Rantojen mies
Kenraali
Nii-in, hyvä kysymys miksi joku suomalainen kokee että pitää puolustaa ulkomaista presidenttiä.
Tai syytellä ulkomaista presidenttiä?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Nii-in, hyvä kysymys miksi joku suomalainen kokee että pitää puolustaa ulkomaista presidenttiä.
Republikaanisenaattorit Cory Gardner, Ted Cruz ja Marco Rubio vaativat Trumpia nimittämään Charlottevillen tapahtumia kotimaiseksi terrorismiksi. Tulee mieleen Trumpin valitus siitä ettei Obama käyttänyt ilmaisua radikaali islamistinen terrorismi.
Mutta, googlettelin herraa muuten. Olen samaa mieltä, että Trumpin juridinen huora on huonoa kieltä. Mutta kyllä hän valitettavasti juuri siltä vaikuttaa.
Hänen mielestään Trump jr ei tehnyt mitään laitonta, kun yritti vehkeillä venäläisten kanssa. Tulkinta on hyvin mielenkiintoinen.
Samoin hänen mielestään Trump ei tehnyt mitään laitonta kun erotti Comeyn. Tämäkin tulkinta on luonnollisesti mahdollinen, mutta jälleen erittäin mielenkiintoinen. Video alla. Toinen lainoppinut ei ole uskoa korviaan.
Mielestäni on erittäin hyvä, että case Trumpia tarkastellaan perusteellisesti, kaikilta eri puolilta. Mutta kieltämättä nousee esiin kysymys, että miksi häntä on Suomessa tarve puolustella noin kovasti, noin erikoisilla tavoilla. Me ollaan täällä vain pelkkiä sivustakatsojia.
Miksi häntä tarvitsee, Trumpin kanssa poliittisesti täysin erimieltä olevien (mutta sillä ei tietenkän ole asian kanssa mitään tekemistä) syytellä ilman todisteita vähän kaikesta 200 sivun verran?
Samoin hänen mielestään Trump ei tehnyt mitään laitonta kun erotti Comeyn. Tämäkin tulkinta on luonnollisesti mahdollinen, mutta jälleen erittäin mielenkiintoinen. Video alla. Toinen lainoppinut ei ole uskoa korviaan.
Mielestäni on erittäin hyvä, että case Trumpia tarkastellaan perusteellisesti, kaikilta eri puolilta. Mutta kieltämättä nousee esiin kysymys, että miksi häntä on Suomessa tarve puolustella noin kovasti, noin erikoisilla tavoilla. Me ollaan täällä vain pelkkiä sivustakatsojia.
Todisteita näyttäisi kuitenkin olevan koska tutkimuksia jatkuvasti riippumattoman tahon toimesta syvennetään ja laajennetaan. Aika näyttää ovatko ne miten raskauttavia. Pääasia että oikeus tapahtuu eikä kenellekään jää mitään hampaankoloon.
Todisteita mistä? Vaalivilpistä ja Venäjä-salaliitosta vai kenties taloudellisista epäselvyyksistä kymmenen vuoden takaa? No, kai se ehkä selviää kun Muellerin tutkimus päättyy joskus neljän vuoden päästä.
TJEU: Ken Starrin tutkimuksen kesto, mitä varten se perustettiin ja mitä se lopulta nuuski.
Mueller ei valitettavasti raportoi minulle tutkimusten etenemisestä. Uutisista on voinut kuitenkin päätellä että niin viranhaltijat kuin yksityishenkilötkin tutkitaan. Ja niin sen pitää ollakin jos halutaan selvittää syyt ja seuraukset.
Olen samaa mieltä. Ja arvaukseni on että jotain lainvastaista tai ainakin vahvasti harmaalla alueella olevaa Trumpin liikemies ajoilta löytyy. Todennäköisesti vanhentuneita, eikä niistä mitään tuomioita ikinä tule. Donaldille itselleen ainakaan.
Kokonaan toinen kysymys on, kenen henkilöhistoria on sellainen ettei sieltä löydy ainakin jotain epäilyttävää, jos kolmenkymmenen tutkijan voimin puoli vuosikymmentä tutkitaan. Jokin epäselvyys löytyy aina vanhasta veroilmoituksesta, yksittäisestä kaupasta tai maksamattomasta tv-luvasta.
Mielestäni on erittäin hyvä, että case Trumpia tarkastellaan perusteellisesti, kaikilta eri puolilta. Mutta kieltämättä nousee esiin kysymys, että miksi häntä on Suomessa tarve puolustella noin kovasti, noin erikoisilla tavoilla. Me ollaan täällä vain pelkkiä sivustakatsojia.
http://www.newyorker.com/news/daily-comment/trump-falls-under-the-shadow-of-spiro-agnewIn the age of Trump, the Agnew case, with its history of lies, greed, kickbacks, and the self-regard of its central actor, might seem the better predictor of what could come next. But then, as now, the constitutional question of whether a President, or a Vice-President, can be indicted was asked; it has never been answered.
Aina jotain osiaan löytyy kunhan vain tarpeeksi kaivetaan. Kovin vähäisin perustein ei kuitenkaan aleta puhua pressan viraltapanosta joten maksamattomista parkkisakoista tms. ei tarvitse kenenkään olla huolissaan.
Tai sitten Trump on salaliitossa Putinin kanssa.
http://www.independent.co.uk/news/w...sponse-virginia-charlottesville-a7890786.html'Trump comments were good, He didn't attack us. When asked to condemn, he just walked out of the room. Really, really good. God bless him,' says white nationalist
http://abcnews.go.com/Politics/scar...on-charlottesville-violence/story?id=49055043"I wouldn't have recommended that statement," Scaramucci said of Trump's words on Saturday from Bedminster, New Jersey. "I think he would have needed to have been much harsher."
"With the moral authority of the presidency, you have to call that stuff out," Scaramucci said, referring to Trump's seeming unwillingness to condemn the white nationalist rally in Charlottesville, where clashes between white nationalists and counter-protest groups forced the city to declare a state of emergency Saturday.
Scaramucci went on to criticize the influence of the website Breitbart and Chief Strategist Steve Bannon, who was the executive chairman of Breitbart before joining the Trump campaign and later the administration, saying that there's "this sort of 'Bannon-bart' influence" in the White House that he thinks "is a snag on the president."
When asked by Stephanopoulos if that influence stemmed from Bannon, Scaramucci said, "I think the president knows what he's going to do with Steve Bannon."
"Let's leave it up to the president. It's his decision, but at the end of the day, the president has a very good idea of who the leakers are inside the White House. The president has a very good idea of the people who are undermining his agenda that are serving their own interests," Scaramucci added.
Asked if that included Bannon, Scaramucci said "well yeah," before saying "I would prefer to let the president make the decisions the president needs to make."
http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005324476.htmlKommentti: Trump kieltäytyi taas tuomitsemasta äärioikeistoa – tämän vuoksi se oli nyt erityisen mautonta
Presidentti Donald Trump voimaannuttaa puheillaan ääriajattelua, jolla ei pitäisi olla mitään sijaa länsimaissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Johannes Kotkavirta.
– Tuomitsemme voimakkaimmalla mahdollisella tavalla tämän useilta eri puolilta tulevan törkeän vihan, kiihkoilun ja väkivallan, kommentoi presidentti Donald Trump Charlottesvillen tapahtumia lauantaina.
Äärioikeiston marssi oli ryöstäytynyt väkivallaksi osallistujien ja vastamielenosoittajien välillä. Iltapäivällä nuori mies kaahasi autollaan päin vastamielenosoittajia, surmaten ainakin yhden ja aiheuttaen vammoja parillekymmenelle. Murhasta nyt syytetyn miehen äiti on kertonut poikansa matkanneen kaupunkiin osallistuakseen äärioikeistoryhmän tapahtumaan.
Trumpin lausunto aiheutti välittömän myrskyn täkäläisessä julkisessa keskustelussa ja sosiaalisessa mediassa. Presidentti ei tuominnut puheessaan kaupunkiin kokoontunutta äärioikeistoa, vaan korosti paheksuvansa kaikkien osapuolten väkivaltaa tasapuolisesti.
Mitä vikaa tässä sitten on? Ei kai äärioikeiston vastustajien harjoittama väkivalta ole sen hyväksyttävämpää kuin sen toisen puolen?
Ensinnäkään Trump ei tyylilleen uskollisesti näyttänyt ymmärtävän, mitä missäkin tilanteessa on soveliasta sanoa. Alle tuntia aikaisemmin yhden ihmisen kerrottiin kuolleen, ja tv-kuvissa loukkaantuneita vasta kuljetettiin ambulansseilla pois yliajopaikalta.
Samaan aikaan Trump esitti puheessaan, että nykyinen vastakkainasettelu juontaa itse asiassa juurensa (yllätys, yllätys) Barack Obaman ja häntäkin edeltävään aikaan (joka on tietysti totta). Mutta jo aiempien terrori-iskujen kohdalla Trumpilta on nähty mautonta poliittista käsienpesua ja laskelmointia jo siinä vaiheessa, kun uhreja vasta lasketaan. Erona aikaisempaan on vain, että tällä kertaa Trump ei puhunut tapahtuneesta terrori-iskuna tai mihinkään siihen viittaavana.
Josta päästäänkin varsinaiseen ongelmaan: Trumpille näyttää tuottavan suuria vaikeuksia puhua äärioikeistolaisesta ja rasistisesta väkivallasta terrorismina, vaikka kaikki sen merkit täyttyisivät. Samaa ihmeteltiin viimeksi maaliskuussa, kun afroamerikkalaisten joukkomurhaa suunnitellut James Jackson surmasi kodittoman miehen New Yorkissa.
Toisissa tapauksissa Trumpilla ei ole mennyt kauaa julistaa maailmalla tehtyjä iskuja ”radikaalin islamilaisen terrorismin” syyksi, vaikka tekijöiden taustasta ja yhteydestä uskonnolliseen ääriajatteluun ei tiedettäisi vielä mitään.
Charlottesvillessa soihtuja kantaneesta ja riehuneesta porukasta ja heidän tavoitteistaan on sen sijaan vaikea erehtyä. Tapahtumassa nähtiin kuvien perusteella natsilippuja, tehtiin natsiervehdyksiä, huudeltiin juutalaisvastaisia iskulauseita ja edustettiin klaaniasuissa.
Valkoisen ylivallan korostamisessa on kyse samanlaisesta kieroutuneesta, väkivaltaa ihannoivasta ideologiasta kuin radikaalissa islamismissa. Kummallakaan ei pitäisi olla minkäänlaista jalansijaa toisen maailmansodan kauhut nähneessä, sivistyneessä läntisessä yhteiskunnassa.
Mutta esiintymisellään Trump voimaannuttaa juuri tätä porukkaa, paitsi olemalla tuomitsematta Yhdysvalloissa huolestuttavasti voimaa keräävää rasistista ajattelua, myös nostamalla tämän ajattelun kaiken hyväksymisen ulkopuolelta liberaalin ja konservatiivisen ideologian kaltaiseksi vaihtoehdoksi.
Kun Trumpin sanoman lukee tarkasti, huomaa hänen tuominneen väkivallan lisäksi monelta suunnalta tulevan vihan ja kiihkoajattelun. Tämä viittaa myös myös natsiaatteen vihaamisen tuomitsemiseen.
Kun pitäisi tuomita pahuus, Trump kehottaa pahuuden vastustajia keskusteluun sen kanssa. Pitäisikö myös Isisin kanssa yrittää keskustella?
Trumpin puheet olivatkin liikaa myös joillekin republikaanivaikuttajille.
– Herra presidentti, meidän on kutsuttava pahuutta sen oikealla nimellä, kirjoitti senaattori ja Trumpin puoluetoveri Cory Gardner Twitterissä.
– Nämä olivat valkoisen ylivallan kannattajia, ja tämä oli kotimaassa tapahtuvaa terrorismia, kommentoi toinen senaattorikollega Marco Rubio.
Demokraatit taas esittivät, ettei laskevasta kannatuksesta kärsivä Trump halua karkottaa puheillaan etelävaltioiden lippua heiluttavia kannattajiaan. Jos Trumpin kansansuosio on tämän porukan hyväksynnästä kiinni, on presidentti syvemmissä ongelmissa kuin aiemmin olisi uskonut.
Johannes Kotkavirta, New York
http://money.cnn.com/2016/12/05/media/fake-news-real-violence-pizzagate/index.htmlJos et suoraan pidä Trumpia syyllisenä aivan kaikkeen pahaan maailmassa, saat niskaasi syytteitä korruptiosta, rasismista ja pedofiliasta.
Apologistit ovat ilmeisen kykenemättömiä näkemään Trumpin ympäripyöreydessä mitään vikaa. Trump joka tavallisesti arvostelee tarkasti henkilöitä tai ryhmiä ei yhtäkkiä kykene samaan silloin kuin sitä eniten tarvitaan. Daily Stormerissa Trumpin kommentteja pidettiin erinomaisina sillä hän ei arvostellut äärioikeistoa.http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005324476.html
Paljon kertova kommentti:
Timppa
"En usko, että suomalaisen median mielestä Trumpin olisi ollut mitenkään mahdollista tehdä oikeaa sananvalintaa. Vaikka olisi miten tahansa tuominnut äärioikeiston toiminnan olisi se jotenkin ollut väärin tuomittu. Näin se nyt vaan on."
https://www.washingtonpost.com/news...bers-of-his-own-party/?utm_term=.1291466eaf1cMeanwhile, the Daily Stormer praised Trump for not being specific in his condemnation and interpreted his comments as a rebuke of the violence from counterprotesters.
“Trump's comments were good. He didn't attack us … Nothing specific against us. He said that we need to study why people are so angry, and implied that there was hate … on both sides! So he implied the antifa are haters,” the Daily Stormer wrote, using a truncated term for “anti-fascist” to describe violent leftist protesters.
The website also noted that Trump refused to answer when a reporter asked about white nationalists who support him.
“No condemnation at all. When asked to condemn, he just walked out of the room,” the Daily Stormer wrote. “Really, really good.”
http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005324476.html"Kun Trumpin sanoman lukee tarkasti, huomaa hänen tuominneen väkivallan lisäksi monelta suunnalta tulevan vihan ja kiihkoajattelun. Tämä viittaa myös myös natsiaatteen vihaamisen tuomitsemiseen."
Kommentti:
Johannes Kotkavirta, New York