Kirjoittelin eilen siitä, että Ruotsin Nato-selvityksen valmistuttua muutaman viikon päästä alkaa sitten diskuteerausvaihe, ja ruotsalaiset ovatkin huolissaan siitä, etteivät saisi diskuteerata tarpeeksi pitkän aikaa:
Ruotsissa ovat lisääntyneet puheenvuorot, joiden mukaan Suomen Nato-vauhti on liian kova Ruotsille näin suuressa päätöksessä. Monet haluavat, että maassa käydään perusteellinen Nato-keskustelu omaan tahtiin.
yle.fi
Koska esitin väitteen, että jonkun artikkelin mukaan Ruotsin hallitus (joka siis sosaliraattien yhden puolueen vähemmistöhallitus) olisi päättänyt, että Natoon liittymiseen vaadittaisiin parlamentissa 75% enemmistö, kaivoin lähteen (artikkelin mukaan siis Anderson _kertoi_ että päätös tehdään kolmen neljäsosan enemmistöllä, eli kyseessä ei välttämättä ollut heidän oma päätöksensä, vaan ehkä siis saivat joltain taholta kannan tai tulkinnan laista). Kuitenkin kun Suomessa eduskunnassa iso osa SDP:n ja Kepun edustajista ei ole vielä kertonut kantaansa, äänestyksen tulos voi Suomessa olla mitä tahansa ehkä n. 65-90% väliltä, Ruotsissa jäsenyyden kannatus on ilmeisesti Suomea vähäisempää, ja voi hyvin olla, ettei siellä parlamentissa 75% ylity. Lähde siis:
Ruotsidemokraattien puoluehallitus asettui maanantaina puheenjohtajansa Jimmy Åkessonin kannalle: Ruotsin tulee liittyä Natoon, jos myös Suomi tekee niin.
www.is.fi
Söpöä. No onhan em. varustus hyvä olla muinakin aikoina.
Tässä artikkelissa oli syistä, miksi ruotsalaisia Naton jäsenyys - tai kiire siirtyä "Nato-optiosta" jäsenyyden hakemiseen - innostaa suomalaisia vähemmän (ja paitsi että Suomi on heille hyödyllinen puskurivaltio, ruotsalaiset eivät voisi enää esiintyä puolueettomana kriisien sovittelijana):
Jukka Tarkan mukaan ”olisi järjenvastaista”, jos ruotsalaiset eivät hyödyntäisi sitä maantieteellistä ”onnenkantamoista”, joka suosii heitä.
www.kauppalehti.fi
Ja sanoihan Bidenkin Obaman varapresidenttinä ollessaan Ruotsin reissullaan:
Parhaillaan yhdysvaltalaiset harjoittelevat Ruotsin puolustamista. Jos Biden voittaa vaalit, Suomen valtionjohdon on ponnisteltava sen eteen, että Yhdysvallat ei tekisi eroa Ruotsin ja Suomen välille.
www.iltalehti.fi