Suuri maatalouskeskustelu

Miten suomalaisia "pakataan" ja kuka tätä tekee?

Niin, en osaa sanoa. Erityisesti juuri nyt kun on ollut hallitus jossa toisena pääpuolueena keskusta.

Harvemmin kuitenkaan siirretään toimintoja maakuntiin päin kuin niistä lopetetaan jotain. Vaikka nykyteknologia
mahdollistaisi työn teon Kuopiosta tai Kajaanista käsin. Sitä minä olen kummastellut. Ehkä jossain on muutosvastarintaa ja etätyön jalkauttaminen on kesken.

Eiköhän taustalla vaikuta suuremmat voimat kuin suomalainen aluepolitiikka.

Helsingillä on vetovoimaa. Sitä pitää pääkaupunkiseudulla olla muttei liikaa. Niin ettei muu maa näivety. Miten paljon vaikuttaa se asia että kaikki haluavat olla siellä missä ovat poliittiset päättäjät.

Näen tässä kehityksessä myös maanpuolustukseen liittyviä riskejä. Toivoakseni olen täysin väärässä.
 
Viimeksi muokattu:
Kaupungistuminen on ollut megatrendi jo hamasta keskiajasta lähtien. Lisäpotkua se sai teollistumisen myötä. Ongelmana vain oli heikko hygienia, jolloin kaupunkien väkiluku kasvoi ainoastaan muuton seurauksena. Kuolleisuus kaupungeissa oli aina suurempaa kuin syntyvyys. Eino Jutikkala -vainaa vertasi kaupunkeja märkivään haavaan, johon väestö valui, vain kuollakseen.

Nykyinen väestön keskittyminen eteläiseen Suomeen ja muutamiin harvoihin muihin kasvukeskuksiin on mielestäni vain pitkäaikaisen kehityksen viimeisin ilmenemismuoto. Sotien jälkeinen aika toi takapakkia "luonnolliseen" kehitykseen, kun perustettiin asutustiloja, jotka elättivät sen yhden sukupolven puolittaisessa omavaraistaloudessa, mutta joilta jo lasten oli lähdettävä joko kaupunkiin tai Ruotsiin.

Omasta mielestäni vain kaikkein kansallisromanttisin typerys tai kiihkeydessään sokea keskustalainen näkee visioissaan koko Suomen jotenkin tasaisesti asuttuna. Sitä se ei ole oikeastaan koskaan ollut (okei, se 1940-60 -luku osittaisena poikkeuksena). Maa- ja metsätalouteen perustuva asutus pääsi minne pääsi 1900-luvun alkupuolelle tultaessa, mutta jo ennen itsenäistymistä tilaton väestö lähti useammin kaupunkiin/Norjaan/Pietariin/Amerikkaan kuin lähti Lappiin tai Kainuuseen raivaamaan tilaa kylmään korpeen. Pidän maaseudun autioitumista sinänsä ikävänä, mutta kuitenkin luontaisena kehityksenä. Jos elinkeinoa ei ole, niin silloin semmoisen perään pitää lähteä.

Toinen asia taas ovat ne, jotka vaativat asutuksen keskittämistä pakolla etelään ja kasvukeskuksiin. Esim. eilinen A-Studio näytti hienosti, kuinka Uusimaa maksaa koko muun Suomen valtionosuudet, mutta unohti, että vaikka suurin osa yritysten pääkonttoreista sijaitseen Helsingissä, aika monen tuotanto sijaitsee maakunnissa. Jos esim. metsäteollisuudella ei ole raaka-ainetta, niin ei se kyllä hirveästi tuotakaan. Tai kaivosteollisuus. Puhumattakaan myös meidän maakunnissa asuvien verovaroin maksetuista valtion työntekijöiden palkoista, joista iso osa nostetaan pääkaupunkiseudulla. Ja jos me ei asuttais täällä, niin hiihtolomalaisilla ei olisi aurattuja teitä hiihtokeskuksiin eikä henkilökuntaa palvelemassa niissä.

Tietysti jonkinlainen ratkaisu olisi väestön keskittäminen Pähkinäsaaren rauhan rajan eteläpuolelle (säilyttäen maayhteys Ruotsiin Tornion kautta) ja loppuosan jättäminen raaka-ainereservaatiksi, mutta hirveän toimivana tai realistisena en tätä näe. On myös muistettava, että se raaka-aineiden korjaaminen vaatii jonkinlaisen infran ylläpitämistä, joten ihan ilmaiseksi sekään ei tulisi.
 
Ruotsin Lapissa asuu melkein puolet vähemmän ihmisiä kuin Suomen Lapissa vaikka alueet ovat lähes samankokoisia. Lisäksi Ruotsin pohjoisosissa asutus on keskittynyt enemmän asutuskeskuksiin.

Kyllä Suomen maaseudullakin asuu tulevaisuudessa ihmisiä, ei kuitenkaan siinä määrin kuin nykyisin. Kehittyneissä yhteiskunnissa alkutuotanto (maa-, metsä- ja kaivosteollisuus) työllistää muutaman prosentin väestöstä. Osa maaseudusta on luonnollisesti kaupunkien työssäkäyntialuetta.

Jokaisella on oikeus valita asuinpaikkansa, mutta se ei tarkoita, että muilla olisi velvollisuus maksaa ratkaisusta aiheutuvat kulut.
 
Millaisia kokemuksia tuoreleikkeestä @H.A?

Ei vielä tietoa. Syksyllä pitäisi vasta saapua tuote tontille.

Huomenna mennään taas. Aloitetaan toisen slr:n korjuu kahdessa vaiheessa. Tehdään ensin 25ha samaan läjään, myöhemmin sitten loput 35. Tätä ensimmäistä tuhnausta olisi tarkoitus sotkea ykkössatoon joka on kuin ydinvoimalan polttoainetta. Saas nähdä kuinka käy.20180724_224642.jpg
 
Ruotsin Lapissa asuu melkein puolet vähemmän ihmisiä kuin Suomen Lapissa vaikka alueet ovat lähes samankokoisia. Lisäksi Ruotsin pohjoisosissa asutus on keskittynyt enemmän asutuskeskuksiin.

Kyllä Suomen maaseudullakin asuu tulevaisuudessa ihmisiä, ei kuitenkaan siinä määrin kuin nykyisin. Kehittyneissä yhteiskunnissa alkutuotanto (maa-, metsä- ja kaivosteollisuus) työllistää muutaman prosentin väestöstä. Osa maaseudusta on luonnollisesti kaupunkien työssäkäyntialuetta.

Jokaisella on oikeus valita asuinpaikkansa, mutta se ei tarkoita, että muilla olisi velvollisuus maksaa ratkaisusta aiheutuvat kulut.
Totta.

Mutta suomalainen maaseutu tyhjenee kovaa kyytiä. Jos maltatte odottaa parikymmentä vuotta, niin itäraja ja keskinen Suomi ovat melkoisen tyhjiä. Silti sinne joudutaan pumppaamaan rahaa, koska sieltä myös tarvitaan erilaisia raaka-aineita.

Ja sitten jos lähdetään tuohon "muilla olisi velvollisuus maksaa" -linjalle, niin lapsettomat tuttavat kyselevät kovasti, miksi heidän verovarojaan uhrataan päivähoitoon, neuvolapalveluihin, koulukseen yms. "Miksi muilla olisi velvollisuus maksaa..." Samoin olen kuullut kyseltävän, mikseivät vanhukset huolehdi itse omista kuluistaan. "Miksi muilla olisi velvollisuus maksaa..." Eivätkä ne, jotka uskovat rikkumattomaan rauhaan, ole hirveän iloisia puolustusbudjetista. Kirjastolaitos on useammankin tuttavani mielestä täysin turha, koska he eivät ole koskaan sellaisessa käyneet.

Jos yhteiskunnan näkee nollasummapelinä, niin silloin tietysti monikin asia syljettää. Vaikka tietysti omastakin mielestäni korjattavia asioita yhteiskunnassa olisi, kokonaisuutena näkisin, että jostain 1500-luvulta alkanut, edes jossakin mielessä hahmotettava kehityskulku, joka on johtanut nykyiseen tilanteeseen, on ollut aika perusteltu ja lopputulos jotensakin toimiva.
 
Mutta suomalainen maaseutu tyhjenee kovaa kyytiä. Jos maltatte odottaa parikymmentä vuotta, niin itäraja ja keskinen Suomi ovat melkoisen tyhjiä. Silti sinne joudutaan pumppaamaan rahaa, koska sieltä myös tarvitaan erilaisia raaka-aineita.

Ei tarvitse edes niin kauan odottaa, todnäk viisi vuotta riittänee, koska nuoret ihmiset lähtevät töiden perässä ja vanhat ihmiset palveluiden ja hoitokotien perässä.

Verorahoja käytetään tällä hetkellä hyvin yksinkertaisesti sanottuna kaikkeen muuhun kuin kansan etujen turvaamiseen. Toinen seikka on että onko se sitä pohjimmiltaan koskaan ollut sitä. Tätä kansaa ollaan tällä hetkellä tappamassa, muiden Eurooppalaisten kansojen ohella, ja käytännössä veroja maksamalla rahoitetaan tätä prosessia.

 
Verorahoja käytetään tällä hetkellä hyvin yksinkertaisesti sanottuna kaikkeen muuhun kuin kansan etujen turvaamiseen.
Noniin, etsippäs valtion budjetti ja katso mihin eurot menee.
Menoerät on suuruusjärjestyksessä on sote, opetus ja kulttuuri, liikenne ja viestintä, puolustus, ja maa -ja metsätalous.
Kyllä nämä on mun mielestäni meitä Suomalaisia varten?
Väitteesi on mielestäni vahvasti ja tarkoituksellisesti liioiteltu. Faktat on näin ja nenäkyy budjetista, vielä kiinnostaa miksi haluat vääristellä faktoja.
Sekö sua vielä vuonna 2018 närästää, että se on veroeuro eikä markka? Minusta vääristelet faktoja ihan koko ajan siihen suuntaan että eurooppa on perseestä ja toistat näkemystäsi kerta toisensa jälkeen eri ketjuissa. Mikä on sinun agenda? Mitä sinä haluaisit? Suomi irti kv-sopimuksista? Suomi Euraasian Unioniin? Miksi kaikki on pilalla koska maailma on muuttunut kansainväliseksi?
 
Mitähän mä nyt tein kun sain rustattua kirjotelmani tohon lainauksen jatkeeksi samaan lootaan? Ei oo helppoa tämäkään

Onnistuit pyyhkimään lainauksen lopusta tuon "]" -merkin pois (jäljelle jäi vain "[QUOTE"), jolloin foorumisofta oletti koko viestin olevan lainausta.
 
Viimeksi muokattu:
kokonaisuutena näkisin, että jostain 1500-luvulta alkanut, edes jossakin mielessä hahmotettava kehityskulku, joka on johtanut nykyiseen tilanteeseen, on ollut aika perusteltu ja lopputulos jotensakin toimiva.

Pohjoismaat ovat kulkeneet aika lailla samaa latua ja eivät nämä mitään pashapaikkoja ole yksikään.

Yhteiskunta, ihmiset ja trendit muuttuvat. Aika karuja lukemia on esim. yliopisto-opiskelijakyselyissä: kuka haluaa tehdä pilttejä? Perinteinen väestöpohja murenee tätä tahtia armotta, onneksi globaali muuttuja pelastaa perikadolta. :cool:

Ihmisillä, jotka eivät ole eläessään tarvinneet kirjastoa, heilläkin on mielipiteensä. Ja yleensä vielä kova ja kailakka ääni, jotta toi -mielipide- tulee myös vankasti esille. Niin surisevat paarmatkin korvissa kesällä.

Ihminen aloittaa taipaleensa vaipoissa ja suht normaali elinkaari tarkoittaa, että myös lopettaa armoitetun matkansa - vaipoissa, uudelleen toisten hoivattavana ja käänneltävänä. Kirjastossa käymätön ihminen unohtaa helposti tämän de facton.

Edelleen ihminen, joka sivuutti kirjaston turhakkeena kokee, että elämä on tasainen jata, jossa nimenomaan juuri hän autuaasti taapertaa kohti Onnea....ikävä kyllä tässä tulee usein pettymyksiä. Erilaiset palstat täyttyvät: miksi juuri minä, byäähh.

Aika tarkkana pitää olla, kun tai jos yhteiskuntaa lähdetään reivaamaan kovasti uusille linjoille. Pahin vahinko syntyy silloin, jos päättäjiksi valikoituu runsaasti ihmisiä, jotka eivät ole kirjastoja tuulettaneet ovissa kulkiessaan.

Ymmärtäkää nyt toi kirjasto vähän laajemmin, pliis.
 
Kaupungistuminen on ollut megatrendi jo hamasta keskiajasta lähtien. Lisäpotkua se sai teollistumisen myötä. Ongelmana vain oli heikko hygienia, jolloin kaupunkien väkiluku kasvoi ainoastaan muuton seurauksena. Kuolleisuus kaupungeissa oli aina suurempaa kuin syntyvyys. Eino Jutikkala -vainaa vertasi kaupunkeja märkivään haavaan, johon väestö valui, vain kuollakseen.

Nykyinen väestön keskittyminen eteläiseen Suomeen ja muutamiin harvoihin muihin kasvukeskuksiin on mielestäni vain pitkäaikaisen kehityksen viimeisin ilmenemismuoto. Sotien jälkeinen aika toi takapakkia "luonnolliseen" kehitykseen, kun perustettiin asutustiloja, jotka elättivät sen yhden sukupolven puolittaisessa omavaraistaloudessa, mutta joilta jo lasten oli lähdettävä joko kaupunkiin tai Ruotsiin.

Omasta mielestäni vain kaikkein kansallisromanttisin typerys tai kiihkeydessään sokea keskustalainen näkee visioissaan koko Suomen jotenkin tasaisesti asuttuna. Sitä se ei ole oikeastaan koskaan ollut (okei, se 1940-60 -luku osittaisena poikkeuksena). Maa- ja metsätalouteen perustuva asutus pääsi minne pääsi 1900-luvun alkupuolelle tultaessa, mutta jo ennen itsenäistymistä tilaton väestö lähti useammin kaupunkiin/Norjaan/Pietariin/Amerikkaan kuin lähti Lappiin tai Kainuuseen raivaamaan tilaa kylmään korpeen. Pidän maaseudun autioitumista sinänsä ikävänä, mutta kuitenkin luontaisena kehityksenä. Jos elinkeinoa ei ole, niin silloin semmoisen perään pitää lähteä.

Toinen asia taas ovat ne, jotka vaativat asutuksen keskittämistä pakolla etelään ja kasvukeskuksiin. Esim. eilinen A-Studio näytti hienosti, kuinka Uusimaa maksaa koko muun Suomen valtionosuudet, mutta unohti, että vaikka suurin osa yritysten pääkonttoreista sijaitseen Helsingissä, aika monen tuotanto sijaitsee maakunnissa. Jos esim. metsäteollisuudella ei ole raaka-ainetta, niin ei se kyllä hirveästi tuotakaan. Tai kaivosteollisuus. Puhumattakaan myös meidän maakunnissa asuvien verovaroin maksetuista valtion työntekijöiden palkoista, joista iso osa nostetaan pääkaupunkiseudulla. Ja jos me ei asuttais täällä, niin hiihtolomalaisilla ei olisi aurattuja teitä hiihtokeskuksiin eikä henkilökuntaa palvelemassa niissä.

Tietysti jonkinlainen ratkaisu olisi väestön keskittäminen Pähkinäsaaren rauhan rajan eteläpuolelle (säilyttäen maayhteys Ruotsiin Tornion kautta) ja loppuosan jättäminen raaka-ainereservaatiksi, mutta hirveän toimivana tai realistisena en tätä näe. On myös muistettava, että se raaka-aineiden korjaaminen vaatii jonkinlaisen infran ylläpitämistä, joten ihan ilmaiseksi sekään ei tulisi.

Nuo asutustilat tosiaan olivat sellainen välttämätön välivaihe jonka myötä sitten tapahtui maaseudun autioitumista kylissä joissa ei hetkeä aikaisemmin ollut ketään asunutkaan. Suomi vaan oli silloin niin kehitysmaa, että ei ollut ihmisille tarjota muuta elantoa kuin se pikkutila keskellä korpea. Ja olihan niille asutustilojen isännille varattu rooli myös metsätyövoimana talviaikaan.

Maaseutuhan ei autioidu koko Suomessa. Etelässä ja kasvukeskusten liepeillä tapahtuu jopa maallemuuttoa. Pohjoisessa taas matkailu pitää yllä jonkinlaista aktiviteettiä. Väli-Suomi lienee eniten vaikeuksissa. Takavuosina aluepolitiikkakin painottui pohjoiseen ja Etelä-Savon kaltaiset alueet jäivät vähän paitsioon. Ainakin tällainen kuva on muodostunut, kuva voi toki olla vääräkin.
 
Rintamiestilat ja asutustilat suojelivat Suomea myös kommunismilta. Haluttiin sitoa kansa maahan tuottamaan itse ruokansa. Eikä heilumaan kaupunkiin punalippujen äärelle.
 
Tietysti jonkinlainen ratkaisu olisi väestön keskittäminen Pähkinäsaaren rauhan rajan eteläpuolelle (säilyttäen maayhteys Ruotsiin Tornion kautta) ja loppuosan jättäminen raaka-ainereservaatiksi, mutta hirveän toimivana tai realistisena en tätä näe. On myös muistettava, että se raaka-aineiden korjaaminen vaatii jonkinlaisen infran ylläpitämistä, joten ihan ilmaiseksi sekään ei tulisi.

On nähtävissä että maanpuolustustahto on heikentymässä läntisessä Euroopassa. Jos tai kun se sama muutos tapahtuu Suomessa niin se tapahtuu ensin juuri pk-seudulla.

Onko kiinteä asutus osa maanpuolustusta? Vai onko se merkityksetöntä? Ehkä olen juuttunut liiaksi historiaan, aikoihin kun tyhjiö otettiin omaksi asuttamalla se
 
Viimeksi muokattu:
Jos Helsingin ympyrään aletaan rakentaa oikeasti asuntoja, joihin taviksilla ja elämäänsä aloittavilla nuorilla on varaa, niin saatte nähdä mikä letakka alkaa. Seudut tyhjenevät sellaisella vauhdilla, että ei ole nähty.

Hyvin moni "pysyy" paikoillaan, koska toisaalta oma asunto sitoo ja toisaalta asunnon myymisellä ei saa niin paljoa pätäkkää, että se riittäisi edes lainan käsirahaksi pääkaupuntiseudulla.

Täällä -meillä päin- on selvä ilmiö myös se, että eläköityneet muuttavat kasvukeskuksiin, se osa heistä, joilla on fyffeä ja kunnon eläkkeet.

Moni harva-alueen pitäjä on täysin perspektiivitön ja joutaisi likvidoida wanhaan neuvostomalliin. Kun rahat eivät riitä edes lainmukaisiin peruspalveluiden tynkiin, niin ohhoijjaa. (neuvostoliitossa toteutettiin aikoinaan -perspektiivittömien kylien likvidointi- ohjelmaa, joo, se ei ole vitsi)

Melkoinen osa käynnistynyttä kehitystä on ihan harva-kuntien omaa tekoa. Pukumiesten vallattua päätöksenteon kunnista sukeutui erilaisia -yrittäjyyden Mekkoja- jotka keskittyvät luomaan verovaroin edellytyksiä yrityksille. Oukei. Oliko se kuntien alkuperäinen tarkoitus? No eihän se ollut. Vastinkupissa on sitten surkeat palvelut, rapistuvat kadut, homeiset sijaisen sijaisilla pyörivät koulut, tyhjät liikehuoneustot...kun tähän saumaan valtio poistaa läsnäoloaan ja palveluitaan, niin?

Ei sitä junalauta todeksi usko, mitä kaikkea sitä puuhaillaan "yrittäjäystävällisyys" johtotähtenä, ei todella, ennenkuin pääsee kurkistamaan ja ymmärtää kuikuilla mitä H:ä sitä touhutaan.

Tää on sitä samaa ihan pikkupitäjistä edariin asti, samaa suhmurointia ja sulle mulle - jakoa. Ja sitten kerrotaan kansalle typerä ilme naamalla tarinaa kestävyysvajeesta tai mitä kulloinkin. Kahtokkee nyt vaikka valtion budjettia kohdasta -yritystuet- ja kertokaa se ainakin kahdella, paljon tuentaa tapahtuu momenteilla, jotka latovat epäsuoraan ekp:n painotuotetta tiskiin tavalla tai toisella.

On rakennettu hirmu himmeli, joka joskus kyllä kaatuu kuin keila. Kukaan ei ole vastuussa, koska maan tapa.
 
Aika karuja lukemia on esim. yliopisto-opiskelijakyselyissä: kuka haluaa tehdä pilttejä? Perinteinen väestöpohja murenee tätä tahtia armotta, onneksi globaali muuttuja pelastaa perikadolta
Tämä on mielenkiintoinen ja melko vähän käsitelty aihe.

Maahanmuutto herättää suuria tunteita ja pysyy varmasti tapetilla pitkään. Kolikon toinen puoli on vielä karumpi, eli maastamuutto ja väkimäärän lasku.

Euroopan kusisimmat loukot, nämä moldovat, latviat ja bulgariat, ovat muuttoliikkeen lähtömaita joissa populaatio laskee kilpaa yleisen mielialan kanssa.

Suomi pärjää kyllä niin kauan, kun maasta löytyy joitain alueita joissa taloudellista arvonlisää syntyy. Sitten ollaan pulassa, jos muuttoliike suuntautuukin omien kasvukeskusten sijaan maan rajojen ulkopuolelle. Tämän vuoksi on huolestuttavaa että maa jakautuu sellaiseen osaan joka ei tule toimeen omillaan, ja toisaalta muutamaan menestyvään kaupunkiin johon ei ole varaa tai mahdollisuutta muuttaa. Homma kusee niin sanotusti molemmasta päästä.
 
Tämä on mielenkiintoinen ja melko vähän käsitelty aihe.

Aika tylyjähän arviot ovat siitä minkä verran lapsia syntyy 2025 ja siitä kymmenen vuotta eteenpäin.
10000 pois tämän vuoden syntyvyydestä ja 15000 vähemmän vuodelle 2035. Lisäännymme kohta vähemmän kuin 1860-luvun pahimpina vuosina.
 
Viimeksi muokattu:
Melkoinen osa käynnistynyttä kehitystä on ihan harva-kuntien omaa tekoa. Pukumiesten vallattua päätöksenteon kunnista sukeutui erilaisia -yrittäjyyden Mekkoja- jotka keskittyvät luomaan verovaroin edellytyksiä yrityksille. Oukei. Oliko se kuntien alkuperäinen tarkoitus? No eihän se ollut. Vastinkupissa on sitten surkeat palvelut, rapistuvat kadut, homeiset sijaisen sijaisilla pyörivät koulut, tyhjät liikehuoneustot...kun tähän saumaan valtio poistaa läsnäoloaan ja palveluitaan, niin?
Ei sitä junalauta todeksi usko, mitä kaikkea sitä puuhaillaan "yrittäjäystävällisyys" johtotähtenä, ei todella, ennenkuin pääsee kurkistamaan ja ymmärtää kuikuilla mitä H:ä sitä touhutaan
Jos kunnassa on vähemmän työpaikkoja kun työhaluisia ja -kykyisiä asukkaita, on kunnan tulevaisuus kiinni siitä, kuinka kauan rahaa riitttää tulonsiirtoihin, joilla työttömät asukkaat estetään kuolemasta nälkään.
Työpaikkoja voidaan tietysti luoda myös laajentamalla kunnan omaa virkamieskuntaa, mutta tämä tulee ainakin yhtä kalliiksi kun nämä edellä mainitut korvaukset.
 
Jos kunnassa on vähemmän työpaikkoja kun työhaluisia ja -kykyisiä asukkaita, on kunnan tulevaisuus kiinni siitä, kuinka kauan rahaa riitttää tulonsiirtoihin, joilla työttömät asukkaat estetään kuolemasta nälkään.
Työpaikkoja voidaan tietysti luoda myös laajentamalla kunnan omaa virkamieskuntaa, mutta tämä tulee ainakin yhtä kalliiksi kun nämä edellä mainitut korvaukset.
Onhan meillä varaa...pääasia on bkt:n nouse vaikka Kankkulan kaivo-metodilla..
 
Jos kunnassa on vähemmän työpaikkoja kun työhaluisia ja -kykyisiä asukkaita, on kunnan tulevaisuus kiinni siitä, kuinka kauan rahaa riitttää tulonsiirtoihin, joilla työttömät asukkaat estetään kuolemasta nälkään.

Yritystoiminnasta kehittyy aika erikoista markkinataloutta ajatellen, kun se lepää joka käänteessä kuntien ja valtion niskoilla. Kuten sanoin: homma on suuren luokan suhmurointia, joka on maan tapa.
 
Noniin, etsippäs valtion budjetti ja katso mihin eurot menee.
Menoerät on suuruusjärjestyksessä on sote, opetus ja kulttuuri, liikenne ja viestintä, puolustus, ja maa -ja metsätalous.
Kyllä nämä on mun mielestäni meitä Suomalaisia varten?
Väitteesi on mielestäni vahvasti ja tarkoituksellisesti liioiteltu. Faktat on näin ja nenäkyy budjetista, vielä kiinnostaa miksi haluat vääristellä faktoja.
Sekö sua vielä vuonna 2018 närästää, että se on veroeuro eikä markka? Minusta vääristelet faktoja ihan koko ajan siihen suuntaan että eurooppa on perseestä ja toistat näkemystäsi kerta toisensa jälkeen eri ketjuissa. Mikä on sinun agenda? Mitä sinä haluaisit? Suomi irti kv-sopimuksista? Suomi Euraasian Unioniin? Miksi kaikki on pilalla koska maailma on muuttunut kansainväliseksi?

Nuo ed. menoerät ovat korporaatioita varten, vaikka ne onkin myyty suomalaisille, että ne ovat heitä varten. Kuulostaa aivan ihmeelliseltä, mutta niin se vain on.

Politiikot ovat pelkkiä sätkynukkeja, jotka trapetsitaiteilevat korruption ja korttitalon pystyssä pitämisen välillä eli kuinka paljon voidaan pelata korporaatioiden pussiin ilman että kansalaisilla pysyy usko prosessiin. Selvyyden vuoksi, valtio on korporaatio siinä missä muukin ja firman työtekijöiden tarkoitus on suojella ja pitää huolta kansalaisten eduista. Tämä pisnessuunnitelma on oikeutettu jos kollektiivisesti jokin entiteetti eli jokin isompi poppoo tahi valtio päättää uhata kansalaisia niin kollektivisointi omassa maassa on jo hoidettu valmiiksi. Suomen rooli on tässä ollut reaktiivinen näihin ruottalaisten ja neukkujen historialliseen jatkuvaan alueen valtaukseen näillä lakeuksilla joten OK tähän mennessä.

Jos tätä asetelmaa aletaan käyttämään väärin niin sitten seurauksena on anekdootillisesti että jonkin katujengin edustaja tulee pyytämään Kalevin työn tuotoista neljäsosan verran tai sitten jotain ikävää saattaa käydä sinun omaisuudelle. Noh, Kalevi maksaa kiltisti ja vastalahjaksi saa vielä muilta vertaisiltaan vahvistusta päätökselleen seläntaputtelun muodossa, että kyllä tähän kannattaa osallistua vaikka vähän arveluttavalta pisnekseltä tämä kuulostaa. Mutta sitten jokin ehtoo tuleekin oman lukkosepänliikkeen ikkunasta tiiliskiveä sisään ja erään toisena päivänä mutkalla uhaten putsattiin Kalevin kassa ylimääräisestä paalusta. Kalevia alkaa tämä pänniä, koska hänhän "sijoittaa" prkleemoisen summan joka kuukausi liivijengille, että rikolliset pysyisi pois silmistä. Kalevin yllätykseksi häntä torutaan siitä, että hän itse ei ole osallistunut tarpeeksi isolla summalla hommaan mukaan joten parit mädän fisut pääsi haavista ohi. Kalevihan ei voi muuta kuin maksaa kiltisti korotuksen eli seuraavassa kuussa lähtee 40% tuloista, koska liivijengi saattaa itse tulla kyläilemään seuraavaksi. Tämä prosessi jatkuu niin kauan kunnes ei voi enää maksaa suojelurahaa tahi sitten Kalevi pääsee itse kärryille homman nimestä eli liivijengi itse on tehtaillut näitä rikoksia, jotta saa imettyä paremmin verta lähiö liikkeiden omistajilta ja yms. asukeilta.

Valtio, ja sivilisaatio suuremmassa merkityksessä, ei ole mitään muuta kuin suojelurahan vedätysoperaatio. Taitaa olla maailman vanhin vippaskonsti, mafiosoiden "tuttu ja turvallinen"-vedätys. Miten tästä voi olla takuuvarmoja? Koska ihan samanlaisia kiventallaajia esim. ryssät on kuin suomalaiset kun oikeasti miettiin tilannetta. Ei kukaan tavallinen kansalainen mieti, että mikä valtio kannattaisi kukistaa. Se on ainoastaan valtion johdon ja niiden takana olevien pankkiirien mielipuuhaa.

Eurooppa ei ole perseestä. En edes tiedä mitä tällä haet, koska Eurooppa on maantieteellinen määritys, joka pysyy vaikka valtiot vaihtelee. Itse asiassa, asioita määritellään jatkuvasti kaikista suunnista. Suomalaisuuskin on jokaisen itse määrittelemä ja valtio tukee tätä hommaa, koska mikä sen parempi kuin että saadaan sisäisiä konflikteja aikaan, joita valtion on pakko tulla "korjaamaan". Liberaaleilla on käsitys, että esim. Nigerian syövereissä majailee tällä hetkellä paljon suomalaisia, joiden ainoa ero täällä majaileviin on muutama kilometri ja meripeninkulma. Suomalaisuus on niin liberaali käsitys... ja itse asiassa he ovat siinä oikeassa. Niin hullulta kuin se kuulostaa niin he ovat siinä oikeassa. Suomalaisuus on tämän valtion perustamisen ja autonomian yhteydessä muodostettu entiteetti ja silloin olisi pitänyt määritellä mitä kansalaisuus tarkoittaa käytännössä, koska nyt kuka tahansa savimajan kannibaali ja idän ihme saa kutsua itseään suomalaiseksi ja valtio on tukemassa tätä prosessia.

Meillä on tällä hetkellä puolustusministeri joka ei tiedä kuka vihollinen on, rajavalvonnan johtaja joka ei pysty ja nähtävästi edes halua pitää kiinni rajavalvonnasta, sisäministeri joka käsittelee maahanmuuttoa kuin luonnonlakina, opetusministeri ja arbaittiministeri joiden mielestä miljoona suomalaista pitää uudelleen kouluttaa vaikka populaatio on mukamas samaanaikaan erittäin koulutettua (eli koulutettu on mutta väärin ja nyt pitäisi antaa näiden samojen tahvojen päättää seuraava väärä koulutusratkaisu), valtionvarainministeri joka haluaa lisää EU-integraatiota, pääministeri joka on todnäk korruptoitunein politiikko eduskunnassa ikinä... huhhuh, alkaa vaseliini loppua tässä ryskytyksessä.

Mitä vastapainoksi ja ratkaisuksi? Noh, siihen on erittäin yksinkertainen, mutta pitkä vastaus josta yksi versio on USA:n vuoden 2004 libertariaani (ei liberaali vaan "1776, fuck yeah") presidenttikandidaatilta eli tulkinta perustuslaista. Miten jenkkien perustuslaki pätee Suomen perustuslakiin? Varmaan sen takia, koska Suomen perustuslaki on kopio brittien Magna Carta:sta ja jenkeillä on samoin peräisin omilta siirtomaapäiviltä.


ps. siirtäkää parempaan lokeroon, koska ei liity maaseutuun.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top