Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Uskotko oikeasti siihen, että Venäjä tai Kiina voisi sotilaallisesti valloittaa Grönlannin?

En usko että sotilaallisesti sinne hyökkäävät. Mutta ilman ulkopuolista suojelijaa voisivat ottaa sen mulla keinoin haltuunsa. Esim kiinalaisten mennettelytapa kehitysmaissa on voideltujen päättäjien kautta tarjota aulis rahoitus (hyödyttömiin) infra-hankkeisiin, ja sitä kautta ottaa maan talous hallintaansa. Grönlannin kaltaisen vähäväkisen takapajulan paikallispoliitikkojen lahjominen ei edes vaadi kamalan isoa Taala/rupla/Yuan -nippua.

Jos sinua närästää "valtatyhjiö" -termin käyttö niin myönnän että ei se ihan kokonaan tyhjiö ole ollut. Tanska on muodollinen hallinnoija, ja nyt kun Trump rupesi kovistelemaan niin pikkasen mitataan onko Tanskalla valmiuksia vastata haasteeseen. Ja oma mielipide on että Tanska on hyvin selkeästi ilmaissut valmiutensa panostaa Grönlannin sotilasvalmiuteen jos USA niin ehdottaa.
 
Eihän Suomessakaan ollut tyhjiötä vaikka päätettiin laittaa 10 miljardia hävittäjiin. Voi siellä ollakin, mutta tuo ei käy perusteluksi.

Jos Suomea halutaan käyttää vertailuna niin poimisin historiasta MiG-21 hankinnan. Siinä oli paljon yhtäläisyyksiä mitä nyt näyttää Grönlannissa tapahtuvan:

Itänaapuri hermostui kun USA:n tiedustelukoneet lentelivät Suomen ilmatilan yli Neuvostoliittoon. Suomikaan ei ollut täydellinen tyhjiö, mutta puolustuskyky oli aika muodollinen.

Hrustsov ilmaisi Kekkoselle että Suomi voi laittaa ilmapuolustuksen kuntoon ihan itse, tai vaihtoehtoisesti Neuvostoliitto tulee paikan päälle avittamaan asiassa. Ehdotus oli niin päräyttävä että Suomi tilasi siltä seisomalta laivueellisen Miggejä.

Eli kun Hrustsov ärähti Suomelle niin eduskunta kaivoi välittömästi määrärahat hävittäjäjhankintoihin, ja kun Trump ärähti Tanskalle niin äkkiäkös lomppakosta löytyi parin miljardin lisärahoitus Grönlannin puolustukseen. Yhteistä tapauksille on että suurinpiirtein puhelinsoitolla saivat pikkumaan kustantamaan suurvallan kokeman turvallisuuspuutteen.
 
Kiina yriiti ostaa tai vuokrata Kemijärven lentokenttää, ihan siinä Rovajärven ampuma-alueen vieressä.
Kiina on hankkinut jalansijaa Islannista, arktinen alue selvästi kiinnostaa:

 
Olisipa länsimailla joku hyvä tyyppi joka vihdoin pakottaisi Euro-vellihousut laittamaan puolustuksensa ainakin NATO:n velvoittamaan kuntoon. Ensimmäisellä kaudella Trump pyysi kauniisti, mutta viisaat eurostoliiton edustajat Merkelin johdolla kieltäytyivät ja lisäsivät yhteistyötään Venäjän ja Kiinan kanssa.

Tuosta DEI woketuksesta. Suomessa voi olla vaikea uskoa minkälainen friikkishow täällä on kouluissa, virastoissa ja yrityksissä. ”Boys need tampons in bathrooms” sekopää oli VP-ehdokkaana ja Kamala on oma lukunsa.

DEI on ollut ilmailuviranomaistenkin ainoa teema.
 
Tuosta DEI woketuksesta. Suomessa voi olla vaikea uskoa minkälainen friikkishow täällä on kouluissa, virastoissa ja yrityksissä. ”Boys need tampons in bathrooms” sekopää oli VP-ehdokkaana ja Kamala on oma lukunsa.

DEI on ollut ilmailuviranomaistenkin ainoa teema.
Suomessa kauhistellaan Trumpin "hassuja" henkilövalintoja, koska heitä panetellaan demokraattien lehdissä. Niitä lainataan. Tutkan alle jäävät edellisen hallinnon poliittiset valinnat, vaikka niitä varmaan on kauhisteltu republikaanien leirissä. Kyllä jotain varmaan huomattu on, mutta on pitkä matka siihen, että Yle tai HS kertoisi Bidenin nimittäneen epäpätevän tärkeään hommaan vain siksi, että tämä on musta.

Sellaisia poliittiset valinnat ovat. Meillä on ollut liikenneministeri, jolla ei ollut edes ajokorttia.

Enemmän minua kiinnostaa Amerikan kulttuurin vaikutus Eurooppaan. Kun puhutaan wokesta ja DEI-hommista... Ei niitä täällä keksitty. Kyllä Amerikka länsimaisen kulttuurin johtotähtenä yliampuvan hulluuden (kulttuurisodat) on jalostanut ja levittänyt muille Internetin välityksellä. Kalifornia varmaankin on ollut keskeisin paikka. Myös trumpismi leviää, tietysti.

Ehkä meidän täällä pitäisi olla vain suomalaisia.
 
Olisipa länsimailla joku hyvä tyyppi joka vihdoin pakottaisi Euro-vellihousut laittamaan puolustuksensa ainakin NATO:n velvoittamaan kuntoon. Ensimmäisellä kaudella Trump pyysi kauniisti, mutta viisaat eurostoliiton edustajat Merkelin johdolla kieltäytyivät ja lisäsivät yhteistyötään Venäjän ja Kiinan kanssa.

Tuosta DEI woketuksesta. Suomessa voi olla vaikea uskoa minkälainen friikkishow täällä on kouluissa, virastoissa ja yrityksissä. ”Boys need tampons in bathrooms” sekopää oli VP-ehdokkaana ja Kamala on oma lukunsa.

DEI on ollut ilmailuviranomaistenkin ainoa teema.
Taitaa Trump-psykoosin yksi oire olla, että täällä Suomessakaan ei haluta uskoa kuinka pösilöksi DEI- /WOKE-koohotus on mennyt organisaatioissa.
Trump on siinä ihan oikeassa, että kun kriittisiä aloja aletaan rekryämään pätevyyden sijaan DEI-perusteella. Tuossa alla referointia 2018 kirjoitetusta artikkelista, missä varoitetaan pätevyyden unohtamisesta.

Tässäpä sitten tietoa FAA:n lennonjohtajavalintaperusteista, joita artikkelin mukaan muutettiin DEI-perusteella.
Aiemmin yliopistoissa ollut suuntautumisvaihtoehto lennonjohtoon. Kun FAA on valinnut lennonjohtajakoulutettavia etusijalla olleet mm. veteraanit ja AT-CT opinnot suorittaneet ( Air Traffic Collegiate Training). No sitten Obaman aikana todettiin, että jos suositaan pätevyyttä niin lennonjohtajiksi valikoituu aasialaisia ja valkoihoisia. Paska homma; aletaan suosimaan DEI-perusteita, eli selväkielisesti, valitaan kiintiöittäin, jolloin väistämättä lennonjohtajiksi koulutettavien pätevyys heikkenee. Eli kyvykkyystesti korvattiin "miltäsustatuntuu-testillä".
Kriittisissä tehtävissä, kuten lennonjohto, pelastusala ja lain valvonta DEI-kriteerin käyttäminen lisää inhimillistä kärsimystä ja kuolemia. Se nyt on vain hyväksyttävä tosiasia.
Liike-elämässä DEI-kriteerien käyttäminen heikentää organisaatioiden toimintakykyä ja lopputulemana on sitten heikentynyt tuloksentekokyky. "Go woke - go broke". Tulosorientoituneet yksiköt eivät ole tuohon koskaan lähteneet ja nyt sitten kuullaankin suuryhtiöistä, jotka ovat pakittamassa tuosta hotkotuksesta. Kapitalisti loppupeleissä katsoo ensin tuloslaskelmaa ja vasta sen jälkeen DEI-rapsaa.
 
Trump voisi perustaa jo nykyisten sopimusten perusteella Grönlantiin sotilastukikohtia aivan niin monta kuin haluaa ja rahat riittää. Ja rahathan riittävät paremmin, jos ei tarvitse maksaa kauppasummaa ja antaa Tanskan huolehtia grönlantilaisten sosiaaliturvasta.

Joku voisi ajatella, että kaiken taustalla on luonnonvarat. Minä en usko tuohonkaan. Eiköhän motiivina ole halu päästä historiankirjoihin maita valloittavana suurmiehenä. Täysin sama motiivi siis kuin esim. Putinilla ja monella monella muulla.

Meillä tavallisilla tallukoilla on joskus vaikea muistaa, että suuren valtion johtoon haluaa ja nousee lähes sataprosenttisella varmuudella vain äärimmäisen narsistiset uhkapelurit. Tämä koskee niin demokratioita kuin diktatuureja. Vakiintuneen demokratian vahvuus on siinä, että johtajakin yleensä tietää olevansa vallassa vain enemmistön armosta, joka asettaa rajat minkälaista politiikkaa johtaja voi ajaa. Tämän ansiosta kansan edut ovat todennäköisemmin edes jotenkin yhteneväiset johtajan etujen kanssa. Demokratiassa narsistinen psykopaatti voi olla ihan hyvä poliitikko. Diktatuurissa sama henkilö saisi aikaan kauheuksia.

Yhdysvaltojen kaltaisessa presidenttivetoisessa järjestelmässä, jossa kausien määrä on rajattu kahteen, toisella kaudellaan presidentillä ei ole yhtä suuria rajoitteita. Tällöin pääasiallisen rajoitteen muodostaa kongressi, jonne valitut narsistiset uhkapelurit joutuvat huolehtimaan oman pestinsä jatkosta. Lisäksi yleensä presidenttien toisella kaudella valta kongressissa on vaihtunut toiselle puolueelle. Nyt, kun Trumpin toinen kausi tulikin vasta yhden välikauden jälkeen valta kongressissa on keikahtanut takaisin presidentin puolueelle. Näiden seikkojen vuoksi Trump on ainakin välivaaleihin saakka poikkeuksellisen vahva johtaja. Tämä on asia joka minua Trumpissa pelottaa. Vapaana ihmisenä minulle henkilökohtaisesti, vahva on toiseksi kuvottavin johtajaan liitettävä adjektiivi, heti suuren jälkeen. Sivuhuomauksena sallinnette valistettavan, että vahvan ja suuren johtajan ero on toteutettujen kansanmurhien mittakaavassa.

Toinen asia, mikä minua Trumpissa hirvittää, on hänen runsaslukuiset faninsa, jotka muokkaavat omat mielipiteessä Trumpin mielipiteiden perusteella. Tämä kääntää arvoasetelman täysin päälaelleen. Demokratiassa äänestäjä on herra ja poliitikko palvelija. En keksi muuta syytä fanittaa poliitikkoa kuin, että fanilla täytyy olla orjan sielu. Tämä oli muuten asia, joka ärsytti Marinissa kaikista eniten. Myös hänellä oli poikkeuksellisen paljon faneja. Samaa voi ehkä sanoa osittain myös Halla-Ahosta.

Vaikka tästä tulikin aika negatiivinen vuodatus, en missään nimessä halua vaipua synkkyyteen. Trumpin kaudesta voi hyvinkin tulla menestys. Ukrainan sodan kehittyminen ja mahdollinen rauha on ylivoimaisesti merkittävin tekijä, jolla minä Eurooppalaisena Trumpin toimia tulen arvioimaan. Woket sun muut on hyttysen ininää sen rinnalla. Ukrainan sota on toinen erä taistelussa KGP-kommareita vastaa. Reagan voitti ekan erän, nyt nähdään voittaako Trump toisen. Voisi kuvitella, että antautuminen KGP-kommareille ei ole asia, josta Trump haluaa itsensä muistettavan.
Tuosta hyttysen ininästä rohkenen olla eri mieltä, joku roomalainen senaattori tai joku sellainen kuin myös presidentti ryti on maininut valtion tai kaupungin kestävän hyökkääjän porteillaan muttei sisäistä mädättäjää. Aakkoshörhöilyt ja muut voketukset jakaa porukat kahtia, lässytetään jostain naisvihasta tai vihapuheesta asiallisenkin kritiikin kohdalla. Hyvä esimerkki löytyy rapakon takaa
 
Trump voisi perustaa jo nykyisten sopimusten perusteella Grönlantiin sotilastukikohtia aivan niin monta kuin haluaa ja rahat riittää. Ja rahathan riittävät paremmin, jos ei tarvitse maksaa kauppasummaa ja antaa Tanskan huolehtia grönlantilaisten sosiaaliturvasta.

Joku voisi ajatella, että kaiken taustalla on luonnonvarat. Minä en usko tuohonkaan. Eiköhän motiivina ole halu päästä historiankirjoihin maita valloittavana suurmiehenä. Täysin sama motiivi siis kuin esim. Putinilla ja monella monella muulla.

Meillä tavallisilla tallukoilla on joskus vaikea muistaa, että suuren valtion johtoon haluaa ja nousee lähes sataprosenttisella varmuudella vain äärimmäisen narsistiset uhkapelurit. Tämä koskee niin demokratioita kuin diktatuureja. Vakiintuneen demokratian vahvuus on siinä, että johtajakin yleensä tietää olevansa vallassa vain enemmistön armosta, joka asettaa rajat minkälaista politiikkaa johtaja voi ajaa. Tämän ansiosta kansan edut ovat todennäköisemmin edes jotenkin yhteneväiset johtajan etujen kanssa. Demokratiassa narsistinen psykopaatti voi olla ihan hyvä poliitikko. Diktatuurissa sama henkilö saisi aikaan kauheuksia.

Yhdysvaltojen kaltaisessa presidenttivetoisessa järjestelmässä, jossa kausien määrä on rajattu kahteen, toisella kaudellaan presidentillä ei ole yhtä suuria rajoitteita. Tällöin pääasiallisen rajoitteen muodostaa kongressi, jonne valitut narsistiset uhkapelurit joutuvat huolehtimaan oman pestinsä jatkosta. Lisäksi yleensä presidenttien toisella kaudella valta kongressissa on vaihtunut toiselle puolueelle. Nyt, kun Trumpin toinen kausi tulikin vasta yhden välikauden jälkeen valta kongressissa on keikahtanut takaisin presidentin puolueelle. Näiden seikkojen vuoksi Trump on ainakin välivaaleihin saakka poikkeuksellisen vahva johtaja. Tämä on asia joka minua Trumpissa pelottaa. Vapaana ihmisenä minulle henkilökohtaisesti, vahva on toiseksi kuvottavin johtajaan liitettävä adjektiivi, heti suuren jälkeen. Sivuhuomauksena sallinnette valistettavan, että vahvan ja suuren johtajan ero on toteutettujen kansanmurhien mittakaavassa.

Toinen asia, mikä minua Trumpissa hirvittää, on hänen runsaslukuiset faninsa, jotka muokkaavat omat mielipiteessä Trumpin mielipiteiden perusteella. Tämä kääntää arvoasetelman täysin päälaelleen. Demokratiassa äänestäjä on herra ja poliitikko palvelija. En keksi muuta syytä fanittaa poliitikkoa kuin, että fanilla täytyy olla orjan sielu. Tämä oli muuten asia, joka ärsytti Marinissa kaikista eniten. Myös hänellä oli poikkeuksellisen paljon faneja. Samaa voi ehkä sanoa osittain myös Halla-Ahosta.

Vaikka tästä tulikin aika negatiivinen vuodatus, en missään nimessä halua vaipua synkkyyteen. Trumpin kaudesta voi hyvinkin tulla menestys. Ukrainan sodan kehittyminen ja mahdollinen rauha on ylivoimaisesti merkittävin tekijä, jolla minä Eurooppalaisena Trumpin toimia tulen arvioimaan. Woket sun muut on hyttysen ininää sen rinnalla. Ukrainan sota on toinen erä taistelussa KGP-kommareita vastaa. Reagan voitti ekan erän, nyt nähdään voittaako Trump toisen. Voisi kuvitella, että antautuminen KGP-kommareille ei ole asia, josta Trump haluaa itsensä muistettavan.

Pidän tästä kirjoituksesta, koska pohjalla oivallus siitä, että Trump opettaa jotain meistä itsestämme. Ei Bidenista olisi saanut näin mittavaa psykoosiketjua. Silloin kun hän oli tolkuissaan, toimet ja sanat olivat aika asiallisia.

Tulos Trumpista nähdään vähän myöhemmin. Tai oikeastaan paljonkin myöhemmin. Reagankin tulkittiin pitkällä aikavälillä vähän eri tavalla kuin 1980-luvulla.
 
Trump on määrännyt patoaltaiden avaamisia täyttääkseen vaalilupauksiaan Kalifornian vesitilanteen ratkaisemiseksi. Asiantuntijoiden mukaan tuo vesi ei ulotu Kaliforniaan, mutta aiheuttaa ympäristökatastrofia mm. paikalliselle maanviljelylle.

Touhukas pari päivää ensin kauppasotaa Kanadalle ja nyt padot auki.


Edit. Tässä twiitissä taas arvostellaan, että demokraatti päättäjät, eivät noudata Trumpin päätöstä ja siksi ei haluta veden pääsemistä kuiville alueille. Näkee sitten jälkeenpäin ketkä tässä asiassa olivat oikeassa.

 
Viimeksi muokattu:
Muutamien vuosien päästä tulee olemaan taas "hauska" seurata suomalaisen, ehkä eurooppalaisenkin, Älymystön yhteenvetoja ja kommentteja Trumpin ja myös Milein kausista. Kaikki pikkumokat mehustellaan perin pohjin, lisääkin keksitään tahallisen väärinymmärtämisen tai puutteellisen kielitaidon vuoksi, mahdolliset onnistumiset suurimmissa asioissa unohdetaan täysin kuten ja varsinkin se mitä ne edeltäjät tekivät ja mikä oli maan lähtötilanne.

Trumpin kausi on aivan alussa mutta Argentiinastahan tämän jo näkee.. Sitten täällä ollaan taas niin mahottoman wiisaita, etenkin niiden Korkeasti Koulutettujen parissa, mutta edes sitä ei huomata että se raamatun mainitsema "hirsi" alkaa olla jo meidän molemmissa silmissä.
 
Muutamien vuosien päästä tulee olemaan taas "hauska" seurata suomalaisen, ehkä eurooppalaisenkin, Älymystön yhteenvetoja ja kommentteja Trumpin ja myös Milein kausista. Kaikki pikkumokat mehustellaan perin pohjin, lisääkin keksitään tahallisen väärinymmärtämisen tai puutteellisen kielitaidon vuoksi, mahdolliset onnistumiset suurimmissa asioissa unohdetaan täysin kuten ja varsinkin se mitä ne edeltäjät tekivät ja mikä oli maan lähtötilanne.

Trumpin kausi on aivan alussa mutta Argentiinastahan tämän jo näkee.. Sitten täällä ollaan taas niin mahottoman wiisaita, etenkin niiden Korkeasti Koulutettujen parissa, mutta edes sitä ei huomata että se raamatun mainitsema "hirsi" alkaa olla jo meidän molemmissa silmissä.
Argentiina on vähän huono vertailukohta ottaa mukaan kun ei USA ole koskaan mikään kommunistimaa ollut.

Talouden ja kleptrokratian oikaisuun riittää ihan hyvin, että ensitöikseen lopettaa kommunismin kuten Milei tekee, mutta homma on sielläkin vielä kesken.

Trump aloitti maailman johtavan talouden vetäjänä, joten vaikka monet askeleet parantavat tilannetta niin joillakin niistä voi olla myös negatiivisia seurauksia USA:n taloudelle, ei Kiina, Kanada tai Meksiko jää kauaa odottelemaan omia toimiaan.

Toki on päivän selvää, että jotain USAn tuli muuttaa linjassaan, se oli hitaasti näivettymässä vähemmän vaikutusvaltaiseksi sekä riippuvaisemmaksi muusta maailmasta.

Kuten olen aiemmin todennut niin ei heillä riitä työvoima tekemään kaikkea sitä tavaraa mitä tulee ulkomailta tällä hetkellä niin vaikutus tulee olemaan useamman vuoden ajan vain hintoja nostava, mutta on siellä maksukykyäkin. Tuontitullien vaikutus on vähän kuin arvonlisäveron täällä, valtio kerää tuloja kuluttajalta ja lapioi sitten ne toisaalla johonkin valtavan menoreiän täytteeksi. Ei vain tarvitse nimittää sitä veroksi, vaikutus on kuitenkin sama kuin kohdistettu kulutusvero.
 
Argentiina on vähän huono vertailukohta ottaa mukaan kun ei USA ole koskaan mikään kommunistimaa ollut.

Talouden ja kleptrokratian oikaisuun riittää ihan hyvin, että ensitöikseen lopettaa kommunismin kuten Milei tekee, mutta homma on sielläkin vielä kesken.

Trump aloitti maailman johtavan talouden vetäjänä, joten vaikka monet askeleet parantavat tilannetta niin joillakin niistä voi olla myös negatiivisia seurauksia USA:n taloudelle, ei Kiina, Kanada tai Meksiko jää kauaa odottelemaan omia toimiaan.

Toki on päivän selvää, että jotain USAn tuli muuttaa linjassaan, se oli hitaasti näivettymässä vähemmän vaikutusvaltaiseksi sekä riippuvaisemmaksi muusta maailmasta.

Kuten olen aiemmin todennut niin ei heillä riitä työvoima tekemään kaikkea sitä tavaraa mitä tulee ulkomailta tällä hetkellä niin vaikutus tulee olemaan useamman vuoden ajan vain hintoja nostava, mutta on siellä maksukykyäkin. Tuontitullien vaikutus on vähän kuin arvonlisäveron täällä, valtio kerää tuloja kuluttajalta ja lapioi sitten ne toisaalla johonkin valtavan menoreiän täytteeksi. Ei vain tarvitse nimittää sitä veroksi, vaikutus on kuitenkin sama kuin kohdistettu kulutusvero.
Noin yht'äkkiä touhu näyttää kaaottiselle mutta on tuolla selkeitä tavoitteita. Kanadan öljytulli on tästä selkeä asia, eli ne muut 25 ja 50% tullit on työkalu viestiä. Kanadan öljylle 10% tulli tarkoittaa "drill, baby, drill" säröytykselle ja muutenkin buustataan omaa öljyntuotantoa. Alaskan öljykentät on kalliita avata joten tällähän ne saadaan käyntiin. Tämä tulli jäänee voimaan, nuo muut on sitten neuvotteluavauksia. Ja pientä ravistelua että saadaan jotain muutosta aikaan.

Asia erikseen on sitten mikä tämän lopputulos on, näkee sitten aikanaan.
 
Back
Top