Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883

The Navy's newest and most advanced aircraft carrier USS Gerald R. Ford (CVN 78) will deploy and operate alongside a coalition of allied forces together in the Atlantic area of operations, Monday, October 3.

Ford is the flagship of the Gerald R. Ford Carrier Strike Group (GRFCSG) and their first operational deployment will include air, maritime, and ground assets from NATO Allies and partner nations. The strike group will set sail from Norfolk, Virginia, and will operate in the Atlantic Ocean.

The deployment involves approximately 9,000 personnel from nine nations, 20 ships and 60 aircraft.

The nine participating nations are: U.S, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, the Netherlands, Spain, and Sweden.
 
Yhtä matkaa Ruotsin kanssa Natoon mennään, kertoi Sauli ykkösaamussa.
Samoin mielenkiintoisesti kertoi että Turkin osalta jäsenyys on yhden miehen mielikuvissa meistä, mainitsi Erdoganin nimeltä. YK:n kokouksessa Erdogan oli erikseen vielä TP:lle toistanut, että ei näe Suomen osalta ongelmaa. Edelleen uskon, että jenkit laittaa sulttaanin ruotuun.

Unkarin osalta Niinistö totesi että niin hän kuin Haavisto kuulleet vain positiivisia kommentteja, mutta että heidän parlamentti palasi vasta kesälomalta, ja pöytä täynnä mm. näitä esillä olleita EU-asioita.
 
Sulttaani taas toistanut uhkailut että jäsenyydet estetään jos Turkki ei saa mitä haluaa.

Jotenkin kutina että Turkki tekee vain itselleen vahinkoa tällä. Tilanteen perkelöityessä eiköhän koko länsiliittoutuneiden rintama miinus kaksi ole mukana. Kevääseen verrattuna paljon levollisempi mieli tuon suhteen. Muuten tilanne pari naksua kuumottavampi.
 
Sen verran vielä jatkan että mikäli homma lähtee oikeasti ns. 'etelään', on tämä päivä myös meille tärkeä. Vaikka vielä ei täysjäseniä olla, tuskin yksin jäätäisiin ja tulkitsen että materiaalia virtaisi:


...the President may authorize the United States Government to lend or lease defense articles to the Government of Ukraine or to governments of Eastern European countries impacted by the Russian Federation's invasion of Ukraine to help bolster those countries' defense capabilities and protect their civilian populations from potential invasion or ongoing aggression by the armed forces of the Government of the Russian Federation.

 
Suomalaisia kustu päättäjien toimesta linssiin NATO jäsenyydestä. ”Jäseniä jopa tämän vuoden puolella” Niimpä niin.
 
Nyt en muista tarkalleen.
Onko joku siis käsi sydämellä vannonut että tämän vuoden puolella ollaan?
Vai onko sanottu että on MAHDOLLISTA jos tämän vuoden puolella olla jäsen. :O
Eiköhän meidän päättäjiämme tässä pissitty linssiin, vakuutteluista huolimatta nyt jarrutellaan. Mutta eihän mikään nyt muutu, oikeassa suunnassa ollaan.
 
No eikös tuo kaikkien jäsenmaiden hyväksymisprosessi ole ollut tiedossa niin päättäjillä kuin alamaisillakin.

En muista, että kukaan olisi luvannut päättää ratifioinneista jäsenmaiden puolesta.

Meinaan vaan, että melko turhaa purnausta.
 
Tässä prosessissa hehkutettu sitä miten ennätyksellisen nopeasti pääosa jäsenmaista ratifioi. Mitä hemmetin merkitystä sillä on jos kerran 1-2 luopio valtiota sanoo ei? Vain sillä on merkitystä käytännössä.
 
Meillä oppikoulun alaluokilla kiersi juttu, että jos opettaja myöhästyy 10 minuuttia niin tunti on vapaa.

Sen jälkeen olen suhtautunut tuollaisiin vähän kriittisemmin
Turkin vaatimukset ovat vastoin kansainvälisiä sopimuksia sekä Suomen lakia tietyiltä osin. Ruotsi nyt näköjään vapautti aseiden myynnin Turkkiin mutta yhtäkään kansalaista eivät tule luovuttamaan maasta. Sama se on täällä Suomessa.
 
Suomalaisia kustu päättäjien toimesta linssiin NATO jäsenyydestä. ”Jäseniä jopa tämän vuoden puolella” Niimpä niin.
Niin, ollaan jäseniä jopa tämän vuoden puolella; edelleen se saattaa toteutua. Eihän kukaan kai ole sanonut että näin varmuudella tapahtuu, vaan ennemminkin niin että nopeimmillaan ollaan mukana tämän vuoden aikana. Varsinkin alkuvaiheessa puhuttiin 1-2 vuoden aikaikkunasta.
 
Jotenkin kutina että Turkki tekee vain itselleen vahinkoa tällä. Tilanteen perkelöityessä eiköhän koko länsiliittoutuneiden rintama miinus kaksi ole mukana. Kevääseen verrattuna paljon levollisempi mieli tuon suhteen. Muuten tilanne pari naksua kuumottavampi.
Edelleen olen sitä mieltä että Erdo tekee sisäpolitiikkaa ja odottaa vain sopivaa hetkeä jolloin voi todeta että vaatimuksiin on suostuttu.

Esimerkiksi jos ensin uhoaa kovaan ääneen ja muistuttaa uhkavaatimuksestaan, niin sen jälkeen onkin hyvä todeta että "noin, nyt voidaan ratifioida"; ikään kuin vaatimuksista oltaisiin pelästytty ja niihin suostuttu pikavauhtia. Se, miltä homma näyttää, on tärkeää. Toisaalta, jos pässittää liian pitkään niin voi olla että muut maat (USA) alkavat jyrähtelemään, ja sen jälkeen on vaikeampi näyttää kiistan voittajalta.
 
Back
Top