Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Menee myös täällä:
Ei se puolustusliittoa sinänsä heikennä. NATO ei tarvitse jäsenten yksimielisyyttä vastatakseen sen jäsenmaahan tehtyyn hyökkäykseen
Ei tälläistä edes harkita niin kauan kunnes Turkki irtisanoutuu Venäjän suhteistaan. Kyse on F-16 päivityksistä tai korkeintaan uusista F-16 koneista - jos näistäkään.Vaikea nähdä, että tästä kalkkunapomo saisi palkinnoksi pääsyn F-35 -ohjelmaan.
Aika hyvää kommenttia rapakon takaa
Tottahan tuo on. Nokian ja Ericssonin mukana tulisi aika paljon mahdollisuuksia... köh köh... tiedusteluun"Finland is a world leader in advanced telecommunications. As a NATO Ally, Finland would augment NATO's capacity to defend critical infrastructure, operate in the cyber domain, and strengthen individual and collective resilience"
Eli Nokia on parempi kuin Ericsson, M.O.T.Ehkä sen piti vaan keksiä jotain positiivista sanottavaa, kun saunaakaan ei voi mainita tuossa.
Samaa olin tulossa kirjoittamaan - olipa hyvää settiä tuossa lopussa, kannattaa katsoa tallenne kohdasta 59:00 eteenpäin: https://areena.yle.fi/1-62913777Katsoin tuon valiokunnan kokouksen ja kyllähän siellä senaattoreilta aika vähän sympatiaa löytyi kalkkunamaan perseilyä kohtaan. Sekin sanottiin ääneen, että Suomi ja Ruotsi ovat harjoittaneet kurdien suhteen käytännössä samanlaista politiikkaa kuin itse USA, eikä mailla sen takia pitäisi olla mitään erityistä velvollisuutta selitellä toimintaansa Turkille. Hyvin nuivasti suhtauduttiin siis kalkkunoiden selvään kiristykseen. Vaikea nähdä, että tästä kalkkunapomo saisi palkinnoksi pääsyn F-35 -ohjelmaan.
No enpä tiedä. Natossa ei ehkä niin välitetä pienistä karikoista ja toisaalta siedetään tätä öykkäriä kerhossa. On totuttu vastaavaan vatulointiin eikä tätä koeta niin isona asians. Muutoinhan jäsenmaat ottaisivat suoraan kantaa Erdon tekemisiin niin tekaistujen jäsenehtojen kuin varastettujen viljakuormienkin suhteen.Turkin "jarrutuspolitiikan" aiheuttamat ongelmat kohdistuvat kielteisinä ennen kaikkea NATO:on itseensä ja sen nykyisiin jäsenmaihin
Toki kalkkunamaan kalifin iltalypsy NATOssa on vanhastaan tuttua, mutta jossain vaiheessa kamelinkin selkä katkeaa. Eipä tietty hyvää ole tehnyt sekään että aiempiin Turkin jarrutuksiin on ilmeisesti annettu jollain tapaa periksiNo enpä tiedä. Natossa ei ehkä niin välitetä pienistä karikoista ja toisaalta siedetään tätä öykkäriä kerhossa. On totuttu vastaavaan vatulointiin eikä tätä koeta niin isona asians. Muutoinhan jäsenmaat ottaisivat suoraan kantaa Erdon tekemisiin niin tekaistujen jäsenehtojen kuin varastettujen viljakuormienkin suhteen.
Vaihtoehtoisesti näitä hoidetaan poissa julkisuudelta mutta juuri se antaa Erdolle kyvyn käyttää toimiaan omaksi hyödykseen.
Turkin uutisoitiin tuolloin hangoitelleen vastaan ja estäneen suunnitelman viemisen maaliin. Mediatietojen mukaan perusteluina olivat tuolloinkin terrorismintorjuntaa koskevat vaatimukset. Presidentti Recep Tayyip Erdoganin uutisoitiin vaatineen Nato-liittolaisiltaan tukea kurdeja vastaan.
– Turkki esti prosessin tietyn aikaa, kun puolustussuunitelmia päivitettiin, Viron puolustusvoimien entinen komentaja ja nykyinen EPP-ryhmän europarlamentaarikko Riho Terras sanoo Verkkouutisille.
Hän kuitenkin korostaa, että tilanteessa ei ollut lainkaan kyse Virosta tai muista Baltian maista vaan Turkin ”omista intresseistä”.
– Minusta tätä pitää ajatella kuin turkkilaisena basaarina. Myyjä pyytää kovaa hintaa ja sitten pitää neuvotella.
Vääntö alkoi loppuvuodesta 2019 ja kesti aina kesäkuun loppuun 2020 asti. Lopulta suunnitelma saatiin eteenpäin.
Terras ei voi vieläkään paljastaa yksityiskohtia suunnitelmista, Turkin vaatimuksista tai asian ratkaisusta.
– Kyse oli heidän omasta alueestaan ja Turkin puolustuksesta, hän muotoilee.
. Nyt harmillisesti saavat sitä mitä ovat kylväneet. Melkoinen soppa on saatu keitettyä. Toivottavasti tämä oikenee rivakasti. Suomen ei kannattaisi sitoa itseään ehdottomin sitoumuksin mukaan tähän selvittelyyn. Meidän intressimme nopeaan jäsenyyteen ovat kertaluokkaa suuremmat. https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-88624
Minusta tämä on ylitulkintaa ja turhaa pelon kylvämistäMuotoisin, ei ehkä olisi kannattanut sitoutua, koska on sitouduttu jo. Suomi on jo monen poliitikon suulla sanonut etenevänsä Ruotsin kanssa yhdessä, viimeksi näin sanoi presidentti. Eli siis kyllä se on naulattu kiinni ,että Natoon mennään joko yhdessä Ruotsin kanssa tai ei laisinkaan. Tuskinpa sillä väliä, Turkki tuskin pystyy ensivuoden yli estelemään ja eipä tuota hakemusta poiskaan vedetä.