Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei saada tarpeeksi maitoa, niin että sitä riittäisi myös juuston tekoon. Melkoisen huolestuttava tieto.Hetki sitten oli Kuopion Prismassa juustohyllyssä lappu, jonka mukaan Arkijuuston toimitusvaikeudet johtuvat "raaka-aineiden saatavuusongelmasta".
On vain tuo tiloilta suoramyynti tehty niin vaikeaksi, pitää olla kaikenmailman "´sairaalatason" teurastustilat yms. laatuvaatimukset harvalla tilalla on siihen mahdollisuuksia. On olemassa pien teurastamoja mutta vaikeeta on niilläkin. Lisäksi viellä se kylmäketju vaatimus.Miten homma on aikojen kuluessa ryssitty noin?
Pitäisikö maaseudulla/tuottajilla olla oma puolue ja saada se hallitukseen?
Kaikki varmaan myöntää, että S-ja K-kaupasta lihaa ostaessa hyötysuhde raha/tuottajan ansio- on huono.
Ilmainen vinkki: myykää tiloilta/kaupoista sikaa. Ostajia löytyy. Laittakaa vaikka ilmoitustauluille tietoa. Parikymmentä vuotta sitten ostin tilalta pienen sian, kylmähuoneesta haettiin ja heitettiin auton perälle. Aikaa meni maksuineen alle 5min. Tiedon myyjästä sain tuttavan tuttavan kautta, todennäköisesti tiitisen lista on helpommin saavutettavissa kuin myyjät.
Yhteen kauppaan tuli liikuteltavan kylmätiskin kanssa myyjä kerran viikossa possua myymään ja aina oli jono sekä ostokset olivat kaikilla isoja. Katsonut tässä aasialaisia piirejä, eräs osti tukkupakkauksen koiralle tarkoitettua jauhelihaa ja teki siitä makkaraa. Hyvää oli, ja menekkiä lihalle löytyisi noista piireistä paljon. Ja myös niille osille joita kotimaiset ostajat eivät arvosta.
Taitaa tuo uutinen olla vuodelta 2008...Ei saada tarpeeksi maitoa, niin että sitä riittäisi myös juuston tekoon. Melkoisen huolestuttava tieto.
Maitopula näkyy jo juustotiskillä
Maidontuotannon vähentyminen Suomessa näkyy kauppojen juustovalikoimien supistumisena. Esimerkiksi Pohjois-Suomessa joidenkin liikkeiden juustotiskeillä on ollut kylttejä, joissa maitopulasta johtuvia puutteita valikoimissa pahoitellaan.www.kaleva.fi
Kohta on puute myös lihasta.
Näin olikin. Tuon arkijuuston osalta lienee niin, että halvemmat tuotteet lähtee nyt kaupan tiskiltä herkemmin sekä osittain siitä, että tavaraa mistä sitä tehdään eli maitoa ei saada tarpeeksi.Taitaa tuo uutinen olla vuodelta 2008...
Eikö noihin voisi käyttää muiden pienteurastamoiden puutteessa hirvimajoille tehtyjä teurastuspaikkoja? Ne näyttää hyviltä ja ovat suurimman osan vuodesta tyhjillään.On vain tuo tiloilta suoramyynti tehty niin vaikeaksi, pitää olla kaikenmailman "´sairaalatason" teurastustilat yms. laatuvaatimukset harvalla tilalla on siihen mahdollisuuksia. On olemassa pien teurastamoja mutta vaikeeta on niilläkin. Lisäksi viellä se kylmäketju vaatimus.
Italialainen virkamies tulkitsee EU-direktiivit niin että niistä on mahdollisimman vähän haittaa italialaisille.Onko Italiassa tässäkin omat säännöt? Siellä kuulemma lihaa (ja muitakin elintarvikkeita) myydään edelleen tyypillisesti pienissä todennäköisesti perheomisteisissa kaupoissa/myyntipisteissä/kojuissa ("hypermatteja" on vähän) ja ns. kylmäketju lienee katkennut vähintään kerran. Näin kertoi yksi Italiaa fanittava tyyppi.
Samoin Ranskassa näkynyt dokumenteissa ja asiaohjelmissa kaloja puisilla myntitiskeillä auringonpaisteessa. Meillä pitää olla jäätä ja rosteria.Onko Italiassa tässäkin omat säännöt? Siellä kuulemma lihaa (ja muitakin elintarvikkeita) myydään edelleen tyypillisesti pienissä todennäköisesti perheomisteisissa kaupoissa/myyntipisteissä/kojuissa ("hypermatteja" on vähän) ja ns. kylmäketju lienee katkennut vähintään kerran. Näin kertoi yksi Italiaa fanittava tyyppi.
On vain tuo tiloilta suoramyynti tehty niin vaikeaksi, pitää olla kaikenmailman "´sairaalatason" teurastustilat yms. laatuvaatimukset harvalla tilalla on siihen mahdollisuuksia. On olemassa pien teurastamoja mutta vaikeeta on niilläkin. Lisäksi viellä se kylmäketju vaatimus.
Hänhän kertoi muuttavansa toiselle paikkakunnalle, joten saattaa olla puuhaa ihan riittävästi notkuakseen mp-netissä.Mihin @Baltriber on hävinnyt?
Ostajalla pitää olla pitopaikkalupa. Takavuosina 50€ + eläimenpitoon sopiva paikka. Ja teurastuksessa myyjä saa tosiaankin vain avustaa, uuden omistajan on tehtävä teurastus itse.Eikö tuota voisi ainakin teoriassa kiertää siten, että myy asiakkaalle elävän sian ja sitten vain avustaa sian uutta omistajaa teurastuksessa? Vai liittyykö elävän sian myyntiinkin jotain byrokratiaa?
Erilaiseen elintarvikkeiden, varsinkin lihan suoramyyntiin liittyy niin uskomaton määrä kaikenlaista byrokratiaa ja kaikenlaista vaatimusta että sellaisen pyörittäminen normaalin maatilan ohella on käytännössä lähes mahdotonta.Kyllä liittyy.
Siat
www.ruokavirasto.fi
Niin ja mitäs sitten jos ostaja haluaakin ostaa puolikkaan sian; eihän se jäljelle jäänyt puolikas edes pysy pystyssä enää yksin..??Ostajalla pitää olla pitopaikkalupa. Takavuosina 50€ + eläimenpitoon sopiva paikka. Ja teurastuksessa myyjä saa tosiaankin vain avustaa, uuden omistajan on tehtävä teurastus itse.
Kai se pitää säälistä lopettaa sitten...Niin ja mitäs sitten jos ostaja haluaakin ostaa puolikkaan sian; eihän se jäljelle jäänyt puolikas edes pysy pystyssä enää yksin..??
Kannattaa ottaa se etupää jos puolikkaan ostaa, takapään jos viet ni se etupää jää huutamaan karsinaanKai se pitää säälistä lopettaa sitten...
Silloinkun minulla oli viellä lehmiä, niin jokainen maatilalla pidettävä lehmä, sika ja lammas yms. oli eläinrekisterissä jolloin myynnistä tai jopa siirrosta toiseen pitopaikkaan piti tehdä ilmoitus, myös teuraaksimenevistä.Eikö tuota voisi ainakin teoriassa kiertää siten, että myy asiakkaalle elävän sian ja sitten vain avustaa sian uutta omistajaa teurastuksessa? Vai liittyykö elävän sian myyntiinkin jotain byrokratiaa?