Olen päättänyt ryhtyä terravegaaniksi. En voi ryöstää maata ja siitä kasvavaa, joten syön pelkkää lihaa ja erityisen paljon ravitsevaa kotimaista possua.
Juuri tällaista uhrautuvaisuutta maailma tarvitsee.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Olen päättänyt ryhtyä terravegaaniksi. En voi ryöstää maata ja siitä kasvavaa, joten syön pelkkää lihaa ja erityisen paljon ravitsevaa kotimaista possua.
Kun ei tiedä/osaa tehdä asialle mitään niin kielletään se, tämä on kyllä huippu.Maatalouskomissaari kieltää maitokriisin
Kun ei tiedä/osaa tehdä asialle mitään niin kielletään se, tämä on kyllä huippu.
jos ajattelet väärin ja vielä ääneen ..niin...?
Voiko vihapuhetta tuon selkeämmin määritellä? Kirjataan lakiin ja kriminalisoidaan että päästään tästä vitsauksesta!
EU viittasi kintaalla Suomen ongelmille
PÄÄKIRJOITUS|Turun Sanomat3:30|
Suomen maatalous saa EU:lta yhdeksän miljoonaa euroa. Rahoilla on tarkoitus korvata talonpojillemme koituneita menetyksiä, jotka ovat seurausta Venäjän määräämästä tuontikiellosta.
Itänaapurimme määräsi kiellon vastatoimena unionin asettamille pakotteille. Näin ollen viljelijöiden vaikeudet johtuvat välillisesti EU:n harjoittamasta politiikasta.
Saksa saa EU:n 420 miljoonan euron kriisipaketista eniten, 69 miljoonaa euroa. Ranskaan menee 63 miljoonaa. Kolmanneksi eniten jaetaan Britannian viljelijöille, 36 miljoonaa euroa. Suomen sijoitus 28 maan listalla on 15.
EU:n tuoreimmat vientitilastot vertailevat ajanjaksoa elokuusta 2013 kesäkuuhun 2014 ajanjaksoon elokuusta 2014 toukokuuhun 2015. Tilastot kertovat, että sianlihan vienti pysyi kokonaisuutena ennallaan, mutta vienti Venäjälle väheni 95 prosenttia eli käytännössä kuihtui kokonaan.
Myös voin vienti Venäjälle romahti, vaikka vienti kokonaisuutena hieman kasvoi. Korvaavia markkinoita löytyi Lähi-idästä. Juustolle ei löytynyt yhtä paljon uusia ostajia. Sen vienti väheni 14 prosenttia, kun vienti Venäjälle putosi 96 prosenttia.
Maitotuotteiden viennin arvosta Suomi menetti noin 200 miljoonaa euroa. Lihanviennissä menetys oli noin 12,5 miljoonaa euroa.
Viljelijöiden etujärjestön MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila oli ymmärrettävästi pettynyt Suomen osuuteen kriisipaketista.
EU:ssa ei näy ymmärrystä Suomen tilanteelle. Sen sijaan Baltian maat saavat potista selvästi enemmän kuin niiden osuus EU:n maidontuotannon määrästä edellyttäisi.
Maatalouskomissaari Paul Hogan kertoi, että paketista 80 prosenttia jaetaan jäsenmaiden maidontuotannon suhteessa ja 20 prosenttia muilla perusteilla.
Suomen maatalouden tilannetta helpottaa, että valtion lisäbudjetissa on kriisitukea 20 miljoonaa euroa. Toivottavasti rahat osataan jakaa oikein eli kohdentaa pahimmissa vaikeuksissa oleville.
Jonkin verran apua on siitä, että EU antaa luvan maksaa 70 prosenttia unionin suorista tuista jo lokakuussa. Komissio on suostunut siihen, että rahat maksetaan, vaikka tilatarkastuksia olisi vielä tekemättä.
Komissio on kenties Suomen osuutta kriisipaketista laskiessaan pannut painoa sille, että maidon tuottajahinta on meillä ollut pitkään EU:n keskimääräistä hintaa korkeampi.
Elokuun tilastojen mukaan tuottajahinta oli Suomessa 37 senttiä litralta, kun EU:n keskihinta oli 30 senttiä. Pudotusta unionin tasolla on vuoden mittaan tullut 20 prosenttia.
Suomessa on ehkä liikaakin keskitytty murehtimaan navettojen ja sikaloiden tilannetta. Valitettavasti kannattavuus on olematonta muillakin tuotannonaloilla.
Tuorein esimerkki on vehnäpelloilta. Näyttää siltä, että valkuaisen vähäisyyden takia viljelijä joutuu myymään satonsa halvalla rehuksi. Sen minkä saa puitua.
EU on arvoyhteisö ...?
Jep jep
Maatalouskomissaari Paul Hogan kertoi, että paketista 80 prosenttia jaetaan jäsenmaiden maidontuotannon suhteessa ja 20 prosenttia muilla perusteilla.
Suomen ja baltian maidontuotanto kärsi pahiten venäjän vastapakotteista.
Hogan on pihalla kuin lumiukko..
Koko euroopan maidontuotantoa koskeva markkinahäiriö on aivan Eu:n omaa valmistetta. Maitokiintiöiden maa- ja tilakohtainen poisto, joka tapahtui 1.4.2015. Tämäkin meni Hoganin mielestä putkeen.
Nyt näiden kahden markkinahäiriön takia erityisesti meidän sekä balttien maidontuotanto on kriisissä, syvemmässä kuin muualla, koska vienti Venäjälle näistä maista oli erittäin merkittävää ja sinne vietiin tuotteita, kuten juusto, joiden myyntikate on maitotuotteista parhaimmassa luokassa.
Tuossa @miheikki n viestissä on maininta, että valitettavasti kannattavuus on olematonta muillakin tuotannonaloilla maataloustuotteissa.
Totta joka sana.