THL haluaa sallia huimausaineiden käytön

Minäkin visioin homoille käyttöhuoneen. Se olisi sisustettu TomOfFinland-tapeteilla ja siinä olisi sauna mukana. Sairaanhoitaja olisi valmiina piikittämään ja sivelemään huumejäännösvirtsat peräsuoleen. Eikös kuulostakin ihanlta?
Homoilla huumeiden käyttö liittyy läheisesti ”intiimiin” kanssakäymiseen.

Tässä on hyvä esimerkki miten huumeiden viihdekäyttöä rahoitetaan. Honda-liiga muodostui narkomaaneista. Se oli keino rahoittaa riippuvuus.
Heroiinin polttaminen on hyvin adiktoivaa. Samalla se on myös kallista koska aineesta menee paljon hukkaan.
Siksi heroiinin polttajat siirtyvät nopeasti piikittämään, koska toleransin kehittyessä vaaditaan suurempia annoksia.


Opioidien, kuten heroiinin, hyvin yleinen sivuvaikutus on konstipaatio eli ummetus. Opioidit, kuten heroiini, lamaavat suolen toimintaan liittyvien lihasten hermostoa.
Tästä syystä suolessa oleva aines ei enää pahemmin liiku.
Siinä onkin sitten viihdettä kerrassaan.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä on viihdekäyttöä Ruotsin malliin. Nuorena vitsa väännettävä. Näistä tulee hyviä rikollisia ja jengit voivat hyvin.
”Saat vapen ilmaiseksi, jos myyt nämä pillerit!”

Tamperelaista viihdekäyttöä!
Ripulilääkkeessäkin on opioidia.

Onko nämä koukkuun jääneet nuoret niitä tulevaisuuden eläkkeiden maksajia?
 
Se nyt vaan on vaikea niellä, että nuorten keskuudessa huumeiden suosio on noussut ja alkoholin käyttö laskenut.

Huumeet on nykyään pop, alkoholi on niin so last season.
 
Tässä on viihdekäyttöä Ruotsin malliin. Nuorena vitsa väännettävä. Näistä tulee hyviä rikollisia ja jengit voivat hyvin.
”Saat vapen ilmaiseksi, jos myyt nämä pillerit!”

Tamperelaista viihdekäyttöä!
Ripulilääkkeessäkin on opioidia.

Onko nämä koukkuun jääneet nuoret niitä tulevaisuuden eläkkeiden maksajia?

Niin, myynnillä rahoitetaan omaa käyttöä. Aineet on kalliita johtuen laittomuudesta...

Ripulilääkkeissä on opioidia ja Resilarista tehdään DXM:ää (Dekstrometrofaania).... En sitten tiedä kuinka käyttäjien vankilatuomiot ja leimaaminen auttaa eläkkeisiin, kun ne narkit eivät muutenkaan työelämässä ole taikka haluttua työvoimaa ole päihde- tai muiden ongelmien vuoksi. Ja niihin ei haluta tai pystytä puuttumaan rahojen puutteessa, joten jos joku sitten pakenee pahaa oloaan päihteillä niin syytetään sitten niitä päihteitä kun muuta ei voida taikka haluta.

Pitäisikö sokeri kieltää sillä diabetes on myös vakava kansansairaus ja menoerä, alkoholin ja kofeiinin ohella. Tupakasta puhumattakaan. Noilla päihteille on vielä "käyttöhuoneet"...

Kannattaisi ehkä hutkimisen sijaan tutkia kumpi tulee halvemmaksi. Se kieltolaki vai sallivampi asenne käyttöhuoneineen.
 
Tätä viihdekäyttöä ei salli THL:kään. Siinä tyssäsi hoitsun ura! Se on nollatoleranssi syystäkin!
Mielenkiintoinen termi tuo ”saattopotilaiden kipulääkkeitä”. Eiköhän ole kysymys opioideista? Terminaalihoidossa olevilla ei ole enää adiktioiden niin väliä.

Don’t do drugs! You end up being fired!
 
Eiköhän ole kysymys opioideista?
Kyllä. Jos nieleminen on vaikeaa, opioideja voidaan antaa myös ihon alle tai suoneen. Jos lääkkeitä ei puutu, tämä addikti on antanut puolustuskyvyttömien kärsiä ja käyttänyt heille määrätyt lääkkeet. Antanut keittosuolaa.
 
Toisille viihdekäyttöä ja toisille rankkaa työtä!

Nico halusi olla kuin isänsä Niko Ranta-aho!

”Myös raha kiinnosti Nicoa – ja sitä hän hankki keinolla millä hyvänsä. Trokaamisen ja diilauksen alkeita otettiin haltuun jo lapsena. Nico maanitteli täysi-ikäisiä ostamaan itselleen tupakkaa ja viinaa, joita hän välitti voitolla eteenpäin muille alaikäisille. Hän leikki huumediileriä myymällä koulukavereilleen perunajauhoa huumeina ja kopiokoneen tulosteita LSD-lappuina. Kauppa kävi.

7. luokan puolivälissä perhe muutti takaisin Helsinkiin. Nico alkoi polttaa kannabista. Äidin mukaan muutamassa kuukaudessa marihuana vaihtui amfetamiiniin ja kokaiiniin, ainakin kerran myös LSD:hen.

Kaduilla Nico alkoi saada jo nimeä. Äiti arvelee, että Nico ihaili isäänsä ja halusi seurata tämän jalanjälkiä. Tai ei välttämättä halunnut, mutta se oli ainoa miehen malli, jonka hän tiesi.”
 
No tuota, vaikka minulla tunnukset onkin, en koskaan liity mihinkään fanikatsomoon, vaan olen kriittinen ja kerään tietoa. Katsotaan, mitä tuo juttu on syönyt. Kutistan sen ehkä kymmenesosaan. Suorat lainaukset pääsääntöisesti kursiiviin.
Lueskelin tuon Portland-jutun paperilehdestä, ja esille nostettuja asioita:
-Suurin osa ongelmakäyttäjistä on tullut muualta Portlandiin, koska siellä heitä ei vainota huumeidenkäytöstä
-Hoitoonohjaus ei tahdo toimia, koska suuri osa käyttäjistä ei halua lopettaa huumeidenkäyttöä.
-Fentanyylin saatavuus on hämmästyttävän hyvä, eikä aine ole kallista. Pulloja keräämällä pystyy pysymään pöllyssä koko päivän.

Vaikuttaa siis siltä, että lakimuutos houkutteli paikalle ongelmakäyttäjät muualta maasta. Tällainen ilmiö ei ehkä EU-tasolla niin helposti toteudu kieli- ja kulttuurierojen vuoksi. Vaikea kuvitella että kovin moni italialainen narkkari tulisi Suomeen piikittämään. -Muiden alueiden kannalta on tietysti hyvä, että pahimmat narkit menivät pois silmistä Portlandiin...

Kaikki huumeidenkäyttäjät eivät halua eroon addiktiostaan. Tällaista ihmistä on hankala ruveta väkisin auttamaan, ja dekriminalisaatio ei toimi heidän kohdallaan. Ja vaikka huumeiden hallussapito veisi vankilaankin, kyllä sielläkin kauppa käy.

Hämmästyttävin asia itselleni oli tuo, miten helposti kovia huumeita Portlandissa saa. Mistä se kaikki fentanyyli on peräisin? On selvää että tarjonta luo myös kysyntää.
 
Hämmästyttävin asia itselleni oli tuo, miten helposti kovia huumeita Portlandissa saa. Mistä se kaikki fentanyyli on peräisin? On selvää että tarjonta luo myös kysyntää.
Tätä nyt on jauhettu täällä useampaankin otteeseen eri kirjoittajien taholta.
Asia niin tärkeä että on kertaus aina hyvästä uusilla mausteilla.

Suurin osa synteettisistä huumeista ja niiden raaka-aineista tulee Kiinasta. Meksikossa puskaslabroissa raakainen takoutuvat ”kokkien” avulla pillereiksi.
Näistä Youtubessa videoita, kuinkas ollakkaan.
Kiina on entistäkin vastahakoisempi suitsimaan toimintaa Taiwanin tilanteen vuoksi.
Tosin metamfetamiinia valmistetaan sekä Meksikossa että Amerikassa itsessään.

Illegalien tulo Meksikon rajan yli on ryöpsähtynyt noin 2 miljoonaan onnentavoittelijaan vuodessa. Sieltä rajalta tulee nykyään myös aasialaisia.
Ei ole yhtään ihme että rikolliset sekä aineet tulevat rajan läpi.

Myöskin lainvalvonta ja oikeuslaitos ovat rapautuneet erilaisten vasemmistokampanjoiden kuten ”black lives matters” taikka woke-liikehdinnän vuoksi.
Joissakin poliispiireissä on jopa annettu käytännössä illegalien dealereiden toimia täysin vapaasti ideologisten syiden puolesta.
Katsotaan ettei heitä voi rangasta koska silloin heidät pitää karkoitaa takaisin sinne vaarallisiin oloihin.

Synteettiset ”huumet” ovat alunperin lääketieten kehittämiä erilaisiin tarkoituksiin. Muutamissa tapauksissa on kysymys ns muuntohuumeista, jolla pystytään kiertämään rangaistavuutta.

Afganistanissa Taliban on pystynyt tuhoamaan 90% unikkoviljelmistä. Tosin menee puolitoista vuotta ennen kuin se tuntuu kuluttajamaissa.
Yleensä seurauksena on se että heroiinia aletaa leikkaaman jauholla ja se kallistuu oleellisesti.

 
WSJ:n artikkeli siitä kuinka Oregonissa päätetään rekriminalisoida huumeet.
Olen jakanut artikkelin neljään eri spoileriin.


Oregon Decriminalized Hard Drugs. It Isn’t Working.​

Majority of voters now want to undo a pioneering change as public drug use has become rampant​

Officer Jose Alvarez of the Eugene Police Department recently visited an encampment for homeless people.

Officer Jose Alvarez of the Eugene Police Department recently visited an encampment for homeless people.

By Zusha Elinson
Follow

| Photographs by Moriah Ratner for The Wall Street Journal
Nov. 11, 2023 at 9:00 pm ET

SAVE
SHARE
TEXT
594 RESPONSES
Listen to article
Length (9 minutes)
Queue
Explore Audio Center
EUGENE, Ore.—Soon after Oregon became the first state to decriminalize all drugs, Officer Jose Alvarez stopped arresting people for possession and began giving out tickets with the number for a rehab helpline.
Most of the people smoking fentanyl or meth on this city’s streets balled them up and tossed them onto the ground.
“Those tickets frankly seemed like a waste of time,” said Alvarez, who stopped issuing them a few months after the law went into effect.
Nearly three years into an experiment that proponents hoped would spark a nationwide relaxation of drug laws, many in Oregon have turned against the decriminalization initiative known as Measure 110, which passed with 58% support in 2020.
People sprawled on sidewalks and using fentanyl with no fear of consequence have become a common sight in cities such as Eugene and Portland. Business owners and local leaders are upset, but so are liberal voters who hoped decriminalization would lead to more people getting help. In reality, few drug users are taking advantage of new state-funded rehabilitation programs.
Change appears likely. A coalition of city officials, police chiefs and district attorneys recently called on the state legislature to recriminalize hard drugs. A measure to do so is in the works for next year’s ballot. A recent poll found the majority of Oregonians support the idea.
The fundamental problem, according to law-enforcement officers and researchers, is that the threat of jail time hasn’t been replaced with a new incentive for people struggling with addiction to seek treatment. Some 6,000 tickets have been issued for drug possession since decriminalization went into effect in 2021, but just 92 people have called and completed assessments needed to connect them to services, according to the nonprofit that operates the helpline.

The only penalty for those who don’t call is a $100 fine, which is rarely enforced.

Before the law went into effect, people caught with small amounts of drugs were typically given a choice of court-mandated rehab or criminal sanctions such as jail time or probation.

“It was not a crazy thing to try at all, but I think they misunderstood addiction,” said Keith Humphreys, a Stanford professor who has studied the measure. “They really had the assumption that if you decriminalize, people would come rushing in saying, ‘Please, give me treatment,’ but addiction is not like cancer where people crawl through broken glass to get treatment.”

SHARE YOUR THOUGHTS​

What steps should be taken to change the law decriminalizing hard drugs? Join the conversation below.
The number of fatal overdoses in Oregon during the 12 months that ended in May rose 23% from the same period a year earlier to 1,500, according to preliminary federal data. That is the third-highest increase in the nation, behind Washington and Nevada.

Advocates of drug decriminalization blame Oregon’s continued problems on nationwide trends, including the rise of deadly fentanyl and increased homelessness.

They say Measure 110 is already succeeding at one of its goals: keeping people out of the criminal-justice system for drug possession. About 4,000 people were arrested for drug offenses in Oregon in 2022, down from 11,000 in 2020.


Rather than using the threat of jail time, advocates for decriminalization say they are persuading people to get treatment by having them talk to former drug users.

“When people access services voluntarily…that’s really powerful and effective,” said Tera Hurst, executive director of the Health Justice Recovery Alliance, a nonprofit focused on implementing Measure 110.

Chris Wig, executive director of Emergence Addiction and Behavioral Therapies in Eugene, said though more people are getting peer support through programs funded by the measure, fewer are getting treatment. He said there has been a 25% drop in participation in Emergence’s programs.

“There are people who were getting treatment before who are not getting it now,” he said. “It’s people who were involved in the criminal justice system.”

A regretful pioneer​

Oregon was the first state to decriminalize possession of marijuana, in 1973. Taking the same pioneering approach to hard drugs in 2020 proved easy, as Measure 110 faced little organized opposition.


Michelle Loew, a 56-year-old bookstore clerk in Eugene, voted for it enthusiastically. A Grateful Dead fan who has experimented with mind-altering substances, Loew long supported liberalizing Oregon’s drug laws to be more like those of the Netherlands.

But as she watched public drug use flourish in this city of 175,000, she feared she had voted the wrong way.

“There is constant problems all over town—it doesn’t matter where you live—with people strung out on drugs,” said Loew, who described herself as a communist. “I pride myself on being a bit cynical, but obviously I was very naive.”

Overdose calls to Eugene police rose to 823 last year from 438 in 2020. So far this year, there have been 858. Though researchers attribute the rise in overdoses to the prevalence of fentanyl rather than the decriminalization measure, the drug problem has become more visible than ever.

On a recent morning, Janina Rager, a community-engagement specialist with the Eugene police, roused a man who was sprawled in front of Gardner Floor Covering, a family-run store downtown. She asked him to leave and clean up the garbage that surrounded him, including bits of aluminum foil that are typically used as wrappers for meth or fentanyl.

The shop’s owner, Matt Siegmund, said the number of people loitering and doing drugs in front of his store has doubled since the measure passed. Customers are scared to walk in now, he said. Each morning, his employees must clear the sidewalk of debris that often includes feces or needles.

“It just keeps getting worse,” said Siegmund. “I feel like these people on the streets have more rights than I do.”


im-880591
Matt Siegmund, owner of Gardner Floor Covering, says drug users who congregate in front of his store in Eugene leave garbage and scare off customers.
Rager swings by frequently to shoo people away, but the problem is unceasing. Eugene Police Chief Chris Skinner said most officers in his department, like Alvarez, have given up on issuing the drug-possession tickets.

“We don’t see people getting well as a result of issuing citations, and so it’s hard to get really excited about doing that work,” the chief said.

No reason to stay sober​

On a recent weekday in downtown Portland, a man explained the varieties of fentanyl to a tourist who wanted to know what everyone was smoking off of small squares of aluminum foil. There were dozens of people doing it in the area, some swaying like zombies, others crumpled on the sidewalk.

The man said getting arrested three years ago motivated him to get clean. He got a job at a gas station and stayed sober because it was required while he was on probation. But as soon as he finished probation last fall, he was back on drugs.

“I didn’t have a reason to keep clean and sober after that,” he said


Advocates for Measure 110 hope to have a more lasting effect by getting people into treatment voluntarily. Joe Bazeghi, the director of engagement for Recovery Works Northwest, said his organization, which is funded under the new measure, is now setting up rehab facilities for people addicted to fentanyl and making progress in persuading people to request treatment.

im-880592
Joe Bazeghi, at his drug-rehab facility in Portland, says his group is persuading more people to seek treatment.
Bazeghi said he visits homeless encampments around Portland where he first tries to help people with basic needs such as health insurance, housing or food. Only later does he begin to talk to them about rehabilitation, based on his own experience with recovery.

“We go in as peers ourselves,” he said. “Everyone has been very welcoming to us.”

Changing course​

Other states that once seemed likely to follow Oregon’s lead are pumping the brakes. Earlier this year Washington’s Democratic Gov. Jay Inslee signed a law that boosts funding for treatment while maintaining criminal penalties for drug possession.

Oregon State Sen. Floyd Prozanski, a Democrat from the Eugene area who chairs a subcommittee focused on Measure 110, said he wants to see fixes to the law in next year’s legislative session. One idea on the table is taking people off the streets for 72 hours after they overdose.

Prozanski said he opposes bringing back criminal sanctions for drug possession.

Max Williams, former director of the Oregon state prison system, said he is skeptical the state legislature will make adequate changes to the law. He heads a group preparing a measure for next year’s ballot that would again make it a crime to possess hard drugs such as fentanyl, while keeping in place the new funding for treatment, which comes from cannabis taxes.

“There is an old expression that states are the laboratories of democracy,” said Williams. “But that’s sort of distorted when you’re not the laboratory but you’re the lab rat.”

Jon Kamp contributed to this article.

P.S. Verkkouutiset viitttaa edellä mainittuun WSJ:n juttuun.
Ainakaan tämän hallituksen aikana ei Suomessa huumeita laillisteta vaikka kuin unia näkisi!

 
Viimeksi muokattu:
Meillä Suomessa oikeuslaitos ja poliisi toimii vielä. Sen näkee oikeudenkäynneistä.
Kuitenkin resursseja pitäisi olla enmmän ja lakien tiukempia.

Miksi sitten tässäkin säikeessä lietsotaan että ”sota huumeita vastaan on menetetty”.
Tämä johtuu siitä kuinka Alankomaissa marokkolainen mafia on uhannut poliitikkojen henkeä pääministeristä alkaen.
Selkärangattomat politiikot ajattelevat että heihin kohdistuva henkirikosuhka poistuisi sillä että huumeista tehdään laillisia.

Miksi sitten kovien huumeiden kuten kokaiinin saatavuus on niin hyvää?
Marokkalaismafia joka alunperin oli hampun salakuljettaja, siirtyikin nopeasti paljon tuottavampaan kokaiiniin.
On ollut täysi virhe sallia hamppumarkinat, joka on luonut kasvualustan häikäilemättömälle rikollisorganisaatiolle.

Nyt Alankomaissa on täysin pidäkkeetön äärimmäisen väkivaltainen marokkolaismafia, jolla ihmishenget ovat täysin arvottomia.
“Mocro-mafiasta” on lukuisia dokumentteja mm Youtubessa.


Venäjällä huumeiden käyttäjät lähetetään tykinruuaksi!
Don’t do drugs! You end up being cannon fodder!

“Kiinalainen ydinjäte”, alfa-pvp, eli peukku!
Tästä on ilmainen juttu Ilkka Pohjalaisessa.
Aineen vaikutus kestää ainoastaan 15 min. Uutta annosta pitää saada 30-120 minuutin päästä.
Ikävä kyllä Ilkka-Pohjalaisen juttu ei voinut linkata. Teidän täytyy googlata se.
Auttoi varmaan lopettamista kun ei ollut paikkaa mihin pikkiä tökätä?
Loposen suosikkihuume oli alpha-pvp. Kun aine tuli Loposen elämään, hänellä oli takana vuosia amfetamiinin ympärillä pyörinyttä sekakäyttöä.
"Peukku" iski kovaa ja sen teho säilyi Loposen narkomaaniuran loppuun saakka. Jo toinen annos oli niin iso, että joku muu olisi saattanut kuolla. Aine sai Loposen sydämen yrittämään rinnasta ulos. Hän nautti siitä.
Nautinnolla oli hintansa. Alfa-pvp alkoi syödä Loposen käsivarsia. Hän kutsuu kyseistä muuntohuumetta kiinalaiseksi ydinjätteeksi. Syksyllä 2022 Loponen ei enää löytänyt suonia, johon piikittää ainetta.
Saatoin olla kahdeksan tuntia vessassa ja etsiä suonta. Sehän on kokonainen työpäivä.
Loponen tilasi "peukkua" ulkomailta. Paketit saapuivat Hollannista kavereiden osoitteisiin. Mitä enemmän ainetta tilasi, sitä halvempaa se oli. Lisäksi huume oli aina täyttä kamaa toisin kuin Seinäjoella liikkuva amfetamiini.
– Sitä ei edes tarvinnut loppujen lopuksi kovin paljon.
Lokakuussa 2022 Loponen sai viimeisen tilaamansa lähetyksen.
– Kaveri kysyi, milloin tilaan seuraavan annoksen. Sanoin, että pidän pari kuukautta taukoa. Tarkoitus oli parannella itseäni sen verran, että löydän taas suonen, johon piikittää.”
 
WSJ:n artikkeli siitä kuinka Oregonissa päätetään rekriminalisoida huumeet.
Olen jakanut artikkelin neljään eri spoileriin.


Oregon Decriminalized Hard Drugs. It Isn’t Working.​

Majority of voters now want to undo a pioneering change as public drug use has become rampant​

Officer Jose Alvarez of the Eugene Police Department recently visited an encampment for homeless people.

Officer Jose Alvarez of the Eugene Police Department recently visited an encampment for homeless people.

By Zusha Elinson
Follow

| Photographs by Moriah Ratner for The Wall Street Journal
Nov. 11, 2023 at 9:00 pm ET

SAVE
SHARE
TEXT
594 RESPONSES
Listen to article
Length (9 minutes)
Queue
Explore Audio Center
EUGENE, Ore.—Soon after Oregon became the first state to decriminalize all drugs, Officer Jose Alvarez stopped arresting people for possession and began giving out tickets with the number for a rehab helpline.
Most of the people smoking fentanyl or meth on this city’s streets balled them up and tossed them onto the ground.
“Those tickets frankly seemed like a waste of time,” said Alvarez, who stopped issuing them a few months after the law went into effect.
Nearly three years into an experiment that proponents hoped would spark a nationwide relaxation of drug laws, many in Oregon have turned against the decriminalization initiative known as Measure 110, which passed with 58% support in 2020.
People sprawled on sidewalks and using fentanyl with no fear of consequence have become a common sight in cities such as Eugene and Portland. Business owners and local leaders are upset, but so are liberal voters who hoped decriminalization would lead to more people getting help. In reality, few drug users are taking advantage of new state-funded rehabilitation programs.
Change appears likely. A coalition of city officials, police chiefs and district attorneys recently called on the state legislature to recriminalize hard drugs. A measure to do so is in the works for next year’s ballot. A recent poll found the majority of Oregonians support the idea.
The fundamental problem, according to law-enforcement officers and researchers, is that the threat of jail time hasn’t been replaced with a new incentive for people struggling with addiction to seek treatment. Some 6,000 tickets have been issued for drug possession since decriminalization went into effect in 2021, but just 92 people have called and completed assessments needed to connect them to services, according to the nonprofit that operates the helpline.

The only penalty for those who don’t call is a $100 fine, which is rarely enforced.

Before the law went into effect, people caught with small amounts of drugs were typically given a choice of court-mandated rehab or criminal sanctions such as jail time or probation.

“It was not a crazy thing to try at all, but I think they misunderstood addiction,” said Keith Humphreys, a Stanford professor who has studied the measure. “They really had the assumption that if you decriminalize, people would come rushing in saying, ‘Please, give me treatment,’ but addiction is not like cancer where people crawl through broken glass to get treatment.”

SHARE YOUR THOUGHTS​

What steps should be taken to change the law decriminalizing hard drugs? Join the conversation below.
The number of fatal overdoses in Oregon during the 12 months that ended in May rose 23% from the same period a year earlier to 1,500, according to preliminary federal data. That is the third-highest increase in the nation, behind Washington and Nevada.

Advocates of drug decriminalization blame Oregon’s continued problems on nationwide trends, including the rise of deadly fentanyl and increased homelessness.

They say Measure 110 is already succeeding at one of its goals: keeping people out of the criminal-justice system for drug possession. About 4,000 people were arrested for drug offenses in Oregon in 2022, down from 11,000 in 2020.


Rather than using the threat of jail time, advocates for decriminalization say they are persuading people to get treatment by having them talk to former drug users.

“When people access services voluntarily…that’s really powerful and effective,” said Tera Hurst, executive director of the Health Justice Recovery Alliance, a nonprofit focused on implementing Measure 110.

Chris Wig, executive director of Emergence Addiction and Behavioral Therapies in Eugene, said though more people are getting peer support through programs funded by the measure, fewer are getting treatment. He said there has been a 25% drop in participation in Emergence’s programs.

“There are people who were getting treatment before who are not getting it now,” he said. “It’s people who were involved in the criminal justice system.”

A regretful pioneer​

Oregon was the first state to decriminalize possession of marijuana, in 1973. Taking the same pioneering approach to hard drugs in 2020 proved easy, as Measure 110 faced little organized opposition.


Michelle Loew, a 56-year-old bookstore clerk in Eugene, voted for it enthusiastically. A Grateful Dead fan who has experimented with mind-altering substances, Loew long supported liberalizing Oregon’s drug laws to be more like those of the Netherlands.

But as she watched public drug use flourish in this city of 175,000, she feared she had voted the wrong way.

“There is constant problems all over town—it doesn’t matter where you live—with people strung out on drugs,” said Loew, who described herself as a communist. “I pride myself on being a bit cynical, but obviously I was very naive.”

Overdose calls to Eugene police rose to 823 last year from 438 in 2020. So far this year, there have been 858. Though researchers attribute the rise in overdoses to the prevalence of fentanyl rather than the decriminalization measure, the drug problem has become more visible than ever.

On a recent morning, Janina Rager, a community-engagement specialist with the Eugene police, roused a man who was sprawled in front of Gardner Floor Covering, a family-run store downtown. She asked him to leave and clean up the garbage that surrounded him, including bits of aluminum foil that are typically used as wrappers for meth or fentanyl.

The shop’s owner, Matt Siegmund, said the number of people loitering and doing drugs in front of his store has doubled since the measure passed. Customers are scared to walk in now, he said. Each morning, his employees must clear the sidewalk of debris that often includes feces or needles.

“It just keeps getting worse,” said Siegmund. “I feel like these people on the streets have more rights than I do.”


im-880591
Matt Siegmund, owner of Gardner Floor Covering, says drug users who congregate in front of his store in Eugene leave garbage and scare off customers.
Rager swings by frequently to shoo people away, but the problem is unceasing. Eugene Police Chief Chris Skinner said most officers in his department, like Alvarez, have given up on issuing the drug-possession tickets.

“We don’t see people getting well as a result of issuing citations, and so it’s hard to get really excited about doing that work,” the chief said.

No reason to stay sober​

On a recent weekday in downtown Portland, a man explained the varieties of fentanyl to a tourist who wanted to know what everyone was smoking off of small squares of aluminum foil. There were dozens of people doing it in the area, some swaying like zombies, others crumpled on the sidewalk.

The man said getting arrested three years ago motivated him to get clean. He got a job at a gas station and stayed sober because it was required while he was on probation. But as soon as he finished probation last fall, he was back on drugs.

“I didn’t have a reason to keep clean and sober after that,” he said


Advocates for Measure 110 hope to have a more lasting effect by getting people into treatment voluntarily. Joe Bazeghi, the director of engagement for Recovery Works Northwest, said his organization, which is funded under the new measure, is now setting up rehab facilities for people addicted to fentanyl and making progress in persuading people to request treatment.

im-880592
Joe Bazeghi, at his drug-rehab facility in Portland, says his group is persuading more people to seek treatment.
Bazeghi said he visits homeless encampments around Portland where he first tries to help people with basic needs such as health insurance, housing or food. Only later does he begin to talk to them about rehabilitation, based on his own experience with recovery.

“We go in as peers ourselves,” he said. “Everyone has been very welcoming to us.”

Changing course​

Other states that once seemed likely to follow Oregon’s lead are pumping the brakes. Earlier this year Washington’s Democratic Gov. Jay Inslee signed a law that boosts funding for treatment while maintaining criminal penalties for drug possession.

Oregon State Sen. Floyd Prozanski, a Democrat from the Eugene area who chairs a subcommittee focused on Measure 110, said he wants to see fixes to the law in next year’s legislative session. One idea on the table is taking people off the streets for 72 hours after they overdose.

Prozanski said he opposes bringing back criminal sanctions for drug possession.

Max Williams, former director of the Oregon state prison system, said he is skeptical the state legislature will make adequate changes to the law. He heads a group preparing a measure for next year’s ballot that would again make it a crime to possess hard drugs such as fentanyl, while keeping in place the new funding for treatment, which comes from cannabis taxes.

“There is an old expression that states are the laboratories of democracy,” said Williams. “But that’s sort of distorted when you’re not the laboratory but you’re the lab rat.”

Jon Kamp contributed to this article.

P.S. Verkkouutiset viitttaa edellä mainittuun WSJ:n juttuun.
Ainakaan tämän hallituksen aikana ei Suomessa huumeita laillisteta vaikka kuin unia näkisi!

Myös dekriminalisointi on yhä enemmän hävitty. Addiktoituneiden ihmisten halu käyttää tavattoman voimakkaita aivan eri tarkoituksiin tarkoitettuja synteettisiä lääkeaineita on vuosia muuttanut peliä uuteen suuntaan.
 
Myös dekriminalisointi on yhä enemmän hävitty. Addiktoituneiden ihmisten halu käyttää tavattoman voimakkaita aivan eri tarkoituksiin tarkoitettuja synteettisiä lääkeaineita on vuosia muuttanut peliä uuteen suuntaan.

Tämän takia ehdotin pari sivua sitten, että valtio ryhtyisi huumekauppiaaksi. Se malli on vielä paljolti testaamatta.

Tai no, onhan meillä tuo medikalisaation mallimaa USA, jossa Oxycontin-reseptin saa valittamalla selkäsärkyä ja stimulanttireseptin valittamalla ADHD:n oireita. Mutta sielläkin voitot on yksityistetty (lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden taskuun) ja tappiot sosialisoitu. Entä jos nuo rahat (ja vaikka vielä vähän päälle) olisikin kerätty valtion taskuun?
 
Tämän takia ehdotin pari sivua sitten, että valtio ryhtyisi huumekauppiaaksi. Se malli on vielä paljolti testaamatta.

Tai no, onhan meillä tuo medikalisaation mallimaa USA, jossa Oxycontin-reseptin saa valittamalla selkäsärkyä ja stimulanttireseptin valittamalla ADHD:n oireita. Mutta sielläkin voitot on yksityistetty (lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden taskuun) ja tappiot sosialisoitu. Entä jos nuo rahat (ja vaikka vielä vähän päälle) olisikin kerätty valtion taskuun?

Nyt sulta unohtoi jotain!
Pohjois-Koreassa valtioon kytkeytyvät tahot myyvät huumeita. Kannattaa mennä sinne tutkimaan asiaa.
Samaan syssyyn voisi valtio myös pystyttää bordelleja ja kasinoita.
Rahan väärentäminen ja hakkerointi kuuluu myös palettiin.

Henkilökohtaisesti en ole Pohjois-Korean mallin kannalla.
 
Tämän takia ehdotin pari sivua sitten, että valtio ryhtyisi huumekauppiaaksi. Se malli on vielä paljolti testaamatta.

Tai no, onhan meillä tuo medikalisaation mallimaa USA, jossa Oxycontin-reseptin saa valittamalla selkäsärkyä ja stimulanttireseptin valittamalla ADHD:n oireita. Mutta sielläkin voitot on yksityistetty (lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden taskuun) ja tappiot sosialisoitu. Entä jos nuo rahat (ja vaikka vielä vähän päälle) olisikin kerätty valtion taskuun?
On tätäkin joskus spekuloitu. Apteekkarit maksavat veroina 40 prosenttia tuotoistaan. Suomeen taas ei ole luomalla luotu suurta kysyntää. Lähinnä vahvoja opiaatteja käytetään valvottuna sairaalakäytössä.

Valtio toimii jo alalla, ja niitä sanotaan lääkkeiksi.

Amerikka tosiaan kusi pahasti joissakin osavaltioissa juuri hillittömän laillisen jakelun avulla. Kokonaisia ikäluokkia addiktoitui kipulääkkeisiin.

Jokaisessa maassa, jossa osittain valtio tai osavaltio on yksi toimija, on myös harmaan talouden kilpailijoita, jolla ei ole sääntöjä ja joka ei piittaa käyttäjästään tuon taivaallista. No ehkä siellä Pohjois-Koreassa kilpailija on vähän hiljaisempi... 😂 Liberaaleissa länsimaissa harmaat kilpailijat vain lisääntyvät, kun joku saa lisenssin, koska synergia. Näin kävi Coloradossa ja näin on ollut aina Hollannissa.

Korvausaineitakin saa addikti Suomessa laillisesti mutta kun hän ei halua vieroittua, vaan hän haluaa käyttää enemmän ja enemmän, sellaisia hermoja ei valtioilla ole, että sen käytön hyysäisi eikä addiktilla olisi edes varoja siihen käytön määrään laillisestikaan paitsi rikosten ja velanoton kautta, kuten nytkin.

Tavallaan sama koski entisajan Alkoa. Rappioalkoholistille ei myyty, joten hän joi Lasolilla itsensä hajalle Mankkaan metsissä. Pesuaineet ja kolinahan ovat loppujen lopuksi melkein yhtä kalliita. Sittemmin Virosta ja muualta on tullut tarpeeksi tavaraa ja Alkossakaan kassa ei nuuski niin paljon ja kaveri voi hakea. Eikä ole enää pelkkää puliveivaria, vaan on sekakäyttäjiä ja addikteja.

Kyllä juurisyy ja ratkaisu pohjimmiltaan taitaa olla siinä, miksi ihminen on tarvitsevinaan päihteitä. Sinne emme pääse koskaan. Niin paljon juoppoja ja addikteja päättäjissä on, vaikka oikeasti edes alkoholi ei kuulu elämään, kuten vielä 1990-luvun nuorisolle suunnatuissa Alkon kampanjoissa ja tiedotteissa väitettiin (alkoholi kuuluu elämään, sitä pitää vain osata nauttia). Eihän etanoli, myrkky, siihen mitenkään väistämättä "kuulu"!

Toipuneet päihderiippuvaiset tietävät jo, ettei mikään kama elämään väistämättä kuulu. Alkoholistikin tietää sen, mutta rehellisen ajatuksen löytäminen on vaikeaa, kun koko yhteiskunta, valtiota myöten, on toista mieltä ja jopa valistaa tähän suuntaan.

Samalla tupakasta on tehty pahan metafora.
 
Viimeksi muokattu:
Lueskelin tuon Portland-jutun paperilehdestä, ja esille nostettuja asioita:
-Suurin osa ongelmakäyttäjistä on tullut muualta Portlandiin, koska siellä heitä ei vainota huumeidenkäytöstä
-Hoitoonohjaus ei tahdo toimia, koska suuri osa käyttäjistä ei halua lopettaa huumeidenkäyttöä.
-Fentanyylin saatavuus on hämmästyttävän hyvä, eikä aine ole kallista. Pulloja keräämällä pystyy pysymään pöllyssä koko päivän.

Vaikuttaa siis siltä, että lakimuutos houkutteli paikalle ongelmakäyttäjät muualta maasta. Tällainen ilmiö ei ehkä EU-tasolla niin helposti toteudu kieli- ja kulttuurierojen vuoksi. Vaikea kuvitella että kovin moni italialainen narkkari tulisi Suomeen piikittämään. -Muiden alueiden kannalta on tietysti hyvä, että pahimmat narkit menivät pois silmistä Portlandiin...

Kaikki huumeidenkäyttäjät eivät halua eroon addiktiostaan. Tällaista ihmistä on hankala ruveta väkisin auttamaan, ja dekriminalisaatio ei toimi heidän kohdallaan. Ja vaikka huumeiden hallussapito veisi vankilaankin, kyllä sielläkin kauppa käy.

Hämmästyttävin asia itselleni oli tuo, miten helposti kovia huumeita Portlandissa saa. Mistä se kaikki fentanyyli on peräisin? On selvää että tarjonta luo myös kysyntää.
Tämä on yleinen ja globaali ilmiö. Kaikenlisäksi aika tutkittu. Hollannissa sama tilanne ollut jo pitkään. Iso osa narkomaaneista on alunperin tullut muualta. Pääosin naapurimaista. Hollanti hoisi hienosti omat käyttäjänsä ainakin niin että yliannostukset väheni. Jos suomi muuttaisi tunteeseen perustuvaa päihdepolitiikkansa se voisi olla teoriassa mahdollista että ruotsista tulisi porukkaa tänne narkkaan. Narkkisveduja pyörisi tuolla kaduilla. Kyllä saisi taas päivitellä. Tosin onhan suomi nyt aika vittumainen maa että tiedä sitten riittäisikö edes huumeet siihen että svedut tänne tulisi. Huumeiden käyttö on nyt jo niin käsittämättömän suurta että lakimuutos toisi ne ehkä vain näkyvämmäksi kansalle. Vaikka se on sitäkin jo ainakin Helsingin yleisissä vessoissa ja Tampereen keskustassa. Joten mikä muuttuisi? Rovaniemellä kuoli useita pinkkiin amfetamiiniin joka ei ollut amfetamiinia. Itäsuomessa taisi mennä juuri peräti kymmenen subutexiin joka ei ollut subutexia. Käyttöhuoneisiin liittyy tavaran testaus. Olisi voinut kuolla vain yksi tai kaksi kunnes joku olisi sen käyttöhuoneessa testauttanut.
 
  • Tykkää
Reactions: aab
Hollanti hoisi hienosti omat käyttäjänsä ainakin niin että yliannostukset väheni.

Teidän ainoa mittarinne näyttää olevan se että kuinka paljon narkomaaneja kuolee yliannostuksiin.
Miksiköhän?
Sen takia että tämä on ainoa mittari joka mahdollisesti näyttää positiiviselta.
Muut mittarit pidetään visusti piilossa.
Kuitenkin, josku nyt sitä kukaan viitsi lukeakaan, ovat yliannoskuolemat olleet kovassa nousussa Amerikassa jossa huumeet ovat laillistettu joko virallisesti taikka epävirallisesti.

Miksi sitten avustusjärjestöt puhuvat näin? Tietenkin heidän businekselleen on kaikkein parasta mitä enemmän narkomaaneja on.
Suuri osa avustusjärjestöjen työntekijöistä on ns kokemusasiantuntijoita.

Hollanti tosi hienosti loi marokkolaismafian vapaalla hamppupolitiikkallaan. Kiitos siitä toiminnasta on että marokkolaismahia uhkaa poliitikkoja ja oikeuslaitosta aina pääministeristä alkaen. Voi että, voi kun elettäisiin tuossa huumeonnelassa! Kirsikkana kakussa on se että Hollanin satamat ovat huumeiden reitti Eurooppaan.
Kiitos Hollanti huumeista!

Asiaan!
EU pitäisi antaa ukaasi Hollannille että tukkii huumeiden tulon satamiinsa. Tietenkin tämä pitäisi koskea myös kaikkia muitakin Euroopan satamia.

Paholainen on niin viisas että se tulee aina valepuvussa. Jos näet enkelin, niin kaikella todennäköisyydellä, hän onkin valepuvussa oleva Paholainen.
Varokaa näitä huumepolitiikan ”enkeleitä”!

Täytyy myöntää että Paholainen on onnistunut hyvin!
 
Back
Top