Yritin vain osoittaa miten moniulotteinen nyky-yhteiskunta on ja miksi kaikkien pitää osallistua kykyjensä ja tilanteensa mukaisesti yhteiseen etuun. En tarkoittanut pelkästään sinun ajatuksiasi tässä
.
Olen samaa mieltä monista tuossa kirjoittamistasi asioista. Valtio on kasvanut liian isoksi ja kaiken kattavaksi ja sääteleväksi minunkin mielestäni. Nuorena miehenä saatoin mennä suoraan firman ovelle kysymään olisiko töitä esimerkiksi varastokulille. Nykyään tarvitsisin 3-5 lupaa (trukkilupa, turvakoulutus, jne. jne. jne.) vähintään. Hemmetin varastomiehen työhön?!? Ja joka hemmetin kurssi maksaa ja kestää. Vie kuukausia ennen kuin voisin edes hakea tuota hommaa tänä päivänä. Ja joka helkutin asiaa valvoo sitten 10 virkamiestä + henkilökohtainen suosikkini pyöriäisvaltuutettu (katsokaa mikä se on jos ette ole ennen kuulleet. Kyllä verenpaine nousee). Maailmanhalaamisesta en suostu puhumaan ettei loputkin käämit mene.
On tähän kuitenkin ratkaisuja olemassa. Toki tilanne on mennyt pahaksi joten helpolla ei selvitä, tehtiin niin tai näin mutta kuitenkin. Ohessa pari ehdotusta nopeasti:
1. Spekulatiivisten pääomansiirtojen verotus (kv. asia).
2. EU:n / USA:n ulkopuolisen tuonnin laadullisten kriteerien asettaminen samalle tasolle oman tuotannon kanssa (vaaditaan, että vinkustaniassa tehty härpäke valmistetaan samoin ympäristö/työturvallisuus/työlainsäädäntönormien mukaan kuin EU:ssa / USA:ssa tuotettu (myös kv. asia)
3. Siirtohinnoittelun ja konsernin sisäisen laskuttamisen/lainoituksen kielto ellei noudateta markkinahintoja)korkotasoa (kv. asia)
4. Oikeaa norminpurkua. Eli poistetaan halpatyötä koskevaa viranomaislupaverkkoa (kansallinen asia)
5. Uusien infraprojektien jäädyttäminen kunnes korjausvelat on hoidettu (tiestö, rataverkosto, vesireitit. miljardiluokan asia)
6. Eläkejärjestelmän kompensaatiomaksun poistaminen valtiolta (3mrd/vuosi)
7. Ministeriöiden hankesuunnitelmien läpikäynti. Alle vuoden kestävät kehitysprojektit lähtökohtaisesti pois. Myös kaikissa kehitysprojekteissa huomioita kehitettävien organisaatioiden kyky toteuttaa hankkeita käytännössä (iso asia koulutussektorilla)
8. Yritystukien lähtökohtainen lopetus kannattavilta suuryrityksiltä sekä kannattavilta yrityksiltä jotka irtisanovat väkeä.
9. Ketjutettujen työsopimusten kieltäminen. Rajoitukset vuokratyölle.
Tuossa muutama alkuun.
Maailmassa on paljon maita jotka ovat kyenneet hoitamaan yhteiskunnan tehtävät paljon pienemmällä verorasituksella kuin Suomi.. Pidän jo teoriassakin mahdottomana että muualla suostuttaisiin esittämiisi kv. sopimuksiin. Siis lähdettäisiin samalle linjalle Suomen kanssa, toteuttamaan ns. verososialismia ja tuhoamaan yhteiskunnan talouspohjaa. Tuossa eläkkeiden vähentämisessä ei ole järkeä..siis vähennettäisiin entisestäänkin pieniä kansaneläkkeitä (jolloin vanhukset joutuisivat hakemaan KELA:sta rahat ruokaan ja lääkkeisiin?)
Ainoa mahdollisuus päästä terveeseen talouteen on julkishallinnon kulujen ja kustannusten vähentäminen.. Kulut eivät saa nousta suuremmiksi kuin julkishallinnon keräämät tuotot (vero ym. maksut, liikelaitosten tuotot jne.)
Kuluja voidaan vähentää monella tavalla..
Edistetään työllisyyttä, samalla tavalla kuin esim. Ruotsissa (Vartiainen kyllä kertoo miten)..
- työttömyydestä aiheutuvat julkishallinnon kustannukset vähenee ja saadaan samalla lisää verojen maksajia.
Vähennetään julkishallinnon byrokratiaa ja henkilöstöä
- näin valtion ja kuntien työntekijöitä siirtyy yksityisille työmarkkinoille( ei tietenkään yhdellä rysäyksellä vaan esim. asteittain seuraavien 30 vuoden aikana)
- valtion ja julkishallinnon palveluita yksityistetään..
Lopetetaan täysin järjetön SOTE:een liittyvä maakuntahanke
- ei tarvita uutta kokonaista hallintoporrasta.. entisiäkin pitää vähentää.
- nykyiset 300 kuntaa lopetetaan ja tehtävät jaetaan noin 20 suurkunnalle. Käytännössä nykyisistä kunnista tulee Maakuntia.
- SOTE perustetaan ja toteutetaan se nykyisten 5:en yliopistosairaalan (laajennetun)hallinnon pohjalle..
Tiukennetaan maahanmuuton kriteereitä (Tanskan, Kanadan, Australian jne. erimerkin mukaisesti)
- käytännössä otetaan maahan vain työperäisiä tulijoita..
Asuntopolitiikkaa muutetaan siten ettei tarvitse maksaa asumistukia vuokralla asuville (nykyisin jo yli 2/3 vuokralla-asuvista saa asumistukea)
- lopetattaan tähän liittyvä AY-liikkeen ym. harjoittama vuokrahintojen keinottelu sekä veronkierto
Lisäksi Suomen tulee kieltäytyä tuhoamasta omaa tuotantotaloudellista infrastruktuuriaan ilmastonsuojelun syyllä.
- niin kauan kuin vihreät, vasemmistolaiset, demarit, kokoomus polttavat Helsingin lämmittämisessä kivihiiltä ei ole tarvetta minkäänlaiseen vyönkiristykseen ilmaston osalta.
Tällainen muutos ei tapahdu hetkessä. Asiat saadaan käännettyä parempaan kehityssuuntaan seuraavan hallituskauden aikana. Mutta jos meillä lähdetään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen noudattamaan vihersosialistista (vähemmistö)politiikkaa köyhyys tulee Suomessa vain lisääntymään. Voimme myös varautua siihen että saamme Suomeen kymmeniä tuhansia uusia sosiaaluturvan varassa eläviä, jotka luonnollisesti ottavat osuutensa yhteiskunnan käytettävissä olevista varoista.. Näin jaettavaa jää entistäkin vähemmän per avun/avustuksen saaja.
P.S. Tarkoitan tuolla vihersosialistisella vähemmistöpolitiikalla sitä etten usko vasemmiston saavan enemmistöä Suomen eduskuntaan.. Mutta niin saattaa käydä että huolimatta ns. porvarillisesta/oikeistolaisesta ja keskustan enemmistöstä eduskunnassa, saamme samanlaisen sekasikiöhallituksen kuin edellisellä hallituskaudella oli kokoomuksen johdolla.