D
Deleted member 1381
Guest
Iranhan on voimakkaasti lisännyt vaikutusvaltaansa koko alueella, etenkin Irakissa ja Syyriassa. Venäjä veikannee vain voittaja hevosta, ajattelisin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Venäjän hävittäjät Syyriassa
Su-34 ripustimessa näkyy KAB-500S-E eli satelliitti-inertiasuunnattu täsmäpommi. Su-24 sen sijaan kantaa OFAB-250 tyhmiä sirpalepommeja. Aika odotettu tehtävänjako varmasti.
Samalla on hyvä muistaa, että ryssät tiesivät jo tuossa vaiheessa, että mitä ensimmäiset kohteet tulisivat olemaan. Ja onhan nyt jo nähty, että ryssät puhuivat täyttä paskaa, kun ilmoittivat alkavansa taistella daeshineja vastaan, joten miksi he eivät olisi valehdelleet muustakin.
Ei muuten näytä tuo OFAB-250 erityisen aerodynaamiselta. Onko tuo ehkä suunniteltu heikosti maahan tunkeutuvaksi tai jotakin?
FAB -pommeja on kahta eri tyyppiä: tynnyrimäiset 1954-sarja, ja sukkulamaiset 1962-sarja. Edelliset ovat miinapommeja joissa on enemmän räjähdysainetta, jälkimmäiset suippoja "low drag" pommeja jotka vastaavat jenkkien mk80-sarjaa. (Muitakin tyyppejä voi olla).
Suippo pommi on aerodynaamisempi ja parempi pitkille pommitusmatkoille, paksuun mahtuu enemmän r-ainetta.
Varsinkin mikäli Kiinankin mukaantulo pitää paikkansa, ei tuo ole ihan niin simppeli asia. Tässä näyttäisi olevan menossa samaan aikaan ainakin muutama valtapoliittinen peli:Iranhan on voimakkaasti lisännyt vaikutusvaltaansa koko alueella, etenkin Irakissa ja Syyriassa. Venäjä veikannee vain voittaja hevosta, ajattelisin.
Kiinalla voi tulevaisuudessa olla mahdollisuus kammeta USA sivuun sen ykkösasemasta, mutta Venäjällä ei pitkään aikaan.
Kannattaa huomioida se, että Kiinalle kelpaa myös yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa. Yhdysvallat tarjoaa nimittän aika lailla enemmän mahdollisuuksia kuin Venäjä.
Tervehdys arvon foorumilaiset. Ensimmäinen viesti sattuu osumaan tähän ketjuun, kun pitkään keskusteluja seuranneena satuin bongaamaan mielenkiintoisen analyysin Syyrian kriisin taustoista. Sen lukeneena voi vain todeta Soinin sanoin, "Sitä saa mitä tilaa":
http://www.lrb.co.uk/v36/n07/peter-neumann/suspects-into-collaborators
Näköjään taas yritetään puhaltaa henkeä kuolleena syntyneeseen toiveeseen siitä että Kiinan ja Venäjän liitto tyrkkää USA:n sivuun maailman johtopaikalta. Uskokaa nyt suosiolla: Ei tule tapahtumaan.
Kiina on Venäjääkin hauraampi taloudeltaan. Mainitkaapa jokin kiinalainen tuote mitä ilman USA ei pärjää ja jolla ei ole kilpailevaa/korvaavaa tuotantoa USA:ssa tai sen liittolaismaissa?
Suurempi juttu on Kiinan jäätävä velkaantumisaste: Kiinan valtion velan suuruus suhteessa BKT:n on maltillinen, suunnilleen Eurooppalaista keskitasoa. Mutta kiinalaiset yritykset ovat veloissa korviaan myöten ja niistä pahiten velkaantuneet ovat altionyhtiöitä jotka ovat Kiinan mittakaavassa liian suuria kaatuakseen. Kiina on puskenut läpi taantuman kasvu-uralla velaksi ja nyt Kiinalla on velkaa kahdeksan (8!) kertaa BKT:n verran.
USA:n ei tarvitse tehdä muuta kuin määrätä kiinalaiselle teräkselle kohtuullinen tulli (kiinalaiset dumppaavat terästä maailmanmarkkinoille häpeilemättä) niin dominopalikat alkavat kaatua. Kansalaisilla on Kiinassa valtavat säästöt kiinni kotimaisissa pörssiosakkeissa ja kiinteistökeinottelussa ja kuplan puhkeaminen olisi todennäköisyydellä maan nykyjohdon loppu. Kommunistinen puolue pysyy vallassa tarjoamalla kansalle jatkuvan talouskasvun ja kohoavan elintason. Jos sukset menevät ristiin USA:n kanssa niin kiinalaisten elintaso droppaa, jos ei dramaattisesti mutta kuitenkin niin että usko jatkuvaan kasvuun järkkyy ja mieltä alkaa kalvaa epäilys johtoa kohtaan.
Kolmas juttu on sekin että kiinalaista sijoitusrahaa on järjettömästi kiinni USA:n markkinoilla enkä usko kiinalaisten haluavan ryöstää omaa pankkiaan.
USA:n romahtaminen ei tule tapahtumaan vaikka sitä euroopan tiedostavissa piireissä on meisseli kovana toivottu jo yli 200 vuotta.
Tämä on loppujen lopuksi aika yksinkertainen yhtälö. Kiinan ja USA:n tärkein ja lähestulkoon ainoa yhdistävä tekijä on talous. Jokseenkin kaikessa muussa esimerkiksi Kiinan ja Venäjän väliset edut ovat selvästi lähempänä toisiaan.
- Russia admits targeting non-Isis groups in Syria as airstrikes continue
US accuses Moscow of ‘indiscriminate’ military operations against Syrian opposition, while Iran says it backs Russian interventionRussian combat aircraft have carried out a second day of airstrikes against Syrian rebel forces as Moscow...- 'Deconflict': buzzword to prevent risk of a US-Russian clash over Syria
Word is being used by officials to describe attempts to ensure US and Russian air forces don’t shoot each other while they conduct overlapping air campaignsWith the launching of Russian airstrikes in Syria this week, the already brutal...- Russian Official on Airstrikes in Syria
Russia’s foreign minister, Sergey V. Lavrov, said Thursday that Russia and the coalition led by the United States saw “eye to eye” on the targets of their fight against terrorism in Syria.- Will Putin save Syria's Assad?
Russian intervention in Syria is taking the civil war in a new and uncertain direction.- Russia rejects criticism of air strikes in Syria
Lavrov says operations targeting "ISIL and other terrorist groups", with announcement of raids in two Syrian provinces.- Hän koki Venäjän pommituksen Syyriassa – ”ohjukset osuivat asuintaloihin”
Venäjän ilmavoimien iskun paikanpäällä kokenut syyrialainen kertoo hävittäjien ampuneen ohjuksia asuinalueille.- U.S. view: Russia wants to control Syrian airspace
There is no ambiguity now about Russia's current tactics in Syria -- they are seeking to take over the airspace in the region and be the agenda-setting force on the ground, several senior administration officials told CNN.- Putin: No Syrian civilians hurt as result of Russian air strikes
Russian President Vladimir Putin says no civilians have been hurt in Syria as a result of Russian air strikes. Rough Cut (no reporter narration).
- Russia's Syria strikes 'indiscriminate'
The White House says Russian air strikes against militants in Syria are "indiscriminate" and threaten to draw Russia more deeply into the crisis.- VIDEO: What is Russia's target in Syria?
Russia has defended its air strikes in Syria saying it targets the same "terrorists" as the US-led coalition.- Iran troops to join Syria war, Russia bombs group trained by CIA
BEIRUT/MOSCOW (Reuters) - Hundreds of Iranian troops have arrived in Syria to join a major ground offensive in support of President Bashar al-Assad's government, Lebanese sources said on Thursday, a sign the civil war is turning still more...- The viral roots of Trump's Syria refugee 'solution'
Donald Trump warns of a secret army of Islamic militants posing as Syrian refugees threatening the US, but the facts do little to support his claims.- Did Putin wrongfoot Obama on Syria?
Once again Russian President Vladimir Putin appears to have stolen a march on U.S. President Barack Obama and his European and Gulf state allies by presenting them with a fait accompli in the shape of an established air, ground and naval forces...- Nato: Venäjän huippuaseita ei Syyriassa tarkoitettu Isistä vastaan
Nato-kenraalin mukaan Isis-järjestöllä ei ole sellaista aseistusta, jota vastaan tarvittaisiin huippumoderneja torjuntahävittäjiä tai ilmatorjuntaohjuksia. Natoa askarruttaakin, miksi Venäjä on tuonut niitä Syyriaan.