Jos Suomessa ei tehdä niitä samoja julkishallinnon ja talouden/työmarkkinoiden korjauksia jotka toteutettiin muissa pohjoismaissa tulemme pysyvästi luisumaan ulkopuolelle ns. "pohjoismaisesta hyvinvoinnista". Se ei silti tarkoita että päätyisimme tulevaisuudessa suoranaiseen kurjuuteen. Tiettyyn elintason laskuun on kuitenkin hyvä varautua. Kaikki tämä on kuitenkin kiinni omista valinnoistamme.
Jää nähtäväksi miten suomalaisessa yhteiskunnassa maan poliittista suuntaa ohjataan 76 vasemmistolaisen kansanedustajan mandaatilla.
- nimittäin minusta olisi varsin ymmärrettävää että eduskuntavaalien tuloksen pohjalta (124 oikeisto vs. 76 vasemmisto) maahan muodostettaisiin ns. porvarienemmistöinen hallitus.
- tällaiseen hallitukseen voitaisiin ottaa mukaan, jos edellytykset hallitusohjelman suhteen täyttyy myös demarit (ja ääritapauksessa tiukoilla ehdoilla vihreät.)
- tottakai tulee huomioida myös kepun tilanne.. Mutta hyvin todennäköisesti keskustalainen puolueelta olisi mahdollista saada tukea esim. yrittäjämyönteiselle politiikalla vaikka Kepu jäisi oppositioon.
Minusta on typerää että Demarit/Rinne rakentaa sosisalistisen idologiansa mukaista hallitusohjelmaa vain sillä perusteella että Demarit sai vaaleissa yhden(1) kansanedustajan enemmän kuin Persut, tai kaksi enemmän kuin kokkarit. Mutta katsotaan nyt.. tarkoittaako 76 kansanedustajan vähemmistö sitä että Suomi muuttuu sosialistijohtoiseksi maaksi?
Samaa mieltä monista työelämän / sopimisen uudistustarpeista.
Mutta jotenkin tuntuu, että hirveästi on pelkoa siitä, jos demarit saa pääministerin paikan. Ei siitä mitään sosialistidiktatuuria tule. Kokoomus on SDP:n vetämässä hallituksessa käytännössä ihan yhtä suuri puolue. SDP-johtoista sinipunaa on ollut aikaisemminkin. Ja se meni erinomaisesti.
Lisäksi kannattaa huomata, että yksi Rinteen kysymyksistä oli tämä.
Millä keinoilla varmistaisitte työllisyysasteen kasvun selvästi yli 75 prosenttiin 2020-luvun aikana?