Suuri maatalouskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja H.A
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Miksi Kepu ei nosta tästä meteliä?
Sen pitäisi olla puolueelle tärkeä kysymys.
Kepun liian matala profiili tässä asiassa ei ole jäänyt tuottajilta huomiotta. Kuitenkin on niin, että markkinoilta lisät tuottajahintoihin on saatava, tuilla tätä ei ratkaista.

Turpeenkin Kepu antoi mennä. Vähän vänisi muodon vuoksi. Jos Kepu olisi tehnyt turpeen veron nostosta hallituskysymyksen, veroa ei olisi nostettu ja tuotanto olisi ennallaan. Tulevalle talvelle on haastetta kerrakseen, mistä raavitaan kaukolämmölle energiat.

Venäläisen hakkeen tuontikieltoa kierretään tuomalla sieltä purua ja puun kuorta. Suomalaiset vetoautot hakee nuppiin kuorman rajan takaa ja ryssän valmiiksi täytetty purukärri perässä lämpölaitokselle.
 
Meillä uskottiin lopulta(kin) ja sivutoiminen nurmirehunviljely loppuu tähän kesään. Ottajia korsirehulle täälläkin olisi, mutta ostajia vähempi. Kuljetuskustannuksetkaan eivät ole vuosien saatossa laskeneet.

Mulle sinänsä se ja sama. Onpahan vähemmän muiden hommia tehtävänä kesällä.
 
Ihan sikana tässä odottelen tilannetta että kauppa porras kertoo: NYT ON HÄTÄ: MISSÄ ON HALLITUS MIKSEI SE TEE MITÄÄN? Meillä ei ole myytäväksi kotimaista siankyljystä, kasleria, jauhelihaa, kinkkuja ym. Nauta puoli samaan syssyyn. Broilerin suikaleita vielä tämän kuun loppuun. Kaupat kaatuu ja valtavasti työttömiä. Ihan ennustamaton tilanne!

No, sitä on tottunut haaveilemaan.
Se on se vihreä siirtymä kasvisruokaan.
 
Venäläisen hakkeen tuontikieltoa kierretään tuomalla sieltä purua ja puun kuorta. Suomalaiset vetoautot hakee nuppiin kuorman rajan takaa ja ryssän valmiiksi täytetty purukärri perässä lämpölaitokselle.
Onko hake pakotteiden alla? Luulisi että siihen puututtaisiin ,jos pakotteita suomessa kierretään.
Vai tarkoititko "vientikieltoa". Venäjähän on vastapakotteina kieltänyt hankkeen viennin.



Venäjän asettamat vastapakotteet eivät käy kohtalokkaiksi Suomen metsä- ja energiateollisuudelle​

Venäjän vastapakotteina asettamat raakapuun ja puuhakkeen vientikiellot

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...suomen-metsa-ja-energiateollisuudelle/8389012
 
Ihan sikana tässä odottelen tilannetta että kauppa porras kertoo: NYT ON HÄTÄ: MISSÄ ON HALLITUS MIKSEI SE TEE MITÄÄN? Meillä ei ole myytäväksi kotimaista siankyljystä, kasleria, jauhelihaa, kinkkuja ym. Nauta puoli samaan syssyyn. Broilerin suikaleita vielä tämän kuun loppuun. Kaupat kaatuu ja valtavasti työttömiä. Ihan ennustamaton tilanne!

No, sitä on tottunut haaveilemaan.
Sitä saa kaikenlaista vaikka haaveilla, mutta taitaa se maa revetä ennenkuin Kauppias tinkii katteistaan..
 
Onko hake pakotteiden alla? Luulisi että siihen puututtaisiin ,jos pakotteita suomessa kierretään.
Vai tarkoititko "vientikieltoa". Venäjähän on vastapakotteina kieltänyt hankkeen viennin.



Venäjän asettamat vastapakotteet eivät käy kohtalokkaiksi Suomen metsä- ja energiateollisuudelle​

Venäjän vastapakotteina asettamat raakapuun ja puuhakkeen vientikiellot

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...suomen-metsa-ja-energiateollisuudelle/8389012

En pääse lukemaan koko juttua, kun en ole tilaaja. Puun kuorta ja purua tuodaan edelleen, haketta ja raakapuuta ei.

Näyttää siinä (puun tuonnin rajoittamisessa) Eu:n näpitkin olevan pelissä.

Suomalaiselle metsänomistajalle venäläisen puun tuonnin loppuminen on pelkästään positiivinen asia. Hakkuurästejä nuorissa metsissä on valtavasti. Mikäli pätäkkää lyödään tiskiin sopivasti ne rästit lähtevät purkaantumaan ja metsät saadaan kasvukuntoon.

Puun tuonnilla ulkomailta on poljettu kotimaan raakapuun hintaa, se metsäyhtiöillä on ollut tuonnin agendana. Ei se, etteikö puuta kotimaastakin löytyisi.

Kuitupuun hankintahinta on nyt luokkaa +30 euroa motti. Hankintahinta eli puu korjattuna pinossa tien varressa. Tuosta pois korjuukustannukset noin 15 euroa/motti, niin eipä niillä tienesteillä ole kartanoita rakennettu.

Kuitumotista sellufirmat ovat tehneet voittoa 100 euroa/motti.
 
Kuukkeloi aika ajoin KT-10 lihamylly, se o sellanen pöytämalli voimavirralla, tehokas kone, näitä oli ennen pienissä kaupoissa, Koneteollisuus ooyyn masiina, saa vielä osiakin vaikka iäkäs kone onkin, itsellä juuri sellanen, näitä putkahtelee aika ajoin myyntiin vielä.

Arvokkaana ainakin osaavat pitää... paras ja korkein tarjous 610 euroa.

 
Arvokkaana ainakin osaavat pitää... paras ja korkein tarjous 610 euroa.

Vänttiseltä:
https://www.ravintolalaitepalvelu.com/lihamyllyt.htm

Huomaa, että osa hinnoista on 0%-ALV.
 
Edelliseen jatkaakseni, että jos on kohta enää varaa jauhaa mitään... Naudan paistin kilohinta on kohonnut lähimarketissa kerralla yli 10 prosentilla. Jotenkin arvaan, että tuo tuskin edes siirtyy lyhentämättömänä tuottajalle.

Toki tässä ketjussa kun ollaan, niin joku saattaisi todeta, että "jos sinulla on kohta enää mitä edes ostaa jauhettavaksi"... On asiassa toki tuokin puoli. Jonkun on tehtävä jotakin!
 
Edelliseen jatkaakseni, että jos on kohta enää varaa jauhaa mitään... Naudan paistin kilohinta on kohonnut lähimarketissa kerralla yli 10 prosentilla. Jotenkin arvaan, että tuo tuskin edes siirtyy lyhentämättömänä tuottajalle.

Toki tässä ketjussa kun ollaan, niin joku saattaisi todeta, että "jos sinulla on kohta enää mitä edes ostaa jauhettavaksi"... On asiassa toki tuokin puoli. Jonkun on tehtävä jotakin!
Ei kai sitä paistia jauhetakaan...
 
Rikos ruokaa vastaan.
Erittäin totta.

Mutta tämäkin on mielestä erittäin tärkeä osa ruokakeskustelua. Nykyään monikaan ei välttämättä ymmärrä, että toisaalta kaikista ruhon osista ei voi valmistaa kaikkia ruokalajeja ja toisaalta kaikista ruhon osista voi valmistaa hyviä ruokalajeja.

Joku paistin jauhaminen jauhelihaksi on mielestäni tyhmää, koska jauhelihan idea on, että "halvempia" eli hankalammin kypsennettäviä osia voidaan käyttää helpommin ravinnoksi. Vastaavasti taas jonkin pitkään kypsennettävän osan valmistaminen nopeasti johtaa vain huonoon lopputulokseen.

Aikoinaan Joensuussa oli ravintola, joka osti paikalliselta tuottajalta ruhon ja muutti ruokalistaansa sen mukaan, mikä osa ruhosta milloinkin oli riittävästi riiputettu. Helvetin hieno idea ja valitettavasti ehdin käydä vain kahdesti paikassa.
 
Erittäin totta.

Mutta tämäkin on mielestä erittäin tärkeä osa ruokakeskustelua. Nykyään monikaan ei välttämättä ymmärrä, että toisaalta kaikista ruhon osista ei voi valmistaa kaikkia ruokalajeja ja toisaalta kaikista ruhon osista voi valmistaa hyviä ruokalajeja.

Joku paistin jauhaminen jauhelihaksi on mielestäni tyhmää, koska jauhelihan idea on, että "halvempia" eli hankalammin kypsennettäviä osia voidaan käyttää helpommin ravinnoksi. Vastaavasti taas jonkin pitkään kypsennettävän osan valmistaminen nopeasti johtaa vain huonoon lopputulokseen.

Aikoinaan Joensuussa oli ravintola, joka osti paikalliselta tuottajalta ruhon ja muutti ruokalistaansa sen mukaan, mikä osa ruhosta milloinkin oli riittävästi riiputettu. Helvetin hieno idea ja valitettavasti ehdin käydä vain kahdesti paikassa.

Asia on varmaan noinkin. Joskus olen miettinyt, että lihan suurempi rasvapitoisuus voisi olla tavoiteltavaa. Eikä toki edullisempi hintakaan olisi pahitteeksi.

Puolustuksekseni vetoan saatavuuteen. Kun valmistaa lähinnä itselleen eikä harrasta pakastamista, niin ihan hirveästi yli puolta kiloa ei viitsi jauhaa. Tässä luokassa (pakatun lihan) vaihtoehtoja on rajoitetusti.

Mutta täytynee kokeilla seuraavalla kerralla vaikkapa keittolihaksi myytävää nautaa. Paistia sekin kai saattaa olla, mutta ei ainakaan niin "ylihyvää" tavaraa kuin palapaistiksi myytävä.
 
Asia on varmaan noinkin. Joskus olen miettinyt, että lihan suurempi rasvapitoisuus voisi olla tavoiteltavaa. Eikä toki edullisempi hintakaan olisi pahitteeksi.

Puolustuksekseni vetoan saatavuuteen. Kun valmistaa lähinnä itselleen eikä harrasta pakastamista, niin ihan hirveästi yli puolta kiloa ei viitsi jauhaa. Tässä luokassa (pakatun lihan) vaihtoehtoja on rajoitetusti.

Mutta täytynee kokeilla seuraavalla kerralla vaikkapa keittolihaksi myytävää nautaa. Paistia sekin kai saattaa olla, mutta ei ainakaan niin "ylihyvää" tavaraa kuin palapaistiksi myytävä.
Suurempi rasvapitoisuus löytyy niistä ruhon eri osista.

Mutta sinänsä ei ole väärää tapaa valmistaa ruokaa. Kuka mistäkin tykkää. Itsekään en ole mikään gourmand, vaikka kaksi vuotta kokkikoulussa vietinkin.

Kommenttini oli lähinnä yleismaailmallinen harmistus nykyään yleiselle markettiajatukselle, että on vain fileet ja paisti ja jauheliha. Loppu oranssiin saveen marinoitumaan.
 
Asia on varmaan noinkin. Joskus olen miettinyt, että lihan suurempi rasvapitoisuus voisi olla tavoiteltavaa. Eikä toki edullisempi hintakaan olisi pahitteeksi.

Puolustuksekseni vetoan saatavuuteen. Kun valmistaa lähinnä itselleen eikä harrasta pakastamista, niin ihan hirveästi yli puolta kiloa ei viitsi jauhaa. Tässä luokassa (pakatun lihan) vaihtoehtoja on rajoitetusti.

Mutta täytynee kokeilla seuraavalla kerralla vaikkapa keittolihaksi myytävää nautaa. Paistia sekin kai saattaa olla, mutta ei ainakaan niin "ylihyvää" tavaraa kuin palapaistiksi myytävä.
Yleensä keittoliha on lapaa.
 
Back
Top