylipäätään.
Etkö näe muuta eroa kuin maantieteellisen?
Kuitenkin pro-Nato -kampanjassa aina korostetaan oikean tiedon levittämistä ja vanhojen väärinkäsitysten korjaamisesta. Tämä ei siis nyt olekaan enää tärkeää?
Niin että Natolla ei olisi intresseissä pitää konflikti sydän alueiden ulkopuolella eikä Norjalaisia haittaa jos raja Venäjän kanssa moninkertaistuu niin että Finnmark jää helposti mottiin?Jos Ruotsi ei ole Naton jäsen, sinne ei Suomellakaan ole asiaa. Miksi: Takuuta femma artiklan käytöstä ei ole. En jaksa uskoa, jotta Nato mitenkään auttaisi Suomea jos iso pyörä pyörähtää käyntiin vaikka Natossa oltaisiinkin. Suomi on geopoliittisesti lilliputti isossa kuvassa. Jos Puutin omistaisi Suomen, tällä ei olisi mitään merkitystä voimassa olevalle rahataloudelle. Rahatalouden saapi heilahtamaan vaan se, jotta Puuttini kyseenalaistaan jonkin oikeasti merkittävän talouden Euroopassa. Puola ehkä, Viro tuskin, Suomi tuskin, Ruotsi luultavasti, Saksa ehdottomasti.
No, sitten vaan herrat paljastavat sen vankan strategisen perustan, jonka perusteella Suomi ja Ruotsi halutessaan kävelevät sisään viikossa kahdessa???? Jos nakkaa heittoja rinnakkaistodellisuudesta jatkuvasti kehiin, on myös jonkinlainen taakka todistaa omat väitteensä paremmin kuin "nimetön virkamies sanoi".
Enkä tiedä kannattaako aikuisten miesten kesken enää heitellä argumenttina jotain "neljä kokoomusmiestä heittelee vaalikarkkeja äänestäjilleen"....jokainen meistä tuntee ja tietää vaalienalustohinoista jo jotain.
Pikaraiteen hintalappuna on "todennäköisesti" sitoutuminen Baltian puolustamiseen de facto. Mitteepä arvelette sen inhoittavan kansan sanovan tällaisesta hintalapusta? Niimpä. Tämä on taas heittona yhtä paska kuin muutkin, koska perustuu "nimettömään virkamieslähteeseen".
Strateginen tekijähän tässä on, mutta ei siinä mielessä kuin adam sen esittää marmelaatiin käärittynä. Ja tuo tekijä on SE, jota suomalaiset ja ruotsalaiset päättäjät yrittävät niellä, vaikka se tuntuu piikkilankana kurkussa. Jos ruotsalaiset sen nielevät, silloin Suomi on tilanteessa, jossa ei auta kuin peesata. Suomi ei taatusti halua jäädä erilliseksi linnakkeeksi tähän väliin. Niistä strategisista syistä.
Tästähän Nato-intoilijat haaveilevat, muttei Natoon todellisuudessa kävellä kuin Kultapossukerhoon. Jokaisen maan täytyy hyväksyä uudet jäsenet ja parhaimmillaankin kyseessä on vuosien prosessi.
Kuten on aikaisemminkin todettu, ainakin edellisen hallinnon alla Yhdysvalloissa suhtautuduttiin negatiivisesti ajatukseen Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä. Näin siis kulissien takana - samalla kuin julkisesti annettiin ymmärtää jotain muuta.
Tämä juttu lähtee 90-lukulaisesta väitetystä Clinton-keskustelusta.^on tosta jotain informaatiota. Sen todenperäisyydestä ei ole tietoa. Taitaa olla sellainen nimetön lähde! Natoa vastaan argumentoidessa se on kurantti lähde, mutta ei natoa myötään argumentoidessa.
Väitetään, että Suomen (ja Ruotsin?) pitäisi ottaa vastatakseen baltian puolustuksesta. Mutta eihän se ilman muuta natoa voi mitenkään onnistua, sen pitäisi tajuta vähän hölmömmänkin kihon.
"Minun mielestäni Suomen pitää liittyä Naton jäseneksi mahdollisimman nopeasti ja siten liittyä lopultakin läntisten, demokraattisten oikeusvaltioiden joukkoon, jonne henkisesti kuulumme.
Samalla Suomi saa sotilaallisen maanpuolustuksensa kerralla uskottavaksi,
(Atte Kaleva. Facebook)
"Minun mielestäni Suomen pitää liittyä Naton jäseneksi mahdollisimman nopeasti ja siten liittyä lopultakin läntisten, demokraattisten oikeusvaltioiden joukkoon, jonne henkisesti kuulumme. Samalla Suomi saa sotilaallisen maanpuolustuksensa kerralla uskottavaksi, siis uskottavaksi myös Kremlin silmissä. Venäjän pelko on huono syy olla liittymättä, sillä juuri Venäjän pelostahan Natoon ollaan ylipäätään liittymässä."
(Atte Kaleva. Facebook)
"STT:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Naton ulkopuolella olevien Suomen ja Ruotsin olisi kriisin kärjistyessä hyvin vaikea pysyä Naton ja Venäjän konfliktin ulkopuolella. Baltian naapurustossa sijaitsevien maiden ilmatilan ja merialueiden strateginen tärkeys vetäisi Suomen ja Ruotsin lähes väistämättä mukaan.
Suomi ja Ruotsi ovat Naton läheisimpiä kumppanimaita. Muodollinen liittoutumattomuus kuitenkin vaikeuttaa Naton näkökulmasta Baltian puolustuksen suunnittelua."
"Kirjansa alussa Asmus kertoo, että Naton laajenemisprosessin alkaessa Suomen suuntaan oli tullut Saksasta ja Englannista toiveita, että pohjoismaiden tulisi ottaa vastuu Baltian maiden turvallisuudesta. Helmikuussa 1996 presidentti Martti Ahtisaari oli siksi todennut Yhdysvaltojen ulkoministeri Christopherille: ”Jotkut Euroopassa ovat ehdottaneet, että Pohjoismaat antaisivat turvallisuustakuut Baltian maille. Tämä ei ole realistista. Pohjoismaat voivat tehdä paljon Baltian maiden auttamiseksi, mutta pohjoismaat eivät voi realistisesti taata Baltian turvallisuutta.”
Asmuksen mukaan ”pohjoismaiden johtajat olivat huolissaan, että NATO maat haluaisivat satuloida ne päävastuuseen Baltian turvallisuudesta. Tämän suuntaiset ehdotukset Englannin ja Saksan hallitusten taholta saivat hälytyskellot soimaan tuolla alueella. Loppujen lopuksi nuo maat kantoivat huolta, että jos NATO:n laajeneminen epäonnistuisi, se voisi johtaa uuteen kylmään sotaan Euroopassa, joka taas tunnettaisi suhteettoman vahvasti Baltian alueella, mihin Moskovan sotilaalliset vastatoimet todennäköisimmin kohdistuisivat.”
Herkimmässä vaiheessa Suomella oli siis useita riskejä. Yksi oli se, ettei Nato laajenisi Baltiaan, ja silloin Suomella olisi aivan lähellä potentiaalisesti epävakaa alue. Jos taas Nato laajenee Baltiaan länsivallat voisivat yrittää sitoa Suomen ja Ruotsin vastaamaan Baltian maiden turvallisuudesta Venäjää vastaan. Se taas olisi mennyt runsaasti yli kummankin maan voimien – ja mikä pahinta antaisi syyn tai tekosyyn välttää reaalista vastuunottoa Yhdysvalloille, joka kuitenkin oli ainoa, joka tuon vastuun pystyi kantamaan. Suomen ja Ruotsin pidättyminen Nato –jäsenyydestä taas helpottaisi sitä, että Venäjä hyväksyisi Baltian jäsenyyden – minkä presidentti Clinton selvästikin tunnisti ratkaisevassa keskustelussaan presidentti Jeltsinin kanssa."
"Ensiksi, EU:n jäsenyys kyllä vahvistaa poliittisesti Suomen turvallisuutta, mutta alueensa sotilaalliseen puolustukseen EU:lla ei ole valtuuksia, joukkoja tai suunnitelmia.
Toiseksi, Euroopassa ainoa alueen puolustuksesta vastaava sotilasliitto on Nato. Sen mahdollisuudet taas erityisesti pohjoisessa Euroopassa perustuvat paljolti Yhdysvaltojen voimavaroihin.
Kolmanneksi, jos EU:sta kehittyisi alueensa puolustuksesta vastaava sotilasliitto, se kilpailisi käytännössä Naton kanssa eikä tilanne Suomen turvallisuusympäristössä paranisi nykyisestä.
Naton laajeneminen herätti aluksi ristiriitoja Naton sisällä, erityisesti niitä synnyttivät Baltian maiden ehdokkuus. Joissakin Nato-maissa alettiin suunnitella Suomelle ja Ruotsille – puolustusliiton jäseninä tai sen ulkopuolisina – erityistä vastuuta Viron, Latvian ja Liettuan turvallisuudesta. Tähän Suomi suhtautui pidättyvästi eikä siis tarjonnut joillekin Naton jäsenmaille syytä rajoittaa konkreettista vastuutaan Baltian maiden turvallisuudesta.
Yhdysvaltojen sitoutuminen Naton kautta Baltian maiden turvallisuuteen luo lähiympäristöömme perustavaa vakautta, joka on syvimmiltään Suomen, Ruotsin, Baltian maiden ja EU:n lisäksi myös Venäjän etu.
Siten ne, jotka Suomessa nyt vaativat EU:n kehittämistä Natoa korvaavaksi ja Yhdysvaltoja Euroopasta pois työntäväksi sotilasliitoksi, heikentävät Suomen turvallisuutta.
Toimimme hyvän atlanttisen suhteen puolesta. EU:n kehittäminen alueensa puolustuksesta vastaavaksi sotilasliitoksi poistaisi Yhdysvaltojen vastuuta Euroopasta, myös sen pohjoisesta osasta. Se heikentäisi vaivalla ja viisaasti rakennettua oman turvallisuusympäristömme vakautta – kaikkien yhteiseksi vahingoksi."
Atte taitaa olla tarjolla eduskuntaan. Karkkia joukoille. Toivottavasti Atte jaksaa paahtaa samaa sitten, kun istuu pääkallonpaikalla. Ymmärrän henkilön ratkaisua, jos tarjolla on kultainen oksa.
Vai onko oikeasti niin että omaa puolustusta tai Ruotsi-liittoa ei haluta tosissaan edistää kaikin voimin, koska ne vähentäisivät NATO-motivaatiota?