Syyrian konflikti

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Nais-lääkäri Ghoutassa
 

Vääpeli

Ylipäällikkö
Kurdit vetäytyy ISIS rintamasta...
https://www.verkkouutiset.fi/kurdit...lta-syyttavat-venajaa-veriloylyn-kumppaniksi/
Venäjää syytetään verilöylyn kumppaniksi, kurdit vetäytyvät ISIS-rintamalta
ANTTI KIRKKALA | 08.03.2018 | 23:55- päivitetty 09.03.2018 | 00:15
Kurditaistelijat lähettävät vahvistuksia Afrinin alueelle torjumaan Turkin hyökkäystä.
Yhdysvaltain tukemat kurdijohtoiset SDF-taistelijat ilmoittavat vetävänsä pois 1500–1700 taistelijaa ISIS:n vastaiselta rintamalta Syyrian itäosissa.
Kurdien tarkoitus on vahvistaa asemiaan Turkin hyökkäystä vastaan Pohjois-Syyriassa, kertoo Washington Post.
SDF:n mukaan vaikea päätös jouduttiin tekemään, koska kansainvälinen yhteisö epäonnistui Turkin hyökkäyksen estämisessä.
– Olemme liittolaisia. Amerikkalaisten olisi pitänyt auttaa meitä. Turkki hyökkää Nato-aseilla Yhdysvaltain liittolaisen kimppuun. Taistelimme ISIS:iä vastaan, mutta nyt he eivät auta meitä mitenkään, kurdihallinnon edustaja Aldar Xelil sanoo.
Päätöksen on pelätty antavan ISIS:lle mahdollisuuden palautua viimeaikaisista tappiostaan ja jopa laajentaa hallitsemaansa aluetta.
Jihadistit ovat taistelleet viimeiseen asti asemistaan Deir ez Zorin maakunnassa. Yhdysvaltain tiedustelutietojen mukaan Mosulista ja Raqqasta paenneet ISIS-johtajat piilottelevat edelleen alueella.
ISIS:n vastaiselle rintamalle jää edelleen noin 2000 amerikkalaissotilasta.
Venäjä hallitsee Afrinin ilmatilaa
Yhdysvaltain hallinto on joutunut tasapainoilemaan Nato-maa Turkin ja kurdiliittolaistensa välillä. SDF on saanut sekä aseita että sotilaskoulutusta amerikkalaisilta.
Kansainvälinen liittouma on vallannut SDF:n johdolla suuria alueita ISIS:n ”kalifaatilta”, myös sen entisen pääkaupungin Raqqan.
SDF:n tiedotteen mukaan keväällä alkaneessa Turkin hyökkäyksessä on tähän mennessä kuollut satoja siviilejä. Yli kymmenen tuhannen ihmisen on arvioitu paenneen kotoaan.
Kurdien YPG-järjestön mukaan Venäjä on ”verilöylyn kumppani” Afrinissa.
– Kuten kaikki tietävät, Venäjän ilmavoimat pitävät hallussaan Afrinin ilmatilaa. Ilman heidän hyväksyntäänsä Turkin lentokoneet eivät voisi jatkaa ilmaiskujaan. On käynyt selväksi, että Venäjä on Turkin kumppani kurdisiviilien verilöylyssä.
 

fulcrum

Ylipäällikkö
En minä ole väittänyt että länsiliittouma aina onnistuu maalittamisessa, vaan että on eri asia maalittaa täsmäpommeja ja heitellä tyhmiä pommeja analogisilla menetelmillä.
Ei sillä mitään merkitystä ole kohdevalinnan kannalta. Sitäpaitsi venäläisten perusjuhdan, eli Su-24:n, pommitusjärjestelmä ei ole analoginen vaan sateliittipaikannukseen perustuva, kuten JDAMikin. Su-34 taas käyttää kuvien perusteella pääasiassa täsmäpommeja.

Jollei siviilejä ole evakuoitu taistelualueelta, siviiliuhreja tulee. Lisäksi ISIS on käsittääkseni käyttänyt siviilejä kilpenään, kieltämällä heidän evakuoimisensa.

Edelleen koulut ja jopa sairaalat voivat olla sallittuja kohteita, jos niitä käytetään sotilaallisiin tarkoituksiin.
Ok. Eli koulujen ja sairaaloiden pommitus voikin siis olla ihan ok ja normi_settiä.

Esimerkeistäsi ensimmäinen voi olla väärin maalitettu, tai sitten on maalittettu jotain lähellä olevaa eikä tarkuus ole toiminut. Toisessa puhutaan taistelualueesta, ja kolmas on iranilainen saitti joka perustaa tietonsa RT:n "uutisiin".

Kun taistelu asutuskeskuksessa liikkuu eteenpäin ja taistelijat liikkuvat eteenpäin/taaksepäin altistuu myös rakennuskanta taistelulle. Ei tästä päästä mihinkään.
Niinpä niin. Ei siinä paljon lakimiehet auta.

Kannattaa lukea esimerkiksi saittia 'Raqqa is being slaughtered silently' niin saa käsityksen vähän "huolella lakimiehen kanssa valmistelluiden vain sotilaallisiin kohteisiin suunnattujen täsmäoperaatioiden" todellisuudesta vastaanottavassa päässä.
 
Tykkäykset: xzu
"The Russian military will respond to a US strike on Syria, targeting any missiles and launchers involved in such an attack, the RIA news agency reported on Tuesday."
Se sentään vähentää tätä uhkaa, että tarkemmin ottaen Venäjä tekisi vastaiskun, jos hyökkäys kohdistuu sen (virallisiin) joukkoihin. Tässä sinänsä ei liene paljoakaan uutta. Ei kai asevoimien komentaja niinkään voi sanoa, että "hyökätkää vaan, ei me ammuta takaisin". Alla ote Moscow Timesista.

RIA cited Valery Gerasimov, head of the General Staff, as saying that Moscow would retaliate if the lives of Russian servicemen in Syria were threatened.

"In the case that the lives of our servicemen are under threat, the Russian military will undertake retaliatory measures against both the missiles and missile launchers," Gerasimov was cited as saying.
 
Afrinissa tulee tapahtumaan etninen puhdistus, kurdit ajetaan pois ja arabeja sekä turkmeeneja tulee tilalle.
Mielenkiintoista nähdä ottavatko tiedotusvälineet tätä ollenkaan viestittäväksi.
 
http://www.mei.edu/content/article/tillersons-departure-and-future-us-policy-middle-east

"If Pompeo’s appointment is followed by the widely rumored departure of General H.R. McMaster, then one should expect this more hawkish stance to become established policy. The long-term fate of Secretary of Defense Jim Mattis, who has recently torpedoed Trump proposals for more aggressive action in Syria, may then also come into question."
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
No en ylläty. Lähinnä yllätyn, jos _vain_ hallinnon joukot niin tekee. Veikkailen että kamelinpaskaralleissa about normisettiä kaikilta.
No, me tiedämme jo mitä isis tekee. Jos ukkoja rekrytoidaan sillä perusteella, että luvataan orjien pitämisen olevan sallittua ja jopa toivottavaa, niin eikös se ole raiskauksen käyttöä aseena?
 
Tykkäykset: Tex

StepanRudanskij

Eversti
Lahjoittaja

Thunderbolt

Kersantti
Lahjoittaja
Prikaatikenraali Braga vahvistaa, että venäläisiä palkkasotilaita kuoli huomattava määrä 7. Helmikuuta. Saksalaisissa medioissa on näkynyt edelleenkin 'journalismia', jossa koetetaan orjallisesti seurata Moskovan narratiivia noin viidestä sattumalta paikalla olleesta ja kuolleesta.

https://www.nbcnews.com/news/world/...sian-mercenaries-prepare-more-attacks-n855271
"Braga also confirmed previous media reports that between 200 and 300 mercenaries employed by a Russian contracting firm died in the attack. Those figures are “close to our estimates,” he said in the first public acknowledgment by a U.S. official that mercenaries from Russia took part in the six-hour confrontation. "

Ensimmäiset huhut tapahtuneesta pitivät näköjään sitten tällä kertaa todennäköisesti paikkansa.

Venäjän mediassa noista tappiolukemista ei muuten jatkossakaan tulla hiiskumaan sanaakaan edes presidentin"vaalien" jälkeen. Saattaisi Putlerin sekä Syyrian sotaretken kannatus kansan keskuudessa kärsiä pienen kolauksen vaikka kuolleet olivatkin (valtion ohjauksessa olevia) palkkasotureita.
 
No en ylläty. Lähinnä yllätyn, jos _vain_ hallinnon joukot niin tekee. Veikkailen että kamelinpaskaralleissa about normisettiä kaikilta.
Aikoinaan kun akselivaltojen armeijat lyötiin Libyassa, niin paikalliset arabipäälliköt meni ylpeänä ilmoittamaan, että ovat raiskanneet kaikki italialaiseet uudisasukkaat. Olivat olleet vilpittömästi ymmällään, kun amerikkalaiset ja brittiläiset upseerit eivät olleet tykänneet.
 
Top