Taisteluliivit, chestrigit, tst-vyöt ja muut kantolaitteet

Solidsnake

Ylipäällikkö
Tyypit jotka on tehnyt asepalveluksen kymmeniä vuosia sitten pitäisi kieltää kommentoimasta miten muuttaa asepalvelus.
Itse olen ainakin ymmärtänyt että ei ole hajuakaan millaista se on tänäpäivänä olla varusmies.
Meillähän voisi olla reserviläisiä eriteltyinä palvelus vuoden mukaan oikein seniorit kulkisi harmaissa seuraavat kuuskekkosissa, sitten ysiykkösissä ja tuoreimmat nolvitosissa, joka poppoossa toimittaisiin ajankohdan mukaisin metodein, ei tarvitsisi muuttaa mitään :cool:
 

RootinTootin

Alikersantti
BAN
Mihin kiinnittäisitte pistoolin holsterin ja miksi? Pistoolivyöhön pudotuksella tai ilman, reisitelakka yhdellä- tai kahdella remmillä, liiviin vai pistooli open top-lipastaskuun? Mitä varusmiehet käyttävät?
 

Raivaaja

Kapteeni
Vyöhön itsellä pikku pudotuksella+remmi, ja pikairrotuksella niin voi autoon mennessään sen irroittaa. Joskus hyvin autossa-istumishommissa työnnän pistoolin liivin lipastaskuun niin saa jaloille tilaa.


Intillä on safarilandiä hi-ride, lonkka ja reisimalleina. Sitten on radaria ja uncle mikesin reisikoteloa FN kalustolle
 

J0h1F

Ylipäällikkö
Reiteen en jo ihan sen vuoksi laittaisi, että ne reisikoteloiden remmit kiristävät ja hiertävät todella inhottavasti, ja ainakin omasta mielestäni ovat hyvin häiritseviä.
 

Vääpeli

Respected Leader
Reidessä ollut jo reilun 10 vuotta. Eikä se ole hiertänyt tai ahdistanut yhtään. Reisikotelolla saa painoa pois vyötäröltä ja myös lisää tilaa eri varusteille.
Reisikotelon oikea korkeus on, suorana seistessä pistoolin kahva on ranteen kohdalla. Eikä roiku jossain polven korkeudella.
Se että käyttääkö yhtä tai kahta remmiä, on sit ihan henk koht mieltymyksistä kiinni.
 

Aarne1

Majuri
Reisikotelolla saa painoa pois vyötäröltä ja myös lisää tilaa eri varusteille.

1) Miksi paino reidessä on parempi kuin sama paino vyötäröllä?
2) Mitä varustetta laitat vapautuvaan tilaan?
3) Menetätkö reisitaskun?
4) Miten heiluu-hölskyy juostessa?
 

Vääpeli

Respected Leader
1) Miksi paino reidessä on parempi kuin sama paino vyötäröllä?
2) Mitä varustetta laitat vapautuvaan tilaan?
3) Menetätkö reisitaskun?
4) Miten heiluu-hölskyy juostessa?
1. Risti/alaselän ongelmat ovat aikalailla isoin saikkujen ja terveysongelmien syy ammatikseen pistoolia kantavilla. Tästä oli joskus 10v? Poliisien tekemä tutkimus.
2. Vapautuneessa tilassa monitoimityökalu ja kaasun saa poikittain vyölle. Ja Safarin reisikotelo toimii myös reisitelakkana, sinne saa vaikka Eleven 10 kiristyssidekotelon, jotkut jopa tunkenu TST-ea paketin, näkynyt myös tkp siiretyn reisitelakkaan yms.
3. Kyllä. Tosin miettinyt, jos tekisi läpiviennit reisikotelon remmeille, niin voisi saada taskun taas käyttöön. Mutta PTR + PV haalareissa on reilusti taskuja.
4. Ei heilu eikä hölsky.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Nuo on hiukan makuasioita.
Toiset tykkää kantaa reidessä, itse taas vihaan kantaa pistoolia reidessä, varsinkin jos pistooli jatkuvasti mukana.
Koen sen myös aika epäkäytännölliseksi monessa tilanteessa.

Huom makuasia!

Toinen pikkuseikka, vaikka ei se varsinaisesti aiheuta riskiä. Pistooli osoittaa kaveria selkään kun istuu ajoneuvossa takana ja reidessä.
 
Viimeksi muokattu:

Aarne1

Majuri
Melanderin mukaan pitää siis kehittää pikairrotettavat varustelantiovyöt, jotka oikeasti toimivat.

– Eli varustevyö, joka toimii samalla repun tai rinkan lantiovyönä, joka voidaan tarvittaessa pikaisesti ja helposti siitä irrottaa. Näitä on jo toki tehty, mutta niitä on käytännössä kahdenlaisia. Joko pitää nyplätä aivan perkeleesti ja sitten irrotus onnistuu tai sitten ei tarvitse kuin istua rinkka selässä alas ja irrotus tapahtuu, vaikka sen ei pitäisi tapahtua.

Veikkauksia miten tuo tehdään?
 

Aarne1

Majuri
Savotta ilmeisesti lähtee ajatuksesta, että aina on varustevyö. Sitten kantolaitetta sirpale- ja luotisuojalla tai ilman, ja reppurinkkaa selkään.
 

Solidsnake

Ylipäällikkö
Savotta ilmeisesti lähtee ajatuksesta, että aina on varustevyö. Sitten kantolaitetta sirpale- ja luotisuojalla tai ilman, ja reppurinkkaa selkään.
Reppuesittelykuvia kun katsoi, niin kaikki kama ei ollut suojaliivissä, vaan oli jaettu myös vyölle, onkohan noilla mitään henkseleitä varusvyölle. Saas nähdä minkä pikairroituksen ne keksii rinkkaan ja vyöhön
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Tansanian Tigerin raid backissa myös irroitettava lantiovyö.

Tuossa näkyy miten se on myös toteutettu.
Ok helppo irroitus

Repussa kuitenkin yksi suunnitteluvirhe.
Reppu on vahva ja saa säädettyä.
Pieni virhe on kuitenkin yläpuoliset kiinnitysmahdollisuudet. Telttapatjan saa ylös kiinne, ongelmaksi muodostuu että muu painavampi tavara on hankala kiinnittää. Yläosan tasku on vain vetoketjun varassa ja tasku löysätasku.
En usko että vetoketku kestää painavempia taakkoja ja painolasti myös ylhäällä valahtaa niskaan ( jos raskaampaa)

 
Viimeksi muokattu:

Petr

Korpraali
Kaippa tämä menee kategeoriaan "muut kantolaitteet", mutta missä kotelossa porukka kantaa FN:ää? Eli siis FN HP-DA / BDA9:sestä puhe.
Radaria joku hehkuttaa, mutta en ainakaan itse onnistunut löytämään radarin koteloa ja kun kysyin valmistajalta sain aika nihkeän vastaanoton.
 

Huhta

Greatest Leader
Mielenkiinnosta, mitä lipastaskuja aloittelevat toiminta-ampujat käyttävät tänä päivänä 10 patruunan kiväärinlippaille? Onko sellaisia edes Suomen markkinoilla?
 
Top