tähtäimet

Erik

Kapteeni
Meoptan 6-18x50 mildot matkalla. Tulee ainakin aluksi pienoiskiväärin päälle, mutta saatan laittaa sen myöhemmin .308:iin tai .223:een. T3X:n rautatähtäimet rajoittavat hieman sitä millaisen kiikaritähtäimen siihen voi laittaa jos etulinssillä on suojaläppä, ja tuo kiikari on todennäköisesti liian pitkä. Täytyy käyttää suojapussia.
 

SJ

Supreme Leader
Iltaa pöndeltä. Pitäs ostaa tässä kesän aikana kiikaritähtäin dmr-kivääriin. Ase on suomalainen tt3 7,62*51. Aseen ensisijainen käyttö on toimia tarvittaessa (eli ei koskaan) sotilaskäytössä jalkaväkiryhmän pitkän matkan tarkkana kiväärinä (dmr). Aseella pitäisi pystyä vaikuttamaan n. 600 metriin asti, mutta sen on oltava hyvä myös taistelussa 5-50 metrin matkoilla. Aseessani on suomalainen eteenpäin puhkuva äänenvaimennin, picatinny-kisko kiikarille, hirveästi m-lok tartuntapintaa ja pituussäädettävä taittoperä. Piippu on pituudeltaan vanhan kiväärimitan täyttävä, mutta ei mikään superpitkä. Aseessa on mustia ja vihreitä osia.

Toissijaisia käyttötarkoituksia on sra-ammuntaan sekä metsästys. Metsästyskäytössä yleiskiväärinä hirvestä teereen. Tosin tarkkuuspotentiaalia ei ole vielä päästy kokeilemaan kun ei ole kiikaria ollut vielä kiinni. Eikä ko. vehkeellä ole muutenkaan ammuttu kuin tehtaan koeammunnat.

Paras tähtäin olisi tietysti joku äärimmäisen valovoimainen ja kestävä 1-30 kertaisella suurennoksella oleva kevyt ja pienikokoinen putki. Tällaisia kun ei vielä ole, niin joutuu tekemään kompromissin. Valovoimakkuuden kannalta tietysti olisi kivaa, jos etulinssi olisi vähintään 56 mm halkaisijaltaan. Mutta... iso koko tuo painoa, joten pienempi etulinssi saattaa olla parempi. Ehkä ei kuitenkaan ihan mikään 24 mm.

Itse arvioin, että minimisuurennoksen tulisi olla alle 3 ja maksimisuurennoksen yli 12. Ja tietysti mitä pienempi minimi ja mitä suurempi maksimi, niin sitä parempi. Eli joku 2-16 kertainen suurennos taitaa olla paras, mutta hinta. Kiikariin on varaa laittaa jalkojen kanssa n. 1200€.

Onko ajatukseni suurennoksista järkevä, entä etulinssin optimikoko?
Minlaisilaisilla spekseillä olevaa tähtäintä tällaiseen suosittelet? Entä onko joku tietty merkki/malli jolla saa parhaan hinta/laatusuhteen ko. hintaluokassa? Tai onko joku muu kokonaisratkaisu parempi?

Vaikka tässä on yksittäisen (säälittävän) melko persaukisen siviilin hankinnasta kyse, niin rohkenin laittaa tämän avunpyynnön maanpuolustusfoorumille, kun aihe on (toivottavasti) hieman ajankohtainen maanpuolustuksellisestikin lähivuosina.

Uskaltaisiko heittää, että DMR kivääriin laittaisi jonkun 1-8x tähtäimen? Etulinssi on toki pikkuruinen, joten en osaa sanoa että miten valovoimainen se voisi olla, mutta lähietäisyyksillä tähtäimen käytössä ei pitäisi olla ongelmia.
 

Vääpeli

Respected Leader
Itse menisin PP + vaikka tollasella 3-15x.
Noi 1-8x ja 1-10x on vähän ongelmallisia, Yleensä silmäetäisyydet on hankalia ja ampujasta riippuen voi olla isolla suurennoksella vaikeuksia saada kunnon kuva.
 

SJ

Supreme Leader
Itse menisin PP + vaikka tollasella 3-15x.
Noi 1-8x ja 1-10x on vähän ongelmallisia, Yleensä silmäetäisyydet on hankalia ja ampujasta riippuen voi olla isolla suurennoksella vaikeuksia saada kunnon kuva.

Tuossa katsoin erään tuttavan kisa-asetta ja siinä on jotakin tuollaista (saattoi olla vain 1-6x), mutta siinä oli pikkuinen PP rinnalla kallistettuna. Ei kuulemma kisassa kerkeä säädellä.
 

ctg

Greatest Leader


The Acquire Read Deploy Sight, when attached to a grenade launcher like a M320 or an Mk19, reads out the angle the weapon platform is raised and calculates the distance the round will travel based on both and weapon and ammunition type. Its LCD screen then displays that distance. The sight also displays the weapon’s cant — tilting to the left or right.

Matbock co-founder and CEO Sean Matson said the sight has been in development for several years.

He said fellow co-founder Zach Steinbock found himself out on the gun range with a program manager from Special Operations Command during the annual SHOT Show convention in January. The SOCOM representative pointed out a target and asked Steinbock and his team how confident they were that he would hit it with a grenade launcher using the Matbock sight. They replied that if he missed, they would question his credentials.

“He said ‘OK, I guess you’re really confident then,’” Matson recalled.

The rep aimed up the launcher, calculated the correct distance on the sight and fired.

“Sure enough, that round hit dead center of the tank target,” Matson said. “Basically, (he) immediately handed him back the gun and said ‘Yep. Be expecting an order from us.’”
 
Top