Tapaus Hussein al-Taeen

Onpa tässä tapauksessa kaikki päälaellaan:

Anter yasaa ei voi syyttää rasistiksi,
koska ihonväri tummempi kuin Al-taeella.
Wiesenthal keskusta ei voi haukkua natsiajattelusta koska ovat juutalaisia.
Al-taeen ihmiskäsitystä ei voi moittia koska ...
 
Viimeksi muokattu:
Onko joku perillä miten noilla menee nuo nimet? Jotenkin jäänyt sellainen kuva, että nuo lähi-itäläiset vaihtelee noita nimiä mielensä mukaan.

.
Isäsi Asaad on käyttänyt sekä sukunimeä Abu Gulal että al-Taee. Onko sinulla käytössäsi vain yksi nimi vai onko käytössäsi muitakin nimiä?
– Käytän itsestäni nimeä al-Taee, minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään muita nimiassosiaatioita, papereissa lukee vielä vanha nimi Abu Gulal.

Eli passissasi lukee Abu Gulal?
– Suomen passissa lukee kyllä al-Taee. Joissakin Irakin papereissa lukee Abu Gulal. Irakin päässä ei voi vaihtaa kovinkaan helposti sukunimeä, sen katsotaan olevan niin tärkeä osa ihmisen historiaa ja tunnettavuutta, ihan sen vaikeuden vuoksi olen jättänyt sen sellaisena kuin se siellä on, en ole käynyt siellä kuin ajoittain enkä ole asunut siellä sitten pakolaisuuden. Maailmalla olen sahannut Suomen passilla. Tärkeintä on, että vahva suomalainen identiteetti on sillä nimellä, mikä minulla on. Laajemmasta heimonimestä olen totaalisen ylpeä erityisen siksi, että heimoon kuuluu todella monesta maasta ihmisiä, jotka ovat sunneja, shiioja, monesta eri kansallisuudesta, tämä laajempi nimi on minulle vahvempi osa identiteettiä.


Hussein al-Taeen isä käyttää myös sukunimeä Abu Gulal. Hussein al-Taee kertoo säilyttäneensä vanhan heimonimen al-Taee, mutta ”joissakin irakilaisissa papereissa” näkyy hänen mukaansa nimi Abu Gulal. (KUVA: MARKKU ULANDER

 
Onko joku perillä miten noilla menee nuo nimet? Jotenkin jäänyt sellainen kuva, että nuo lähi-itäläiset vaihtelee noita nimiä mielensä mukaan.
Isä käyttää nykyään jo eri nimeä kuin tuossa jutussa mainittu.
" Isäsi Asaad on käyttänyt sekä sukunimeä Abu Gulal että al-Taee."


Nykyinen nimi on Asaad Sultan Hachem Abogulal



Ari Pesosen kirjoitus uudesta Suomesta

"Asaad al-Taeesta löytyy vähän tietoa internetistä, hakipa tietoa tuolla hänen suomalaisella ja englantilaisella nimikäännöksellä tai arabialaisella nimellä (اسعد الطائي).
Irak on siis klaaniyhteiskunta, jossa suku on tärkein. Irakissa monilla henkilöillä on useita nimiä. Esimerkkinä Irakin pääministerinä vuosina 2006-2014 toiminut šiiamuslimi Nouri al-Maliki, joka tunnetaan myös nimillä Jawad al-Maliki tai Abu Esraa.
Mikä on al-Taee sukujaan?
Asiaan perehtymättömänä aloitin etsinnän Irakin Puolan-suurlähetystön sivuilta (Iraqi Embassy to Poland-Warsaw). Sivuston Ambassador-valikosta ja Curriculum Vitae -alavalikosta ei löydy mitään. Ei edes suurlähettilään nimeä. Sen sijaan Embassypages.com-sivustolta löytyy suurlähettilään nimi: Asaad Sultan Hachem Abogulal (اسعد سلطان هاشم ابوغولة).
Eikö Asaad al-Taee olekaan enää Irakin Puolan-suurlähettiläs? Irakin Puolan-suurlähetystön sivuilta löytyy kuitenkin kuva Asaad Sultan Hachem Abogulalista (Open the Iraqi Private School 22.4.2015). Kuva on tässä blogikirjoituksessa kuvana 1. Asaad Sultan Hachem Abogulal -nimen Google-hakusanalla tulee lähinnä puolankielisiä hakutuloksia.
Onko Asaad Sultan Hachem Abogulal yhtä kuin Asaad al-Taee? Kyllä on, kun vertaa Irakin Puolan-suurlähetystön vuonna 2015 otettua kuvaa Asaad Sultan Hachem Abogulalista (kuva 1) ja vanhempaa otettua kuvaa Asaad al-Taeesta (kuva 2)."


Kuva1

29599
Irakin Puolan-suurlähettiläs Asaad Sultan Hachem Abogulal vasemmalla, Hussein al-Taeen isä. Kuva on vuodelta 2015

Kuva2
29600

Asaad Hussein al-Taee. Ulkonäkö kuin Irakin Puolan-suurlähettiläs Asaad Sultan Hachem Abogulalilla


Muutenkin koko kirjoitus hyvä aiheesta.
Lähde:
Suojelupoliisin on vielä kertaalleen selvitettävä kansanedustaja Hussein al-Taee
http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...n-selvitettava-kansanedustaja-hussein-al-taee
 
Onko joku perillä miten noilla menee nuo nimet? Jotenkin jäänyt sellainen kuva, että nuo lähi-itäläiset vaihtelee noita nimiä mielensä mukaan.

Tuo Abu etuliite viittaa yleensä isään. Eli jos jollain on nimessä vaikkapa Abu Aziz, niin se tarkoittaisi Azizin isä ja Aziz voisi olla esikoisen nimi. Tuo voi olla myös vertauskuvallinen, vaikkapa vastarinnan isä, tai vastaavaa. Käsittääkseni tuo on kunnioitusta osoittava lisänimi, eikä siis sukunimi. Al-Taee on se, mitä Suomessa nimitetään sukunimeksi.

ISIS taistelijathan ovat käyttäneet noita Abu etuliitteisiä nimiä nom de guerrena. En muista suoraa lainausta, mutta perustuu heidän maailmanlopun tulkintoihinsa. Ei liity tähän tapaukseen, koska tuon käyttö on muutenkin yleistä, mutta maintsinpa pienenä yksityiskohtana.
 
Mahdollisesti "Taee" viittaa muinaiseen Tayy-arabiheimoon, translitterointi on vaan hieman erilainen. Tayyt tunnetaan nykyisin nimellä Shammar.

"Tayy (Arabic: طَيْء‎/ALA-LC: Ṭayy’), also known as Ṭayyi or Taiesʾ, is a large and ancient Arab tribe, whose descendants today are the tribe of Shammar, who continue to live throughout the Middle Eastern states of the Arab world and the rest of the world."

https://en.wikipedia.org/wiki/Tayy


"The tribe of Shammar (Arabic: شَمَّر‎) is a tribal Arab Qahtanite confederation, descended from the ancient tribe of Tayy. It is one of the largest and most influential Arab tribes."

"During the civil war that tore apart the Second Saudi State in the late 19th century, the emirs of Ha'il, from the house of Al Rashid, intervened and gradually took control of much of the Saudi realm, finally taking the Saudi capital Riyadh in 1895 and expelling the Saudi leaders to Kuwait. The Bedouin Shammari tribesmen provided the majority of the Al Rashid's military support. Later, in the first two decades of the 20th century, Al Rashid were defeated by Ibn Saud and his Wahhabi forces when his campaign to restore his family's rule in the Arabian Peninsula culminated in the Conquest of Ha'il in 1921.[5] Following Al Rashid's defeat many Shammar fled to Syria and Iraq."


https://en.wikipedia.org/wiki/Shammar

Lyhyt selostus arabien heimojärjestelmästä (tribe, clan etc.).
https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_tribes_in_Iraq
 
Hussein vain haluaa kilpailla Tuomiojan kanssa ulkoministerin pestistä.
 
Maanantaina al-Taee tunnusti, että on kirjoittanut juutalaisia, homoja, sunnimuslimeita, kurdeja ja somaleita parjanneita kirjoituksia Facebookiin vuosina 2011–2012. Jo vajaat kaksi viikkoa aiemmin al-Taee myönsi rinnastaneensa Israelin ja Isisin.
...
Kohu sai alkunsa huhtikuun alussa
AL-TAEEN kirjoitukset julkaistiin uudelleen anonyymillä blogisivustolla sunnuntain vaaleja edeltävänä tiistaina 2. huhtikuuta. Tässä vaiheessa median paine jatkoi kasvamista.

STT:llä oli siis kuvakaappauksia hallussaan jo aiemmin, mutta myös muu media kiinnostui asiasta enenevissä määrin.

Kuvien julkistamisen jälkeen HS sai yhteyden kuvakaappaajaan, sai kuvat itselleen ja pääsi haastattelemaan al-Taeeta vielä vaaliviikolla. Ilta-Sanomat kertoo kysyneensä al-Taeelta hänestä kiertävistä kuvista keskiviikkona 3. huhtikuuta.

ENNEN kuin HS haastatteli al-Taeeta, kuvien aitoutta yritettiin varmistaa kahden toimittajan voimin. HS:lle toimitetuista kuvista puuttui metadata eli mitään tietoja ottoajankohdasta ei näkynyt. Kaappauksia vastaavia tekstejä ei löytynyt al-Taeen Facebook-sivuilta, eivätkä kuvien aitoutta tunnistavat ohjelmat pystyneet tunnistamaan kuvia.

Kuvakaappauksiin oli jäänyt kommentteja. Helsingin Sanomat tavoitti kolme kirjoituksia kommentoinutta henkilöä. He myönsivät tuntevansa al-Taeen, mutta sanoivat kuvia väärennöksiksi.

KUVAKAAPPAAJAKSI ilmoittautunut kertoi, että oli ottanut kaappaukset al-Taeen sivuilta 99 prosentin varmuudella vuonna 2016. Tarkka ajankohta oli hänen mukaansa kesä.

Kertomuksesta löytyi yksi epäselvyys. Kuvissa näkyvä al-Taeen profiilikuva ja yhden kommentoijan kuva oli Facebookiin perusteella ensi kertaa syksyllä 2016 ja erään toisen kommentoijan vasta vuonna 2017. Kertomuksen perusteella kuvakaappaukset olisi siis otettu ennen kuin koko kuvat löytyivät Facebookista.

Lopullisesti päätös kuvien julkaisematta jättämisestä ennen vaaleja syntyi, kun al-Taee kiisti kirjoittaneensa tekstejä.

”Ajattelen, että nämä voivat hyvin olla väärennyksiä. Sinähän voit ottaa jonkun kuvakaappauksen ja muuttaa vain yhden tai kaksi sanaa. Jolloin on täysin mahdotonta sanoa esimerkiksi, mikä osa näistä voi olla totta ja mikä ei”, al-Taee sanoi HS:lle.

Tieto olisi voinut vaikuttaa vaaleihin
AL-TAEEN kiisto ennen vaaleja saattoi olla paniikkia tai siinä vaiheessa vain looginen siirto. Hän oli ehtinyt kiistää kuvat jo aiemmin ja pahin mahdollinen julkaisuaika hänen kannaltaan olisi ollut juuri vaalien alla.

”Todennäköisesti hän ei olisi kansanedustaja, jos hän olisi kertonut asian juuri ennen vaaleja. Jos hän olisi kertonut asiat hyvin avoimesti, oikein ja aikaisemmin ennen vaaleja, en ole enää niin varma. Se riippuu siitä millaisia äänestäjiä hänellä oli. Sellaisiakin äänestäjiä on, jotka arvostavat, että ihminen tulee ulos asiasta, joka on äärimmäisen vaikea tai hankala”, kriisiviestinnän asiantuntija Saukkomaa arvioi.

Saukkomaa sanoo ihmettelevänsä sitä, kuinka paljon al-Taeen reaktioissa on rationaalista harkintaa ja kuinka paljon tämä on toiminut paniikissa ja kasvojenmenetyksen pelossa.

”Täytyy olla aika varmalla pohjalla, jos uskoo, että asiat eivät tule julkisuuteen. Usein se ajatus on epärealistista toiveajattelua”, Saukkomaa sanoo.

Kertomuksen jatkuva muuttuminen kärjistää tilannetta
EDUSKUNTAVAALIT järjestettiin sunnuntaina 14. huhtikuuta. Al-Taee pääsi eduskuntaan Sdp:n listoilta, mutta jo torstaina 18. huhtikuuta Iltalehti ja STT julkaisivat ensimmäiset al-Taeen kirjoituksia koskevat jutut.

Esimerkiksi STT kertoi tällöin Israelin ja Isisin rinnastamisesta, minkä al-Taee myös myönsi.

”Jotkut netin kuvakaappauksista olen tunnistanut joka tapauksessa kirjoittamikseni. Joitain vanhempia päivityksiä en tunnista. Niissä käytetään kieltä, jollaista en käytä, ja sanotaan asioita, jotka ovat täysin arvomaailmani vastaisia. Silti en voi enkä aio kiistää, ettenkö ole voinut näitä vuosien takaisia Facebook-päivityksiä kirjoittaa”, al-Taee kuvaili Facebookissa vielä samana päivänä.

KRIISITILANTEESSA juuri kertomuksen jatkuva muuttuminen kärjistää tilannetta. Al-Taee vältteli mediaa, mutta myönsi torstaina 25. huhtikuuta HS:lle, että olisi voinut kirjoittaa homoja, sunneja, juutalaisia ja kurdeja parjaavat kirjoitukset.

”Olen yrittänyt palauttaa mieleeni erilaisia kuvia. Ja osaan niistä sanoa ainoastaan sen, että muistan elämästäni ne kohdat. Muistan, että olisin voinut kirjoittaa jotain sellaista. Mutta en muista sanatarkasti, mitä olen kirjoittanut”, al-Taee selitti.

HARRI SAUKKOMAA pitää suomalaisia siinä mielessä anteeksiantavana kansana, että omaehtoista ulostuloa ja anteeksipyyntöä arvostetaan yhä. Al-Taee kuitenkin myönsi teot vasta, kun hänet oli ahdistettu nurkkaan. Tällä on Saukkomaan mukaan vaikutusta al-Taeen henkilökohtaiseen maineeseen.

Sunnuntaina 29. huhtikuuta paine kasvoi taas. Jerusalem Postuutisoi al-Taeen kirjoituksista ja Jerusalemin Simon Wiesenthal -keskuksen johtaja Efraim Zuroff vaatii al-Taeen eroa kansanedustajan tehtävästä.

MAANANTAINA 30. huhtikuuta al-Taee lopulta kirjoitti blogikirjoituksen, jossa tunnusti kaikki hänelle näytetyt kirjoitukset.

”Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen nyt niistä ennakkoluuloista, ajatuksista ja kielestä jota olen käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista tai muista ihmisryhmistä”, al-Taee kirjoitti.

Blogissaan Al-Taee kertoo käyneensä kirjoituksistaan tehtyjä kuvakaappauksia ”uudelleen ja uudelleen” läpi.

”Voin sanoa niiden olevan valitettavasti aitoja”.

Skandaali voi nousta pintaan uudestaan
AVOIN kysymys tällä hetkellä on se, kuinka kuivin jaloin al-Taee selviää kriisistä. Saukkomaan mukaan jatko on kiinni tulevista kuukausista, vuosista ja al-Taeen omasta käytöksestä.

Minulla on tapana sanoa asiakkailleni, että kuusi kuukautta nuhteetonta elämää. Sitten alkaa helpottaa. Se on varmaankin ihan itse keksimäni ajanjakso, mutta se tietyllä tavalla auttaa asian painumiseksi normaaliksi.”

Saukkomaan mukaan välitön paine al-Taeen ympäriltä katosi maanantaina, kun al-Taee tunnusti kirjoitukset
. Hän kuitenkin sanoo, että skandaali voi nousta pintaan uudestaan käytännössä koska vain.

Kaikista pahinta olisi, että hänestä löytyisi jotain ihan uutta joko tästä tai jostain toisesta aihepiiristä. Voisin sanoa, että hänen kohdallaan uutiskynnys on sen verran matala, että siinä ei tarvitse paljon jalkaa nostaa. Hän on jonkun aikaa tässä niin sanotussa kohukansanedustajan asemassa.”

Saukkomaan mielestä asiat ovat kuitenkin al-Taeen tapauksessa yksinkertaisempia kuin puhtaat väärinkäytökset tai rahahuijaukset.

Kysymys on mielipiteestä ja teksteistä, joita on joskus kirjoitettu. Asiat ovat siinä mielessä yksinkertaisempia.”

 
Oltiinkohan CSIssä hiukan sinisilmäisiä? Toki jokaisen taustat tunnetaan ja on varmasti laadittu tusselit ookoo. Olisko google auttanut taaskin.....ei se ole niin vaikeaa. Mutta näillä mennään. Ehkä juuri hänellä oli sellaista ydinosaamista, jota tarvittiin tuolla Irak-suunnalla, että lähes korvaamattomana hänet palkattiin sen kummemmin tusseloimatta.

Tuosta nimien vaihtelusta tuli mieleen sekin, että minkälainen pinkka passeja on normalno tuolla päin maailmaa? Ei taida sinisilmäinen kalevalapöhkö pysyä mukana näiden tosiliukkaiden jätkien kanssa.

Nimi vaihtuu -tarpeen- mukaan ja passi sitä mukaa. Ihme säätöä. Olisko viisasta ottaa oppikoppia tästäkin.
 
Ei tuossa nimessä ole välttämättä mitään erikoista. Arabialaiset nimeämistavat ja translitterointi törmäävät suomalaisiin tapoihin. Ei esimerkiksi islantilainenkaan nimeämiskäytäntö ole yhteensopiva suomalaisen vastaavan kanssa, joten ei se tässä Al-Taeenkaan tapauksessa tarkoita pakosta mitään kummempia.

Muutenhan kannattaa toki olla tarkempi, eikä uskoa pelkkään miehen sanaan näinä kansainvälisinä aikoina.

Ehkä vähän rasistisesti joudun myöntämään, että pottunokkaisen kalpeanaaman sanaan vielä luotan. Eikä kovin monesti joudu edes pettymään, kun vähän käyttää Columbon silmää sitä sanaa kuunnellessaan.
 
Näyttää tuo eri nimien käyttö olevan jonkinlaista kansanhuvia tuolla. Lähinnä nuo vastaa suomalaisia lempinimiä.

Mutta tuo SCIRI-puolue näyttää olevan melko tiukka porukka, niin on ehkä puolueen aktiiveilla ja heidän jälkikasvulle on helpompaa elää esimerkiksi Euroopassa eri nimellä kuin Irakissa.

B. RULING A “SHIASTAN”?
In 2005, SCIRI pioneered an idea designed to capture the Shiites’ hearts and minds. Just after he had returned from a visit to Iran in June, Abd-al-Aziz al-Hakim floated the notion of a nine-governorate, Shiite-dominated federal “super” region covering the territory south of Baghdad. Such a region, which some have dubbed “Shiastan”, would offer the Shiites both protection from insurgents’ terror attacks117 and, through Basra’s oil and the holy cities of Najaf and Karbala, economic and spiritual self-sufficiency. The unstated assumption was that ISCI would govern this region.118 (Exclusion of Sadrist-dominated Baghdad from the region would facilitate ISCI’s political hold.) ISCI’s critics saw in the scheme a bid for power and oil wealth that the party could never achieve through a nationwide election, with Hakim becoming “the Barzani of the south”.119
 
Melkoinen tapaus tämä kaveri ja SDP:n puolelta asiassa huokuu vähättelevä reagointi. Antti Rinteen mukaan heitä on "vähän huijattu" ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan asia on anteeksipyyntöjen jälkeen heidän osaltaan loppuunkäsitelty. Toivon todellakin ettei tämä asia ole vielä loppuunkäsitelty esim. viranomaisten toimesta. Nyt on myös oivallinen tilaisuus vertailla median kohtelua ja reagointia SDP/Al-Taee vs. Ps./Halla-Aho.

Itse en tämän Al-Taeen puheisiin luota pätkääkään. Ainoa suoraselkäinen metodi puolueelta olisi potkaista mies pihalle mutta sitä tuskin tulee tapahtumaan koska SDP (itse asiassa samaan syssyyn tulisi laittaa myös Rinne pihalle). Tuo myyräskenaario onkin melko mielenkiintoinen lähtökohta. Jotenkin SDP onnistuu aina imemään mukaan näitä tyyppejä joilta löytyy kaikenlaisia luurankoja kaapista. Sattumaa vaiko silkan hyväuskoisuuden satoa?
 
Virpiniemi Golfin kyselytunnilla tänään vieraillut presidentti Martti Ahtisaari näytti silminnähden turhautuneelta, kun häneltä kysyttiin kannanottoa viime päivinä paljon puhuttaneeseen kansanedustaja Olli Immosen monikulttuurisuutta vastustaneeseen avaukseen.

– En viitsisi uhrata ajatuksiani tähän. En oikein tiedä, miten hän voi olla Suomen kansalainen. Pohjoismaisia arvoja hän ei ainakaan edusta. Ehkä voisin järkätä hänelle oppimatkan Namibiaan, Ahtisaari veisteli ja sai yleisön nauramaan.

 
Virpiniemi Golfin kyselytunnilla tänään vieraillut presidentti Martti Ahtisaari näytti silminnähden turhautuneelta, kun häneltä kysyttiin kannanottoa viime päivinä paljon puhuttaneeseen kansanedustaja Olli Immosen monikulttuurisuutta vastustaneeseen avaukseen.

– En viitsisi uhrata ajatuksiani tähän. En oikein tiedä, miten hän voi olla Suomen kansalainen. Pohjoismaisia arvoja hän ei ainakaan edusta. Ehkä voisin järkätä hänelle oppimatkan Namibiaan, Ahtisaari veisteli ja sai yleisön nauramaan.




Vitseistä päätellen Ahtisaari on sukua Heikki Hietamiehelle...
 
Melkoinen tapaus tämä kaveri ja SDP:n puolelta asiassa huokuu vähättelevä reagointi. Antti Rinteen mukaan heitä on "vähän huijattu" ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan asia on anteeksipyyntöjen jälkeen heidän osaltaan loppuunkäsitelty. Toivon todellakin ettei tämä asia ole vielä loppuunkäsitelty esim. viranomaisten toimesta. Nyt on myös oivallinen tilaisuus vertailla median kohtelua ja reagointia SDP/Al-Taee vs. Ps./Halla-Aho.

Itse en tämän Al-Taeen puheisiin luota pätkääkään. Ainoa suoraselkäinen metodi puolueelta olisi potkaista mies pihalle mutta sitä tuskin tulee tapahtumaan koska SDP (samaan syssyyn tulisi laittaa myös Rinne pihalle). Tuo myyräskenaario onkin melko mielenkiintoinen lähtökohta. Jotenkin SDP onnistuu aina imemään mukaan näitä tyyppejä joilta löytyy kaikenlaisia luurankoja kaapista. Sattumaa vaiko silkan hyväuskoisuuden satoa?

Eiköhän demareista löydy vielä muutama muukin jotka ovat olleet siellä paljon kaueamminkin jotka ovat. Noh sanon suoraan mielestäni myyriä. Ei liene sattumaa, että yksi puolue vetää niitä puoleensa enemmän kuin muut yhteensä. Jäljilläkin tahtoo olla yksi ilmansuunta mihin ne menevät tai tulevat. Saa heitellä kivillä, niin kuin täällä joku jossain totesikin.
 
Back
Top