Suuri maatalouskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja H.A
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Onhan noita rekoja ja tuottajatoreja, niissä vaan on se ongelma että hinnat tuppaa olemaan aika isoja. Kun teurastuttaa vaikka lehmän ja lähtee myymään niitä lihoja rekoihin niin tulee naudalle hintaa. Yhden naudan olen teurastamoon laittanut ja sain siitä naurettavan vähän rahaa, mutta jos olisin saman naudan ottanut takaisin myyntikelpoisena, oli hinta sellainen että tuli se ”mitä vittua” ihan vahingossa. Siihen vielä päälle sen jääkaappipakastimella varustetun pakun polttoaineet ja muut, niin ei se liha halpaa ole suoraan tuottajalta hankittunakaan.

Eikä se ole mikään vartin homma työstää elävä nauta vakuumikondikseen. Vaikka meillä on lapsetkin valjastettu työntämään lihaa myllyyn, tuhraantuu siihen ihan riittävästi aikaa
 
Suoramyynnin suurin este byrokratian ohella on tilojen sijainti. Periferiasta on hankala myydä suoraan, jos/kun asiakkaat ovat muutaman kymmenen kilometrin päässä.
Juuri näin, nykyihminen on niin... kiireinen että, se vois alkaa kyrsimään jos kauppareissu kestää monta tuntia ja siltikin jäisi monta päivittäistarviketta vielä hankkimatta.
Juu, en itsekkään tykkäisi
 
Onhan noita rekoja ja tuottajatoreja, niissä vaan on se ongelma että hinnat tuppaa olemaan aika isoja. Kun teurastuttaa vaikka lehmän ja lähtee myymään niitä lihoja rekoihin niin tulee naudalle hintaa. Yhden naudan olen teurastamoon laittanut ja sain siitä naurettavan vähän rahaa, mutta jos olisin saman naudan ottanut takaisin myyntikelpoisena, oli hinta sellainen että tuli se ”mitä vittua” ihan vahingossa. Siihen vielä päälle sen jääkaappipakastimella varustetun pakun polttoaineet ja muut, niin ei se liha halpaa ole suoraan tuottajalta hankittunakaan.

Eikä se ole mikään vartin homma työstää elävä nauta vakuumikondikseen. Vaikka meillä on lapsetkin valjastettu työntämään lihaa myllyyn, tuhraantuu siihen ihan riittävästi aikaa
Eihän tuota mullia leikkaa kuin hetken, paistit erikseen riipussa, samoin fileet, lavasta vaan lapapaistit, loppu suikaleiksi ja jauhelihaksi, jos et asuisi niin kaukana niin tulisin kyllä jeesimään, mulla on myös suikalekone itsellä, tai 2 niitä on mutta toisesta puuttuu yks teräohjuri, siis oikeen ammattitason masiinat eikä mitään marketin ysiysi koneita, noilla on yks kullinluikaus pistää sata kiloo suikaleiksi.
 
Eihän tuota mullia leikkaa kuin hetken, paistit erikseen riipussa, samoin fileet, lavasta vaan lapapaistit, loppu suikaleiksi ja jauhelihaksi, jos et asuisi niin kaukana niin tulisin kyllä jeesimään, mulla on myös suikalekone itsellä, tai 2 niitä on mutta toisesta puuttuu yks teräohjuri, siis oikeen ammattitason masiinat eikä mitään marketin ysiysi koneita, noilla on yks kullinluikaus pistää sata kiloo suikaleiksi.
Meillähän tietysti on kaikki vehkeet niitä markan halpiksia, mikä tekee hommasta mukavasti hitaampaa. Lihamyllykin on sitämallia mikä jumittaa ihan jo kun kattoo siihen päin. Suikalointikone on veitsi 🤣
 
Meillähän tietysti on kaikki vehkeet niitä markan halpiksia, mikä tekee hommasta mukavasti hitaampaa. Lihamyllykin on sitämallia mikä jumittaa ihan jo kun kattoo siihen päin. Suikalointikone on veitsi 🤣
Kuukkeloi aika ajoin KT-10 lihamylly, se o sellanen pöytämalli voimavirralla, tehokas kone, näitä oli ennen pienissä kaupoissa, Koneteollisuus ooyyn masiina, saa vielä osiakin vaikka iäkäs kone onkin, itsellä juuri sellanen, näitä putkahtelee aika ajoin myyntiin vielä.
 
Kuukkeloi aika ajoin KT-10 lihamylly, se o sellanen pöytämalli voimavirralla, tehokas kone, näitä oli ennen pienissä kaupoissa, Koneteollisuus ooyyn masiina, saa vielä osiakin vaikka iäkäs kone onkin, itsellä juuri sellanen, näitä putkahtelee aika ajoin myyntiin vielä.
Hirvimiehet on ostelleet noita ansiokkaasti. Tuolla ei pitkään 50 kg:n jauhelihan kanssa kakistella, kahteen kertaan kun vetää läpi on hyvää tasalaatuista tavaraa.
 
Mulla on pari verkkoputkea sekä verkkoa riittävästi, saa tehtyä kylki rullaa sekä isompaa, sian kinkkua oon leikannut luuttomaksi ja tunkenut verkkoon, gelatiini jauhetta pitäis taasen hommata yks 10kg,saa taas 'alatoopia' tehdyksi. Tuolla suikalekoneella saa muuten oivaa lehtipihviä, paisti vaan kerran läpi ja voila😋
 
Ainiin, suikalekoneiden tarina, ajelen usein entisten lihapuljujen/kauppojen ohi katsastaen jotta onko niissä toimintaa vielä, kerran satuin erään vanhan nakkipajan pihaan josta kannettiin tavaraa romulavalle, paikalla oli tuttu kaveri joka kysyi että tarviinko tälläisiä koneita, tiesin mitä masiinat ovat, joten kaverin kanssa nostettiin ne Rutinoffiin, kotona pesu ja pari uutta sähköliitosta ja toimii🤗🤗
 
Suoramyynnin suurin este byrokratian ohella on tilojen sijainti. Periferiasta on hankala myydä suoraan, jos/kun asiakkaat ovat muutaman kymmenen kilometrin päässä.
Voisko ne perustaa kaupan yhdessä? Jos kerran ählyillä on edullisia, pelkästään lihaan keskittyviä halalkauppoja, niin kai se onnistuu muiltakin.
Jos jokainen omistaisi osuuden kaupasta, niin voitaisiin vaikka kutsua sitä osuuskaupaksi?
 
piti oikeen sähkömyllykin hankkia kun käsinveivattava meinasi tärvellä mielenterveyden
Minä ratkaisin jauhelihan sillä että ostin kaksi kiinalaista cleveria (kokkiveistä). Niillä saa nopeasti kokolihasta jauhelihaa kahdelle ihmiselle samalla kun kuvittelee olevansa rumpali. :)

Oli/on joku vanha lihamylly minkä saa yleiskoneeseen kiinni (sen veivattavan lisäksi), mutta siinä oli aina säätäminen kun ottaa esille jostain kaapinperiltä..
 
Minä ratkaisin jauhelihan sillä että ostin kaksi kiinalaista cleveria (kokkiveistä). Niillä saa nopeasti kokolihasta jauhelihaa kahdelle ihmiselle samalla kun kuvittelee olevansa rumpali. :)

Oli/on joku vanha lihamylly minkä saa yleiskoneeseen kiinni (sen veivattavan lisäksi), mutta siinä oli aina säätäminen kun ottaa esille jostain kaapinperiltä..

Menee spadehommiksi. Tuo cleaver on monikäyttöinen vehje. Sillä pilkkoo ihan kaiken muun, pyöreät sipulit pitää käsitellä erikseen.
 
Mulla on ulkorakennuksessa oma pieni tila liha hommiin, siellä on vehkeet ja iso leikkuupöytä, omat riistat teen siellä ja aina joku tuo jotain ampumaansa leikattavaksi.
 
Esimerkiksi Siilinjärvellä on käsittääkseni kotitilatuotteita myyvä maatila muutaman kilsan päässä kylän keskustasta. Ainakin yksi maatilamyymälä on Siilinjärvi-Iisalmi-tien varrella. Tosin siellä hintataso on järjetön, koska suoramyynnin lähtökohtana täytyy olla halvempi hinta kuin ketjutetun kaupan viimeisellä portaalla.
 
Esimerkiksi Siilinjärvellä on käsittääkseni kotitilatuotteita myyvä maatila muutaman kilsan päässä kylän keskustasta. Ainakin yksi maatilamyymälä on Siilinjärvi-Iisalmi-tien varrella. Tosin siellä hintataso on järjetön, koska suoramyynnin lähtökohtana täytyy olla halvempi hinta kuin ketjutetun kaupan viimeisellä portaalla.
Muuruvedellä Topin maatila myynti, ja Halunaltahan sai öljyäkin ennen😆😆
 
Back
Top