Juu. Kun olin pieni baikalinpoikanen, meillä oli itä- ja länsisuomalaista karjaa ayshiren ohella. Ja takaan ja alleviivaan, että suomalaisrotuiset lehmät lypsivät parempaa maitoa. Ja sitten yksi asia: maito oli paremman makuista, kun talviruokintana oli kaura-ohra-melassi-kivennäiset-KUIVA HEINÄ. Ruokinta vaikuttaa maitoon, sen makuun ja laatuun. Ikäiseni muistavat varmasti sen, kuinka maito muuttui äiteläksi ja kovaksi, kun lehmät riensivät nurmikoille kevätkesällä. No, se tasaantui sitten. Edelleen väitän, että jos herrat joisivat ym. maitoa viikon, ette enää hipaisekaan purkkimaitoa sen jälkeen.
Lehmä on jalostettu tuottamaan litroja, ei laatua. Ruokinnalla optimoidaan se, että lehmä lypsää utaret pinkeänä ja silmät pullollaan 4 vuotta ja eikun ammu lahtiin, ennen wanhaan lehmät lypsätettiin yli 10-vuotiaiksi. Ne kestivät, kun eivät olleet liian isokokoisia, eikä niistä revitty kaikkea irti, olivat terveitä, eikä poikimisongelmia ollut, koska vasikat olivat pienempiä. No, ehkä aika on kullannut muistoja.
Mitä tahdon sanoa. Sen, että kaikki ruoantuotanto on optimoitu tuottamaan tonneja laadun sijaan. Se on vähän samaa kuin NLn konetuotanto, jossa onnistumista mitattiin tuotetuilla konetonneilla ja se ohjasi tuottamaan painavia moottoreita......eli mitä tästä opimme? Emme mitään. Koska emme halua maksaa ruoasta, koska ei ole pakko. Eikä alkutuotteen hinta paljon merkkaa, kun välistävetäjiä on tuottajan ja kuluttajan välissä kokonainen armeija.[/QUOTE