Tilanne sotilaiden ja poliisin välillä Tikkakoskella

Eikös siinä ole se aita välissä sotilasalueelle?
Osoitelkoot aitojen sisäpuolella ketä haluavat mutta ulkopuolella olevat tulee jättää rauhaan sotaleikeiltä.
Jos sotaa leikkii niin sitten voikin lyödä pillit pussiin saman tien.

Jos sodassa/kriisitilanteessa toimimista harjoitellaan, niin sitten harjoitellaan sotimista. Ei siellä voi pelätä komisarion tunteiden järkkymistä.

Käsitin että myös alue aidan toisella puolella jossa poliisi seisoi, on puolustusvoimien aluetta.
 
Joo kyllä harjoitusalueen rajat pitää tiedostaa,ennenkuin aletaan tähtäilemään. Lisäksi,onko tuo koulutettu tyyli,että automaattisesti puhutettaessa tähdätään sormi liipasimella? Olen nähnyt esim.israelista videoita jossa kulunvalvontapaikallakaan varmistaja ei kokoajan tähtää päähän kun toinen puhuttaa.
Oliko sormi liipaisimella myös tähtäävän mukaan? Poliisi ilmeisesti tämän näki ja kuolemanvaaraa tunsi, mutta sysäriä ei sitten nähnyt.
 

Merkava

Eversti
Oliko sormi liipaisimella myös tähtäävän mukaan? Poliisi ilmeisesti tämän näki ja kuolemanvaaraa tunsi, mutta sysäriä ei sitten nähnyt.
Kysyin siis mielenkiinnosta,omasta inttiajasta on jo sen verran aikaa. Että onko tämä piikillä pitäminen koulutettu toimintamalli puhutettaessa henkilöä? Ekat ressut taisivat tajuta,että kyseessä ei ole harjoitushenkilö ja poistuivat paikalta.
 

hansai

Supreme Leader
Tuolta näkee Tikkakosken spottauspaikkoja, google mapsista kun katsoin niin kentän eteläpäähän johtavien teiden alussa näyttäisi olevan PV:n kyltit.
https://www.flightforum.fi/topic/5536-jyväskylä-efjy/
4 paikka tuolla listalla.

https://binged.it/2MKHQCF
Keltaisen rekan kohdalla oleva portti

https://goo.gl/maps/ri6emM8PZCM2

Kulku portin ulkopuolella olevalle tielle
https://goo.gl/maps/bwr69gsa9D92

Joskus tuolla liikkuessa nähnyt autoja parkissa 4-tien vastapuolella ja spottaajat ilmeisesti menneet suoraan tien yli portin viereen..
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Keräys pitäisi näiden tietojen valossa järjestää ressulle, oikeuskuluihin asian viemiseksi eteenpäin.
Ei tarvitse. Uskon että PV huolehtii pojistaan ja ressuista.
Arvovalta-asianahan tämä on Puolustusministeriön ja Sisäministeriön välinen. Komisario selkeästi tuo esille asemansa ja vastapuolen näkee sotilaiksi jo vaatteista.

.
 
  • Tykkää
Reactions: KIM

Merkava

Eversti
Hittojakos osoittelee RK:lla aidan siviilipuolella olevaa..

Ymmärtäisin menettelyn, jos siviilit olisi tavattu aidan sisäpuolelta.

Ei kai ressukaan ihan niin tyhmä saa olla?
Eka partio taisi hoksata,ettei tämä nyt olekkaan mikään keltaisen valtion agentti. Tyytyivät käskemään ottamaan iisisti.
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
Luin tuon jutun vielä uudestaan.

Reserviläisen puolustus:

Laittomasta uhkauksesta tuomittu korpraali kertoi olleensa noin 20–30 metrin päässä aidan takana olleesta miehestä. Korpraali luuli, että kyseessä oli sotaharjoitukseen kuuluva maalimies, minkä vuoksi hän varautui aseenkäyttöön.

– Tehtäväni ja koulutukseni mukaan tällaisessa puhutustilanteessa, kun minut on määrätty partionjohtajan toimesta varmistajaksi, minun tulee pitää asetta niin, että kykenen sitä nopeasti käyttämään, korpraali kertoi esitutkinnassa.

Korpraali korosti toimineensa Puolustusvoimilta ja esimiehiltään saamiensa ohjeiden mukaan ja olevansa siten syytön.
Ja tosiaan tämä herra ja hidalgo eli poliisi tosiaan samanaikaisesti sekä näki että reserviläisen sormi oli liipasimella, että ei nähnyt kirkkaankeltaista sysäriä.

Ja sai korvauksia henkisistä vammoista yli 5000 euroa, jotka reserviläinen joutuu maksamaan.

Sanon nyt vielä kerran ja ihan suomeksi: vittu mitä paskaa. Miten tuo on voinut mennä läpi. :mad:

Hoviin. Hemmetti kun Suomessa ei saa järjestää rahankeräyksiä, voisin mielelläni muutaman kympin heittää oikeuskuluihin minäkin.
 

Urpo

Korpraali
Kyllä niin selvä kuva jäi tuosta, että PV ei pidä poikiensa puolta ja kusipäinen komisaario sai vihdoin pienelle sielulleen voiton. Käsittämätöntä pas***** Ei mene mitenkään jakeluun, eikä mennyt muuten pojallakaan, että korkeassa asemassa oleva poliisi toimii noin. Mutta ei se mitään suomen oikeus näytti jälleen, että suomessa oikeuden toimiin ei kannata luottaa. Seuraavaksi varmaan ko. komisaario keksii, että nyt on haettava reserviläisen aseet pois kun on pistänyt komisaarion paskomaan kalsariin. Minun silmissä pelkkä paskaa puhuva kuvottava ammattikuntansa häpeäpilkku.
 

Passi

Ylipäällikkö
Hittojakos osoittelee RK:lla aidan siviilipuolella olevaa..

Ymmärtäisin menettelyn, jos siviilit olisi tavattu aidan sisäpuolelta.

Ei kai ressukaan ihan niin tyhmä saa olla?
Ainakin puolustusvoimain virkamiehillä ampumaaseen käyttö on tarkasti säädelty.

Pykälän 4 momentissa säädettäisiin, että ampuma-aseen käytöllä tarkoitetaan ampuma-aselain (1/1998) 2 §:ssä tarkoitetun ampuma-aseen käytöstä varoittamista, ampuma-aseella uhkaamista ja laukauksen ampumista. Ampuma-aseen esille ottaminen ja toimintavalmiuteen saattaminen eivät olisi ampuma-aseen käyttöä. Säännös otettaisiin lakiin, sillä ampuma-aseen käyttöä koskeva määritelmä poikkeaa siitä, mitä ampuma-aseen käytöllä yleisesti tarkoitetaan. Momentti vastaisi poliisilain 2 luvun 19 §:n 2 momenttia sekä rajavartiolain 35 c §:n 2 momenttia.


Eli siis tähtääminen olisi ampuma- aseen käyttöä ja sitä taas rajoittaa lukuiset pykälät.

En minä tuota pykäläviidakkoa osaa kunnolla tulkita, mutta tuntuisi oudolta jos reserviläisillä olisi lepsummat aseen käyttöoikeudet kuin ammattilaisilla jotka työkseen suojaamista tekee.

Jopa turvaamistehtävässä (esim:valtionpäämies)
aseen käytöstä päättää tehtävän johtaja.

"Ampuma-aseella ampumisesta ja uhkaamisesta yleisellä paikalla päättää turvaamistehtävän johtaja, jos se tilanteen kiireellisyys huomioon ottaen on mahdollista"

Kyllä kun noita lukee niin vaikutelma on että aseen käyttö ei ole mikään läpihuutojuttu puolustusvoimissakaan. Monta mutkaa matkaa ennenkuin saisi käyttää. Muutenkin jää se kuva että ampumaaseen käyttö olisi varattu pääasiassa ammattilaisille.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070551#L2P18d

http://plus.edilex.fi/tukes/fi/he/20160187Joku joka tietää varmasti voisi kertoa onko tähtääminen "ampuma-aseella uhkaamista" ja täten sen käyttöä.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Ainakin puolustusvoimain virkamiehillä ampuma-aseen käyttö on tarkasti säädelty. Pykälän 4 momentissa säädettäisiin, ampuma-aselain (1/1998) 2 §:ssä tarkoitetun …….
Tuntuisi luontevalta että spol ryhmän johdossa olevalla on harjoituksissa sovellettavat pykälät hallussa ja käytössä, mutta voipi olla että kertaamaan tulleella ressulla ei niinkään. Eli ressulla mahdollisesti tapahtuva ylilyönti kuuluisi johtajan hillittäväksi. Ressuhan tulee sotimaan ja kaikki tapahtuva on totta. Olen siinä muiden kanssa samaa mieltä että "Train as you fight".
.
 
Top