Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Oma maa Mansikki, muu muuLehmä on lehmää, lihat sitten erikseen.
Onkohan jollakulla jonkinlaista sisäpiirin tietoa, että mikä selittää kesällä alkaneen Valion Lapinlahden meijerin valmistaman Arkijuuston (se 1,25 kg mötikkä) pulan? Monessa Saleissa se on ollut pitkään lopussa ja esimerkiksi tämän viikon loppupuolella Kuopiossa ainakin Prisma, Petosen Lidl ja moni muu kauppa myi eioota. Valion toista selvästi pienemmässä paketissa ja olikohan Joensuun meijerin valmistamaa Arkijuustoa yleensä on, mutta sen kilohinta on paljon korkeampi.
Kuopion Lidleissä oli lopussa myös oman merkin kermajuusto (Hermanni), joka on Kuusamon juuston tekemää.
Meillä eräs suvun vanha rouva sanoikin, että käyttää erinomaiseen karjalanpaistiinsa aina nimenomaan kassleria, koska siinä on riittävästi rasvaa, ja laittaa lisäksi vähän lammasta tuomaan makua. Nautaa ei käytä lainkaan, koska Suomesta on vaikea löytää riittävän rasvaista naudanlihaa, tyypillisestä naudanlihasta tulee liian kuivaa.Menee hiukan ot mutta, kun teette seuraavaksi karjalanpaistia, ostakaa paketti karjalanpaistilihaa sekä kunnon rasvaista potsin kylkeä paketti, nämä sekaisin pataan, huomaatte eron, rasva tekee makua.
Mitä olen seurannut muutamia kauppoja, niin muita juustoja saa hyvin, mutta juuri tuo 1,25 kg Arkijuusto loppuu ensimmäisenä, eli paljon sitä ostetaan.Olisko kysyntä? Kilon Oltermanni on ~15c halvempi kuin 1,25kg:n Arkijuusto. Ainakin mitä omat havainnot ovat, niin ihmiset eivät katso kilohintaa niinkään paljon kuin "kappalehintaa"...
Toisaalta monessa perheessä missä mennään aika tiukalla budjetilla, juusto on monesti se mistä ensimmäisinä tingitään ja seuraavaksi vaihtuu leikkele johonkin Gotleriin, voi/Oivariini Keijuun ja jne...
Mitä olen seurannut muutamia kauppoja, niin muita juustoja saa hyvin, mutta juuri tuo 1,25 kg Arkijuusto loppuu ensimmäisenä, eli paljon sitä ostetaan.
Ja Lidlissä tosiaan vierekkäin on Milbonan Virossa tehtyä ja Hermannia (Suomessa tehtyä). Molemmat 1 kg ja Hermanni hiukan kalliimpaa, mutta Hermanni usein lopussa kun Milbonaa vielä saa.
Huono homma.. Kaveri käyttää firmassaan nautaa isoja määriä, jonkun aikaa joutunut tilaamaan euroopasta lihaa ja hirveän paljon on joutunut palauttamaan, epäkuranttia tavaraa paljon.Tuottajien viesti on synkkä: Naudanlihantuotanto on ajettu syöksykierteeseen ‒ maaliskuussa on myöhäistä rukata tuottajahintaa
Naudanlihantuottajien tuotantokustannukset ovat vuodenvaihteen jälkeen nousseet noin 1,7 euroa tuotettua lihakiloa kohden.www.maaseuduntulevaisuus.fi
Kotimaan naudanlihantuotanto on menossa syöksykierteessä kohti loppuaan.
Munantuottajilla sama suuntaTuottajien viesti on synkkä: Naudanlihantuotanto on ajettu syöksykierteeseen ‒ maaliskuussa on myöhäistä rukata tuottajahintaa
Naudanlihantuottajien tuotantokustannukset ovat vuodenvaihteen jälkeen nousseet noin 1,7 euroa tuotettua lihakiloa kohden.www.maaseuduntulevaisuus.fi
Kotimaan naudanlihantuotanto on menossa syöksykierteessä kohti loppuaan.
Itse olisin valmis maksamaan 1,70 €/kg enemmän, jos taattaisiin, että kyseinen summa menee täysimääräisenä tuottajalle.Tuottajien viesti on synkkä: Naudanlihantuotanto on ajettu syöksykierteeseen ‒ maaliskuussa on myöhäistä rukata tuottajahintaa
Naudanlihantuottajien tuotantokustannukset ovat vuodenvaihteen jälkeen nousseet noin 1,7 euroa tuotettua lihakiloa kohden.www.maaseuduntulevaisuus.fi
Kotimaan naudanlihantuotanto on menossa syöksykierteessä kohti loppuaan.
Milloinkahan päättäjät alkavat huomioida sitä huoltovarmuutta, ei aina pitäs tuijottaa liiketaloudellisia oppeja, eli tuotetaan / tuodaan sieltä mistä saadaan halvimmalla. Kun kriisiä pukkaa niin sitten kiristellään hampaita ja syytetää edellisiä päättäjiä.Kaikkea kotieläintaloutta Suomessa kyykytetään ihan surutta ja samaan aikaan kauppa tekee ennätystuloksia vuodesta toiseen!
Kuluttajat maksavat ruoasta kahden miljardin lisälaskun: "Kaupat tekevät ennätystuloksia" – Miksi rahavirta yhä ehtyy matkalla maataloustuottajille?
Ruoka maksaa nyt enemmän kuin aikoihin, mutta maataloustuottajien talousahdinko ei ota laantuakseen. Uusia tiloja aloittaa vain hyvin vähän.seura.fi
Tehokkuuden nimissä täältä voisi lakkauttaa muutaman viraston sekä rahaston (moi Sitra) ja jakaa nekin rahat vaikkapa maataloustukina..."Aikoinaan" Kanavassa joku tekniikan proffa/tohtori visioi, että keskitetään tehokkuuden nimissä väestö Tampere-linjan eteläpuolelle ja käytännössä lakkautetaan maatalous ja ostetaan ruoka "kansainvälisiltä markkinoilta". Huoltovarmuus jne. vaikuttivat olevan kyseiselle teknokraatille niin passé...
Tuottajahinta on naudanlihassa vajaana tällä hetkellä euron/kilo. Hieman se on noussut.Itse olisin valmis maksamaan 1,70 €/kg enemmän, jos taattaisiin, että kyseinen summa menee täysimääräisenä tuottajalle.
Kyllä, se tilanne missä tuhot minimoitaisiin Suomalaisen ruuan tuotannon pelastamiseksi voitaisiin edes yrittää tehdä jotain on nyt.Tuottajahinta on naudanlihassa vajaana tällä hetkellä euron/kilo. Hieman se on noussut.
Vaikuttaa mahdottomalta, että tuottajille asti tämä euron/kilo vajaus nousee ja nyt asennellaan hiljalleen pönkkiä navetoiden oville. Teuraaksi lähteneen erän tilalle ei enää oteta uusia vasikoita.
Kyllä, se tilanne missä tuhot minimoitaisiin Suomalaisen ruuan tuotannon pelastamiseksi voitaisiin edes yrittää tehdä jotain on nyt.
Ei vaan sovi tämänkään hallitusen ohjelmaan, vieläkään, selityksenä tietenkin aikaisempien hallituksien toimet ja ja .... Rahasta se tuskin on kiinni.
Mitä siis pitäisi tapahtua?
Aivan varmasti tullaan katumaan, samoin kun nyt vasta huomataan riskit venäjlle tehtyihin sijoituksiin.Itku ja hammasten kiristys ensi vuonna, kun tyhmempikin alkaa käsittää, että missäs ihmeessä on kotimainen naudanliha kaupan lihatiskillä. Yhden euron takia. Joka takuulla olisi saatu tulemaan läpi ketjun tuottajalle asti, jos olisi haluttu.
Antaa vain mennä kun on alamäki. Pahoin pelkään, että tätä tullaan vielä katumaan.