Minä olen niin hölmö, että minulle "postmoderni atomistuminen" ei sano oikeastaan mitään - ja tuohon asiayhteyteen, mihin se oli kytketty, se ei sano sitäkään vähää. Postmodernin ymmärrän sanana, atomitumisenkin uskon ymmärtäväni - se onkin jo sitten epäselvää mitä on postmoderni atomistuminen.
http://www.scottlondon.com/reviews/toffler.html
Suosittelen Alvin ja Heidi Toffleria, jotka US Army, josta kaikki länsimaisen uutuudet tänne rantautuvat, tulevat.
Siellä ovat kaikki postmodernismiin liittyvät peruskäsitteet.
Atomisoituminen liittyy organisaatioiden, arvojen murenemiseen ja hienojakoistumiseen.
https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=atomisoituminen&ie=utf-8&oe=utf-8
Siksi armeijassakin alkaa olla montaa pätevyyttä, jotka ovat toisiinsa yhteensopimattomia alimmalla tasolla ja yhteys kohtaa vasta ylempänä siellä, missä Jumala on antanut viran mukana järjenkin (viran toimittamiseen).
Jos haluaa joltain ammattisotilaalta tai tutkijalta kysyä, he mainostavat itseään kaikille avoimessa seminaaritilaisuudessa joka toinen vuosi Santahaminassa sotatieteiden päivillä: on kandidaattimajuria ja tohtorieverstiluutnanttia. Tosin osa esityksistä on ulkomaisten vierailevien taitelijoiden osalta.
https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=Sotatieteiden+p%C3%A4iv%C3%A4t&ie=utf-8&oe=utf-8
23.05.2012 - 24.05.2012
Lisäksi on jokaisen alokkaan ja teinin oma tiedonhankintatapa: KG (katso Googlesta).
Kapiainen kirjoitti:
Jos olet niin fiksu ja älykäs keskustelija kuin millaisen vaikutelman yrität antaa, niin ymmärrät varmasti valita käyttämäsi kielen ja muun ilmaisun siten, että se istuu keskustelijakuntaan..
Jopa meikäläinenkin ymmärtää, että kutsuntaikäisen asevelvollisen kanssa kommunikoidaan eri kielellä kuin reserviläisjohtajien..joiden kanssa taas puhutaan hieman eri tavalla kuin ammattisotilaspäällystön kesken.
Olen kokenut, että helpointa on keskustella nuoren ammattikadettiupseeriston kanssa ja keski-ikäisen jo suhtautumaan oppineen toimiupseeriston kanssa, jolla on jo kokemustakin työstään. Edellinen tulee siitä, että heidät on aivopesty maanpuolustuskorkeakoulussa pakottamaan itsensä länsimaisen ihmisen ihannetyyppiin, avoimeen, pohtivaan ja itseään tarkkailevaan ja jälkimmäinen tulee elämänkokemuksesta.
Kolmas helppo keskusteluryhmä ovat totaalikieltäytyjät ja osa siviilipalvelushenkilöistä, koska heillä on pakoton ja älyllisesti vapaa suhtautuminen asiaan, ehkä siksi, että heillä ei ole taakkaa edustaa muita kuin itseään. Totaalikieltäytyjillä kuitenkin jossain kohtaa karahtaa kiinni niin kuin militaristeillakin. Jossain kohtaa aivokudosta on kova luu kudoksen paikalla.
Tuo on 1970-luvun kohderyhmäajattelua, josta on osittain jouduttu luopumaan, koska postmodernissa ympäristössä kuka tahansa voi pyrähtää pöytään: kutsuntaikäinen vanhan sotilasmestarin pöytään.
Ei millään anonyymipalstalla voi tietää toisen sijoitusta, kokemusta, elämänkokemusta, vaikka arvot voi kyllä paikantaa perinteisiksi fennomaanisiksi ja hieman oikeistolaisiksi sekä hierarkkiksi.
Olisi tietoturvariski tietää, kenen kanssa keskustelee. Siksi anonyymeillä palstoilla jatketaan sokkotreffien merkeissä.
Kun vaaditaan keskustelulla TASO:a niin se taso ei voi pienessä Suomessa olla mikään muu kuin kansainvälinen eli juuri se taso, josta nämä ammattikehittäjätkin tietonsa ammentavat Santahaminasta Langleyhin. Juuri siksi linkit piristävät.
Kapiainen kirjoitti:
Fiksu ja osaava kaveri osaa valita kielen ja puhetavan keskustelijoiden mukaan..muussa tapauksessa se fiksu ja osaava kaveri ainoastaan yrittää vaikuttaa fiksummalta ja osaavammalta kuin tosiasiassa onkaan.
Mielipiteet, joilla on tai voi olla ikuinen elämä, ovat paljon arvokkaampia kuin niiden kuolevat esittäjät. Hietaniemikin on täynnä korvaamattomia sankareita.
Siksi ei ole väliä sillä, kuka esittää, kunhan viitsii esittää ja kunhan asia menee eteenpäin.
Ehkä paras esitys häiritsevästä esittämisestä on Ooda-luuppi. Se on helpompi muistaa kuin John Boyd.
Jos keskustelu voidaan purkaa pois hierarkioistaan, on se vapaampaa ja tuottavuus on suurempi.