Raivaaja
Kapteeni
Varo ettet kuole tylsyyteen.
Tiedossa on että siellä ei kummosia tapahdu mutten sinne verenmaku suussa olekkaan menossa..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Varo ettet kuole tylsyyteen.
Heittimen kanssa touhutessa tulee mieleen että ei se M05 tarjoama suuri suoja-ala ole pahitteeksi verrattuna pieneen M13 liivin alaan, suurempi riski on sen heittimen räjähtäminen tai se että vihollinen käyttää vasta-tykistöä tuliasemiin jolloin sirpaletta on ilmassa, mutta toki näppärämmin siellä asemissa liikkuu sen M13 liivin kanssa. Mutta mitään M13+M05 juttuja en rupeaisi tekemään koska se ei toimi.
Itsellä suunnitelmissa hommata M13 liivi tulevaan libanonin reissuun, saas vain nähdä kehtaako sitä koskaan käyttää ettei majurit suutu.
Joo, mutta kun paikallinen Force protection matriisi määrää että koska tarvitsee olla minkäkin liivit yllä --> koska ei tarvitse liivejä, koska riittää kevyet liivit takin alla, koska riittää plate carrier ja koska pitää olla raskaat liivit (M05). Tämä riippu mm. IED uhka tasosta koska PC:t eivät suojaa kuten luotiliivit IED-iskuissa (sirpalevaara).M13 liivissä on se hyvä juttu että hyväksytty sotavarusteeksi, velä kun käyttää PVn luotisuojia sisässä niin sekin pykälä täyttyy ettei ole "ei-hyväksyttyjä". Toki valtionkonttori on surullisenkuuluisa olemaan hankala rt-miehille jos jotain reissussa sattuu vaikka kaikki olisi pykälien mukaan.
No mihin sä luotiliiviä tarvitse praktikalin kakkosdivarissa? SRA on ampumaurheilulaji, ei mikään larppaustapahtuma.
Millaisia ajatuksia ns. cross draw taisteluliivit herättävät? Onko tämä jokin Vietnamin sodan aikaisten erikoisjoukkojen reliikki vai käytetäänkö sitä nykyäänkin? Ilmeisesti airsoft-ympyröissä ym. varsin suosittu, mutta entäs Afganistan ja Irak?
Itseäni vaivaa hieman tuo suunnittelun yksinkertaisuus. Oikealla puolella vetoketjusta on kolme (tupla)lipastaskua ja niiden päällä jonkin sortin yleistasku (ensiside?). Vasemmalla taas on pistoolikotelo ja pikkutaskuja pistoolin lippaille ja valaisimelle. Eikö tuo ole ongelmallinen ratkaisu? Kuka kantaa pistooliin 1+4 lipasta, mutta pitkään aseeseen vain 1+3(/6) lipasta? IFAK? Heitteet?
Ainoa edes jotenkuten järjellisesti perusteltava syy tuollaiseen ristiveto- sijoitteluun on ajoneuvokäyttö, ja silloinkin oikeastaan vain kun ollaan kuskina tai yleensä autossa kuskin puolella. Tulen avaaminen ikkunasta ulos pistoolilla onnistuu tällaisesta kotelosta nopeasti.
http://www.spacedaily.com/reports/L...usculoskeletal_Injury_in_Warfighters_999.htmlHarvard University's Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering is continuing development of a lightweight, soft exosuit for DARPA's Warrior Web program, which is aimed at creating technologies that mitigate musculoskeletal injuries among warfighters while improving performance.
The Wyss team is seeking to integrate component technologies developed in separate Warrior Web efforts into a prototype suit that offers expanded capabilities. DARPA plans to test the final suit in appropriate mission profiles under realistic loads to evaluate performance.
The equipment and gear carried by today's dismounted warfighter can exceed 100 pounds. This added weight-especially while bending, running, squatting, jumping, and crawling in a tactical environment-increases the risk of musculoskeletal injury, particularly in such areas as ankles, knees, and lumbar spine.
This load weight also causes increase in physical fatigue, which further decreases the body's ability to perform and protect against both acute and chronic injury.
The Warrior Web program's ultimate goal is a lightweight, conformal under-suit that is functionally transparent to the user-similar to a diver's wetsuit.
As envisioned, the suit will ultimately employ a system of closed-loop controlled actuation, transmission, and functional structures that protect injury prone areas, focusing on the soft tissues that connect and interface with the skeletal system.
The current Wyss Institute suit is made of soft, functional textiles woven into a piece of smart clothing that is pulled on like a pair of pants and intended to be worn under a soldier's regular gear.
Through a biologically inspired design, the suit mimics the action of the leg muscles and tendons when a person walks, and provides small but carefully timed assistance at the joints of the leg without restricting the wearer's movement.