Tilanne sotilaiden ja poliisin välillä Tikkakoskella

Tex

Kapteeni
Ahneita ne on poliisitkin. Ukkeli näkee kerranki elämässään mahdollisuuden repiä hynää, niin totta kai ja molo kovana. Jessus mikä lussutussu koko janari. Mutta mitäs pienistä, 4000 ja kavereille kaljat pariin kertaan. Sitte voi jatkaa yksinäistä eloa ja itkeä ittesä uneen vuoron päätteeks. Voi kyllä olla, ettei partiohommat jatku pitkälti, on kovin säikky kaveri varmaan esimiestenkin mielestä. Siirto nettipoliisiks tumputtamaan.
 

Pasi Anssi

Alikersantti
Jotta vaadittu 6000 euroa saadaan suhteutettua, niin liitän HEVA:n suositukset tilapäisestä haitasta:

13 Mielenterveyden häi riöt
13.1 Akuutti stressireaktio
ICD F43.0
Akuutti stressireaktio. Ei vaadi sairaanhoidollisia
toimenpiteitä. Aiheuttaa tilapäistä
haittaa 1–3 vuorokauden ajan. Ei
pysyvää haittaa.
300–1 000 €
13.2 Traumaperäinen stressihäiriö
ICD F43.1
Traumaperäinen stressihäiriö. Saattaa
vaatia terveydenhuollon ammattihenkilön
tai mielenterveysalan muun asiantuntijan
antamaa apua tai hoitoa. Aiheuttaa tilapäistä
haittaa 3–12 kuukauden ajan. Ei pysyvää
haittaa.
1 500–8 000 €
13.3 Sopeutumishäiriö
ICD F43.2
Sopeutumishäiriö. Saattaa vaatia terveydenhuollon
ammattihenkilön tai mielenterveysalan
muun asiantuntijan antamaa
apua tai hoitoa. Aiheuttaa tilapäistä haittaa
enintään 6 kuukauden ajan. Ei pysyvää
haittaa.
500–2 000 €
 

Passi

Kenraali
Eikö nykyään aseella saa intissä harjoituksessa osoitella ihmistä? Kyllä mun aikana sai, kun oli vastapuolen maalimies.
Tässähän ei nyt ollu kyse harjoitukseen osallistuneesta vaan ihan sivullisesta,joka oli tullut harjoitusta katsomaan. Eihän meillä poliisikaan tule ase tanassa kyselemään ,että millä asialla liikkeellä.
 

Tex

Kapteeni
Niinpä. Yksittäinen vesipää ei nyt ihan koko laitosta määritä. Ihan tervepäisiä kundeja kentällä tulee vastaan, ei tollasia itkeskelijäkomissaareja. Ehkä eturauhanen tai keski-ikä vaivaa ja hormonit heittelee. Kaappihomous? Tiijä häntä. Sääliks käy.
 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Lähtenyt tällä kertaa reissuilla mopo keulimaan. Eikös viimeksi varusveijarit ottaneet jonkun kiinni ja huputtivat kuin konsanaan amerikkalaisissa elokuvissa?
 

oml

Kapteeni
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nayttava-naytos-keskella-helsinkia-sotilaspoliisi-ja-theodor-robotti-nayttivat-miten-taltutetaan-terroristi/6930428#gs.g7O91BQ
Virallisessa näytöksessäkin varmistamassa oleva kakkosmies osoittelee pistoolilla kohdehenkilöä. Ressuthan luulivat että kyseessä on maalimies ja toimivat ohjeiden mukaisesti.
 

Nikhris

Luutnantti
En nyt ymmärrä tuota poliisin asennetta muutenkaan - "ei tälläistä voi tapahtua" (todellakin voi jos olet harjoitusalueen kupeessa) - kun poliisi itse eskaloi tilannetta asenteellaan.
>tyyppi kuvailemassa harjoitusalueen kupeessa
>"mitä se teille kuuluu mitä mä tääl teen?"
>ei yhteistyönhaluinen
Tuo poliisin meininki on juuri sitä mitä harjoituksissa ninjailevat keltaisen valtion tyypit tekevät. Meillä oli harjoituksissa useita kertoja keltaisen valtion ukot alueiden kupeessa kyttäämässä siviiliasuisina.
 

Rannari

Ylipäällikkö
Suomen poliisin nykyisestä tasosta en tiedä mutta hiukan hirvittää mitä touhu on ollut menneen vuosikymmenen aikana. Liuta poliisipamppuja istuu käräjillä eikä kukaan tiedä tai ainakaan muista mistään mitään. Aika suurpiirteistä on toiminta kaikesta päätellen ollut. Pykälillä ei niin väliä.
 
Ymmärränkö oikein että täällä hyväksytään aseella osoittelu jossain harjoituksessa? Joku oman elämänsä Rambo katsonut liikaa amerikkalaisia sarjoja. Ei tuollaista pidä hyväksyä,tuomio oli aivan oikea ja toivottavasti toimii ennakko varoituksena muille.
Olen osoittanut aseella harjoituksessa satoja, jossei tuhansia kertoja. Se on ollut suorastaan tarkoitus. Rambo ei taida kohdallani riittää, lienenkö jo oikein Aziz combat fighter.
 
Lähtenyt tällä kertaa reissuilla mopo keulimaan. Eikös viimeksi varusveijarit ottaneet jonkun kiinni ja huputtivat kuin konsanaan amerikkalaisissa elokuvissa?
You fight as you train.

Kommari oli harjoituksen aikaan PV:n alueella kuvaamassa ja puhutettaessa ei aluksi ollut yhteistyökykyinen.

Ilmeisesti olisi pikkelsien pitänyt luikkia häntä koipien välissä takaisin autoon ja muualle harjoittelemaan maanpuolustusta.
 

oml

Kapteeni
Kun kentän laidalla havaitaan kapiaiselta näyttävä henkilö (melko varmasti kalju/siilitukka ja sporttisen oloinen) siviileissä kuvaamassa lentokenttää pitkällä putkella ”sota/kriisiaikana” niin mieleen tulee kieltämättä keltaisten pieni vihreä mies joka on selvittämässä kentän kalustoa ja miehitystä.
 
Viimeksi muokattu:

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
You fight as you train.

Kommari oli harjoituksen aikaan PV:n alueella kuvaamassa ja puhutettaessa ei aluksi ollut yhteistyökykyinen.

Ilmeisesti olisi pikkelsien pitänyt luokkia häntä koipien välissä takaisin autoon ja muualle harjoittelemaan maanpuolustusta.
Eikös siinä ole se aita välissä sotilasalueelle?
Osoitelkoot aitojen sisäpuolella ketä haluavat mutta ulkopuolella olevat tulee jättää rauhaan sotaleikeiltä.
 

Merkava

Eversti
Joo kyllä harjoitusalueen rajat pitää tiedostaa,ennenkuin aletaan tähtäilemään. Lisäksi,onko tuo koulutettu tyyli,että automaattisesti puhutettaessa tähdätään sormi liipasimella? Olen nähnyt esim.israelista videoita jossa kulunvalvontapaikallakaan varmistaja ei kokoajan tähtää päähän kun toinen puhuttaa.
 

PM

Luutnantti
Sääliksi käy ressua, joka meni kertaamaan, suoritti tehtäväänsä varmaankin kuten oli parhaiten ohjeet ymmärtänyt, ja sai palkaksi tuomion ja tuhansien eurojen laskun. Ei jumal'auta, ei näin.
Keräys pitäisi näiden tietojen valossa järjestää ressulle, mutta ei korvauksien maksamiseksi poliisin kuvatukselle vaan oikeuskuluihin asian viemiseksi eteenpäin.
 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Itse olisin lähestynyt bongaria tervehtimällä ja reilusti kysymällä millä asialla hän on. Samalla olisin maininnut menossa olevista harjoituksista.
Poliisimies olisi varmasti myös ollut yhteistyökykyisempi.
Ei tässä sentään missään sotatoimialueella olla, vaan arkisessa Suomessa.
Sanoisin että naurettavaa toimintaa!
 
Top