Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kyllähän nuo nykyaikaiset RWS:t (remote weapon station) ovat niin tarkkoja että teknologiasta se ei jää kiinni. Esim Youtubesta löytyy hyviä videoita hakusanalla "Saab Trackfire" miten liikkuvasta veneestä voidaan nykyisin ampua tarkasti. En usko että varsinaisen laukauksen ampuminen on se vaikea osuus, vaan se ampumapäätökseen liittyvä tilannetaju ja tilannekuva, muodostuuko se riittäväksi ollakseen järkevä käytössä. Tracking point valmistaa jo tuollaisia etäohjattavia vehkeitä, joilla kuvaa voi seurata lasien läpi.Mitäpä mieltä arvon tarkka-ampujaekspertit ovat mahdollisuudesta laittaa tarkka-ampujakivääri - tai kai lähinnä tukiase - servo-ohjatulle kolmijalalle tms.? Näitähän tuli julkisuuteen muutama vuosi sitten ISIS:n käyttäminä. Käsittääkseni myös Ukrainassa on erilaisia tällaisia viritelmiä näkynyt. Sinänsä erilaiset tällaiset ratkaisut halventunevat koko ajan - samalla digitaalisten tähtäimien kuva voidaan näppärästi välittää kauemmaksi.
Nojatuolista käsin joissain tilanteissa ratkaisu voisi olla joissain tilanteissa erittäinkin toimiva kun lämpöjälki jäisi pienemmäksi, ampujan ja tähystäjän kuormitus pienemmäksi kun he voisivat operoida näkösuojassa ym.
Tässäpä ISIS-ratkaisu:
Kaupallinen Trap T192, 46lbs (20kg)
IEC Infrared Systems - Integrated Surveillance Solutions
Electro-Optical and Infrared Surveillance, Counter Unmanned Aerial Systems (C-UAS), and Remotely Operated Weapon Systems (ROWS).www.precisionremotes.com
Huomaa hiilineutraali energiaratkaisu:
Ultra-light weight enables rapid deployment due to its total light weight of 46lbs. makes is ideal for backpack and paratroops.- T192 can be deployed up to 300 meters away from its operator allowing for excellent concealment for surveillance and ambushes.
- Integrates with sniper detection systems for slew-to-cue sniper elimination.
- Comes ready to ROCK and ROLL! ( plug-and play)
Käy kuin neukuille Hangosta lähtiessään, siellähän oli käytössä kauko-ohjattu/automatisoitu konekivääri tulittamassa suomalaisia joukkoja kun evakuoituivat laivoilla karkuun.Ja tuossa käy helposti, että sinne jää ase ja muu materiaali, jos ukkojen on otettava nopeasti irti.
Ja tuossa käy helposti, että sinne jää ase ja muu materiaali, jos ukkojen on otettava nopeasti irti.
Miksi?Merkitys etenkin droonien torjunnassa voi olla suuri.
Mitäpä mieltä arvon tarkka-ampujaekspertit ovat mahdollisuudesta laittaa tarkka-ampujakivääri - tai kai lähinnä tukiase - servo-ohjatulle kolmijalalle tms.? Näitähän tuli julkisuuteen muutama vuosi sitten ISIS:n käyttäminä. Käsittääkseni myös Ukrainassa on erilaisia tällaisia viritelmiä näkynyt. Sinänsä erilaiset tällaiset ratkaisut halventunevat koko ajan - samalla digitaalisten tähtäimien kuva voidaan näppärästi välittää kauemmaksi.
Vyösyöttöisen paras hyöty olisi patruunoiden määrä, mutta se menetettäisiin sarjatulen takia. Jalusta tuskin soveltuu hyvin niin hyvään rekyylinhallintaan, että ensimmäisen laukauksen jälkeen tulevista olisi jotain hyötyä. Tuollainen järjestelmä soveltuu lähinnä hyvin staattiseen tilanteeseen, asemasotaan.Näkisin että konekivääri olisi paras vaihtoehto tuollaiseen laitteeseen. En ainakaan keksi miksi tuollainen pitäisi rajoittaa kertatuleen ja jos ei rajoiteta niin vyösyöttö on selkeä etu.
Kuulostaa hyvältä ja niinhän se pitääkin olla.Pikkulinnut kertoo, että toi PV DMR ja Sniper versiot ovat aika hyviä vs HK417.
Alle MOA päästään molemmilla helposti. DMR ois 1-6 ja Snipu 2.8-20. Eli 308 tarkkuudesta otetaan kaikki ulos.
Nyt sitten määritellään se laaja vaihtelu tuotannossa? Ihmisestä riippumatonta automaattikonetta ei ole vielä tehty, kyllä niihin joutuu nahkarobotti vielä asetteet ja terät laittamaan ihan omin pienin kätösin.Kuulostaa hyvältä ja niinhän se pitääkin olla.
Kunhan massatuotannossa osaavat SAKO:lla suunnitella sisään toleranssihallinnan kuviin niin että vaikka tuotannossa tapahtuu laajaa vaihtelua niin silti kiväärit toimivat vuotenvarmasti tarkkoina. Ja - sitten osaavat tuotannossa pitää vaihtelun kurissa niin että tarkkuutta ei revitä heittämällä roskiin vahinkokappaleita niin että kiväärin hinta ei kasva. Ja että on paljon tuotantolinjalla tarkkoja luotettavia ihmisistä riippumattomia automaattikoneita. Ja huoltomiehet osaa korjata automaatilaitteet hetkessä ilman räpellyksiä. Ja laatuinsinöörit pitää kovaa kuria tuotantotavoitteista tinkimättä. Ja jos alihankkija toimittaa roskaa niin niitä potkitaan munille koska toimitus sopimuksessa sanotaan niin.
Tätä ei osata Suomessa kovin hyvin paitsi ehkä Uudessakaupungissa ja parissa muussa paikassa. Aasiassa kyllä osataan. Ehkä Sakolla ?
Mulla on välillä S20:ssä outoa lataushäiriötä. Pitää olla tarkkana kun lipastaa kuteja.
The 44th IBCT are the first New Jersey National Guard Soldiers to train and field the new M110A1 SDMR weapon. The M110A1 is a 7.62 mm rifle, which gives Soldiers greater range and accuracy than the standard M4 rifle.
Just shot my unit's for the first time this weekend; they're tack drivers and their BDC is pretty much dead on to include the wind holds. But because it's a 16" gun it's only running around 2340 FPS with M118 LR so it runs out of gas after about 700m.
Keskeistä on lukko ja piippu. Ovat myös Sakon bravuurit.Kunhan massatuotannossa osaavat
Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Puolustusvoimat tekemään hankintasopimuksen uuden kiväärijärjestelmän hankinnasta Sako Oy:ltä.
Hankintasopimus sisältää tarkka-ampujan käyttöön tarkoitetun tarkkuuskiväärin ja jalkaväkiryhmän tukiampujan käyttöön tarkoitetun kiväärin hankinnan. Lisäksi sopimus kattaa varusteita, varaosia, huoltotyökaluja ja valmistajan antamaa koulutusta.
Tarkkuuskivääri 23 on varustettu laadukkaalla optisella tähtäimellä, joka yhdessä suorituskykyisen tarkkuuspatruunan kanssa mahdollistaa tarkka-ampujille erilaisiin kohteisiin vaikuttamisen aina 800 metrin etäisyydelle.
Kivääri 23 on varustelultaan pelkistetympi ja tarkoitettu jääkäri- ja jalkaväkiryhmien tukiampujien käyttöön. Ase nostaa ryhmän tarkan vaikuttamisetäisyyden 600 metriin.
Hankintaa on edeltänyt Sako Oy:n ja Puolustusvoimien kiväärijärjestelmän yhteinen kehittämistyö vuosina 2020-2021.
Ensimmäiset aseet toimitetaan Maavoimille vuoden 2022 loppuun mennessä, ja kiväärijärjestelmän koulutus on tarkoitus aloittaa vuoden 2023 aikana.
Puolustusministeri Antti Kaikkonen on lisäksi valtuuttanut Puolustusvoimat allekirjoittamaan Ruotsin kanssa toimeenpanoasiakirjan, joka mahdollistaa Suomen ja Ruotsin yhteishankinnan.
Tänään 21.12.2021 allekirjoitettu toimeenpanoasiakirja on jatkoa aiemmin syyskuussa sovitulle yhteistyölle, jossa Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat taistelijan asejärjestelmien ja niihin liittyvien teknologioiden yhteishankintoja koskevan järjestelyasiakirjan.
Lisäksi 21.12. tilaisuudessa allekirjoitettiin järjestelyasiakirja, joka mahdollistaa tulevaisuudessa muun muassa panssarivaunujen, tykistön, kranaatinheittimien ja panssarintorjunnan ampumatarvikkeiden yhteishankinnat.
Hankintasopimuksen arvonlisäverollinen kokonaisarvo on noin kymmenen miljoonaa euroa. Sopimus sisältää Suomelle lisähankintavarauksen, jonka arvonlisäveroton kokonaisarvo on enintään 525 miljoonaa euroa. Ruotsin lisähankintavaraus tarkentuu myöhemmin.
Toivottavasti tarkkuuskiväärin piippu on pidempi kuin kuvan aseessa.
Kevyen näköinen peliKatso liite: 54988
Katso liite: 54989
edit: Alemmassa kuvassa erotuu luistin vapautin myös oikealla puolella.