Suuri maatalouskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja H.A
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Jos riistan pyynti on harrasteena niin en pidä 610e pahana hintana KT myllystä.
 
Kunnon mylly kestää myös miehen(tai naisen) eliniän.

Mulla oli joku halpis joskus, tai taisi se satasen maksaa mutta ei se nyt niin kaksinen ollut kun piti joskus esim. 30kg hirvenlihaa jauhaa. Raudassa ei ole raha hukassa.
 
1Kunnon mylly kestää myös miehen(tai naisen) eliniän.

Mulla oli joku halpis joskus, tai taisi se satasen maksaa mutta ei se nyt niin kaksinen ollut kun piti joskus esim. 30kg hirvenlihaa jauhaa. Raudassa ei ole raha hukassa.
Hirviseurueet ovat ostelleet noita vanhoja voimavirta myllyjä. 50 kg jauhelihaa kahteen kertaan läpi ajettuna noin 10-15 minuuttia.

Uskoakseni useimmat seurueet myös lainaa myllyjään pientä korvausta vastaan. Pesu käytön jälkeen on suoritettava huolella.

Ainakin hirvenlihassa on sitkeitä lihaskalvoja, joiden kanssa pienet kotimyllyt hyytyy heti kättelyssä.

Lysti tuollaisella isolla myllyllä on jauhelihaa tehdä, pienellä täyttä tuskaa. Vähän pyöräytät, terän välissä kalvo ja mylly tukossa.
 
Hirviseurueet ovat ostelleet noita vanhoja voimavirta myllyjä. 50 kg jauhelihaa kahteen kertaan läpi ajettuna noin 10-15 minuuttia.

Uskoakseni useimmat seurueet myös lainaa myllyjään pientä korvausta vastaan. Pesu käytön jälkeen on suoritettava huolella.

Ainakin hirvenlihassa on sitkeitä lihaskalvoja, joiden kanssa pienet kotimyllyt hyytyy heti kättelyssä.

Lysti tuollaisella isolla myllyllä on jauhelihaa tehdä, pienellä täyttä tuskaa. Vähän pyöräytät, terän välissä kalvo ja mylly tukossa.

Joo, vastataan sen verran, että tuli sitten lymmenisen vuotta sitten hankittua se kunnon mylly. Koko laitos rosteria, on tehokas ja vieläpä sopii tavalliseen pistorasiaan.

Vanhasta ei saanut myydessä juuri mitään, eli lähes tulkoon hukkaan meni nekin rahat.
 
Ja yleisesti ja erikseen, unohtakaa ne halvat paskat viikate kivet ja hommatkaa hieno hiomakivi, 3000/8000,sillä puukot ym terää tarvitsevat vehkeet, viimeistelyyn F. Dick teroitus puikko eli stoola, eikä niitä marketin pyöröviiloja, kunnon pelit saa viikonlopun viinojen hinnalla..
 
Ja yleisesti ja erikseen, unohtakaa ne halvat paskat viikate kivet ja hommatkaa hieno hiomakivi, 3000/8000,sillä puukot ym terää tarvitsevat vehkeet, viimeistelyyn F. Dick teroitus puikko eli stoola, eikä niitä marketin pyöröviiloja, kunnon pelit saa viikonlopun viinojen hinnalla..
Niinhän se tuppaa olemaan vähän kaikessa, halvalla ei saa hyvää.

No, nykyään kun Kiinassa tehdään kaikkea ja siis kaikkea, noitten parempien autojen osiakin joita siis asennetaan ihan tehtaalla niin...

Ostin kiinalaisen sähköavusteisen polkupyörän, en sitä kaikista halvimpaa vaan sieltä yläpäästä hinnaltaan/ominaisuuksiin. Hyvin on toiminut nyt runsaan vuoden. Kilometrejä siinä 1200.

Ja ihan puhtaalla omallatunnolla silti, oppinut ettei se kotimaisuus merkitse niin paljoa nykyään ja minusta aina vaan vähemmän, valitettavasti.
 
Niinhän se tuppaa olemaan vähän kaikessa, halvalla ei saa hyvää.

No, nykyään kun Kiinassa tehdään kaikkea ja siis kaikkea, noitten parempien autojen osiakin joita siis asennetaan ihan tehtaalla niin...

Ostin kiinalaisen sähköavusteisen polkupyörän, en sitä kaikista halvimpaa vaan sieltä yläpäästä hinnaltaan/ominaisuuksiin. Hyvin on toiminut nyt runsaan vuoden. Kilometrejä siinä 1200.

Ja ihan puhtaalla omallatunnolla silti, oppinut ettei se kotimaisuus merkitse niin paljoa nykyään ja minusta aina vaan vähemmän, valitettavasti.
Vähän jatkoa,

Suomen,suomalaisten omistuksessa olevat maatalouskaupat, onko niitä? Kaikki on myyty. Hankkija tanskalainen, K-ryhmä ruotsalainen.
No joo työpaikkoja sentään tänne niistä.

Ennenvanhaan kaikki oli vaan niin paljon paremmin.:rolleyes:
 

10-20 % peltoalasta jää kylvämättä. Tähän väliin nyt katovuosi, niin ei hyvä hyrrää.

Jos näin, seuraavana vuonna ei kylvetä juuri mitään. Ei tyhjästä kassasta osteta yli 1200 euroa/tonni maksavia lannoitteita, siemeniä josta maksaa 800 euroa/tonni ja polttoainetta 2 euroa/litra.
 
Yksi kysymys: Miksi Suomessa ei valmisteta esimerkiksi chorizokestomakkaraa, ilmakuivattu kinkkua ja mortadellamakkaraa, vaan noista tykkäävä joutuu ostamaan ulkomaalaista?
Kun ei ole ennenkään tehty? Tai kysyntää ei ole ollut.

Alkaahan noita chorizoja olemaan eri kotimaisilta valmistajilta, mutta aika usein ne on "blandattuja" versioita alkuperäisistä eli chorizossa ei maistu paprika taikka mikään muukaan... joten ostaa sitten sitä ulkomaista jos makua haluaa. Kinkuissa kuivaus kestää ja kysynnästä en tiedä. Hintaahan siinä tulee ja kuluttaja ostaa halvempaa..

Eiväthän nuo mitään bulkkituotteita ole ja Sininen Lenkki taitaa olla Kabanossin kanssa se suosituin makkara. Mun kokkifrendi sanoo että jos maustat ruoan kunnolla niin valitusta tulee....
 
Mortadellamakkara maksaa Italiassa, alle 10 €/kg ja on käsittääkseni siellä hyvin yleinen makkara. Wotkinsilla on nimellisesti mortadellaa, tai ainakin oli, mutta maku ja koostumus on ihan muuta kuin aidon mortadellan. Jostain syystä siihen on tungettu nautaa, kun alkuperäinen mortadella on sianlihasta kokonaan, ja nimenomaan rasvaisesta siasta.

Nuo etenkin eteläeurooppalaiset makkarat ovat tyypillisesti selvästi rasvaisempia kuin suomalaiset. Esimerkiksi chorizossa saattaa olla energiaa yli 400 kcal/100 g.
 

10-20 % peltoalasta jää kylvämättä. Tähän väliin nyt katovuosi, niin ei hyvä hyrrää.

Jos näin, seuraavana vuonna ei kylvetä juuri mitään. Ei tyhjästä kassasta osteta yli 1200 euroa/tonni maksavia lannoitteita, siemeniä josta maksaa 800 euroa/tonni ja polttoainetta 2 euroa/litra.

Joo, se vähän kertautuu sitten tulevina vuosina jos nyt ei saada hyvää satoa.

~10 ha jää viljelemättä isänniltä tänä vuonna. Se on ihan ok, se joenvarsi on aina riski jos puintiaikaan tulee vettä niin siellä ei kulje kuin panssarivaunu.. saiskohan Ukrainasta.. :) Mutta muuten on kuulemma ihan ok, vähän kevyemmällä lannoituksella mennään mutta sen pitäisi olla ok, pellossa pitäisi olla varaa tulevaan ~90% lannoitukseen. Ei vain saaneet kaikkea ajoissa. No can do...

Katotaan sitten syssymmällä laskutanko tuosta ~10 ha:sta... sopimuksethan on voimassa vielä 4v... ei se kaada mun tai heidän taloutta, mitä tahansa tehdään...
 
Joo, se vähän kertautuu sitten tulevina vuosina jos nyt ei saada hyvää satoa.

~10 ha jää viljelemättä isänniltä tänä vuonna. Se on ihan ok, se joenvarsi on aina riski jos puintiaikaan tulee vettä niin siellä ei kulje kuin panssarivaunu.. saiskohan Ukrainasta.. :) Mutta muuten on kuulemma ihan ok, vähän kevyemmällä lannoituksella mennään mutta sen pitäisi olla ok, pellossa pitäisi olla varaa tulevaan ~90% lannoitukseen. Ei vain saaneet kaikkea ajoissa. No can do...

Katotaan sitten syssymmällä laskutanko tuosta ~10 ha:sta... sopimuksethan on voimassa vielä 4v... ei se kaada mun tai heidän taloutta, mitä tahansa tehdään...
No kuullostat kyllä aika reilulta(vähän liiankin) vuokranantajalta ja se kuva aikaisemminkin jäänyt mieleen.(y)
Meitä on moneksi, kaikki ei vaan näe kokonaisuutta ollenkaan, se minun hyöty on monesti vaan se tärkein.
Minulla tilanne että vuokramaissa sopimus katkolla, suullinen sopimus on mutta en nyt ainakaan odota alennusta vuokraan jatkossa. Ei se ole sen maanomistajan vika kuitenkaan tämä tilanne.
 

10-20 % peltoalasta jää kylvämättä. Tähän väliin nyt katovuosi, niin ei hyvä hyrrää.

Jos näin, seuraavana vuonna ei kylvetä juuri mitään. Ei tyhjästä kassasta osteta yli 1200 euroa/tonni maksavia lannoitteita, siemeniä josta maksaa 800 euroa/tonni ja polttoainetta 2 euroa/litra.
Tuo ei kerro vielä siitä, mikä on näennäisviljelyn osuus. Minimoidaan kaikki tuotantopanokset ja tyydytään tukiin, ei se paljon anna jos ei otakaan.

Hatusta vetäsen, että kokonaissato on kolmannesta pienempi, kuin mitä se voisi olla. Nyt jos koskaan pitäisi ylittää kannattavuuskynnys tuotantopanosten käytössä siellä plussan puolella, koska vilja on hinnassaan vuoden kuluttua. Pistin sähköpostin kaikille kepun kansanedustajille, että ootteko miettineet mihin ollaan menossa. Muutama voivotteli että kyllä kaikki tehdään mitä voidaan. Ei vaan vaikuta paljolta.
 
Suomalaiset on totutettu halpaan makkaraan, mitä halvemmat raaka aineet sen parempi kate, se bisnes.. Aina teollisuus on laittanut halvemmat kamat makkaraan, ja se perisuomalaisuus.. Ostetaan tonnin kaasugrilli ja lämmitetään siinä sitä halvinta slaikkaria mitä kaupasta löytyy😆Euroopan makkara kulttuuri on aivan eri kuin Suomessa, täällä se on vain makkara, kyrsä, hampparinväärä, ei mikään gourmet tuote josta voisi olla ylpeä, ei, täällä slaikan pitää olla halpa koska se on vaan Makkara.
 
Back
Top